Sinds ik in Denemarken zit ben ik weinig op Bokt te vinden, maar dit overheerlijke recept wilde ik jullie niet onthouden. Heerlijke chocolade crunchies die je zonder oven kunt maken (en dat is handig, want ik heb hier geen oven...).
Bereidingstijd: Bereiden ca. 30 min.
Benodigdheden: 150 g melkchocolade 100 g pure chocolade 10 g boter 1 zakje vanillesuiker 75 g geraspte kokos 85 g cornflakes
Bereiden: Breek de chocolade in stukjes en roer ze met de boter en de vanillesuiker op laag vuur au bain marie tot een glad mengsel. Laat het afkoelen. Voeg de kokos en de cornflakes toe en roer het geheel goed door. Vul papieren cups met dit mengsel of vorm hoopjes op vervrij papier. Laat de bonbons hard worden in de koelkast en bewaar ze daarna op een koele plek.
Tip: In plaats van kokos kun je ook uitstekend van die nootjes gebruiken die je ook op ijsjes kunt krijgen. Of fijngestampte/gesneden hazelnootjes/amandelen etc.
Dance your cares away - Worries for another day - Let the music play - De Freggles
Dutske, dan is de enige optie, alleen de cornflakes erin doen. Dat moet ook prima te eten zijn
Natalie, dat klinkt ook erg goed... Hmmm, krijg alweer zin om nog een pakket te maken, maar dan eet ik ze ook in no-time op en dat is dan weer niet zo verstandig
Dance your cares away - Worries for another day - Let the music play - De Freggles
ik heb het net geprobeert enkel heb ik de chocolade niet laten afkoelen, maar direct gemengeld, want ik denk als die chocolade verstijfd dat je dat niet deftig kunt mengen
het ziet er niet echt uit, het gelijkt, op, ja op wat eigenlijk? iets raars maar het is wel lekkerrrrrrrrrrrrrrr! (ik heb wel de kokos eruit gelaten)(dus enkel cornflakes)
Ow.. dat klinkt heeeeerlijk. Dat mOET ik ook eens maken.. J'adore chocolat.. Dit ga ik in de meivakantie maken samen met een vriendin, (nadat we kwarkbollen hebben gebakken..) Ik laat je weten hoe het smaakte