angstig

Moderators: Mjetterd, Dani, ynskek, Ladybird, xingridx, Polly, Hanmar

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
jantina

Berichten: 12359
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-04-01 22:10

Ik ga nu denk ik een lang verhaal typen. Jullie hoeven het niet te lezen als je niet wilt, het is voor mij even afschrijven na een lange dag.

Ik ben namelijk bang. Eerder was ik ongerust, en heb me er daarna voor afgesloten. Zo min mogelijk nieuws kijken, dan hoefde ik die ellende ook niet te zien. En nu... nu kan ik er niet meer omheen.
Mijn angst is misschien niet in vergelijking met al die boeren met hun vee en bedrijven die naar de knoppen gaan, maar dat doet niets aan het gevoel dat ik heb.
Vandaag vele telefoontjes beantwoord op het VVV en vanavond heb ik de paarden uit hun weide gehaald. Ze stonden namelijk bij een boer met koeien, geiten en schapen en ik wild die man niet ongeruster maken dan dat ie al is. Enne daarbij komt ook dat we dus nu geen paarden meer mogen vervoeren. Ben wel een beetje in overtreding dus, maar het kan n u niet anders.
Anjum ligt min of meer aan de andere kant van de dijk, nou ja, dichter bij Schier eigelijk, maar toch schrikbarend dichtbij.... En dan al die wadvogels die van daar naar hier vliegen en dan de horden toeristen die we dit weekend verwachten. Ik heb nu geen hoop meer dat het hier niet komt. Het kan bijna niet zo zijn dat we hier op het eiland en bij de buren op Schier bespaard blijven.
Vanmiddag was het erg mooi weer en ik heb Treesje eruit gelaten. Ze staat overdag bij ons achter in de tuin. Ik zorg wel dat er zo min mogelijk mensen bij haar komen, maar ik laat haar de laatste weken van haar leventje niet in een stal staan. Ik zal haar extra vertroetelen en knuffelen en ze kan alle kattekwaad uithalen die ze wil. Ik heb me er zelf op voor bereid dat ik haar moet missen. Dat kleine geitje met die grote streken. Bijna volwassen is ze nu. Ze krijgt een klein sikje en nadat ze haar rode biet gegeten heeft, is die samen met haar hele snoet helemaal paars. Het is z'on lieve schat...

Morgenochtend zo vroeg mogelijk haal ik Berber van stal om haar weg te brengen naar ons weiland. Daar moet ze dan blijven. Daarna bouwen we de stal en een stuk tuin om waar Isolda in kan. Isolda moet in de buurt blijven in verband met haar dikke buik. In het weiland heb ik geen zicht op haar. En wie weet hoe lang dit gaat duren... Ik verwacht nu dat het vanaf vandaag alleen maar ernstiger en erger gaat worden.

Nou ja, misschien is mijn angst ongegrond en maak ik me druk om niets. Daarnaast is mijn bezorgheid om mijn ene geitje niet in vergelijking met wat die boeren moeten voelen.
Kim, ik begrijp niet hoe je zo rustig onder al die ellende kunt blijven. Of lijk je misschien alleen maar rustig?
Nou ja, in ieder geval ben ik nu een groot aantal tikken op het toetsenbord kwijt samen met het beklemmende gevoel waar ik vandaag mee rond gelopen heb. Ik ben een beetje vertwijfeld. Wat gaat er allemaal gebeuren? Wat voor verschrikkingen gaan er komen?
Ik hoop maar dat het aan ons en aan vele vele, nee alle boeren voorbijgaat. Dat ze straks alle dieren mogen enten en dat dan het hele MKZ gedoe snel voorbij is. Dat is mijn grote wens op dit moment, maar of die wens zal uitkomen?? Ik zal opletten of ik een vallende ster zie....


Maaike

Berichten: 11864
Geregistreerd: 12-01-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-04-01 22:16

dan wens ik keihard met je mee hoor Jantina! ik voel me er ook niet lekker bij nu, probeer er zo min mogelijk aan te denken maar hoorde vandaag dat al het vee in de driehoek apeldoorn-deventer-zwolle geruimd wordt. getver!!! gelukkig valt de boer van mn verz pony's er net buiten...
heel veel sterkte voor jou

Je hoeft niet meteen een vlinder te zijn
Obsession SL (v. Orbaldo II) mijn grote trots :+:

jacqueline

Berichten: 5549
Geregistreerd: 19-01-01
Woonplaats: apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-04-01 22:28

Jantina ik leef met je mee, en ik hoop ook dat het allemaal erg snel achter de rug is....al heb ik er ook een zwaar hoofd in....ik hoop zo voor jullie dat het jullie deurtje voorbij gaat, en voor jou is het net zo erg, jij bent toch ook gehecht aan je geitje, en of je nu 1 of 10 geitjes hebt het is en blijft heel erg als ze je dat afnemen Scheve mond\\

Ik wens je heel veel sterkte en ik ga het nieuws angstvallig in de gaten houden Verdrietig

vikki

Berichten: 14286
Geregistreerd: 21-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-04-01 22:30

Ik begrijp heel goed hoe je je voelt Jantina!!! Ze hebben gewoon ook helemaal geen grip op de situatie, al dachten ze dus volgens mij van wel... Scheve mond\\ Ik ben inmiddels zo pessimistisch geworden dat ik denk dat er nog wel vele gevallen zullen volgen, daar word je toch echt neerslachtig van. Natuurlijk blijft het het ergst voor de boeren die getroffen zijn en worden, maar toch...het krijgt zo langzamerhand op iedereen wel impact. ***!!! Frusty

Nimber

Berichten: 26551
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-04-01 22:54

Lieve Jantina
zoals jij je voelt voel ik me ook.
Ik heb me 100 keer afgevraagd wat ik kon doen. Er zijn momenten geweest dat ik keihard heb zitten janken op de momenten dat het mis ging dat ze gingen vergaderen over die 2 km zone waar wij invielen. En op het moment dat het gevreesde telefoontje kwam : we worden geruimd.
Misschiem moest ik nog wel harder huilen toen bleek dat er een rekenfout was en we wel buiten de zone vielen.Ook toen niet het verdachte bedrijf waar wij bij zaten besmet was maar het bedrijf aan de andere kant van Vaassen.
Tegelijk blij zijn dat jij niet wordt geruimd en tegelijk schuldig omdat nu het bedrijf van Renate wel geruimd zou worden.
Tot laat in de avond het nieuws volgen en 's morgens met angst uit je bed komen wat is er vannacht gebeurd.
Doodsangsten toen er een koe kreupel was ,opluchting dat ie een dikke knie had.
en het ergste is dat als je alles na hebt gelopen je niets kan doen... er zijn veldmuisjes,vogels, reetjes , vossen en lucht.Ik durfde de telefoon bijna niet op te nemen.
Elk half uur contoleren ze hier door de ME elke keer ben je bang dat ze stoppen om te vertellen dat het over is.
Ik moet 2 keer door de ME posten heen naar stal toe het lijkt wel oorlog.
Je voelt je nu schuldig dat je je zorgen maakt om 1 geitje terwijl mensen hun hele leven verliezen.En toch is 1 geitje voor jou net zo moeilijk als het bedrijf voor die mensen gewoon omdat je je er aan hecht en zo is het met de bedrijven ook.
Men roept wel hard ach ze ging toch dood... reken maar dat er aardig wat fotorolletjes zijn volgeschoten door de boer allemaal de koeien en z'n 3 geitjes ook zijn vleesvee en overzichtsfoto's weet je zei hij ik vind het zo fijn 's morgens de stal in te lopen en dan die rij koeien te zien misschien is dat morgen niet meer en nu weet ik teminste vooraltijd hoe dat was tussen al die rolletjes zat maar 1 foto van het veulen zijn koeien waren even belangrijker.
lieve jantina ik leef heel erg met je mee ik weet in welke angst je nu zit en ik hoop ook dat je net zoveel geluk hebt als wij tot nu toe hebben gehad.
Vind het jammer dat ik je niet heb kunnen ontmoeten vorige week
sterkte en een knuffel
Kim

[img]../upload/20/koe2.jpg[/img]

blaartje mijn knuffelkoe

_________________
<img height="40" width="38" src="userimgs/groningerlogo.gif">Er gaat niets boven een groninger

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Nimber op 2001-04-12 22:55 ]</font>

horseofthemoon
Berichten: 257
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-04-01 23:41

Lieve Jantina,

Ik moest meteen aan jou en je geitje denken toen ik hoorde van MKZ in Friesland. oliebol!!! Boos! Weer iemand van Bokt die er bij betrokken is...Ik duim ook echt voor je dat het niet op het eiland komt hoor!
Ik wens jou en iedereen die met MKZ te maken heeft heel veel sterkte toe...helaas voor de zoveelste keer. Verdrietig

Groetjes, Ada

*~`✿ .¸`☆¸ღ ¸.•°*”˜ƸӜƷ˜”*°•.•.¸ღ¸☆´¸.✿`~*
*22-6-1992…. Kingstone my love....RIP…+7-7-2022

Jura

Berichten: 10793
Geregistreerd: 16-01-01
Woonplaats: Veluwe en 't Gooi

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-04-01 23:52

Ik kan me goed voorstellen dat je die angst hebt. Ik ben ook erg bang. Niet voor mezelf, want ik zal er weinig last van ondervinden denk ik. Maar bang voor hoe het verder gaat, met de boeren, dieren, en iedereen die er mee te maken heeft. Ik heb me er ook een tijd voor afgesloten. Ik kwam een tijd niet meer op dit forum, hield het niet meer bij op de site van het ministerie, praatte niet meer mee als mensen van stal ofzo het erover hadden. Heb dat nu nog wel, ik kan er niet goed tegen. En ik begin steeds banger te worden.

~*~ Pienie fan! ~*~
www.jura-artwork.nl


Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-04-01 09:31

Die angst komt me bekend voor. Er gebeuren zulke nare afschuwelijke dingen dat ik echt het vertrouwen kwijt ben in het beleid en de uitvoerders. Persoonlijk was ik ook bang voor mijn eigen paard, dat is misschien overdreven, maar ik voelde het wel.
bang ook voor hoe het in NL moet gaan aflopen.
Wat betreft jouw situatie: ik kan me de angst goed voorstellen. De vogels kunnen een hoop narigheid veroorzaken. Mijn zus woont op Texel en ik hoorde van mijn moeder dat je voordat je het eiland opgaat echt goed moet ontsmetten etc. Wie weet doet de zoute zeelucht ook nog een behulpzame duit in het zakje??
De angst zal pas over zijn als de mkz 'voorbij'is.

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-04-01 10:06

Hee Jantina, Ik snap datje ontzettend in angst zit hoor. Het is ook gewoon eng. En het maakt niet uit of er tienduizend koeien geruimd worden en Trees, het suckt gewoon altijd. Schrijf maar veel naar bokt.
Sterkte!

Mirkim

Berichten: 6142
Geregistreerd: 01-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-04-01 10:20

ik begrijp je helemaal jantina. Anjum is ook vreselijk dichtbij ons. ik hoorde dat de wind helemaal verkeerd stond voor ons. Anjum ligt (niet over de weg, alleeen rechtuit, rechtaan) zo'n 10 kilometer bij ons weg. Zoutkamp is afgezet, waar Raldi staat is het afgezet.

Gister belde ik naar een boer toe, waar ik vroeger bij leste, en veel bij hun paard reed. Hun zitten in doodsangsten, ze slapen dagen slecht. en wat kan ik doen? helemaal NIKS! alleen naar hun luisteren, en hun uitlaten spreken. maar ik wou dat ik naar hun toe kon, maar dat kan gewoon niet.
Op de boerderij hebben ze zo'n dikke 100 koeien en kalfjes. voor de rest hebben ze nog 3 welshen, 1 tuigpaard, 1 dekhengst, 1 oud bejaard paard van bijna 27 jaar waaraan ze enorm veel waarde aan hebben, hij heeft gelopen. 1 twenter, 6 shetlanders, 2 jonge kwpn ers.
Als hun ook ooit geruimd moeten worden, zouden die paarden allemaal weg moeten, want, zo zeggen ze, ze kunnen niet op nieuw beginnnen, daar hebben ze het geld gewoon niet voor. ze zouden terug moeten in een rijtejs huis, en al hun paarden,zouden verkocht moeten worden.

Vreselijk vind ik het.

Riëtte

Berichten: 5201
Geregistreerd: 26-02-01
Woonplaats: Bovensmilde

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-04-01 10:35

Ik hoop ook dat dit gesodemieter nu eens snel afgelopen zal zijn! Enten die boel en niet afmaken! Met die sprong naar Friesland zitten wij er ook middentussen in. Hoe lang gaat het nog duren voor het hier is? Er staan verder wel geen evenhoevigen bij mijn paard, maar er zit wel een varkensboer en links wat keuterboertjes en kleinvee.... Mijn collegaatje heeft ook enkele geiten, die zit nu ook al behoorlijk in de rats!

ineke

Berichten: 916
Geregistreerd: 19-03-01
Woonplaats: brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-04-01 12:12

Heel veel sterkte iedereen die in deze tijd van dichtbij de mkz meemaakt (het onnodig afmaken van vee) Ik zou willen dat ik iets voor jullie kon doen maar dat is helaas niet het geval .Ik kan alleen maar iets schrijven en dat is :hou je taai .
Groetjes Ineke

Thirza

Berichten: 9260
Geregistreerd: 22-02-01
Woonplaats: Nieuwegein

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-04-01 20:44

ik krijg kippevel als ik zoiets lees ik moet er niet aan denken
ik weet niet wat ik moet zeggen dus Sterkte

gr. thirza


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: AnnetteFlame, Anoukjuuuhh, Cappi, CarpeDiem_, Christina, Dabo, Flippertje, GrapeshotBot, IASCrawler, Ies_, Jet, lissssan, N_B_N, Pommier, sorayamagic2, Suliko, Unicorn79, Vavane, xMayo, YandexBot en 141 bezoekers