Recept voor kaasfondue?

Moderators: Muiz, Firelight, Maureen95, NadjaNadja, Essie73

 
 
Richtje

Berichten: 13117
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Bunschoten

Recept voor kaasfondue?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-02-04 19:45

Ik wil binnenkort als er wat mensen komen eten (waaronder Denman, Jurga en Sypheron Lachen ) gaan kaasfonduen.....

Dus wie heeft er een lekker (en niet te moeilijk) recept?

Een ongeluk zit in een klein hoekje - Dan blijft er nog heel veel ruimte over voor geluk


Myrz

Berichten: 1454
Geregistreerd: 07-11-03
Woonplaats: Haarlem

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-02-04 19:53

Sorry, kan je niet helpen, misschien een kook-pagina op internet? bijv. www.koken.pagina.nl ?? suc6

jantina

Berichten: 12359
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-02-04 20:16

Wij eten het vrij regelmatig maar eigelijk nooit zelfgemaakt. Gewoon uit een kant en klaar zakje, beetje wijn, water, appelsap, witte druivensap toevoegen, teentje knof erbij en smullen maar!

Er zijn volgens mij heel veel verschillende kaas-combi's mogelijk, maar ik denk (denk!) dat je dan aardig duurder uit bent tov zo'n pakje/ zakje.
En dan is natuurlijk de vraag nog.... is het lekkerder??
Daar heb ik dan dus geen antwoord op Haha!

Flutterby

Berichten: 8126
Geregistreerd: 25-09-03
Woonplaats: Etten-Leur

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-02-04 21:28

Chalet kaasfondue.. kant en klaar en echt heel erg lekker. Je hoeft het alleen nog maar op te warmen

Sunny-power tussen de paarden
dressuur L1, springen B & SGW B

Samantha_

Berichten: 10780
Geregistreerd: 20-12-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-02-04 22:28

Idd wat Jantina zegt, koop gewoon zo'n pakje bij de AH. (Wij hebben altijd from alp). Als je t zelf gaat maken, ben je veel duurder uit.
Maar als je t toch graag zelf wilt maken, kijk eens op www.smulweb.nl voor recepten.

Richtje

Berichten: 13117
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Bunschoten

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-02-04 08:14

Dan houden we het geloof ik maar even op een kant-en-klaar pakje....
Tenzij iemand natuurlijk nog een heel lekker recept heeft Knipoog

Maarre, welke raden jullie mij dan aan? (neem aan dat er meerdere varianten zijn?) Ligt het gewoon in de koeling?

Een ongeluk zit in een klein hoekje - Dan blijft er nog heel veel ruimte over voor geluk

ibikus
Berichten: 20688
Geregistreerd: 15-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-02-04 08:17

K&K is niet lekker hoor
Wij halen altijd verse kaas bij de Kaasspecialis, daar kan je aangeven voor hoeveel personen je wilt.
De rest van het recept kan ik eventueel thuis wel voor je opzoeken, het is niet moeilijk.
Knof, witte wijn, kirsch, wat kruiden en klaar ben je.

Samantha_

Berichten: 10780
Geregistreerd: 20-12-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-02-04 11:59

Wij hebben altijd from alp, ligt in de koeling bij AH.
Er zijn iets van 5 verschillende merken bij AH, maar wij vinden deze t lekkerste.

Lennon

Berichten: 4342
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Belgisch Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-02-04 12:28

4 personen

225 g hollandse gatenkaas
225 g Zaanlander kaas (extra pittig)
1 teentje knoflook
50 g bloem
3 dl wijn (wit/droog)
2 eetlepels cognac
nootmuskaat
1 eetlepel citroensap


Halveer het teentje knoflook en bestrijk de pan met de knoflook. Rasp de kaas en schep de bloem erdoor. Giet de wijn, het citroensap en de cognac in een pan en verwarm langzaam tot het kookt. Haal de pan van het vuur. Voeg het kaas-bloemmengsel toe en roer tot een homogene massa. Voeg nootmuskaat toe. Hou de pan warm op een theelicht of warmhoudplaatje. Laat niet koken.

Accept what is, let go of what was, have faith in what will be

Sypheron

Berichten: 15209
Geregistreerd: 06-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-02-04 00:49

Die cognac, dat is nou iets wat natuurlijk niet kan missen he! Tong uitsteken
Hehe, ik heb het nog nooit gedaan, ben benieuwd Tong uitsteken

Lennon

Berichten: 4342
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Belgisch Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-02-04 10:41

Geeft het een extraatje die cognac Haha!

Accept what is, let go of what was, have faith in what will be

ibikus
Berichten: 20688
Geregistreerd: 15-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-02-04 11:05

Persoonlijk vind ik met Zwitserse kaas en kirsch ipv cognac lekkerder,
bijvoorbeeld Gruyere en Emmenthaler.
De rest van het recept lijkt veel op die van Natalie.

Boomerang
Berichten: 1506
Geregistreerd: 03-06-03
Woonplaats: Onbekend

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-02-04 11:36

Het recept van Nathalie klinkt jummie...(en dat om half 12 in de morgen) Ik ga m maar eens uitproberen

Denman

Berichten: 303
Geregistreerd: 13-04-03
Woonplaats: Tiel

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-02-04 12:54

Het klinkt lekker!

En Richtje al ideeën?

vikki

Berichten: 14286
Geregistreerd: 21-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-02-04 13:33

Sjuimpje schreef:
Persoonlijk vind ik met Zwitserse kaas en kirsch ipv cognac lekkerder,
bijvoorbeeld Gruyere en Emmenthaler.
De rest van het recept lijkt veel op die van Natalie.


En appenzeller (ofzo Haha! ) ... Vingers aflikken Ik vind het trouwens erg lekker om wat champignons (gebakken natuurlijk) en zongedroogde tomaatjes in de kaasfondue te gooien. Mosterd er door heen kan ok ontzettend lekker zijn.... *zucht* ik krijg een beetje honger...

Dennis

Berichten: 31456
Geregistreerd: 23-05-01
Woonplaats: Slootdorp

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-02-04 14:28

Wij hebben altijd een kant en klaar zakje en daar gaat nog bij(even uit m'n hoofd, ik maak het nooit, dat doen mijn ouder):
Witte wijn,
Oude 48+ geraspte kaas
Parmasaanze kaas
Nootmuskaat
knoflook

Verder weet ik het eigenlijk niet. Net waarvan wij die keer denken dat het wel lekker zal zijn. De kazen die we op dat moment toevallig in huis hebben worden er ook meestal ingemikt Lachen .

Super fijn voer bestel je hier: https://equilin.eu/?partner=217
*Als je haar voor je ogen waait, als je jas om je lichaam draait, als de wind langs wangen aait, weet dat ik je mis* - Acda en de Munnik

carien

Berichten: 750
Geregistreerd: 28-03-03
Woonplaats: hutje op de hei

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-02-04 14:32

Ik maak altijd kaasfondue van geitenkaas. erg lekker en het ligt niet zo zwaar op de maag als de gewone kaasfondue. Het is een provencaals recept. Als je interesse hebt laat maar weten dan zet ik het hier wel neer.

HET MAANLICHT?!
IK WEET NIET.....

Jurga

Berichten: 18554
Geregistreerd: 06-05-01
Woonplaats: Ede/Lunteren

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-02-04 16:01

Geen champignons in de kaas mikken graag Tong uitsteken. Mosterd zou wel een goede zijn! Lachen

So tell me where you are / Tell me how you feel / Tell me what you need / Just tell me how you feel / And let it all just rain on me. ~ Kane

Sypheron

Berichten: 15209
Geregistreerd: 06-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-02-04 18:20

Een geen geitenkaas Tong uitsteken

Lennon

Berichten: 4342
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Belgisch Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-02-04 18:41

Ik heb ergens gelezen dat als je thee (warme) bij de kaasfondue drinkt ipv fris of wijn o.i.d. dat het niet zo zwaar op de maag ligt...
Weet de reden e.d. niet meer, zal eens kijken of ik het nog ergens terugvind.

Accept what is, let go of what was, have faith in what will be

ibikus
Berichten: 20688
Geregistreerd: 15-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-02-04 20:19

Ik ga zo eens polsen of er hier thuis liefhebbers zijn om het dit weekeinde te eten,
begin er ook al helemaal trek in te krijgen en het wordt er weer voor!


carien

Berichten: 750
Geregistreerd: 28-03-03
Woonplaats: hutje op de hei

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-02-04 20:25

Nou Sypheron, je weet niet wat je mist. In mijn recept proef je amper dat er geitenkaas in zit. Tong uitsteken

HET MAANLICHT?!
IK WEET NIET.....

Lielle

Berichten: 66253
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-02-04 20:26

mijn ex is een Zwitser en die zei idd warme thee erbij of erna En een flinke scheut kirsch erdoor Haha!

carien

Berichten: 750
Geregistreerd: 28-03-03
Woonplaats: hutje op de hei

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-02-04 20:31

Kirsch door de thee of de fondue? Clown

HET MAANLICHT?!
IK WEET NIET.....

Lennon

Berichten: 4342
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Belgisch Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-02-04 20:33

Door de fondue en de thee Haha!

Ik ga hier ook eens polsen of vriendje geen zin heeft in kaasfondue... want heb er echt zin in gekregen door dit topic...
Ik zie me al zo stukjes stokbrood, champignons, groentjes en andere dingen in de kaas dippen... Hmmmm...

Accept what is, let go of what was, have faith in what will be


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: chinnie, IASCrawler en 4 bezoekers