Pepersausje warm en koud

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Zonnetje81
Berichten: 18668
Geregistreerd: 15-08-01
Woonplaats: Noord-Brabant

Pepersausje warm en koud

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-02-04 13:07

Ik ben eigenlijk een pepersausje freak. Ik heb een tijdje terug in Tilburg met een vriendin bij Bogeys gegeten en daar serveren ze een Verukkelijk koud pepersausje!!! Vingers aflikken

Wie heeft er tips voor kant en klare pepersausjes waar ik die kan kopen....of zelf maken, warme en koude varianten zijn welkom!! Graag ook vetvrij....hahaha.

Heb eens bij de keurslager zo'n opwarmsaus gekocht maar vond die toch niet zo lekker als dat ik hem zou wensen.


Samantha_

Berichten: 10796
Geregistreerd: 20-12-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-02-04 16:38

Van calve heb je kant en klare (koude) sausjes, van Remia ook. En dus ook pepersaus. En van maggi en dergelijke heb je van die zakjes voor warme saus, vast ook pepersaus. *LOL*
Of ze echt lekker zijn weet ik niet, zou je eens moeten proberen?

Zonnetje81
Berichten: 18668
Geregistreerd: 15-08-01
Woonplaats: Noord-Brabant

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-02-04 17:01

Hm moet ik toch eens beter uit mn doppen kijken, heb er eens naar staan kijken maar kon het zo niet vinden....dus nog een keer kijken.

Lennon

Berichten: 4342
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Belgisch Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-02-04 17:32

Ik maak m'n pepersaus meestal zo (peperroomsaus)

- potje peperkorrels (peperkorreltjes in een bokaaltje/blikje op vocht)
- room (als je het mager wil houden neem je room met een laag vetgehalte)
- peper en zout

Nadat het vlees in de pan is gebakken, doe ik er de room in, samen met de peperkorrels en dit blijf ik roeren tot het de gewenste dikte heeft (dus hoe vloeibaarder je het wil hebben, hoe minder lang je het laat opstaan), eventueel nog een beetje bijkruiden met peper en zout.

Accept what is, let go of what was, have faith in what will be

Samantha_

Berichten: 10796
Geregistreerd: 20-12-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-02-04 17:36

2 theelepels witte peperkorrels
· 1 dl cognac (slijter)
· 1/2 pot vleesfond (` 380 ml)
· 1 bekertje slagroom (125 ml)
· zout

Peperkorrels met bolle kant van lepel fijn drukken. In pan peperkorrels, cognac en fond op hoog vuur tot 1 dl inkoken. Slagroom toevoegen en tot 1 1/2 dl inkoken. Op smaak brengen met zout. (Tot gebruik laten afkoelen en in koelkast zetten.)


Samantha_

Berichten: 10796
Geregistreerd: 20-12-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-02-04 17:37

10 verse rode pepers
2 teentjes knoflook
4 zwarte peperkorrels
2 tl palmsuiker
25 ml vissaus
50 ml vers limesap (evt. azijn of tamarindewater)

Maak de pepers schoon en verwijder de zaadjes.
Hak de pepers en de knoflook in stukken en doe het in een vijzel, samen met de peperkorrels, suiker en vissaus.
Stamp totdat het een gladde massa is.
Voeg dan het limesap toe en roer alles goed door elkaar.

Ophelia

Berichten: 824
Geregistreerd: 30-10-03
Woonplaats: Assendelft (N-H)

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-02-04 00:45

Als je een superlekkere kant en klare peperroomsaus wilt proeven, dan moet je de warme sauzen van calvé nemen. Even opwarmen en klaar. Deze is zo lekker, dat het lijkt alsof je in een restaurant zit. Zelf maken is natuurlijk het allerlekkerst, maar die van calvé staat bij mij zeer hoog genoteerd..

Zonnetje81
Berichten: 18668
Geregistreerd: 15-08-01
Woonplaats: Noord-Brabant

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 04-03-04 13:15

samantha23 schreef:
Van calve heb je kant en klare (koude) sausjes, van Remia ook. En dus ook pepersaus. En van maggi en dergelijke heb je van die zakjes voor warme saus, vast ook pepersaus. *LOL*
Of ze echt lekker zijn weet ik niet, zou je eens moeten proberen?



Hehehe eindelijk gevonden!! Ik ben sowieso niet zo bekend bij de AH maar nu toevallig zag ik ze staan! Nu nog testen.

Gisteren namelijk van knorr, dacht ik, hollandaise saus gemaakt voor een vriendin.

Heb nu de peper van calve meegenomen uit een potje, is ook koud te eten dus die ga ik morgen of vh weekend eventjes testen!

miepmiep
Berichten: 2348
Geregistreerd: 20-02-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-03-04 15:50

Nou, ik ben benieuwd wat je ervan vindt, want ik vond die van calve uit een potje echt de smerigste pepersaus die ik ooit heb gegeten! yak!

Maar over smaak valt natuurlijk niet te twisten Haha!

die van samantha23 klonk ook wel ERG lekker!

Jurga

Berichten: 18554
Geregistreerd: 06-05-01
Woonplaats: Ede/Lunteren

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-03-04 15:54

Ik vind die sauzen uit dat potje van Calvé dus echt wel lekker! Die honing-mosterdsaus *smul*. En zo makkelijk op te warmen ook nog.

So tell me where you are / Tell me how you feel / Tell me what you need / Just tell me how you feel / And let it all just rain on me. ~ Kane

Zonnetje81
Berichten: 18668
Geregistreerd: 15-08-01
Woonplaats: Noord-Brabant

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 04-03-04 19:44

Hahahaha, ik ben zelf dus ook wel benieuwd nu!!!

Samantha_

Berichten: 10796
Geregistreerd: 20-12-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-03-04 22:22

Laat je weten hoe t smaakte?

Zonnetje81
Berichten: 18668
Geregistreerd: 15-08-01
Woonplaats: Noord-Brabant

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 04-03-04 23:22

Ja morgen zal ik hem proberen als ik het niet vergeet, bij een lekker gegrillt varkenshaasje.

Zonnetje81
Berichten: 18668
Geregistreerd: 15-08-01
Woonplaats: Noord-Brabant

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-03-04 18:38

Ik zou laten weten wat ik ervan vond, ik vond em nou niet echt geweldig moet ik zeggen. Ik hoef hem in iedergeval niet meer.

Samantha_

Berichten: 10796
Geregistreerd: 20-12-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-03-04 18:39

Dan moet je er toch maar zelf eentje in elkaar gaan flansen! Haha!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Symke en 46 bezoekers