schuimpjes mmm

Moderators: Muiz, Firelight, Maureen95, NadjaNadja, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Ferda

Berichten: 279
Geregistreerd: 08-08-02

schuimpjes mmm

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-02-04 10:45

Mijn vriendin en ik wouden laatst schuimpjes maken.
We deden het van dit recept:



Ingrediënten
15 gram boter
4 eieren
1 theelepel citroensap
2 theelepels maïzena
250 gram suiker
Bereiding
Verwarm de oven voor op 150 ° C. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en vet het papier in met de boter. Splits de eieren en zet de dooiers in de koelkast voor een omelet. Klop de eiwitten stijf met het citroensap en de maïzena. Voeg al kloppend beetje bij beetje de suiker toe. Vorm met een grote lepel 8 tot 12 bergjes op de bakplaat. Zet de oven nu op 120 °C en bak de schuimpjes zo'n 35 minuten in het midden van de oven. Laat ze nog ongeveer 1 uur drogen in de oven.

Ze zijn be ons alleen mislukt omdat er een heeel klein beetje eigeel in zat en toen werden het geen schuimpjes meer

Dus als je het maakt, 1 tip:
Het moet beslist helemaal vet vrij zijn. Er mag dus helemaal geen eigeel in en het is handen om van de voren zelfs de kom te ontvetten.



heidiLOVER

Berichten: 9184
Geregistreerd: 29-04-03
Woonplaats: Opperdoes

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-02-04 11:02

ojee jammer dat ze mislukt zijn dan

Pamba: B+11 - L1+12 - L2+10 - M1+7 eindstand.

Fotoshoots Trouwfotografie & newbornfotografie: Robin Polderman Fotografie | Insta: @robinpoldermanfotografie]

gollempje

Berichten: 4186
Geregistreerd: 22-12-03
Woonplaats: Hillegom (ZH)

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-02-04 11:25

mjammie! heb meteen zin om ze te maken....
doe het maar een andere keer Haha!
even m'n moeder melden dat d'r keuken een rotzooi wordt Tong uitsteken

Samantha_

Berichten: 10782
Geregistreerd: 20-12-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-02-04 12:42

Ik heb t ook een keer gemaakt, ze waren wel lekker maar smaakten totaal anders dan de schuimpjes in de winkel. Verward

gollempje

Berichten: 4186
Geregistreerd: 22-12-03
Woonplaats: Hillegom (ZH)

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-02-04 12:57

hoe smaakten ze dan??? Verward

Samantha_

Berichten: 10782
Geregistreerd: 20-12-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-02-04 12:58

Euhm raar. Haha!
Wel lekker maar totaal anders dan ik had verwacht.

Mar__
Berichten: 6656
Geregistreerd: 03-08-03
Woonplaats: There's no place like home

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-02-04 13:00

Ja ik ga ze ook eens maken! Lijkt me wel grappig

Een vriendelijk woord hoeft niet veel tijd te kosten, maar de echo ervan duurt eindeloos!!

karuna
Drukke kabouter

Berichten: 37170
Geregistreerd: 14-05-03
Woonplaats: Ergens waar het rustig is FrNl

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-02-04 17:12

het hangt af van de schuimpjes die je wil maken. Moeten het die knapperige dingen zijn die ook wel op een mokkataart zitten moet je alleen eiwit suiker en een beetje zout gebruiken. Is het de bedoeling dat je die zachte sinterklaasschuimpjes wil hebben dan kan het wel zo. Je kunt eiwit trouwens ook in pakken kopen bij AH tegenwoordig. DAn hoef je ze helemaal niet meer te scheiden. Heel handig.

Geen auto, 100000 euro of een mooie reis maar wél dit prachtige onderschrift
Karuna is een sociaal wat onthande computergebruiker met myopie
En dan ben je opeens weg. Mutsje het is goed zo Dag oude man

Duhelo

Berichten: 28506
Geregistreerd: 29-05-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-03-04 18:55

hoe moet jedan zon knaperige maken?
het receptje graag Lachen

Charaz

Berichten: 24265
Geregistreerd: 12-04-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-03-04 20:15

de knapperige zijn het bovenstaande recept

Mr. Rock N Roll 27-05-2010 / 05-06-2010, I wish I knew you, I wish I knew you before

Duhelo

Berichten: 28506
Geregistreerd: 29-05-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-03-04 20:25

oh, dank je,
ik twijfelde omdat karuna het tegenovergestelde beweert...

karuna
Drukke kabouter

Berichten: 37170
Geregistreerd: 14-05-03
Woonplaats: Ergens waar het rustig is FrNl

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-03-04 12:29

MM ik maak ze altijd met stijfgeklopt eiwit en poedersuiker. Dat is alles. En dan lang in een lauwe oven op 125 graden laten drogen.

Doe ik er boter bij dan worden het bij mij niet van die krokante brosse dingen.

Geen auto, 100000 euro of een mooie reis maar wél dit prachtige onderschrift
Karuna is een sociaal wat onthande computergebruiker met myopie
En dan ben je opeens weg. Mutsje het is goed zo Dag oude man

Duhelo

Berichten: 28506
Geregistreerd: 29-05-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-03-04 17:05

en hoeveel gebruik je dan?

karuna
Drukke kabouter

Berichten: 37170
Geregistreerd: 14-05-03
Woonplaats: Ergens waar het rustig is FrNl

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-03-04 19:39

eeeh gewoon 2 of 3 eiwitten. En een kwak poedersuiker, ik meet het eigenlijk niet zo af. Gewoon op gevoel eigenlijk. Erg he.

Aangezien ik ze alleen moet opeten maak ik er nooit zoveel.

En ik heb er helaas ook geen recept van of zo.

Geen auto, 100000 euro of een mooie reis maar wél dit prachtige onderschrift
Karuna is een sociaal wat onthande computergebruiker met myopie
En dan ben je opeens weg. Mutsje het is goed zo Dag oude man

Duhelo

Berichten: 28506
Geregistreerd: 29-05-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-03-04 12:57

oh, oke, ik zal het eens uitproberen Knipoog


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 9 bezoekers