hachee

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
ellepel

Berichten: 47327
Geregistreerd: 24-02-04
Woonplaats: assen

hachee

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-03-04 21:31

ik wil hachee gaan maken.

ben benieuwd of er onder de bokkers nog mensen zijn die geheel eigen recepten hebben van hachee!

vermeld ook even welk vlees je ervoor gebruikt.
welk merk kruiden etc...
heb het zelf wel eens gemaakt, maar ben benieuwd of er veel verschil onderling is.


Kayla

Berichten: 11273
Geregistreerd: 20-10-01
Woonplaats: Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-03-04 21:34

Wij maken het altijd met gehaktballetjes ipv draadjesvlees en gewoon van die kant-en klare kruiden uit een zakje (geen idee welk merk).

lageveld

Berichten: 3378
Geregistreerd: 03-09-01
Woonplaats: Almelo

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-03-04 23:01

Gewoon heel erg basis bevalt mij tot nu toe het beste. Dat betekent: runderlappen en uien als hoofdbestanddeel. De kruiden etc.: laurier, kruidnagel, suiker, azijn, zout en peper. En verdeer bouillon.
Voor het binden maizena of aardappel meegaren.

missnynke

Berichten: 8492
Geregistreerd: 11-05-02
Woonplaats: Hallum

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-03-04 14:11

uien en rundervlees lang laten sudderen. verder gebruik ik zon pakje van knorr, daar zitten alle kruiden etc. wel in.
mijn lievelingseten Lachen

Oscar
Forumcoordinator

Berichten: 131994
Geregistreerd: 23-09-01
Woonplaats: Braboland

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-03-04 14:43

Ik neem riblappen (vette randjes na het stoven wegsnijden Knipoog) of runderstooflapjes.
Deze laat ik ca. 2 uur sudderen.
Tegen het einde van de suddertijd bak ik uien aan in een aparte pan, deze doe ik later bij het vlees.
En dan een pakje kant en klare mix erbij, en klaar !

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-03-04 14:45

Runderlapjes in stukjes even aanbakken (als je paardenlappen gebruikt juist niet aanbakken), gesneden uien erbij, peper, zout en laurierblaadjes. Paar kruidnagels aan een draadje hangen en erin hangen. Beetje water erop en twee plakken ontbijtkoek erbovenop leggen. Deksel erop en een paar uur zachtjes laten sudderen.

ellepel

Berichten: 47327
Geregistreerd: 24-02-04
Woonplaats: assen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-03-04 14:49

en waarom die ontbijtkoek?


Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-03-04 14:57

Dan krijg je een lekker gebonden saus als het klaar is. Het bindt de uien en het stoofvocht zeg maar. Is erg lekker!
Overigens is een scheutje bruin bier erin ook erg lekker.

Lennon

Berichten: 4342
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Belgisch Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-03-04 19:42

Hachee, is dat wat we hier in België stoofvlees noemen??

Accept what is, let go of what was, have faith in what will be

lageveld

Berichten: 3378
Geregistreerd: 03-09-01
Woonplaats: Almelo

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-03-04 22:41

Natalie schreef:
Hachee, is dat wat we hier in België stoofvlees noemen??


Ik denk het wel, het is in ieder gaval zoiets. Hier kun je in de super ook blikjes "vlaamse hachee" kopen Lachen Ik weet niet precies wat daar anders aan is.

lageveld

Berichten: 3378
Geregistreerd: 03-09-01
Woonplaats: Almelo

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-03-04 22:43

Sonja schreef:
Dan krijg je een lekker gebonden saus als het klaar is. Het bindt de uien en het stoofvocht zeg maar. Is erg lekker!
Overigens is een scheutje bruin bier erin ook erg lekker.


Ik ga dat met die ontbijtkoek zeker eens proberen. Binden met maizena vind ik eigenlijk ook niet alles.
Wel mis ik in je recept het scheutje azijn, wat toch wel een zeer karakteristieke smaak geeft aan de "oudhollandse" hachee. Ik ken geen recept waar het niet in voorkomt.

Lennon

Berichten: 4342
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Belgisch Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-03-04 22:45

Als het ongeveer hetzelfde is... i.p.v. ontbijtkoek speculaas gebruiken en er een scheutje donker tafelbier door doen...

Accept what is, let go of what was, have faith in what will be

lageveld

Berichten: 3378
Geregistreerd: 03-09-01
Woonplaats: Almelo

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-03-04 23:27

Donker tafelbier zal dan wel weer hetzelfde zijn als het bruine bier van Sonja Lachen We komen er wel Haha!

Overigens heb ik het (nou ja net) een flinke portie hachee achter de kiezen en er was niks mis mee Lachen

Maakt het soort bier echt veel uit ? Wat is er speciaal aan donker bier wat smaak betreft ? En is dat in dit geval dan in plaats van azijn ?

Ik krijg zo wel steeds meer soorten drank in huis zeg ! Net afgelopen weekend een fles droge sherry gekocht omdat dat in heel veel chinese kip-recepten voorkomt.

Lennon

Berichten: 4342
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Belgisch Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-03-04 18:29

Azijn doe ik er nooit in bij stoofvlees...
Ik denk dat het bier niet superveel uitmaakt, als het maar geen gewone pils is Haha!

Accept what is, let go of what was, have faith in what will be

PhiaBink

Berichten: 6328
Geregistreerd: 15-01-01
Woonplaats: Belgie!!

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-03-04 00:34

Ik heb jaren lang een poging gedaan om hachee klaar te maken maar steeds op een 1 of andere manier mislukte het Huilen Boos! Verdrietig .
Maar ik heb het nu door en Henk vreet zijn vingers er bij op.

2 pakjes boter laten bruinen. Rundstoofvlees in blokjes snijden en aanbraden. Dan heel veel grof gesneden (spaanse)uien erbij doen, 3 teentjes knoflook, kruidnagel, laurier, peper en zout, azijn of een paar silveruitjes en dat een uur of 4/5 lekker laten pruttelen. Vingers aflikken De jus is dan licht gebonden bij mij.

BIOLA II GOUD SECTIE 7 EN SUB KAMPIOEN VAN HET RAS 2011 IN BELGIE!
BRONS SECTIE 11 NEDERLAND 2014
3de MORFOLOGIE SECTIE 11, TOTAAL 5DE NEDERLAND

lageveld

Berichten: 3378
Geregistreerd: 03-09-01
Woonplaats: Almelo

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-03-04 01:31

Komt dus aardig overeen met mijn ingredienten Phia ... Lachen
Maar gaat dit helemaal zonder water ? Valt het vlees helemaal uit elkaar ? En hoe ziet het met de hoeveelheden ? Ik neem voor uien en vlees ongeveer hetzelfde gewiicht.

Hoe zit het met de verhouding boter/vlees/uien ?
Wordt het niet heel erg vet zo? (kan ik wel hebben hoor Lachen ) Welke soort boter ?
Boter is voor mij gewoon boter, maar dan ook echte boter. Helaas is het zo ingeburgerd om andere dingen ook boter te noemen dat hierover vaak verwarring ontstaat.

PhiaBink

Berichten: 6328
Geregistreerd: 15-01-01
Woonplaats: Belgie!!

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-03-04 10:44

lageveld schreef:
Komt dus aardig overeen met mijn ingredienten Phia ... Lachen
Maar gaat dit helemaal zonder water ? Valt het vlees helemaal uit elkaar ? En hoe ziet het met de hoeveelheden ? Ik neem voor uien en vlees ongeveer hetzelfde gewiicht.

Hoe zit het met de verhouding boter/vlees/uien ?
Wordt het niet heel erg vet zo? (kan ik wel hebben hoor Lachen ) Welke soort boter ?
Boter is voor mij gewoon boter, maar dan ook echte boter. Helaas is het zo ingeburgerd om andere dingen ook boter te noemen dat hierover vaak verwarring ontstaat.


Ik neem meestal bakboter van de Lidl of Blue Band. Meestal heb ik een pond runderlappen en ongeveer een kilo uien Cool . Ik doe er geen water bij. Het vlees snij ik, nou ja het valt al uit elkaar Haha! , vlak voordat ik het op tafel zet. Ik doe er ook soms een paar theelepels geconcentreerde tomatenpuree doorheen. Vingers aflikken

BIOLA II GOUD SECTIE 7 EN SUB KAMPIOEN VAN HET RAS 2011 IN BELGIE!
BRONS SECTIE 11 NEDERLAND 2014
3de MORFOLOGIE SECTIE 11, TOTAAL 5DE NEDERLAND

ellepel

Berichten: 47327
Geregistreerd: 24-02-04
Woonplaats: assen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-03-04 11:53

nou, morgen is het zover!

dan ga ik dus hachee maken. Haha!
heb al een aantal tips van hier die ik kan gebruiken.

iedereen bedankt!

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-03-04 15:48

Inderdaad, Lageveld heeft gelijk, ik vergeet het scheutje azijn te noemen die ik er na het aanbraden bij doe. De azijnzuren maken het vlees extra mals.

Waarom er bruin bier in moet en geen ander bier weet ik niet. Heb het zo van m'n moeder geleerd, en die van haar moeder, en die van de hare etc Tong uitsteken

Overigens gaat er bij mij maar een klein klontje boter in en blus ik daarna gewoon af met water.
Bij Phia hoef ik niet te gaan eten want dan gaan mij darmen binnen een kwartier in protest (terecht want 2 pakjes boter is op z'n zachtst gezegd niet gezond...)

PhiaBink

Berichten: 6328
Geregistreerd: 15-01-01
Woonplaats: Belgie!!

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-03-04 18:52

Sonja schreef:
Bij Phia hoef ik niet te gaan eten want dan gaan mij darmen binnen een kwartier in protest (terecht want 2 pakjes boter is op z'n zachtst gezegd niet gezond...)


Is errug ongezond Schijnheilig , maar wel lekker Haha! . Gewoon gekookte aardappelen erbij, prakken en smullen maar.

Mijn mannetje vind mijn hachee zo lekker, dat we het vaak met kerst eten. Verward
Onze eerste kerst met z'n 2en wilde ik me uitsloven met lekkere dingen. Ik aan Hek vragen wat hij allemaal lekker vond en wat we zouden gaan eten, Hij zei Verward : "Oh, ik haal wel boter, uien en vlees. Ik breng het naar mijn moeder, die maakt dan hachee." Ik eh, WHAT!!!! Voel je je wel lekker. Het is kerst"
Henk " Nou en, hachee is toch lekker, waarom dat alleen door de weeks en niet met kerst"
De eerste keer kerstmaal met z'n 2en was dus hachee met aardappelen en de 2de kerstdag aardappelen met hachee Verward Verward Verward Haha!
Wat moet je met zo'n vent?????? Verward

BIOLA II GOUD SECTIE 7 EN SUB KAMPIOEN VAN HET RAS 2011 IN BELGIE!
BRONS SECTIE 11 NEDERLAND 2014
3de MORFOLOGIE SECTIE 11, TOTAAL 5DE NEDERLAND

ellepel

Berichten: 47327
Geregistreerd: 24-02-04
Woonplaats: assen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-03-04 20:13

kreeg nog de tip van mijn moeder......scheutje rode wijn erin.. en een paar zilveruitjes.

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-03-04 21:26

Yummie, dan ga je al richting boeuf bourguignon! Plakjes winterwortel erbij... Tong uitsteken

ellepel

Berichten: 47327
Geregistreerd: 24-02-04
Woonplaats: assen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-03-04 02:52

maar okee. nu achteraf was de hachee superlekker die ik vandaag gemaakt had.
is ook bijna niks van over gebleven...

_DuN_

Berichten: 1166
Geregistreerd: 21-04-03
Woonplaats: Stompetoren

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-05-04 21:15

sorry dat ik m weer boven haal... maar zou iemand een simpele recept van hachee kunnen geven?

A trip down memory lane...I'm a Bokted One! Knipoog
~* Backstreet's back again! *~

lageveld

Berichten: 3378
Geregistreerd: 03-09-01
Woonplaats: Almelo

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-05-04 03:13

Charmed_One schreef:
sorry dat ik m weer boven haal... maar zou iemand een simpele recept van hachee kunnen geven?


Ja, dat kan ik wel Lachen
Runderlappen (pakweg 600 gram) in stukken snijden. Ongeveer evenveel uien ook in niet te kleine stukken. Vlees aanbraden in 75 gram boter en daarna uien meefruiten.
Dan het vuur laag zetten en in de pan erbij doen:

een laurierblad
een of twee kruidnagels
een beetje suiker
scheutje azijn
halve liter bouillon of water
peper, zout ....

De hele prut met deksel op de pan laten stoven gedurende een paar uur.

Voor de rest, zie de rest van dit topic Lachen


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 38 bezoekers