Single, hoe doe je dat met grote hoeveelheden?

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Tamara

Berichten: 10441
Geregistreerd: 20-07-01

Single, hoe doe je dat met grote hoeveelheden?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-03-04 21:51

Ben dit weekeinde alleen thuis en heb gister en vandaag voor mezelf gekookt. Ging allemaal prima, was tegelijk klaar en ook nog es eetbaar Haha! , dus dat was het probleem niet. Mijn probleem zijn de grote hoeveelheden die je krijgt als je in je 1tje bent.

Gister had ik bv. tortellini gemaakt met tagiatelle roomsaus of hoe je dat ook schrijft. Tortellini was zo veel dat ik de helft in een zakje in de koelkast heb gelegd zodat ik het maandag (als ik moet werken) kan eten. Maar de saus was een hele pan vol, uit zon pakje, en die heb ik weg moeten gooien want volgens de persoon (geeft Italiaanse kooklessen) die ik het vroeg kon je dat niet bewaren. Weggegooid, zonde... Had er ook sla bij, zon zakje gemengde sla van de C1000 en daar eet ik vandaag en morgen ook van.

Vandaag ook weer, had aardappelschijfjes van de C1000, kipburger erbij en sla. Aardappelschijfjes waren te veel, heb ik nu dus weer een restje in de koelkast terug gelegd. Weet niet of ik dat tot dinsdag kan bewaren, anders kan ik dat dinsdag nog eten (moet dan ook weer werken). Maar feit blijft dat ik weer dingen overhou die ik anders maybe wel moet weggooien.

In de supermarkt wordt wel steeds meer rekening gehouden met alleenstaanden of hoe je het ook wilt noemen, 1-persoons kant en klaarmaaltijden, 1-persoons blikjes soep, 1-persoons zakje macaroni en dat soort dingen. Maar ook met een heleboel dingen niet, zoals die sausen en aardappelschijfjes. Nou ben ik wel benieuwd hoe de singles hier op Bokt dat doen. Ik zit dan nu een weekeindje alleen, maar kan me voorstellen dat je als je de hele tijd alleen bent, geen zin heb om 3x hetzelfde te eten in de week omdat je restjes heb. Vlees kan je wel in porties delen en invriezen, maar lijkt me niet dat je dat met aardappels oid kan doen. Zelfde geld voor sausen. Brand los, hoe doen jullie dat? Weggooien, invriezen, bewaren?

Never stop dreaming
31-08-2015 & 26-08-2018 <3


ellepel

Berichten: 47318
Geregistreerd: 24-02-04
Woonplaats: assen

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-03-04 21:59

je kunt zo'n beetje alles invriezen. toen ik nog single was at ik een hoop bij vrienden.
als ik eten over heb gooi ik t bij elkaar in een bakje en zet ik het in de vriezer. ook jus aardappels en sausjes.
als ik t dan opwarm in de magnetron smaakt het zelfs nog lekkerder.

Sypheron

Berichten: 15209
Geregistreerd: 06-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-03-04 22:56

Van de hak heb je spulletjes in kleine porties. Maar bijv die roomsaus ed. Die had je toch ook kunnen doseren en wat minder tortelinni's maken dan?

Tamara

Berichten: 10441
Geregistreerd: 20-07-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-03-04 22:58

Sypheron schreef:
Van de hak heb je spulletjes in kleine porties. Maar bijv die roomsaus ed. Die had je toch ook kunnen doseren en wat minder tortelinni's maken dan?


Nou die tortellini dacht ik wel op te kunnen maar dat viel tegen, was behoorlijk machtig. Tong uitsteken En die roomsaus, ja t probleem is, hoe doseren. Door de helft ofzo? En dan ook alle maten door de helft, dus helft water, helft melk, dat idee?

Never stop dreaming
31-08-2015 & 26-08-2018 <3

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-03-04 22:59

Aardappels eet ik nauwlijks! Dus dat probleem heb ik niet! Verder als ik kook maar ik veel vers. Saus bij een pasta maak ik altijd gewoon een kleine portie van. Of ik nodig vrienden uit om te komen eten Haha!

Ik heb eigenlijk nooit last dat ik dingen moet weggooien omdat het teveel is, meer omdat ik gewoon de hele week per ongeluk niet thuis eet Haha!

Veel roerbakgerechten en pasta's zijn vrij makkelijk voor een persoon te maken.

796285
Berichten: 6664
Geregistreerd: 04-06-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-03-04 23:06

Eet lekker veel ijs, kan je de lege ijsbakjes gebruiken om porties in te vriezen.

Tamara

Berichten: 10441
Geregistreerd: 20-07-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-03-04 23:13

ArwenLune schreef:
Eet lekker veel ijs, kan je de lege ijsbakjes gebruiken om porties in te vriezen.


Das een goeie, heb ik ook een geldige reden om ijs te eten! Haha!

Never stop dreaming
31-08-2015 & 26-08-2018 <3

796285
Berichten: 6664
Geregistreerd: 04-06-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-03-04 23:42

vol met goeie tips, ikke Haha!

Lennon

Berichten: 4342
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Belgisch Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-03-04 10:30

Restjes van de saus kan je gewoon invriezen.... Kan je met bijna alle restjes wel doen volgens mij...

Maar een tip om geen restjes te hebben: niet werken met van die prefab sausjes en voorgesneden aardappeltjes enzo... Gewoon alles zelf maken... Een simpele kaassaus heb je snel klaar en is niet zoveel werk... evenals het schillen van aardappels en schoonmaken van groenten.

Accept what is, let go of what was, have faith in what will be

Laura

Berichten: 8338
Geregistreerd: 20-02-01
Woonplaats: Midden van Gelderland

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-03-04 13:00

satesaus uit zo'n herbruikbaar pakje dat je gewoon telkens weer in de magnetron kan zetten...
Vlees tegelijk opbakken en in de koelkast bewaren (kan je langer bewaren dan vers vlees)
recepten afstemmen zodat je bv gehakt twee dagen achter elkaar kan gebruiken,
Kleine blikjes van Hak met groente = net genoeg voor één persoon Lachen


Aardappelschijfjes uit de vriezer nemen, alleen eruit halen wat je denkt op te kunnen en de rest terug de vriezer in met een bag clip op de zak..!

Nothing tastes as good as being lean feels *profielupdate*
Goed voornemen 2007: Sommige PBtjes slippen er nog wel eens tussendoor... dus mocht je geen respons krijgen; stuur svp nog eens en niet boos worden hoor Haha!

Vanes

Berichten: 3164
Geregistreerd: 06-12-02
Woonplaats: Noord-Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-03-04 15:59

Als wij wat over hebben dan bewaar ik het zodat ik het van de week weer kan eten.
Maar vaak hou ik niks over het gaat bij ons bijna allemaal op.

leentje
Berichten: 3822
Geregistreerd: 02-06-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-03-04 16:20

Natalie schreef:
Maar een tip om geen restjes te hebben: niet werken met van die prefab sausjes en voorgesneden aardappeltjes enzo... Gewoon alles zelf maken... Een simpele kaassaus heb je snel klaar en is niet zoveel werk... evenals het schillen van aardappels en schoonmaken van groenten.


Ben ik het volledig mee eens. Vers koken, wat je teveel hebt aan groenten (bijvoorbeeld bloemkool, selder, prei, ...) even blancheren (kort maar hevig koken in licht gezouten water) invriezen.
Aardappels gewoon even zelf schillen (is voor één persoon nauwelijks werk), sausjes snel zelf maken ipv uit een pakje.

1. Goedkoper dan al die zooi uit de winkel.
2. Gezonder dan al die zooi uit de winkel.
3. Je kan je portie beter afmeten, dus minder afval (daardoor ook weer goedkoper)
4. (ook minder verpakkingsafval trouwens, als je een beetje milieubewust denkt)


Oh ja, en ik ben ook een geweldige fan van restjes invriezen, al vertrouw ik dat enkel met spul wat ik zelf volledig vers gemaakt heb.

Best friends are the ones that can see the hurt in your eyes, when everyone else is fooled by your smile.

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-03-04 14:13

Ik kan wel aardig koken dus ik at bijna nooit alleen... Haha!
Maar je kunt toch gewoon voor 2 dagen koken en het de 2e dag in de magnetron zetten? Lekker makkelijk! Doe ik nu we met z'n 2en zijn nog steeds!

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-03-04 14:32

Ik ben niet single maar ik eet wel altijd alleen en ik kook ook apart voor manlief. Voor mijn hubbie maak ik altijd 1-pansgerechten die ik dan in de vriezer gooi. Dus veel macaroni en spagetti met verschillende sauzen en natuurlijk de bami en nasi met verschillende kruiden.
Als ik iets kook dat ik ok direct op eet pas ik alles goed af. aardappeltjes komen uit de diepvries. De bvroren aardappeltjes leg ik alvast op mijn bord om te zien of het genoeg is, de rest gaat de vriezer weer in. Zo gaat het ook met een hoop groente die je ingevroren kunt kopen. Voor verse groenten stel ik een plan op: broccoli kan met champignons uit de oven en een dag er op met prei door de pasta. Champignons kkunnen weer in de omelet met een beetje prei en reepjes paparika etc.

Sypheron

Berichten: 15209
Geregistreerd: 06-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-03-04 21:35

Dat idee inderdaad *Tamara*.
Werkt goed hoor, gewoon zorgen dat alles open zakjes goed afgesloten op een droge plek liggen Lachen.

Tamara

Berichten: 10441
Geregistreerd: 20-07-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-03-04 22:23

Thnx voor de antwoorden! Dacht dus dat je veel dingen niet kon invriezen (zoals aardappels) maar dat kan dus blijkbaar wel! Maar ff onthouden voor als ik weer es alleen zit Lachen

Never stop dreaming
31-08-2015 & 26-08-2018 <3

maudy

Berichten: 1309
Geregistreerd: 04-11-02
Woonplaats: Akersloot

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-03-04 21:42

leentje"]
[quote="Natalie schreef:
Maar een tip om geen restjes te hebben: niet werken met van die prefab sausjes en voorgesneden aardappeltjes enzo... Gewoon alles zelf maken... Een simpele kaassaus heb je snel klaar en is niet zoveel werk... evenals het schillen van aardappels en schoonmaken van groenten.


Ben ik het volledig mee eens. Vers koken, wat je teveel hebt aan groenten (bijvoorbeeld bloemkool, selder, prei, ...) even blancheren (kort maar hevig koken in licht gezouten water) invriezen.
Aardappels gewoon even zelf schillen (is voor één persoon nauwelijks werk), sausjes snel zelf maken ipv uit een pakje.

1. Goedkoper dan al die zooi uit de winkel.
2. Gezonder dan al die zooi uit de winkel.
3. Je kan je portie beter afmeten, dus minder afval (daardoor ook weer goedkoper)
4. (ook minder verpakkingsafval trouwens, als je een beetje milieubewust denkt)


Oh ja, en ik ben ook een geweldige fan van restjes invriezen, al vertrouw ik dat enkel met spul wat ik zelf volledig vers gemaakt heb.
[/quote]


Ben ik het helemaal mee eens! En verse aardappels moet je niet invriezen, daar komen ze heel bruin en goor weer uit. Mischien kun je voor de zekerheid, of voor als je geen tijd hebt een zak aardappel kroketjes of rosti-rondjes in de vriezer leggen, maar ik zou er van uit gaan dat je gewoon lekker verse aardappeltjes pakt. Tis echt geen moeite, er bestaan zakjes van 2 kilo (o.a bij de Appie) dus zit je nooit met 5 kilo zakken. Verse groente kun je zo afwegen, ook voor roerbakgroentes. Koop een kilo gehakt, vries het in porties in, en je hebt nooit te veel (en een voorraadje)

Koop ook inderdaad geen pakjes sauzen meer. Als je bv, saus voor macaroni maakt kun je dat prima invriezen hoor, niks aan de hand. zeker niet als je het zelf maakt. Gewoon 1 keer een flinke pan maken, en in porties weer invriezen. Ik zou wel zorgen dat er niks langer dan een maand of 2 in je vriezer ligt, anders droogt het uit. Tenminste, ik hou er niet van.

Pasta zou ik niet invriezen, gewoon lekker koken, is zo klaar en makkelijk te doseren. Rijst is weer perfékt om in te vriezen.

Ga gewoon een beetje expirimenteren, misschien mislukt er wat, dat moet je dan weggooien en dan heb je gelukkig nog je rostirondjes Haha!

Succes ermee hoor!

maudy

Berichten: 1309
Geregistreerd: 04-11-02
Woonplaats: Akersloot

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-03-04 21:45

ohja, dingen als stamppotten zijn ook ideaal om in te vriezen! Mini rookworstje erbij, klaar!


Exit13

Berichten: 7748
Geregistreerd: 29-01-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-03-04 23:13

Als je een pot saus koopt, kan je die ook in de koelkast zetten, alleen niet te lang.

Alles hat ein Ende nur die Wurst hat zwei!

essie79

Berichten: 3539
Geregistreerd: 06-01-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-04-04 10:54

Wij zijn met z'n tweeen, maar doordeweeks kook je vaak ook niet uitgebreid.
Verse aardappels alleen wat je nodig hebt, of gewoon schijfjes oid uit de vriezer. Met pasta en rijst heb ik ook de goede hoeveel, dus niet teveel.
Wat ik over heb aan sausjes ed doe ik gewoon in de vriezer.
Er zijn een aantal dingen die je niet snel kookt als je met 2 mensen bent, dus dan nodig ik mensen uit en dan kook ik een keer uitgebreid.

Ik ben een gelukkeling.

Loesje

JoT

Berichten: 4008
Geregistreerd: 22-04-02
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-04-04 12:30

Ik kook meestal expres teveel, het eten verdeel ik dan tussen mijn bordje en één of meerdere bakjes. Door de week heb ik niet zoveel tijd om te koken, dus dat is ideaal.

Wat je ook kunt doen is wat meer tijd aan je boodschappenlijstje besteden. Dus als je op dag 1 bv. een courgette nodig hebt, verzin dan voor dag 2 ook iets waarvoor je een courgette nodig hebt. Wil je gebakken aardappelen eten, eet dan gewoon de dag van tevoren iets met aardappelen, kook er wat teveel van en bewaar dat. Bespaart je een hoop gezeur met zakjes en bakjes die je toch nooit helemaal opkrijgt in je up en het is ook nog lekkerder. Wat zakjes sla betreft, mijn ervaring is dat zodra zo'n zakje open is, het bederf erg snel intreedt, hoe goed je het ook afsluit. Ik koop meestal gewoon een krop sla, werkt veel beter!

7 augustus 2012: Rust zacht lieve Macho. Je hebt me zoveel gegeven, ik zal je nooit vergeten.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: AhrefsBot, OmgiliBot en 89 bezoekers