Een regelrechte ramp............

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Osita

Berichten: 154
Geregistreerd: 12-12-03

Een regelrechte ramp............

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-03-04 16:43

Ik ben een regelrechte ramp in de keuken en haal het liefst iedere dag eten, simpelweg omdat ik geen tijd heb om te koken en omdat ik het niet kan.

Wat gebeurt er dan als ik een uurtje tijd heb...pan op het vuur....vuurtje hoog (gaat lekker snel...fout) ...let even niet op...resultaat.. Huilen

karbonade kei hard...
aardappels nog niet klaar...
karbonade koud en hard... Scheve mond
potje groente hoort erbij...maar liever niet..

........................ niet lekker gegeten dus maar weer halen!

Wie kan mij helpen een lekker gerecht op tafel te krijgen wat niet te lang duurt en waarbij het vlees letterlijk niet als een steen op de maag valt Haha!

Voorgerechten maken kan ik als de beste! Normaal potje eten op tafel zetten dus niet. WIE HEEFT ER TIPS! GERECHTEN ETC...

een hopeloos geval....

Dressuurstal J. Szozda - Dissen am T/W Duitsland


Eline

Berichten: 72938
Geregistreerd: 07-10-03
Woonplaats: Delft

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-03-04 16:47

Nassi met sate?

- kook rijst
- roerbak een groentepakket
- doe twee bakjes saté in een pan met net niet kokend water
- mix voor nasi van knor, met een beetje kokend water erbij laten wellen
- als de rijst gaar is, bij de groente doen, daar ook de nasimix + water bijdoen, goed door elkaar roeren

Saté uit het pakje, klaar! Lachen

Duhelo

Berichten: 28526
Geregistreerd: 29-05-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-03-04 16:48

kilo gehakt braden tot bruin wordt
ajuin erbij
blikje gepelde tomaten erbij
blikje tomaten puree
kruiden met spaghettikruiden (of peper en zout)
uurtje laten sudderen
spaghetti erbij koken
opdienen met wat geraspte kaas

dit voor spaghetti bolognese
succes

Elles

Berichten: 22816
Geregistreerd: 14-06-01
Woonplaats: Flevoland

Re: Een regelrechte ramp............

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-03-04 17:35

Osita schreef:
WIE HEEFT ER TIPS!

Jawel.... koop een kookboek. Want als je zo blijft rommelen, komt er nooit wat fatsoenlijks op tafel... Knipoog Boeken zat met lekkere simpele recepten die (als het goed is) iedereen kan maken (bijvoorbeeld boeken voor studenten: lekker makkelijk en snel).
Sterkte... Haha!

Tamara

Berichten: 10441
Geregistreerd: 20-07-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-03-04 17:42

Elles"]
[quote="Osita schreef:
WIE HEEFT ER TIPS!

Jawel.... koop een kookboek. Want als je zo blijft rommelen, komt er nooit wat fatsoenlijks op tafel... Knipoog Boeken zat met lekkere simpele recepten die (als het goed is) iedereen kan maken (bijvoorbeeld boeken voor studenten: lekker makkelijk en snel).
Sterkte... Haha!
[/quote]

Dat is idd DE oplossing, staat ook precies hoe je het moet doen!

Never stop dreaming
31-08-2015 & 26-08-2018 <3

La_Vie

Berichten: 3186
Geregistreerd: 23-10-03
Woonplaats: Tussen Hoorn en Enkhuizen ;)

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-03-04 21:08

Spaghetti is ook heel makkelijk te maken
De spaghetti in een pan met water en aan de kook brengen en voor de saus bak je eerst het gehakt en daar gooi je soepgroenten en het potje saus door en klaar is kees

:+: Lady & Viënna :+:
Blondes have more fun ;)
Mijn fotografiefacebook : La_Vie Photo

ellepel

Berichten: 47327
Geregistreerd: 24-02-04
Woonplaats: assen

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-03-04 21:20

koop een goede pan!!!

ik heb een soort droogkook pan. twee pannen op elkaar.onderin water en bovenin aardappels.
je zet de kookwekker( ook handig dan vergeet je niks) en na 25 minuten zijn je aardappels gaar!
ideaal zo'n pan, en weet je?
vanaf het moment dat ik begin met aardappels schillen tot het moment dat ik eten op tafel heb duurt maar een half uur of iets meer.

dus meid: schil je aardappels, zet ze op in je pan.
dan pak je 2 schouderkarbonades:
zout/peper. parikapoeder en kerrie. en wat je er maar op wilt voor kruiden.

als je aardappels net een minuutje koken zet je je schouderkarbonade op.
je zet je kookwekker dan op 20 minuten.
steeds je vlees om en om draaien.

pak een blik spercieboontjes, trek dat open en gooi het in een pan.
na een kwartier zet je t vuur onder je boontjes aan.

na de 20 minuten haal je je vlees uit de pan, gooi er een glas water in en....beetje ketchup, beetje ketjap(zoet)
en van die jus uit zo'n knijpflesje.roeren, je boontjes afgieten. je aardappels uitdraaien en volgens mij kun je dan wel eten!

het scheelt ook als je de tijd neemt om je eten te maken..
ik doe het wel, en of we nou om 5 uur of om half zeven eten, als je de tijd ervoor neemt komt t wel goed!

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-03-04 11:14

Zoek gewoon je toevlucht in het wokken, dat kan echt IEDEREEN!

Rijst koken (wel zilvervliesrijst nemen he, da's gezonder), vlees in kleine stukjes of reepjes in hete olie in de wok roerbakken. Lekker een teen knof erboven uitknijpen. En dan groenten in stukjes gesneden erbij. Ui, champignon, paprika, boontjes (heel even blancheren van te voren), allerlei koolsoorten, tomaat, broccoli, komkommer (ja is ook heel lekker buiten rauwkostsalade om!) etc. Net waar je zin in hebt. En als je te lui of druk bent om zelf te gaan snijden, dan koop je gewoon een kant en klaar pakket! Kan echt niet mislukken, als je maar zorgt dat je wok en olie goed heet zijn, en je het steeds om blijft scheppen.
Sausje is ook kant en klaar te koop (pittig, zoet/zuur, mild etc)

obelix

Berichten: 11877
Geregistreerd: 09-06-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-03-04 11:48

Ten eerste zorgen dat je je vuur niet te hoog zet,ten tweede altijd zorgen dat je je aandacht erbij houdt!! Tja.. je kan ook iets van knorr wereld gerechten proberen..Is ook niet moeilijk,maar je meot wel je gedachten erbij houden... Haha!:D:D

keep calm, I'm engaged!!! <3

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-03-04 12:37

Geloof me, die kunnen echt mislukken...... Haha! Mijn Dick kan alles *LOL* (laten mislukken in de keuken)

miepmiep
Berichten: 2348
Geregistreerd: 20-02-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-03-04 15:29

tip 1: Eerst een recept altijd helemaal doorlezen, misschien wil je dingen alvast van tevoren doen (iets pakken, snijden etc), en dan weet je wat er nog allemaal moet gebeuren als je bezig bent.

tip 2: Probeer in te schatten hoe lang alles duurt wat je klaarmaakt. Zoals: aardappels 20 minuten , vlees 10 minuten, groenten 5 minuten.
Dat scheelt alvast een beetje.

makkelijk, kan-niet-mislukken-recept:

1. eerst pasta opzetten.
2. courgette in stukjes snijden en in ruim water opzetten.

als courgettes koken:

3. kipblokjes in een pan bakken op laag vuur
(pas zout toevoegen als ze aan de buitenkant dichtgeschroeid zijn, dan wordt het vlees minder droog)

wanneer pasta en courgettes zo goed als gaar zijn

5. pakje boursin bij de kip doen en laten smelten met scheutje droge witte wijn erbij.

eet smakelijk!

Kinta

Berichten: 2702
Geregistreerd: 19-09-01
Woonplaats: prov. Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-03-04 22:39

wokken inderdaad! (al eerder genoemd) Daar kan je je geen buil aan vallen. En het is lekker en gezond (groente roerbakken is gezonder dan koken)

Farah_

Berichten: 2510
Geregistreerd: 20-07-03
Woonplaats: Oudenhoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-03-04 11:47

Ovenschotels willen meestal ook wel goed gaan. Bak wat gehakt tot 't gaar is (niet laten verbranden dus Knipoog gooi dat in een ovenschaal, zakje groenten erboven op (Italiaanse groentenmix bijv) dan wat aardappelpuree of plakjes aardappel en een laagje kaas erop en dan ff in de oven *LOL*

Suzan

Berichten: 1583
Geregistreerd: 23-04-01
Woonplaats: Almere

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-03-04 20:29

Kom gezellig een keer bij mij eten. Lachen
Niet dat ik nou het grootste keuken wonder ben hoor....... Schijnheilig

Maar wokken en pasta's zijn inderdaad erg makkelijke en lekkere gerechten waar niet al te veel aan kan mislukken.

Osita

Berichten: 154
Geregistreerd: 12-12-03

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-03-04 10:01

Jeetje............wat een hoop adviezen zeg! Ik ga ze zeker allemaal probereren en natuurlijk laat ik even weten hoe het is geworden....
Het leegpompen van mijn maag of een smile op mijn gezicht.
Gelukkig hebben de meesten niet te veel moeilijke (voor mij onbekende)
ingredienten gebruikt... anders ben ik na een half uur zoeken bij de c1000 alsnog in de patatzaak...


ellepel"]
ik heb een soort droogkook pan. twee pannen op elkaar.onderin water en bovenin aardappels.
je zet de kookwekker( ook handig dan vergeet je niks) en na 25 minuten zijn je aardappels gaar!
ideaal zo'n pan
[/quote]

Je hebt gelijk! Laat de pan lekker het werk doen! Hmmm voor mijn verjaardag binnenkort.


[quote="sinESappel"]
Ovenschotels willen meestal ook wel goed gaan. Bak wat gehakt tot 't gaar is (niet laten verbranden dus Knipoog gooi dat in een ovenschaal, zakje groenten erboven op (Italiaanse groentenmix bijv) dan wat aardappelpuree of plakjes aardappel en een laagje kaas erop en dan ff in de oven *LOL*
[/quote]

Hoe lang moet dat dan??? Die aardappeltjes moeten natuurlijk wel gaar zijn..


quote="Elles"][quote="Osita schreef:
WIE HEEFT ER TIPS!

Jawel.... koop een kookboek. Want als je zo blijft rommelen, komt er nooit wat fatsoenlijks op tafel... Knipoog Boeken zat met lekkere simpele recepten die (als het goed is) iedereen kan maken (bijvoorbeeld boeken voor studenten: lekker makkelijk en snel).
Sterkte... Haha!
[/quote]

Hmmmmmmmmm jij kent mij wel erg goed?? Toevallig eens bij mij gegeten??:)
Ik weet het. Ik had mij voorgenomen zo'n boek te kopen. Het lastige is dat er soms dingen in staan waar ik nog nooit van heb gehoord. Dan moet ik inderdaad even geduld hebben om uit te zoeken wat het allemaal is. Meestal denk ik.............eerst maar even naar de paarden....we zien later wel of er ergens nog wat voeding ligt. Poffertjes en dat soort rommel.

Daarbij draai ik ook wisseldiensten en dat is echt slecht voor je eetpatroon! Vooral omdat ik vooraf vaak naar stal ga en geen tijd meer kan vinden om te koken.

Wokken...een goede pan kopen en kookboeken! Dat zijn mijn goede voornemens! Maar nu eerst...................................................................................................... een afspraak maken met suzan! Lachen

Dressuurstal J. Szozda - Dissen am T/W Duitsland

ellepel

Berichten: 47327
Geregistreerd: 24-02-04
Woonplaats: assen

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-03-04 10:09

ik was altijd een ramp in aardappels koken, of ze waren nog hard of het werd moes.
die pan is voor mij echt een succes.
moet je wel de juiste hoeveelheid water onderin doen( 1,5 liter water voor 7 aarappels)
maar als je dan langer moet wachten omdat andere dingen nog niet gaar zijn dan kan je em gewoon laag draaien en worden je aardappels ook geen moes!

enne kijk es op de site van webchef, daar staan heel veel recepten en makkelijke op.

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-03-04 15:37

Voor andere Aardappelrampers:
Zakje Celavita-aardappeltjes pakken, 4 gaatjes erin steken, in de magnetron leggen en dan 8minuten op 800 Watt. Altijd goed.

fiek

Berichten: 575
Geregistreerd: 08-09-03
Woonplaats: Wormer-city

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-03-04 11:49

Sonja schreef:
Voor andere Aardappelrampers:
Zakje Celavita-aardappeltjes pakken, 4 gaatjes erin steken, in de magnetron leggen en dan 8minuten op 800 Watt. Altijd goed.

hihi, als je dat nog kwan verpesten Haha!

Ikke ---> Lovers <--- Robin

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-03-04 14:49

overschotels!!
Ondertussen kun je lekker iets anders gaan doen. De over schakelt vanzelf uit als de tijd om is.


Amberto

Berichten: 1593
Geregistreerd: 28-01-04
Woonplaats: Haarlem!

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-03-04 09:35

wat ook lekker is is spaghetti met spinazie...
Men neme:
- Spaghetti
- spinazie (diepvries en a la creme)
- spekblokjes
- pijnboompitjes (als je dat lekker vindt)

Spaghetti opzetten (zoals het hoort) en de spinazie ook, spekjes bakken, pijnboompitten erbij bakken en dan alles bij elkaar gooien.... HEERLIJK en zo simpel (en heeeel erg goedkoop!)

Der Ellmauer Dancing Queen

Amberto

Berichten: 1593
Geregistreerd: 28-01-04
Woonplaats: Haarlem!

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-03-04 09:37

Oh... en even over koken.. als je echt een goed kookboek wilt moet je het boek basic cooking kopen! Het is feloranje met een citroen op de voorkant. Er staan alleen maar gerechten in die je ook echt kunt maken, dus geen heel erg rare ingedrienten. Ook kun je per groente etc. vinden hoe lang het moet koken en wat de voedingsstoffen zijn (mocht je dat interessant vinden)

Der Ellmauer Dancing Queen


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 76 bezoekers