Ik weet er zo gauw geen met pijnboompitten, maar wel met mozarella. Ook goed?
Men neme:
een pakje gezeefde tomaten
een ui
evt. teentje knoflook
flink glas witte wijn
250 gr. gehakt
spaghetti (100gr. per persoon)
parmezaanse kaas (echte, niet van dat poederspul)
Bol mozzarella
Diepvries basilicum (of nog beter: verse)
Ui fijn snijden en fruiten. Knoflook (fijngehakt) erbij. Gehakt erbij en bakken tot het gehakt bruin is. Wijn erbij, beetje laten inkoken. Tomatensaus erbij, op smaak brengen met peper en zout en even laten doorkoken (hoe langer hoe beter).
Spaghetti koken, afgieten en met een beetje olie erdoorheen in een ovenschaal doen. Saus, geraspte parmezaanse kaas en flink veel basilicum erbij doen en alles goed door elkaar roeren. Mozarella in stukken scheuren en erop leggen. Ongeveer 15 minuten in de oven doen (+/- 200C) en smullen maar!
Als je per se pijnboompitten wil, dan kan je er wel wat overheen strooien, lijkt me best een smakelijke combi.