'Huppelen' bij verzamelen in draf

Moderators: C_arola, Coby, Nicole288, Dyonne

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Supertje

Berichten: 7090
Geregistreerd: 03-10-02
Woonplaats: Hoekse waard

'Huppelen' bij verzamelen in draf

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-04-04 00:29

Bij het verzamelen in draf wil Jordy weleens een huppeltje tussendoor maken, even die voorkant omhoog gooien en met de voorbenen een soort van half in galop springen. Hij heeft genoeg voorwaartse drang, en is ook goed aan het been, daar ligt het naar mijn idee niet aan. Ook probeert hij dan niet onder me uit te lopen.
Ik heb zelf het idee dat hij het op dat moment niet helemaal kan verwerken. Maar waar zou dat aan liggen? En wat zijn eventuele oefeningen om dit te verbeteren?

En nog iets, hij kan in een hele foute zweefdraf gaan, zo'n soort van nep-passage. Ziet er spectaculair uit, maar is natuurlijk helemaal niets. Geef ik wat been bij dan is hij ook gelijk weer weg, hij blijft er dus niet in hangen. Maar sluit ik hem daarna weer meer, weer hetzelfde verhaal.

Ik denk/weet dat deze dingen met elkaar samenhangen, en ik moet dus wel iets verkeerd doen.... Deze dingen zijn maar heel af en toe, het is dus niet zo dat ik dagelijks tegen dit probleem aanloop, maar er zitten dagen tussen dat hij zo zijn hele trucendoos opentrekt.

Run free Jordy.... 1997 - 2021



Idra

Berichten: 6129
Geregistreerd: 12-10-02
Woonplaats: Kortenaken (Belgiƫ)

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-04-04 10:12

Dat in galop vallen (of huppelen) bij meer verzameling doet Licor ook. Voor hem is galop nu eenmaan makkelijker, en als hij dan net dat ietsje meer zijn achterhand moet onderbrengen huppelt hij in galop. Hij doet het vnlk bij de inzet van oefeningen als sch-bwts en travers.
Mij is gezegd om het gewoon te negeren en met de oefening verder te doen. Dus niet toegeven.
Hij doet het nu al een stuk minder, maar dat zou ook kunnen omdat hij sterker geworden is.

josien
Berichten: 2554
Geregistreerd: 15-08-03
Woonplaats: Uddel (veluwe)

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-04-04 10:39

De reden meestal dat paarden een huppeltje geven is dat een achterbeen sterker is en dus meer stuwd en het andere achterbeen niet extra stuwd. Zo krijg je dus een onregelmatige stuwing en gang. Kijk met welk been hij dit doet en ga dan het diagonale achterbeen meer trainen. Doet hij dit b.v. altijd met binnen of buitenbeen dan moet hij leren allebij zijn achterbenen evenveel te gebruiken.

Voor alle info kijk hier http://www.paardenmetplezier.eu

Gezocht boerderij met minimaal 2hec land op de veluwe.

Supertje

Berichten: 7090
Geregistreerd: 03-10-02
Woonplaats: Hoekse waard

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-04-04 12:07

Hij doet het met beide achterbenen, en zowel binnenbeen als buitenbeen.
Met oefeningen om de achterhand sterker te krijgen zijn we druk bezig, ik denk eerlijk gezegd zelf ook dat daar het probleem ligt namelijk.

Aan de lange lijnen of dubbele longe doet hij het overigens niet, daar gaat het allemaal echt netjes.

Run free Jordy.... 1997 - 2021

Idra

Berichten: 6129
Geregistreerd: 12-10-02
Woonplaats: Kortenaken (Belgiƫ)

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-04-04 12:33

Wat Josien zegt, zou goed kunnen in mijn geval, aangezien Licor het steeds op de linkerhand doet...

MacavityL

Berichten: 3995
Geregistreerd: 10-03-03
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-04-04 13:13

Pas ook op dat je niet teveel spanning opbouwt.. Het is 'makkelijk' te vergeten dat bij de verzameling niet alleen tegenhouden bij drijven is, maar ook een moment van rust en ontspanning..
Wanneer je teveel vast houdt en er teveel spanning komt kunnen paarden dit kwijt raken door ervoor te vluchten dmv zo'n huppeltje of in galop te springen (dan wordt het even te moeilijk).
Door probeer, ook bij de verzameling, voor goed ontspannen te houden..

En voor de zweefdraf moet je dus een middenweg zien te vinden in je been en het sluiten van je paard (pony). Genoeg been dat hij het niet doet, niet teveel zodat hij weg is. Genoeg begrenzing om hem verzameld te houden, maar niet teveel zodat hij weer in de zweefdraf valt.. Makkelijk gezegd natuurlijk, maar de balans moet nog even gevonden worden denk ik..

"And sometimes I think the people to feel saddest for are people who once knew what profoundness was, but who lost or became numb to the sensation of wonder -- people who closed the doors that lead us into the secret world"


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 30 bezoekers