hoi

Moderators: balance, C_arola, Sica, Neonlight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Mirjam

Berichten: 739
Geregistreerd: 03-02-01
Woonplaats: Norg

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 03-02-01 20:11

Hoi allemaal. Omdat ik wel erg vaak dit forum bezoek, heb ik me toch ook maar geregistreerd. Vind dit een ontzettend leuke site, vooral vanwege de foto's. De meeste bezoekers en hun paarden(problemen) 'ken' ik van horses. Volgens mij is het aantal nieuwe berichten daar behoorlijk gedaald sinds bokt.nl!

Ik zal even voorstellen. Mijn echte naam is ook Mirjam, ik ben 33 jaar. Samen met mijn vriend, een kat en konijn woon ik in een boerderijtje in Norg (een klein plaatsje in het noorden van Drenthe). We zijn al drie jaar bezig met de verbouwing, gelukkig schiet het al aardig op.

1,5 jaar geleden heb ik mijn grootste droom in vervulling zien gaan. Een eigen paard: Lamanda, een KWPN-merrie uit '93 (Hugo x Pele). Vlak nadat ik haar kocht bleek echter dat ze hoefkatrol heeft (fase 4). Een enorme teleurstelling, maar met egg bars loopt ze volledig kreupelvrij. Na ruim een jaar recreatief rijden en wat longeren ben ik net weer echt begonnen met dressuur.

Ik heb Bart 2 foto's van mijn paard Lamanda en 1 van ons huis gestuurd. Ik hoop dat hij ze wil plaatsen (of mij uitlegt hoe dat moet...).

<!-- BBCode Start --><IMG SRC="userimgs/lamanda02.jpg"><!-- BBCode End -->
<!-- BBCode Start --><IMG SRC="userimgs/lamanda03.jpg"><!-- BBCode End -->
<!-- BBCode Start --><IMG SRC="userimgs/huis_sneeuw_zuid.jpg"><!-- BBCode End -->

(En nu maar hopen dat het gelukt is de foto's te plaatsen. Hartstikke bedankt, Bart). Gelukt, ze zijn wel reuzegroot!

Berichtje voor Kitty: ik ben erg tevreden over mijn hoefsmid: Peter Stevens in Norg. Je moet wel naar hem toe en ik weet niet of hij nog plaats heeft. Maar je kan het natuurlijk altijd proberen.

Berichtje voor Kim: in Donderen (bij Norg) staan enorm veel bonte shetjes. Zal ik proberen te achterhalen of ze ook te koop zijn?

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Mirjam op 2001-02-03 21:01 ]</font>

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Mirjam op 2001-02-03 21:03 ]</font>

Heike
Mede-oprichtster

Berichten: 17804
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Gemert

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-02-01 20:37

nou ben heel benieuwd naar de foto's. Je kunt ze ook naar mij sturen hoor. <a href="mailto:heike@welshcob.nl" target="_new">heike@welshcob.nl</a> maar dat staat ook bij m'n profiel

Tja welkom hier. Het is hier inderdaad erg gezellig. En de berichtjes zijn bij horses inderdaad gedaalt. tja niet echt vreemd toch? Dit forum is zonder reclame en ook nog veel sneler....

Maar dus ook verslavend..Binnenkort A.B ers
(Anonieme Bokkers)

groetjes Heike

jantina

Berichten: 12359
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-02-01 20:42

hahaha, doen we dan ook een groepje van RSI-tjes??

Karin

Berichten: 65336
Geregistreerd: 10-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-02-01 21:56

En de Square Eyes User Group, voor mensen met vierkante oogjes? *LOL* *LOL*

Mirjam

Berichten: 739
Geregistreerd: 03-02-01
Woonplaats: Norg

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 03-02-01 22:12

Internet werkt inderdaad verslavend. Ik heb helaas niet zoveel verstand ervan. Misschien maar goed ook. Want naast werk, verbouwen en paard blijft er al niet zoveel tijd over voor mijn vriend, familie en vrienden enzo. Gelukkig vind mijn vriend Lamanda ook geweldig. Hij is zelfs gaan leren paardrijden, zodat we samen buitenritjes kunnen maken Lovers Misschien dat we over een tijdje een paard voor hem erbij kopen.

jantina

Berichten: 12359
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-02-01 22:24

Hahaha, dat hebben wij ook geprobeerd. Totdat Waldi eenden uit de sloot joeg, Isolda ervan schrok en Marco ernaast pleurde!! Nou ja, heel zielig, hij heeft een aantal dagen heel veel pijn gehad. En sindsdien... Hij is dol op Isolda hoor, dat wel! Maar niet meet erop!

Laui!

Berichten: 16863
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: wherever I wanna be

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-02-01 12:52

Hey! Naja, je hebt het vast al gelezen, maar mijn knollie heeft ook hoefkatrol. We gaan er alleen een beetje onvoorzichtig mee om af en toe. We zijn fervent buitenrijders, en dat kan hij soms niet aan. Verder is stilstaan voor hem niet goed. Er staan hier overigens ook ergens foto's. Hij heeft ook nog eens de aanleg tot spierbevangenheid, en nu met de sneeuw hou ik mijn hart weer vast. Het is het liefste paard van de hele wereld. Vandaag weer het bewijs geleverd! Hij pas nl op mijn konijntje als ik het hok uitmest. En Hercules en Voltrack willen dan meteen happen en keihard snuffelen, maar Joop is echt geweldig. Ik ga d'r nog wel een apart stukje over tikken... Was echt SUPER!

Laudie Koe

Kitty

Berichten: 7697
Geregistreerd: 29-01-01
Woonplaats: Rolde

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-02-01 13:01

He Mirjam, bedankt voor je tip van die hoefsmid. Enig idee of je voor B springen zowel voor als achter op ijzers moet zetten?

Ik heb trouwens 7 april een wedstrijd in Norg, zowel springen als dressuur. (B springen, L dressuur, oh ja, dan is het L1...)

Kitty

Berichten: 7697
Geregistreerd: 29-01-01
Woonplaats: Rolde

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-02-01 13:01

Leuk paard trouwens!

Mirjam

Berichten: 739
Geregistreerd: 03-02-01
Woonplaats: Norg

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 04-02-01 19:51

Inderdaad Jantina dat klinkt bekend. De eerste keer dat mijn vriend op Lamanda zat viel die er gelijk af. Ze ging hem net te snel Lachen Maar hij wil het blijven proberen (hij kan gelukkig goed vallen...).

Nog een tip voor Laudie: waarom zet je Joop niet volledig op de wei (met schuilstal)? Bij Lamanda merk ik het niet dat stilstaan slecht is, maar zo gauw het kan gaat ze weer volledig het land op. En daarnaast krijgt ze regelmatig een massage om de spieren los te krijgen. Wat je trouwens ook kan proberen is vitame E en selenium. Op de nieuwe site hoefkatrol.nl staat veel info.

En Kitty: ik zou dit overleggen met de smid. Ik heb geen verstand van springen en mag het ook niet meer vanwege de hoefkatrol. Trouwens veel succes 7 april, als het kan kom ik kijken. Meld je nog hoe laat je moet?

Groeten, Mirjam.

Kitty

Berichten: 7697
Geregistreerd: 29-01-01
Woonplaats: Rolde

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-02-01 20:07

Zodra ik weet hoe laat ik moet, zal ik het melden. Meestal weet ik het pas erg kort van tevoren. Is mijn eerste springwedstrijd sinds december, dus daar zal ik wel aardig zenuwachtig voor zijn. Dressuur niet. Dat gaat toch wel goed... (oei, als dit maar niet de goden verzoeken is...)

Laui!

Berichten: 16863
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: wherever I wanna be

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-02-01 21:39

Helaas kan Joop niet constant op de wei. We hebben net iets meer dan 800m2 tot onze beschikking. Daar moeten drie paarden op. In de zomer gaat dat heel snel. De zomer is overigens niet het probleem, de winter meer, en dan moet de wei echt rust van het intensieve grasseizoen. Hercules zou vanwege zijn longen (dampig) ook de hele dag buiten moeten. Gelukkig hebben we wel buitenboxen en gaan ze in principe elke dag 1-2 uur echt naar buiten. Helaas is het met de sneeuw en geschifte paarden niet echt leuk. Hercules gooi ik wel buiten en die zoekt het dan maar uit, maar als het regent heeft hij geen schuilplek. Ik hoop wel een binnenbak te kunnen regelen zodat ik in ieder geval elke dag kan rijden met Joop, al moet ik dan zelf wel weer afzien (ben zelf astmatisch, binnenbakken zijn niet mijn favoriet).
Maar ja, ik ga zeker proberen om betere faciliteiten te zoeken. Als ik Joop mee op kamers krijg....

Laudie