Zalm en andere vissoorten.

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
UrbanL

Berichten: 14584
Geregistreerd: 22-02-01
Woonplaats: Somewhere only I know....

Zalm en andere vissoorten.

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-04-04 16:10

Ik ben de laatste tijd weer eens erg verslaafd aan zalm (ja erg he). Trouwens eet veel meer vis tegenwoordig terwijl ik dat vroeger nooit at.

Maar ik zou er toch meer mee willen varieeren iemand leuke lekkere tips?. Ook het bereiden van de zalm of andere vissoorten mag.

Leef en Strijd vergeet het einddoel Maak de reis
tem je angst en hou je dromen niet gevangen
adem vrij alles gaat voorbij wat niet geniet dat gaat verloren voor altijd ♥

Leef en strijd - 3JS


Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-04-04 16:12

Zelf een vispizza maken. Heerlijk Vingers aflikken Het stukjes zalm, tonijn, garnalen en ansjovisjes. Oeh, ik krijg al honger als ik eraan denk Tong uitsteken
En uiteraard salade met zalm, of tagliatelli met zalm. Heerlijk. Ik ben een schte visverslaafde Haha!

UrbanL

Berichten: 14584
Geregistreerd: 22-02-01
Woonplaats: Somewhere only I know....

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-04-04 16:13

Kom maar op rinske wat is nog meer lekker met vis?

Neem je dan die pizza bodems waar de reklame van is (met die tweeling)?.

Leef en Strijd vergeet het einddoel Maak de reis
tem je angst en hou je dromen niet gevangen
adem vrij alles gaat voorbij wat niet geniet dat gaat verloren voor altijd ♥

Leef en strijd - 3JS

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-04-04 16:17

Nee, wij maken de pizzabodems zelf, want wij hebben een broodbakmachine Lachen Dat is echt handig Lachen Kun je ze ook meteen de vorm geven die je wil Tong uitsteken
Verder vind ik visschotels uit de oven ook altijd heel lekker Lachen


UrbanL

Berichten: 14584
Geregistreerd: 22-02-01
Woonplaats: Somewhere only I know....

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-04-04 16:19

Bah mijn maag gaat gelijk rammelen Haha!.

Ga maar eens een visboekje halen.

Leef en Strijd vergeet het einddoel Maak de reis
tem je angst en hou je dromen niet gevangen
adem vrij alles gaat voorbij wat niet geniet dat gaat verloren voor altijd ♥

Leef en strijd - 3JS

karuna
Drukke kabouter

Berichten: 37223
Geregistreerd: 14-05-03
Woonplaats: Ergens waar het rustig is FrNl

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-04-04 16:31

pasta met zalm is ook lekker
simpel met ui en tomaat, peper zout en olie
dat opbakken en dan een blikje zalm of verse erdoor heen op het laatst

mjam

Geen auto, 100000 euro of een mooie reis maar wél dit prachtige onderschrift
Karuna is een sociaal wat onthande computergebruiker met myopie
En dan ben je opeens weg. Mutsje het is goed zo Dag oude man

vikki

Berichten: 14286
Geregistreerd: 21-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-04-04 16:40

Zalmmousse is mijn absolute favoriet... maar ik weet het recept niet uit mijn hoofd... Scheve mond Simon maakt gevulde paprika's met tonijn, ook lekker Lachen. Of avocado/garnalen cocktail... en nog een favoriet; gerookte zalm met verse asperges, verkrummeld ei (eitjes koken en in ontelbare kleine stukjes hakken) en een botersausje met verse kruiden.

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-04-04 16:41

Vikki is niet lief, ik krijg er veel te veel honger van Tong uitsteken

Lennon

Berichten: 4342
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Belgisch Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-04-04 16:49

-Zalm in aluminiumfolie uit de oven
-Zalm (gerookte of gewone) in quiche
-Zalm in risotto
-Zalmbrochettes maken

Maar mijn favoriet blijft gewoon een moot zalm, met nieuwe aardappeltjes en spinazie...

Accept what is, let go of what was, have faith in what will be

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-04-04 16:52

VIS Vingers aflikken

Gewoon puur eten, niks meer aan toevoegen. Haha!

Laura

Berichten: 8338
Geregistreerd: 20-02-01
Woonplaats: Midden van Gelderland

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-04-04 18:30

Ik had gisteren zalmfilets uit de diepvries en ik wilde er iets 'leuks' mee doen maar ik had niet veel in huis. Toen vond ik dit recept:
Aantal Eenheid Omschrijving
400
4
4
1
0.50
0.25
0.10
gram
eetlepel
eetlepel
stuks
theelepel
eetlepel
theelepel
zalmfilet
olie (olijf-)
puree (tomaten-)
ui
oregano
basilicum (vers)
zoetstof

Berei-
ding Verwarm de oven voor op 175 graden Celcius. Bak de zalmfilets in de helft van de olijfolie. Leg ze in een wijde ovenschaal. Fruit de fijngehakte ui in de rest van de olijfolie lichtbruin en voeg er de tomatenpuree en 2 deciliter water aan toe. Laat dit 15 minuten zachtjes stoven. Voeg er basilicum, oregano en zoetstof bij en verwarm alles nog 5 minuten. Schenk het uimengsel over de zalmfilets en zet de schaal 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Nothing tastes as good as being lean feels *profielupdate*
Goed voornemen 2007: Sommige PBtjes slippen er nog wel eens tussendoor... dus mocht je geen respons krijgen; stuur svp nog eens en niet boos worden hoor Haha!

Laura

Berichten: 8338
Geregistreerd: 20-02-01
Woonplaats: Midden van Gelderland

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-04-04 18:31


Nothing tastes as good as being lean feels *profielupdate*
Goed voornemen 2007: Sommige PBtjes slippen er nog wel eens tussendoor... dus mocht je geen respons krijgen; stuur svp nog eens en niet boos worden hoor Haha!

DANIenVLIEG

Berichten: 2512
Geregistreerd: 08-02-04
Woonplaats: Zoetermeer

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-04-04 15:50

ja hmm

garnalencocktail!!!!!!! jammie!!
Of kibbeling of een lekkerbekkie!!!

leeg zonder Vliegje... 26-03-2001 -- 29-12-2008.. Ik mis je zooo
Mijn arme Vliegje moest veel te snel gaan..

Tanjake

Berichten: 1049
Geregistreerd: 11-02-03
Woonplaats: België

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-04-04 16:52

Ik weet niet of je zelf ooit witloof met ham en kaassaus eet... maar de ham vervangen door gerookte zalm is heerlijk (wij maken het dan ook nog met mascarponekaassaus met het vocht van het witloof, maar daar moet je vanhouden want dan is de "kaassaus" bitterder)

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-04-04 17:54

Forel (bv regenboogforel) kruiden, en met verse stukjes groenten en 2 plakjes citroen in een pakketje van aluminiumfolie leggen. In de voorverwarmde oven (250 graden) leggen, ongeveer een half uurtje. Wel de kop eraan laten zitten en pas eraf halen als je gaat eten, dan blijft het malser. Lekker!

Of wat dacht je van een tonijnbiefstukje van de contactgrill met een lekker fris ravigottesausje en een pittige salade?

Tong uitsteken

Etenstijd geloof ik Haha!

Carolinef

Berichten: 4939
Geregistreerd: 30-03-03
Woonplaats: Sleeuwijk

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-04-04 12:53

hier nog n oven receptje; kabeljauw (diepvries van willekeurige supermarkt,) daarnaast in n pannetje groenten roerbakken, beetje verschillende dingen zoals courgetten, prei, wortel etc (ik haal altijd zakje ratatoulle mis bij AH) cherrytomaatjes meerbakken en flink kruiden met zout en vers gemalen peperen oregano., alu folie even insmeren met roomboter, bevroren visje erop en deze kruiden met z/p naar smaak, warme groente brij erop en dichtvouwen, maar wel ruimte tussen laten voor stoom dus niet als een kadootje dichtvouwen, half uurtje in oven op 200 graden en daarna klaar. even aan de onderkant v/h pakketje gaatjes maken dat de overtollige vocht eruit loopt en klaar; heerlijk groente gaar gestoomde vis met van alles erbij, lekkerset is om er aardappelpuree bereid met roomboter erbij te doen! OK dan!

Ubie (Brusvein) Haakon (Hisco) en Indigo (Ismo) onze 3 Fjorden musketiers!!!
http://www.bokt.nl/markt/ad/17225/rober ... o-boek-pre

Vanes

Berichten: 3164
Geregistreerd: 06-12-02
Woonplaats: Noord-Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-04-04 13:27

Ja ik eet de laatste tijd ook veel vis omdat ik bijna geen vlees meer eet.
Je kan er zoveel lekkere dingen mee maken vooral uit de oven.

Caralinef, dat receptje van jou maak ik ook wel eens dat is echt heerlijk, ik eet het dan vaak met rijst of couscous.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 47 bezoekers