Stevig zitten

Moderators: C_arola, Coby, Nicole288, Dyonne

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Toffeetje
Berichten: 93
Geregistreerd: 21-04-04
Woonplaats: DenHaag

Stevig zitten

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-04-04 15:45

Hallo

Ik heb nooit longeerlessen gehad. Mijn moeder had lessen geregeld bij een manege toen we op vakantie waren.
Ik heb daar in een paar lessen heel veel geleerd, en kon toen thuis in een beginnersles gaan rijden die al verder was Haha! .
Ik ben later op een andere manege gaan rijden. Op die manege gingen we bijna altijd met mooi weer een buiterit rijden,
en dan gaan de paarden nog sneller dan normaal. Ik ben er toen steeds meer achter gekomen dat ik niet stevig zit in galop en met doorzitten.
Iedereen zegt dat ik wel 'mooi' zit, maar zo voelt het helemaal niet. Ik ben er zelfs een keer afgevallen met een buitenrit door dit probleem.
Ik wil zo graag gewoon lekker zitten en gezellig mee gaan op buitenrit, maar ik durfde amper meer dus ben gestopt en heb me (alsnog) ingeschreven voor longeerlessen, ik wacht nu al een half jaar, en ik wil zo graag weer rijden en van dit stomme probleem afkomen Huilen .
Misschien moet ik een verzorgpony nemen ofzo, of opzoek gaan naar iemand die me priveles wilt geven.
Wat denken jullie?

Hoop dat jullie goeie ideeen hebben.......

Mmm, tja.....


Morrie

Berichten: 22308
Geregistreerd: 08-07-03
Woonplaats: 't Gooi

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-04-04 16:05

misschien kan je Gijsenkim een pb'tje sturen die zit bij jou in de buurt en geeft lessen!

Annsel

Berichten: 122
Geregistreerd: 12-02-04
Woonplaats: Zwolle

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-04-04 17:05

Stukjes zonder beugels rijden. Steeds meer opbouwen. Als je dat nog een beetje eng vind probeer dan veel door te zitten en je benen goed lang te maken bij doorzitten en in de galop (hakken uitduwen e.d.) Vanuit je zitbeenknobbels ook lang maken naar boven, als dat allemaal wat beter gaat je beugels een gaatje langer doen, dan kun je vaak ook wat meer in het zadel zitten. Gaat het goed kun je stukjes zonder beugels doen, enz enz. Maarja, lessen blijft het beste hoor! Dan gaat het helemaal goedkomen, en wi weet zit je binnenkort weer lekker buitenemt je paardje! Suc6!

Lalalalaaaaaaaaaa

Miss_Blimm
Berichten: 4429
Geregistreerd: 03-02-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-04-04 17:11

zou zelf gewoon met beugels blijven rijden. En idd laatste 10 min ofzo als je paardje lekker loopt dan kort zonder beugels rijden, puur om op je zit te letten. Dus meegaan met de bewegingen, en aanvoelen wat je paardje doet. Deed dat zelf ook altijd, beugels eraf, knoop in de teugels (dus met losse handen) en alleen in de bak daar overgangen rijden en aardig wat galopwerk om de beweging goed onder de knie te krijgen Lachen moet ik er wel bij vertellen dak een heel mak paard had Haha!

En af en toe een zitlesje? Kan ook iemand anders op je zit letten en kan je evenwichtsoefeningen doen Lachen

Bollee

Berichten: 475
Geregistreerd: 03-04-04
Woonplaats: Leidschendam

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-04-04 17:51

Hé Tan ik voel me er weer zo schuldig over dat je toch niet kan lessen bij Marina...

Hallo??

MinX

Berichten: 258
Geregistreerd: 13-04-04
Woonplaats: hoeksche waard

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-04-04 19:46

haai
ik weet niet hóe je precies zit natuurlijk, maar de verzorgster van mijn shetje heeft een vergelijkbaar probleem. Bij haar kwam het doordat ze haar onderbenen aan het paard houdt. Ze klemt goed aan het zadel, maar met haar onderbenen, waardoor ze zichzelf uit het zadel "tilt" als het ware, en ze dus niet meer stevig zit. Mocht het bij jou hetzelfde probleem zijn, laat dan je onderbenen los hangen naast je paard en klem jezelf vast met je bovenbenen. spierpijn gegarandeerd =P das bij de prijs inbegrepen, maar voor die meid werkte het wel heel goed, ze zit nu heel goed op het paardje en rijd ook lekker zonder zadel.
Misschien heb je er wat aan.
Groetje, MinX

"The more I came to know the people... The more I love my horse"


Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-04-04 20:22

en als je nou een denkt dat er een tientje tussen je bips en het zadel zit en dat je die daar moet houden..Druk je kont in het zadel, schouders achterover en hallen naar beneden..

Succes..!

Polivy

Berichten: 11541
Geregistreerd: 10-10-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-04-04 20:54

Ik heb hetzelfde als Minx aangeeft in haar post. Ik ben maar een klein meisje met korte beentjes dus heb dit ook. Mijn lerares zegt altijd: Ilona, op je kont zitten! En dan moet ik echt even denken van: O ja, zitten en benen ontspannen...

Succes!

Mijn blog lees je hier en kun je natuurlijk ook volgen op Facebook en Twitter.
Mama van een heel bijzonder meisje

peggel

Berichten: 1134
Geregistreerd: 12-03-03
Woonplaats: Schijndel

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-04-04 08:38

idd veel zonder beugels en zonder zadel rijden. hierdoor ga je vanzelf beter zitten. zitlessen blijven de beste oplossing. je paard of pony wordt dan gelongeerd waardoor jij er alleen maar op hoeft te zitten. je hoeft je dan geen zorgen te maken over sturen en drijven.

Toffeetje
Berichten: 93
Geregistreerd: 21-04-04
Woonplaats: DenHaag

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-04-04 16:30

Jee echt goeie tips zeg, ben ik echt blij mee.
Het probleem is, heb ik nie echt duidelijk gezegt geloof ik, maar ik heb dus geen eigen paard, en kan jullie tips dus niet zo maar even uitproberen jammergenoeg. Maar als ik eindelijk weer ga rijden ga ik ze zeker proberen!

Mmm, tja.....

damai

Berichten: 91
Geregistreerd: 18-04-04
Woonplaats: Dieren

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-04-04 23:52

Als je in het bos galopeerd kun je ook proberen om te gaan staan in je beugels, dus een beetje verlichte zit. Daarbij kun je met je handen wat op de manenkam steunen. Probeer tijdens de verlichte zit, lekker door je enkels te veren, vergroot je je evenwicht mee. Succes!

Groetjes Annemarie

Mieltje
Berichten: 26
Geregistreerd: 08-12-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-04-04 12:43

Ik heb ook last van het zelfde. En als ik dan mn benen ontspan zoals Loontjuh aangeeft, verlies ik mn beugels... super irritant.

Morrie

Berichten: 22308
Geregistreerd: 08-07-03
Woonplaats: 't Gooi

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-04-04 12:57

dan kan je proberen te leren meer druk op de beugels te houden, scheelt ook een hoop knijpen en spierpijn in je bovenbenen!

Toffeetje
Berichten: 93
Geregistreerd: 21-04-04
Woonplaats: DenHaag

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-04-04 20:34

Dat van die beugels verliezen heb ik inderdaad ook vaak meegemaakt, als je dan een buitenrit maakt raak je nog erger in paniek dan je al was.
Als ik me beugels heb verloren, weet ik bijna zeker dak eraf ga vallen.
O trouwens smurf hoe kun je dan precies je benen ontspannen maar toch meer druk houden op de beugels????

Mmm, tja.....

Morrie

Berichten: 22308
Geregistreerd: 08-07-03
Woonplaats: 't Gooi

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-04-04 20:39

Citaat:
O trouwens smurf hoe kun je dan precies je benen ontspannen maar toch meer druk houden op de beugels????


je voelt zelf wel met rijden of je druk uitoefent op je beugels of dat je voeten er min of meer los in staan, dan raak je ze ook sneller kwijt natuurlijk

Ik rijd overigens niet op een Engels zadel, maar op een boomloos zadel, dat is toch wel een groot verschil hoor! Dan voel je iedere beweging van je paard onder je, zelfs als je pard begint te spannen omdat ie in de stress raakt, voel je dat meteen en dan kan je er meteen op inspelen.

Als ik geen druk (of te weinig druk) op de beugels heb, raak ik ze kwijt en ik heb side-steps, die heb je niet zo 1-2-3 weer terug aan je voeten, dus dan heb ik een probleem......

nog een truukje om je voeten in de goede positie te krijgen is het volgende:
til (in gedachten) je kleine teen op, dan wijzen je tenen naar voren en je hakken naar beneden en dat willen ze graag zien in de dressur

miepmiep
Berichten: 2348
Geregistreerd: 20-02-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-04-04 11:29

hai
Wat vervelend dat je een half jaar moet wachten op longeerlessen... Misschien dat het voor jou een idee is om dit eventueel tijdelijk bij een andere manege te doen waar ze wel plek hebben?

Ik heb ook zitles op manegepaarden.Prive, en heel erg leerzaam! En redelijk bij jou in de buurt... Als je interesse hebt in de manege waar ik rij, pb me dan maar even. (zeg er eerlijk bij, het is wel prijzig, 20 euro voor een half uur... maar je kan het ook 1 of 2 keer per maand doen bijvoorbeeld...)

Enne, ik ben niet meer meteen bang om eraf te glijden als ik mijn beugel kwijt raak in galop of draf, ik snap hoe ik kan ontspannen en toch druk op de beugel houden, en druk ook niet meer de hele tijd mijn onderbenen aan... Zegt dat genoeg?


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 56 bezoekers