Doping bij paarden en ruiters...

Moderators: C_arola, Coby, Nicole288, Dyonne

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Mirkim

Berichten: 6142
Geregistreerd: 01-02-01

Doping bij paarden en ruiters...

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 08-01-02 13:32

... niet dat ik zelf van plan ben hoor }> Maar ik moet/ga er een verslag van maken. Over veel dingen ben ik al wel het een en ander te weet gekomen. Maar ik heb een paar vragen over doping bij (top)paarden en (top)ruiters.

* Wat moet ik denken bij doping bij paarden? wat voor middelen zijn niet toegestaan. Zijn er gevallen van doping gebruik in het verleden?

* en zijn er ook gevallen van ruiters die doping gebruikt hebben?

'k hoop dat iemand dit weet Cool

Buitenzorg

Berichten: 10818
Geregistreerd: 02-10-01
Woonplaats: Spijkenisse

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-01-02 13:52

Ik kan je vanuit de drafsport wel een aantal namen geven van doping, (wat naar ik aanneem binnen elke tak van paardensport als doping wordt gezien):

o.a. Ventipulmin en Phenylbutazone (oftewel Buut).

Kijk eens in het draf- en rensport boekje, daar staan genoeg dravers / pikeurs in die tijdelijk zijn geschorst wegens het gebruik van doping.

Bij ruiters c.q. pikeurs heb ik (nog) niet van gehoord, maar misschien bestaat dat ook wel.

WendyBZ

Berichten: 13134
Geregistreerd: 24-04-01
Woonplaats: Marum

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-01-02 13:59

Haha, klopt, bij dravers wordt er tenminste ook echt op gecomtroleerd. Ofir heeft een poosje Ventipulmin en nog een plaspoeder gehad en kon toen niet koersen. Ik ben er namelijk achteraan geweest en heb de lijst van verboden middelen op de kop getikt (voor dravers) je wil niet weten wat ze er bij hebben staan.... cocaïne bevoorbeeld.....
Als je de lijst ook wil hebben moet je ff een mailtje naar de NDR sturen www.ndr.nl en je adres erbij zetten dan sturen ze hem op.

zobras
Berichten: 6059
Geregistreerd: 23-08-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-01-02 14:09

Ik ken een paard die zwaar op pijnstillers is gezet (oud ZZ-zwaar paard maar niet goed tgv Rhino) omdat iemand zo nodig de Levade wilde rijden en daarom deze oudje nog van stal hadden gehaald. Dus dat is zeker doping! Ik denk zelf dat dit paard geen uitzondering is en dat het veel vaker voorkomt, zelfs (onbewust) met medewerking van de veearts. Dit omdat het zo ondduidelijk nog is wat wel en niet mag.

Doping voor ruiters? Tja kijk maar op de grote tournooien, hoeveel ruiters als niet diep in een alcohol glas hebben gekeken en toch weer gaan springen met het paard. Dat zijn er meerdere.

Yootha

Berichten: 6524
Geregistreerd: 22-03-01
Woonplaats: Emmer-Compascuum, Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-01-02 14:14

ALs je paard pijnstillers krijgt, moet je ook goed navragen. Een heleboel van deze middelen wprden ook als doping gezet. En ja dan heb je nog Glenbuterol.

orri

Berichten: 20941
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: "the world is my playground"

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-01-02 19:18

Er was in Sydney toch een canadese springruiter naar huis gestuurd omdat hij drugs had gebruikt, overigens geen drugs waarvan hij beter zou zijn gaan rijden Lachen