Ik wil binnenkort als er wat mensen komen eten (waaronder Denman, Jurga en Sypheron ) gaan kaasfonduen.....
Dus wie heeft er een lekker (en niet te moeilijk) recept?
Myrz
Berichten: 1454
Geregistreerd: 07-11-03
Woonplaats: Haarlem
Geplaatst: 15-02-04 20:53
Sorry, kan je niet helpen, misschien een kook-pagina op internet? bijv. www.koken.pagina.nl ?? suc6
jantina
Berichten: 12359
Geregistreerd: 13-01-01
Geplaatst: 15-02-04 21:16
Wij eten het vrij regelmatig maar eigelijk nooit zelfgemaakt. Gewoon uit een kant en klaar zakje, beetje wijn, water, appelsap, witte druivensap toevoegen, teentje knof erbij en smullen maar!
Er zijn volgens mij heel veel verschillende kaas-combi's mogelijk, maar ik denk (denk!) dat je dan aardig duurder uit bent tov zo'n pakje/ zakje. En dan is natuurlijk de vraag nog.... is het lekkerder?? Daar heb ik dan dus geen antwoord op
Flutterby
Berichten: 8126
Geregistreerd: 25-09-03
Woonplaats: Etten-Leur
Geplaatst: 15-02-04 22:28
Chalet kaasfondue.. kant en klaar en echt heel erg lekker. Je hoeft het alleen nog maar op te warmen
Samantha_
Berichten: 10807
Geregistreerd: 20-12-02
Geplaatst: 15-02-04 23:28
Idd wat Jantina zegt, koop gewoon zo'n pakje bij de AH. (Wij hebben altijd from alp). Als je t zelf gaat maken, ben je veel duurder uit. Maar als je t toch graag zelf wilt maken, kijk eens op www.smulweb.nl voor recepten.
Richtje
Berichten: 13117
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Bunschoten
Geplaatst door de TopicStarter: 16-02-04 09:14
Dan houden we het geloof ik maar even op een kant-en-klaar pakje.... Tenzij iemand natuurlijk nog een heel lekker recept heeft
Maarre, welke raden jullie mij dan aan? (neem aan dat er meerdere varianten zijn?) Ligt het gewoon in de koeling?
ibikus
Berichten: 20688
Geregistreerd: 15-05-01
Geplaatst: 16-02-04 09:17
K&K is niet lekker hoor Wij halen altijd verse kaas bij de Kaasspecialis, daar kan je aangeven voor hoeveel personen je wilt. De rest van het recept kan ik eventueel thuis wel voor je opzoeken, het is niet moeilijk. Knof, witte wijn, kirsch, wat kruiden en klaar ben je.
Samantha_
Berichten: 10807
Geregistreerd: 20-12-02
Geplaatst: 16-02-04 12:59
Wij hebben altijd from alp, ligt in de koeling bij AH. Er zijn iets van 5 verschillende merken bij AH, maar wij vinden deze t lekkerste.
Lennon
Berichten: 4342
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Belgisch Limburg
Geplaatst: 16-02-04 13:28
4 personen
225 g hollandse gatenkaas 225 g Zaanlander kaas (extra pittig) 1 teentje knoflook 50 g bloem 3 dl wijn (wit/droog) 2 eetlepels cognac nootmuskaat 1 eetlepel citroensap
Halveer het teentje knoflook en bestrijk de pan met de knoflook. Rasp de kaas en schep de bloem erdoor. Giet de wijn, het citroensap en de cognac in een pan en verwarm langzaam tot het kookt. Haal de pan van het vuur. Voeg het kaas-bloemmengsel toe en roer tot een homogene massa. Voeg nootmuskaat toe. Hou de pan warm op een theelicht of warmhoudplaatje. Laat niet koken.
Sypheron
Berichten: 15209
Geregistreerd: 06-12-01
Geplaatst: 17-02-04 01:49
Die cognac, dat is nou iets wat natuurlijk niet kan missen he! Hehe, ik heb het nog nooit gedaan, ben benieuwd
Lennon
Berichten: 4342
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Belgisch Limburg
Geplaatst: 17-02-04 11:41
Geeft het een extraatje die cognac
ibikus
Berichten: 20688
Geregistreerd: 15-05-01
Geplaatst: 17-02-04 12:05
Persoonlijk vind ik met Zwitserse kaas en kirsch ipv cognac lekkerder, bijvoorbeeld Gruyere en Emmenthaler. De rest van het recept lijkt veel op die van Natalie.
Boomerang
Berichten: 1506
Geregistreerd: 03-06-03
Woonplaats: Onbekend
Geplaatst: 17-02-04 12:36
Het recept van Nathalie klinkt jummie...(en dat om half 12 in de morgen) Ik ga m maar eens uitproberen
Denman
Berichten: 303
Geregistreerd: 13-04-03
Woonplaats: Tiel
Geplaatst: 17-02-04 13:54
Het klinkt lekker!
En Richtje al ideeën?
vikki
Berichten: 14286
Geregistreerd: 21-02-01
Geplaatst: 17-02-04 14:33
Sjuimpje schreef:
Persoonlijk vind ik met Zwitserse kaas en kirsch ipv cognac lekkerder, bijvoorbeeld Gruyere en Emmenthaler. De rest van het recept lijkt veel op die van Natalie.
En appenzeller (ofzo ) ... Ik vind het trouwens erg lekker om wat champignons (gebakken natuurlijk) en zongedroogde tomaatjes in de kaasfondue te gooien. Mosterd er door heen kan ok ontzettend lekker zijn.... *zucht* ik krijg een beetje honger...
Dennis
Berichten: 31469
Geregistreerd: 23-05-01
Woonplaats: Slootdorp
Geplaatst: 17-02-04 15:28
Wij hebben altijd een kant en klaar zakje en daar gaat nog bij(even uit m'n hoofd, ik maak het nooit, dat doen mijn ouder): Witte wijn, Oude 48+ geraspte kaas Parmasaanze kaas Nootmuskaat knoflook
Verder weet ik het eigenlijk niet. Net waarvan wij die keer denken dat het wel lekker zal zijn. De kazen die we op dat moment toevallig in huis hebben worden er ook meestal ingemikt .
carien
Berichten: 750
Geregistreerd: 28-03-03
Woonplaats: hutje op de hei
Geplaatst: 17-02-04 15:32
Ik maak altijd kaasfondue van geitenkaas. erg lekker en het ligt niet zo zwaar op de maag als de gewone kaasfondue. Het is een provencaals recept. Als je interesse hebt laat maar weten dan zet ik het hier wel neer.
Jurga
Berichten: 18554
Geregistreerd: 06-05-01
Woonplaats: Ede/Lunteren
Geplaatst: 17-02-04 17:01
Geen champignons in de kaas mikken graag . Mosterd zou wel een goede zijn!
Sypheron
Berichten: 15209
Geregistreerd: 06-12-01
Geplaatst: 17-02-04 19:20
Een geen geitenkaas
Lennon
Berichten: 4342
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Belgisch Limburg
Geplaatst: 17-02-04 19:41
Ik heb ergens gelezen dat als je thee (warme) bij de kaasfondue drinkt ipv fris of wijn o.i.d. dat het niet zo zwaar op de maag ligt... Weet de reden e.d. niet meer, zal eens kijken of ik het nog ergens terugvind.
ibikus
Berichten: 20688
Geregistreerd: 15-05-01
Geplaatst: 17-02-04 21:19
Ik ga zo eens polsen of er hier thuis liefhebbers zijn om het dit weekeinde te eten, begin er ook al helemaal trek in te krijgen en het wordt er weer voor!
carien
Berichten: 750
Geregistreerd: 28-03-03
Woonplaats: hutje op de hei
Geplaatst: 17-02-04 21:25
Nou Sypheron, je weet niet wat je mist. In mijn recept proef je amper dat er geitenkaas in zit.
Lielle
Berichten: 66255
Geregistreerd: 12-01-01
Geplaatst: 17-02-04 21:26
mijn ex is een Zwitser en die zei idd warme thee erbij of erna En een flinke scheut kirsch erdoor
carien
Berichten: 750
Geregistreerd: 28-03-03
Woonplaats: hutje op de hei
Geplaatst: 17-02-04 21:31
Kirsch door de thee of de fondue?
Lennon
Berichten: 4342
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Belgisch Limburg
Geplaatst: 17-02-04 21:33
Door de fondue en de thee
Ik ga hier ook eens polsen of vriendje geen zin heeft in kaasfondue... want heb er echt zin in gekregen door dit topic... Ik zie me al zo stukjes stokbrood, champignons, groentjes en andere dingen in de kaas dippen... Hmmmm...