Mijn taart die net nog in de oven zat (zie kippenhok ) is perfect gelukt...ik ga zo gauw een stukje proeven, maar hij ziet er iig vast erg lekker uit. Een lekkere appel/noten taart Ik ben echt weer in de stemming om allemaal lekkere dingen te maken...dus plaats je bestelling zou ik zeggen. Uh...nou ja, dat laatste moet ik maar een grapje van maken...straks moet ik nog voor een paar duizend man taarten gaan bakken ofzo...*grinnik* Iets te tijdrovend ben ik bang...maar vooruit, voor een enkeling...
Wanneer kwam je weer eens bij Fitz kijken . Maar ff zonder gekheid, kun je mij het recept misschien mailen, dan maak ik die lekkere taart voor de Kerst.
Het recept: 250 gram bloem 100 gram boter 1 ei 1 mespuntje zout 100 gram suiker (let wel...ik doe altijd van alles de helft er bij...behalve het ei...LOL, dus 2 kleine eitjes...alles verdubbelen kan natuurlijk ook ) Deze ingredienten kneed (met de hand of keukenmachine) je tot een gladde, compacte massa, 30 minuten in de koelkast laten rusten.
vulling: 500 gram zoete appels (ik doe altijd wat meer!!! Ivm het schillen, klokhuizen verwijderen enz.) schillen, klokhuizen verwijderen en in dunne plakjes snijden, vermengen met 50 gram suiker, het sap van 1 citroen en een theelepel kaneel en ongeveer 75 gram gehakte hazelnoten.
bedek de bodem en zijkant van de taartvorm/ovenschaal met ongeveer 2/3 van het deeg, doe (met een schuimspaan!!! zodat je niet al het sap mee neemt) de vulling er in en maak van de rest van het deeg een "deksel" die je over de vulling heen doet. Dan met hulp van een beetje water de "deksel" en zijkanten netjes aan elkaar "plakken". Prik met een vork op regelmatige afstanden gaatjes in de bovenkant ("deksel") en voila, taart kan in de oven. Oven eerst natuurlijk voorverwarmen en dan de taart in het midden op het rooster plaatsen en in 40 a 45 minuten op 220 graden afbakken. Eet smakelijk.
Dit is uit mijn hoofd btw...zal zo nog even controleren of ik niks vergeten ben.