pompoenensoep

Moderators: Muiz, Firelight, Maureen95, NadjaNadja, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Lievemeid
Berichten: 9097
Geregistreerd: 09-05-01

pompoenensoep

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-04-04 17:49

Wie heeft hier een lekker recept voor pompoenensoep??

Is het eigelijk wel te eten? Schijnheilig


Solide

Berichten: 5481
Geregistreerd: 06-04-03
Woonplaats: Ergens in het zonnige zuiden

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-04 17:50

Heb ik niet, maar hou dit topic goed in de gaten want ik vind het heerlijke soep.

Wacht niet op later. Als later iets eerder komt, ben je te laat....

Op het eind van mijn geld hou ik altijd een stuk maand over......

Vinaba

Berichten: 9757
Geregistreerd: 15-12-03
Woonplaats: Barendrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-04 17:59

ik wil het ook wel weten wil het wel een keer proeven Haha!
klinkt wel vies Schijnheilig

Lennon

Berichten: 4342
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Belgisch Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-04-04 08:44

Ik heb ook graag pompoensoep, en maak ze op verschillende manieren en vind ze alledrie erg lekker...
Zal de receptjes even erop zetten:

PITTIGE POMPOENSOEP

(4 personen)

Benodigdheden

- olijfolie
- 1 ui (in stukjes)
- 2 teentjes knoflook (fijngesneden)
- 500g pompoen (zonder schil en pitjes) (in stukken)
- 4 tomaten
- 1 l kippenbouillon
- 1 Spaans pepertje
- 1,5 cm gemberwortel (geschild en in stukjes)
- basilicum

Bereidingswijze

- Verhit de olijfolie in een diepe pan. Fruit de ui en de knoflook
- Voeg de pompoen en de tomaten toe
- Overgiet met de kippenbouillon en voeg ook het Spaans pepertje en de gember toe
- Laat 30 minuten koken en mix fijn
- Giet door een zeef en serveer met fijngesneden basilicum


POMPOENROOMSOEP

Benodigdheden

- 1 middelgrote pompoen
- het wit van 2 preistengels
- 2 blokjes kippebouillon (of zelfgemaakte kippenbouillon)
- 1 takje tijm
- 8 kl room
- peper en zout

Bereidingswijze

- Snij vruchtvlees pompoen in stukjes.
- Was en snij de prei in reepjes.
- Pel de ui en snij in vieren.
- Doe alles samen in een grote soepketel samen met 1,5 liter water.
- Laat koken gedurende 30 min.
- Verwijder het takje tijm en mix.
- Voeg de room bij in de soepterrine of in de individuele bordjes.


POMPOENSOEP MET KRAB

(4-6 personen)

Benodigdheden

- 1 kleine pompoen
- 1 bosje lente-uitjes (fijngesneden)
- ½ tl koriander
- 1,5 l kippenbouillon
- ½ tl bruine suiker
- ½ tl kaneelpoeder
- 2 tl kerriepoeder
- olijfolie
- peper en zout
- 1 blikje maïs
- 250g vers krabbenvlees
- 1 bakje yoghurt

Bereidingswijze

- Snij de top van de pompoen en hol hem uit. Verwijder de zaadjes, bewaar het vruchtvlees en zet de top terug op de pompoen en zet deze 2 uur in een op 150° voorverwarmde oven.
- Haal het vruchtvlees uit de pompoen en mix het fijn met de lente-uitjes en de koriander
- Breng de kippenbouillon aan de kook en voeg de pompoenpuree toe
- Roer goed en voeg dan de bruine suiker, het kaneelpoeder, het kerriepoeder en een beetje olijfolie toe
- Laat 15 minuten koken en breng op smaak met peper en zout
- Voeg in het soepbord de maïs, krab en een toefje yoghurt toe

Accept what is, let go of what was, have faith in what will be

Lievemeid
Berichten: 9097
Geregistreerd: 09-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-04-04 10:38

Tnx, vanmiddag ga ik naar de biowinkel (ja voor het goeie doel he Knipoog )...
Maar ik ga ervan uit dat je die kippenboullion zo kan vervangen voor tuinkruidenbouillon? Want ik eet geen vlees nl. Tong uitsteken
Ik schrijf wel een verslagje vanavond of vanmiddag of die lekker was. Tong uitsteken

Lennon

Berichten: 4342
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Belgisch Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-04-04 11:55

Idd, kippenbouillon kan je zonder probleem vervangen door groenten/kruidenbouillon...

Accept what is, let go of what was, have faith in what will be

Kristie

Berichten: 15027
Geregistreerd: 30-10-03
Woonplaats: Al pendelend tussen hier en daar...

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-04-04 14:09

ik heb het ook een keer gegeten en vondt het niet zo lekker.
het smaakt een beetje naar tomatensoep...

'Wil je me alsjeblieft vertellen welke kant ik op moet vanaf hier?'
'Dat ligt er aan waar jij naar toe moet,' zei de kat.
'Dat kan mij niets schelen,' zei Alice.
'Dan doet het er niet toe welke kant je opgaat' zei de kat.

Solide

Berichten: 5481
Geregistreerd: 06-04-03
Woonplaats: Ergens in het zonnige zuiden

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-04-04 18:12

Ik denk dat ik ze thuis ook een keer ga verrassen met pompoensoep. Mams heeft het er niet op, maar ze zal dan wel moeten Knipoog

Wacht niet op later. Als later iets eerder komt, ben je te laat....

Op het eind van mijn geld hou ik altijd een stuk maand over......

Ecudes

Berichten: 5228
Geregistreerd: 17-12-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-04-04 21:29

Ik kan me eigenlijk niet voorstellen dat ik dat zal lusten...
*yak*
misschien toch maar is proberen

Lievemeid
Berichten: 9097
Geregistreerd: 09-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-04-04 10:08

Jaaa ik heb heme gisteravond gemaakt. Haha!
Hij was best wel goed gelukt. Vingers aflikken
Het is alleen geen soepie wat je iedere week eet, dan ben je er snel op uitgekeken.

Lennon

Berichten: 4342
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Belgisch Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-04-04 10:54

Idd, pompoensoep is niks om elke week te eten... Maar als je het maar af en toe eens maakt blijft het heerlijk...

Accept what is, let go of what was, have faith in what will be

Plop
Berichten: 53
Geregistreerd: 15-01-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-04-04 22:44

Ik vind pompoensoep an sich helemaal nie lekker. Ook niet als je het maar af en toe maakt. Zulke soep is altijd zo dik. Iemand tips om dit te vermijden?


Lievemeid
Berichten: 9097
Geregistreerd: 09-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-04-04 09:45

Mijn soepie was helemaal niet dik? Verward Heb een beetje van alle recepten gepakt en zelf gekeken hoeveel enz.
liter water, iets meer dan 600 gram pompoen, pitten en draadjes eruit en gewoon in stukken. Knolselderij (hadden we nog liggen Haha! ) iets van 350 gram ofzo Verward ook in stukken. pompoen en knolselderij in de wok met wat olie. knoflook (3 teentjes snijden) ook in de wok gooien...Boullion in het water (1 blokje per halve liter maar ik heb wat meer gedaan) na een kwartier de pompoen enz in het al kookende water gooien, gember erbij, tijm erbij en een laurierblaadje erbij. Goed laten koken en klaarrrr Haha!
Je kan er tijdens het koken evt wat room doordoen. Als je die pompoenen gaat stampen bind de soep ook meer. Scheve mond

Lennon

Berichten: 4342
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Belgisch Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-04-04 09:50

Als je soep te dik is heb je ofwel
- te veel groenten erin
- te weinig water gebruikt
Eén van die twee dingen dus, is je soep te dik, aanlengen met water, opnieuw aan de kook brengen en eventueel nog eens mixen en niet vergeten bij te kruiden.

Accept what is, let go of what was, have faith in what will be


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Amazonbot en 16 bezoekers