Het hiernavolgende recept kwam ik tegen en dat lijkt me wel wat. Alleen dat spuitwater zit me dwars Wat wordt hier precies mee bedoeld ? Gewoon spa rood of zo ? En wat is dan precies de werking, oftewel, wat is het voordeel ten opzichte van "gewoon" water. Ik ben het in andere belgische recepten ook wel tegengekomen.
250 g champignons, 70 g boter, zout, 4 el bloem, versgemalen peper, 4 eieren, paprikapoeder, 60 cl spuitwater, fijngehakte peterselie.
Bereidingswijze: was de champignons en snijd ze in schijfjes. smelt de boter in een koekepan en fruit de champignons daarin. strooi er zout, peper en paprikapoeder over. hak de peterselie fijn en voeg een deel ervan toe. roer alles voorzichtig door elkaar en laat dit mengsel afkoelen. splits de eieren. roer de bloem met de dooiers en het spuitwater tot een glad papje en roer het xchampignonmengsel erdoor. sla de eiwitten stijf en schep die door het deegje. verhit wat boter in een pan en bak van het deeg 4 gelijke pannekoekjes. bestrooi elke pannekoek met peterselie en dien ze heet op.
marina
Berichten: 5151
Geregistreerd: 20-05-03
Geplaatst: 22-02-04 21:42
Vraagje voor de belgen . Ik weet het niet meer zeker (heb 1 jaartje in belgie gewoond). Volgens mij is het gewoon water, spa blauw dus.
Kayla
Berichten: 11273
Geregistreerd: 20-10-01
Woonplaats: Groningen
Geplaatst: 22-02-04 21:45
Ja volgens mij ook
maudy
Berichten: 1309
Geregistreerd: 04-11-02
Woonplaats: Akersloot
Geplaatst: 23-02-04 10:46
volgens mij is het juist spa rood, want spa blauw noemen ze toch plat water? Of haal ik nu alles door elkaar...?
Belsje
Berichten: 3506
Geregistreerd: 28-10-02
Woonplaats: Belgisch Limburg
Geplaatst: 23-02-04 10:48
Spuitwater is spa rood volgens mij hoor ... spa blauw spuit nl. niet
In wafels wordt het wel eens gedaan om ze luchtiger te maken, dus misschien dat het dat met pannekoeken ook doet.
Karin
Berichten: 65336
Geregistreerd: 10-01-01
Geplaatst: 23-02-04 10:49
In spuitwater zitten bubbels, in plat water niet.
Idd het verschil tussen Spa Rood en Spa Blauw dus.
Eilandje
Berichten: 2825
Geregistreerd: 05-01-02
Woonplaats: België
Geplaatst: 23-02-04 12:14
Spuitwater is water met 'bubbeltjes', bijv spa rood. Er zijn idd mensen die daar een scheutje van bij hun pannenkoekenbeslag doen, dat maakt het wat luchtiger. Zelf zie ik niet echt een verschil, maar de moeder van mijn vriend doet het ook en is er van overtuigd dat het een heeel groot verschil maakt. Probeer het gewoon eens, zou ik zeggen
bakkabouter
Berichten: 5298
Geregistreerd: 01-03-03
Woonplaats: Antwerpen - België
Geplaatst: 24-02-04 00:51
spa rood is idd spuitwater. en idd,probeer het gewoon,je zal er vast niet van doodgaan.Ikzelf doe gewoon geen water in het beslag...
Memuska
Berichten: 5008
Geregistreerd: 08-07-03
Woonplaats: Belgenland
Geplaatst: 24-02-04 17:53
Spuitwater = Rode spa Plat water = blauwe spa
Maar spuitwater bij pannenkoeken, nog nooit gehoord
marina
Berichten: 5151
Geregistreerd: 20-05-03
Geplaatst: 24-02-04 21:30
Haha zat ik toch fout. Zaal het nu nooit meer vergeten
bakkabouter
Berichten: 5298
Geregistreerd: 01-03-03
Woonplaats: Antwerpen - België
Geplaatst: 25-02-04 20:17
heb het aan m'n moeder gevraagt.Ze zegt dat het hetzelfde principe is als pannekoeken met bier,het maakt het beslag luchtiger
Acilon
Berichten: 1195
Geregistreerd: 14-04-03
Woonplaats: Adegem-oost vlaanderen
Geplaatst: 25-02-04 21:59
pannenkoeken luchitger maken?? wafels ja, maar pannekoeken??
valt te proberen naatuurlijk, en het recept klinkt niet slecht... snel fles spa rood halen
petraaken
Berichten: 44204
Geregistreerd: 17-07-03
Woonplaats: Zedelgem (België) provincie West-Vlaanderen
Geplaatst: 01-03-04 16:17
nog nooit gehoord van pannenkoekenbeslag met spuitwater. Af en toe wel eens verdunnen met niet-bruisend water maar met bruiswater
Carolinef
Berichten: 4939
Geregistreerd: 30-03-03
Woonplaats: Sleeuwijk
Geplaatst: 02-03-04 00:25
vroeger deden ze t met bier en depoffertje worden nog vaak hiermee bereid ivm gist gehalte!