als de vorige eigenaar heel anders met je pony omging..

Moderators: C_arola, Coby, Nicole288, Dyonne

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Tess
Berichten: 982
Geregistreerd: 26-04-01
Woonplaats: Mierlo-hout

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-12-01 20:18

Ben ik heel benieuwd naar. Mijn pony die ik bijna anderhalf jaar geleden gekocht heb werd bij de vorige eigenaresse heel anders bereden dan ik het wil.
Ze werd voornamelijk buiten gereden en dan ook flink hard Haha! , dat vind ze zelf heerlijk en het mocht bij mij ook wel alleen had ik er vrij weinig over te vertellen. Ik heb nu al weer een tijdje les en daar besteden we veel aandacht aan de dressuur, met een kennis rijd ik veel in het bos en ook daar vrij veel dressuur en gehoorzaamheidsoefeningen. Ik wil gewoon perse mijn tempo rijden en niet dat van de pony want dan weet ik het wel, ben ik iedere keer zo thuis *LOL* Daar komt nog bij dat ik absoluut geen held ben als het op scheuren aankomt dus moet Tess zich maar aanpassen. Soms lijkt ze er wel van te balen en er moeilijk aan te kunnen wennen dat er in het bos niet altijd hard gereden mag worden. Ik denk wel eens dat ze het vroeger fijner vond in het bos, maar ja, ik wil het nu eenmaal zo.

Wat niet is kan nog komen...


Maaike_
Berichten: 464
Geregistreerd: 23-11-01
Woonplaats: Wereldstad Tiel

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-12-01 20:34

Ik vind dat je gelijk hebt hoor!!Jij bent toch de baas? Ze moet het eerst verdienen om hard te mogen!!!Dat vind ik in ieder geval! *LOL* x maaike

Nog even hier, nog even blijven
Zo is het goed - Acda & De Munnik

Sando
Berichten: 4312
Geregistreerd: 13-11-01
Woonplaats: Waalre

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-12-01 20:40

Met geduld kom je een heel eind.
ik denk dat best veel mensen daar mee zitten hoor, als ze een paard kopen die al van iemand anders is geweest. het is even wennen, zowel voor jou als voor het paard. jij wil je zin doordrijven, maar dan moet je het wel op zo`n manier doen dat je pony het ook snapt. dan kom je samen een heel eind hoor.


divana

Berichten: 948
Geregistreerd: 27-05-01
Woonplaats: montfoort

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-12-01 11:13

k ben het volkomen met jullie eens

KUSZIES SASKIA HOEFJES DIVANA!

#Ymke#

Berichten: 13943
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: In het brabantse land

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-12-01 14:29

Dat heb ik ook. Mijn pony van 19 is in zijn hele leven niet dressuurmatig gereden. Bij de vorige eigenaar probeerde ze het eerste jaar hem tot M-drs niveau te rijden, maar dat is geloof ik niet helemaal gelukt Haha! Ze reden heel vaak op een zandverstuiving of gewoon buiten. Ook in de omgang waren ze heel anders dan ik.
Toen ik hem kreeg heb ik er ook heel lang over gedaan om hem te leren wat ik wilde!
Stilstaan aan het halster is ook echt stilstaan.
Nu ben ik zo ver dat hij dressuurmatig terug gereden is , dus opnieuw vanaf de basis geleerd en dat gaat prima. Ik kan hem met alleen een halstertouwtje om zijn nek naar stal brengen en hij blijft tijdens het poetsen gewoon zonder halster stilstaan.

Where Life begins and Love never ends <3
6-5-2015 papa en mama geworden van Hanne

ingrid

Berichten: 3291
Geregistreerd: 19-05-01
Woonplaats: zevenaar

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-12-01 14:32

fat was ookzo toen ik mijn pony kreeg
dat meisje van wie die was reed altijd met haar handen vast op het zadel en vooral niet haar handen ontspannen dus queen was een en al gespannenheid met rijden nou hebik haar redelijk goed ontspannen weten te krijgen maar ze loopt het liefst alleen in de wedstrijdhouding terwijl ik altijd begin met laag-diep-rond te rijden.. dus dara heeft ze heel veel moeiet mee maar ook dat gaat nu al stukken beter en begint ze eindelijk haar rug enz te gebruiken Lovers

Love the life that you live, live the life that you love

¡!Ellen!¡
Berichten: 2797
Geregistreerd: 12-07-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-12-01 14:52

Als jij niet wil dat ze hard gaat, mag ze dat niet doen. Ze moet het idd verdienen. Als ze braaf is, kun je (als je wil) wel eens een sprintje trekken als een soort 'beloning'. Blijf oefenen, want dan kom je een heel end! Lachen

Ireen_
Berichten: 8251
Geregistreerd: 13-08-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-12-01 15:06

toen Evita kwam bij haar vorige eigenaar was ze echt een karrepaard! ze kon amper een volte maken, galopperen kon ze alleen maar recht uit en in de linker galop. ze was best hard in haar mond en ik kon d'r niet echt makkelijk sturen toen. Maar in 5 jaar is er heeel veel verandert, vooral dankzij gerdien.. want ik verzorgde haar toen nog niet. Als je haar nu ziet herken je haar bijna niet mee r terug gewoon, ze kan heel netjes lopen en ze is heel soepel, ook in galop.. daar hebben we wel heel hard aan moeten werken!! ik weet niet wat ze vroeger met Evita gedan hebben, ik denk dat ze voor de wagen heeft gelopen. Af en toe ga ik zo achter haar lopen met een longeerlijn aan 2 kanten, een beetje mennen.. dat vind ze helemaak geweldig!! maar dat vind ze van buitenrijden ook, en dressuur en springen heeft ze ook allebei veel plezier in, als ze maar kan lopen.

Gwen

Berichten: 15915
Geregistreerd: 20-11-01
Woonplaats: Nabij Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-12-01 15:36

Aangezien ik Tess ken snap ik wat je bedoelt Haha! .
Ik denk niet dat ze echt nog weet van, hé, vroeger was het veel leuker. Maar ik snap heel goed wat je bedoelt, want dat gevoel had ik met het Haffie dus ook nog al eens. Je weet wel welke en waarom! Koe *LOL*
Het lastige bij haar lijkt mij dat als je als beloning toestaat om 1 keer lekker de benen te strekken, dat ze het dan bij de volgende misschien weer wil. Je zou het eens 1 keer uit kunnen proberen. Verward
Het lijkt me goed om buiten dressuuroefeningetjes te doen, zij het met mate. Ik kan me voorstellen dat het haar op d'n duur verveelt en dat ze dan alleen maar meer wil rennen.
Het heeft zeker ook niet veel zin als iemand anders (jouw dochter, bedoel ik voornamelijk) Tess af en toe eens flink de benen laat strekken? Moet ze ook maar net tijd hebben, natuurlijk, en misschien bereik je daar ook alleen maar het tegendeel mee?
Het zal in ieder geval wel schelen dat je tegenwoordig les hebt.
En je hebt gelijk: ze moet doen wat jij wil! Extreme duivel Knipoog


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 113 bezoekers