Inschrijven bij de woningbouw?

Moderators: Mjetterd, Dani, ynskek, Ladybird, xingridx, Polly, Hanmar

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Dorée

Berichten: 6707
Geregistreerd: 20-05-01
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 04-04-04 23:50

Ja daarom....
Studie duurt sowieso nog 3 jaar.
Hoef ook niet meteen een eigen huisje, wil daarna ook nog best even in een 'ouweballen' studentenhuis wonen.
Maar inschrijven is wel gewoon handig.
Probleem is alleen dat ik nu nog niet weet of ik na mijn studie in Utrecht wil blijven of naar Amsterdam wil...
En aangezien je je niet in Utrecht en Amsterdam kan inschrijven (maak ik op uit voorgaande antwoorden) is dat best lastig.
Maargoed, ik ga van de week wel even in Utrecht bij Burgerzaken langs, dan sta ik hier tenminste ingeschreven....

MargaV

Berichten: 1317
Geregistreerd: 31-10-03
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-04-04 07:37

Inschrijven is inderdaad heel slim. Ik heb het meteen op mijn 18e gedaan, en daar pluk ik nu de vruchten van. Je kunt je inderdaad alleen in Utrecht inschrijven als je een binding hebt, dus studie of werk. Inschrijven via woningnet.nl is volgens mij handiger, maar een formulier bij burgerzaken kan ook. Verlengen is jaarlijks, is volgens mij gratis (of niet zo heel erg duur). Als je eenmaal een huisje in Utrecht hebt gehuurd kun je een woningruil doen met een huurwoning in Amsterdam, mocht je daar toch nog naar toe willen.

UrbanL

Berichten: 14584
Geregistreerd: 22-02-01
Woonplaats: Somewhere only I know....

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-04-04 10:23

Mayo schreef:
Hoe lang duurt je studie nog? De gemiddelde wachttijd voor huurwoningen in deze regio is nl tussen de 5 en de 8 jaar vanaf inschrijfdatum woningbouw...


Er is geen wachttijd meer in omgeving Utrecht. Er komt een krant en je moet gewoon reageren op huizen die bij je inschrijving horen. Ze kijken dan naar je inschrijving (salaris, leeftijd en inschrijving) en dan kom je wel of niet in aanmerking.Als je een beetje bijhoudt op welke huizen/wijken er fanatiek wordt gereageerd en welke niet kan je binnen een paar maanden een huis hebben. Als je snel een huis wilt en je gaat op de populaire huizen reageren kan je idd lang wachten is ook idd niet zo raar.

Deze sitautie is al jaren zo en ik had toen een huis binnen een aantal maanden (15 feb ingeschreven 28 oktober een flat) een flat 5 hoog redelijk duur en 3 kamers maar ja was een dak boven me hoofd.