Benieuwd naar afstamming KWPN merrie

Moderators: C_arola, Coby, Nicole288, Dyonne

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Fioon
Berichten: 177
Geregistreerd: 27-10-03

Benieuwd naar afstamming KWPN merrie

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 26-04-04 12:20

Wij hebben een te klein gebleven merrie KWPner gekocht (1.55m). Haar vader is Farmer en haar moeder Natalena. Ze heeft als grootvader Voltaire. Zelf heet ze Lana K. Ze is heel donkerbruin met witte bles, 2x witte voetjes. Ik ben heel benieuwd of deze namen jullie bekend zijn en of iemand misschien foto's heeft van haar ouders of opa.

Alvast bedankt!

Sammie

Berichten: 71592
Geregistreerd: 04-06-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-04-04 12:27

Afbeelding
voltaire vroeger
Afbeelding
voltaire wat ouder

Afbeelding
farmer

kijk ook eens hier: http://www.allbreedpedigree.com/index.p ... loggedin=0

Citaat:
Afstammelingen 1992 (veulens)
Deze hengst toonde een uniforme collectie voldoende ontwikkelde veulens. Hoewel het type nog wel eens wisselend is (jongere veulens doen nog iets beknopt aan, terwijl de oudere langer gelijnd bleken te zijn), is er vrijwel steeds sprake van sterke verbindingen.
Het hoofd is sprekend en expressief. De hals heeft doorgaans voldoende lengte, kenmerkt zich door een goede bovenlijn met goede nek en wordt in beweging goed gedragen. In enkele gevallen komt de hals iets diep uit de borst. De schoft heeft voldoende lengte maar is nog wat weinig ontwikkeld. De schouder heeft voldoende lengte, maar kon veelal wat schuiner liggen. Rug- en lendenpartij zijn sterk gespierd. Uniform is de gespierde, brede, hellende croupe. Het voorbeen is goed gesteld; in enkele gevallen is een steil voorbeen waargenomen, alsmede een arm voorbeen. Het achterbeen is goed gebouwd en gesteld. Het fundament is opvallend correct, hard en droog.
De stap zou doorgaans royaler kunnen zijn. De draf heeft op zich een goede bewegingsvorm, maar er is sprake van een klein zweefmoment, terwijl de schoudervrijheid voor verbetering vatbaar is. De balans is goed, maar het achterbeen zou meer door moeten treden, terwijl de beweging ook beter door de rug zou kunnen vloeien.
Een thuis geïnspecteerd veulen past in het beeld van bovenstaande rapportage, maar had beste bewegingen.
De hengst kreeg in meerderheid beste, langgelijnde merries toegevoerd.
Getoond: 31 veulens uit 166 dekkingen.

Afstammelingen 1995 (december; 3-jarigen)
Naar aanleiding van de beoordeling/rapportage van zijn 3-jarige nakomelingen blijft Farmer voor de KWPN-fokkerij gehandhaafd.

Afstammelingen 2000 (januari; 7-jarigen)
Naar aanleiding van de beoordeling/rapportage van zijn 7-jarige nakomelingen blijft Farmer voor de KWPN-fokkerij gehandhaafd.

Afstammelingen 2004 (januari; 11-jarigen)
Naar aanleiding van de beoordeling/rapportage van zijn 11-jarige nakomelingen wordt Farmer definitief goedgekeurd.
Bij de beoordeling van de 11-jarige nakomelingen hanteert de commissie de volgende richtlijn: een sportindex lager dan 120 leidt tot afkeuring. Een sportindex hoger dan 130 met voldoende betrouwbaarheid (75%) leidt tot definitieve goedkeuring. In alle gevallen wordt de exterieurvererving in de beoordeling betrokken.
Van Farmer zijn al een aantal kinderen internationaal actief. De zoon van Voltaire scoort zowel voor dressuur als springen boven het gemiddelde, net als voor exterieur en beweging. Hoewel de fokwaarde (111) voor het model het vierkantsmodel aangeeft en er rekening moet worden gehouden bij de hoogte van de stokmaat, is het feit dat hij voor beide disciplines boven het gemiddelde scoort de reden Farmer definitief goed te keuren.

Fleda

Berichten: 5700
Geregistreerd: 03-02-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-04-04 12:28

Van Farmer kan ik niets vinden, maar wel van Voltaire

Afbeelding
Afbeelding

[edit] Hihi..zelfde foto![/edit]

Fioon
Berichten: 177
Geregistreerd: 27-10-03

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 26-04-04 16:53

Leuk zeg, hartstikke bedankt voor jullie genomen moeite tot nu toe! We vinden Lana echt (in het klein) op haar voorouders lijken! Als ze er is zetten we een foto van haar op bokt. OK dan!

Jokky

Berichten: 916
Geregistreerd: 09-05-03
Woonplaats: Zoetermeer

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-04-04 18:49

Wooow ze lijken echt op Lana! Vooral die compacte bouw (korte rug etc.) en het hoofd! Cool! Haha!