Ik zal dan maar eens vertellen hoe ik gevaren ben met de speklapjes zaterdag.
Ik had donderdag het vlees direct in de vriezer gedaan omdat ik niet wist wanneer ik er wat mee zou gaan doen. Zaterdag besloot ik maar eens te kokkerellen geinspireerd door jullie tips.
Omdat alles bevroren was heb ik de speklapjes eerst 30 minuten op de ontdooistand van de magnetron gezet..... Juist..........dat was erg lang. De speklapjes dreven in een laag vet en waren al behoorlijk uitgebakken. Het vet heb ik gebruikt als basis voor de witte saus obv bloem. Met boullionblokjes, peper [korrels uit de molen] en zout heb ik die op smaak gemaakt. De speklapjes heb ik nog maar even in de gril gezet, 10 minuutjes.
Jullie raden het al, ze waren meer dan krokant . Ik heb ze af laten koelen en verbrokkeld, gemengd met peper en zout. Vervolgens heb ik prei, broccoli en een bak kastanje champignons in de wok gedaan met een klein beetje kerry poeder, en de witte saus en verbrokkelde spekjes door de spagetti gegooid.
Ik heb er niet van gegeten. Die spek-smaak zat te veel in de witte saus *blech echt ranzig*. Maar mijn hubbie heeft er echt van zitten genieten.