Mijn verjaardag zit er weer aan te komen. Dus taart! Ik vind het altijd leuk om zelf eentje te maken. Ik maak wel eens monchou-taart, rabarbertaart, kwarktaart, appeltaart ed. Vallen altijd goed in de smaak, maar ik had wel eens zin in iets nieuws.
Wat is jullie favoriete (verjaardags) taart, uiteraard zelf gemaakt! (en dan niet uit een pakje )
Let_be
Berichten: 7796
Geregistreerd: 25-06-03
Geplaatst: 09-03-04 22:11
Ik hou helemaal niet van taart, hihi, echt weer raar ikke....
Caira
Berichten: 26065
Geregistreerd: 20-07-02
Woonplaats: Schoorl
Geplaatst: 10-03-04 09:50
Absoluut de monchou! Die maak ik altijd.
Eline
Berichten: 72938
Geregistreerd: 07-10-03
Woonplaats: Delft
Geplaatst: 10-03-04 09:54
Appeltaart
Alhoewel ik cake ook erg lekker vind
flettie
Berichten: 8652
Geregistreerd: 19-09-02
Woonplaats: Osterwald (Dld)
Geplaatst: 10-03-04 09:56
Ijstaart!! Verschrikkelijk slecht voor je lijn (de taart bestaat namelijk uit 2 belangrijke ingredienten: verkruimelde schuimkoekjes en aangemaakte slagroom ) maar o zo lekker
Lennon
Berichten: 4342
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Belgisch Limburg
Geplaatst: 10-03-04 09:58
Gateau (biscuitdeeg versierd met slagroom en fruit)
Anoniem
Geplaatst: 10-03-04 11:52
Appeltaart zonder suiker (moet zurig zijn ) en absoluut ZONDER slagroom erop. Dat verpest de taart!
Samantha_
Berichten: 10807
Geregistreerd: 20-12-02
Geplaatst: 10-03-04 12:19
Ik maak ook altijd zelf taart als ik jarig ben. Vorig jaar heb ik monchoutaart en chocolade mousse taart gemaakt. De laatste was erg machtig.
Zonnetje81
Berichten: 18675
Geregistreerd: 15-08-01
Woonplaats: Noord-Brabant
Geplaatst: 10-03-04 12:48
ijstaart!!!!!!!!
Samantha_
Berichten: 10807
Geregistreerd: 20-12-02
Geplaatst: 10-03-04 12:55
Ik wil wel een recept van ijstaart!
jantina
Berichten: 12359
Geregistreerd: 13-01-01
Geplaatst door de TopicStarter: 10-03-04 13:39
Ja dat recept van ijstaart lijkt mij ook wel wat. Is dat wel handig? Hoe bevroren is die taart? Ivm snel smelten?
Anoniem
Geplaatst: 10-03-04 14:35
Ik doe altijd appeltaart, vind ik gewoon het lekkerste Mijn moeder maakt altijd 3 taarten, dus appeltaart, een vruchtentaart (cakebodem, laagje banketbakkersroom en dan ingevroren vruchten erover, gelei) en een kwarktaart, cakebodem met kwark en schijven perzik. Is standaard bij ons
flettie
Berichten: 8652
Geregistreerd: 19-09-02
Woonplaats: Osterwald (Dld)
Geplaatst: 10-03-04 15:15
jantina schreef:
Ja dat recept van ijstaart lijkt mij ook wel wat. Is dat wel handig? Hoe bevroren is die taart? Ivm snel smelten?
Keihard bevroren min. 12 uur in de vriezer leggen voor serveren Voor de liefhebbers zal ik vanavond even het recept opzoeken
curly2day
Berichten: 5593
Geregistreerd: 23-06-01
Woonplaats: Gelderland
Geplaatst: 10-03-04 15:36
kase kuche, of zo iets, een soort van gebakken kwark taart
Yessy
Berichten: 23025
Geregistreerd: 16-02-03
Woonplaats: Utrecht
Geplaatst: 10-03-04 15:48
zelfgemaakte vanille en chocolacake, en een laag marsepijn
Helaas moet ik toegeven dat ik tegenwoordig de tijd mis om voor mijn verjaardag uitgebreid in de keuken te gaan kokkerellen.
jantina
Berichten: 12359
Geregistreerd: 13-01-01
Geplaatst door de TopicStarter: 10-03-04 16:00
Daar heb ik dus normaalgesproken ook altijd last van en wordt een óf een eenvoudige, bekende taart die ik snel kan maken óf eentje van de bakker, maar dat laatste is zo saai Nu ben ik de middag van te voren vrij, dus kan ik misschien nog wat lekkers maken.
F_Orumster
Berichten: 15320
Geregistreerd: 17-12-03
Woonplaats: Assen
Geplaatst: 10-03-04 16:20
Monchou taart Absoluut! Maar dan wel zelfgemaakt, niet uit het pakje (is veel lekkerder) en een lekkere speculaasbodem, smaakt er veel lekkerder bij
Hmmm ik krijg trek = ni goed, aan de lijn he
Weet je al wat je gaat maken?
sharonaollie
Berichten: 6442
Geregistreerd: 05-06-03
Woonplaats: Utrecht
Geplaatst: 10-03-04 16:23
ik lust geen taart . appeltaart gaat er maar net in maar de rest echt niet baah
Imker
Berichten: 17539
Geregistreerd: 30-10-01
Geplaatst: 10-03-04 16:55
Hmm, effe denken... Ik maak zelf wel eens appeltaart, monchoutaart, sachertorte, kwarktaart en ijstaart, ik weet eigenlijk niet eens wat ik het lekkerst vind, dat hangt echt van mijn bui af.
Samantha_
Berichten: 10807
Geregistreerd: 20-12-02
Geplaatst: 10-03-04 17:41
flettie"] [quote="jantina schreef:
Ja dat recept van ijstaart lijkt mij ook wel wat. Is dat wel handig? Hoe bevroren is die taart? Ivm snel smelten?
Keihard bevroren min. 12 uur in de vriezer leggen voor serveren Voor de liefhebbers zal ik vanavond even het recept opzoeken [/quote] Ja graag!
Ja dat recept van ijstaart lijkt mij ook wel wat. Is dat wel handig? Hoe bevroren is die taart? Ivm snel smelten?
Keihard bevroren min. 12 uur in de vriezer leggen voor serveren Voor de liefhebbers zal ik vanavond even het recept opzoeken [/quote] Ja graag! [/quote]
Mn moeder maakt ook altijd zelf monchou taart, appeltaart, en uhh kwark taart. Monchou is altijd meteen op
_Tanja_
Berichten: 5860
Geregistreerd: 21-12-02
Woonplaats: tilburg
Geplaatst: 10-03-04 21:34
Doe ik ook wel eens met ons mam. Meestal maken we appeltaart. En ja de rest kopen we in de winkel zoals rijstentaart enal
F_Orumster
Berichten: 15320
Geregistreerd: 17-12-03
Woonplaats: Assen
Geplaatst: 11-03-04 00:14
Oh naast de heerlijke zelfgemaakte monchou taart, heb ik ook weleens een slagroomsoesjestaart gehad. Dis een soort slagroomtaart met slagroomsoezen erop met daarover chocolade... lekkerrr