Benodigdheden 1 pak groene lintpasta 1 pak spinazie a/la creme 1 pakje room 3 ons kipfilet 1 pakje Boursin
eventueel gebakken spekjes
Bereiding Snijd de kipfilet in blokjes en bak die op een laag vuurtje. De spinazie koken zoals aangegeven staat op de verpakking, in de tussentijd ook de pasta koken zoals op de verpakking staat angegeven. Roer de blokjes kip door de spinazie en voeg de room toe. De boursin door de room en spinazie roeren. Als de saus mooi glad is schep je de pasta op je bod en doe je de saus daar overheen.
Eet smakelijk!
Carlaa
Berichten: 2867
Geregistreerd: 25-03-03
Woonplaats: Drenthe
Geplaatst: 13-02-04 00:25
Lintpasta? Bedoel je stiekem Tagliatelle? Maar het klinkt als een heerlijk recept! Volgende week eens proberen denk ik, we eten veel pasta maar gek genoeg vrijwel nooit met spinazie!
Karin
Berichten: 65336
Geregistreerd: 10-01-01
Geplaatst: 13-02-04 00:26
Dit is ontzettend lekker! Ik at het in mijn studententijd erg vaak, het was de specialiteit van een van mijn huisgenootjes.
Ook lekker met allerlei andere soorten pasta.
Kitty
Berichten: 7695
Geregistreerd: 29-01-01
Woonplaats: Rolde
Geplaatst: 13-02-04 10:08
Dat is inderdaad een echte studentenmaaltijd! Ik gooi er vaak ook nog wat cashewnootjes door en wat pijnboompitten. En dan maak ik het met gewone spaghetti.
jantina
Berichten: 12359
Geregistreerd: 13-01-01
Geplaatst: 13-02-04 13:13
Heerlijk! Ik eet het weleens zonder boursin, maar met blauwe schimmelkaas. (niet te veel van die kaas trouwens, dan overheerst het zo)
Dioxide
Berichten: 7666
Geregistreerd: 10-06-03
Woonplaats: FL360
Geplaatst door de TopicStarter: 13-02-04 14:24
Ons mam die kwam aanzetten met dit recept. Had ze van een vrouw gekregen waar ze werkt Ik had eerst ook zoiets van; "Gatverdamme, wat ziet dat er ranzig uit zeg!" Maar toen ik het proefde was ik helemaal verkocht
Nooit geweten dat dat echt een studentenkostje was
Hevonen
Berichten: 5611
Geregistreerd: 21-01-04
Woonplaats: up north
Geplaatst: 13-02-04 14:26
Ja, met geroosterde pijnboompitjes erop en voor de vega's onder ons, kipfilet weglaten of vervangen door quornblokjes.
Samantha_
Berichten: 10806
Geregistreerd: 20-12-02
Geplaatst: 14-02-04 17:59
Klinkt lekker, ga t ook eens maken!
Sizzy
Berichten: 27232
Geregistreerd: 11-09-01
Woonplaats: Den Haag
Geplaatst: 14-02-04 23:30
Ik heb het toevallig van de week nog op. Erg lekker Ik eet het altijd met tonijn
lageveld
Berichten: 3378
Geregistreerd: 03-09-01
Woonplaats: Almelo
Geplaatst: 15-02-04 20:16
Kitty schreef:
Dat is inderdaad een echte studentenmaaltijd! Ik gooi er vaak ook nog wat cashewnootjes door en wat pijnboompitten. En dan maak ik het met gewone spaghetti.
Nou moe ! Moet ik nog weer een of andere studie vezinnen ook
jantina
Berichten: 12359
Geregistreerd: 13-01-01
Geplaatst: 15-02-04 21:13
Ik heb het vanavond gemaakt, dit keer met boursin, zoals jullie boven al aangaven. Ik vond het erg lekker, ik had er nog champignons en spekjes doorgegooid. Verschil met de blauwe aderkaas is dat het iets minder pittig is. Ik heb er daarom nog maar even flink vers gemalen peper doorgedaan. De volgende keer doe ik er nog een extra teentje knof door geloof ik
manzano
Berichten: 23915
Geregistreerd: 22-10-01
Geplaatst: 18-02-04 13:03
Ik eet het wel eens ja, maar dan zonder boursin en dan vaak nog een uitje er doorheen. Jammie! Alleen heb ik een tijd gehad dat ik er vreselijke buikkramp van kreeg. Ik dacht dus dat ik niet tegen spinazie kon (of de creme ervan), maar nu gaat het weer goed. Joepie!!
offspring
Berichten: 377
Geregistreerd: 16-10-02
Woonplaats: Nieuwkoop
Geplaatst: 18-02-04 15:36
mmmmmmmmmmm lekker hoormar ik mag niet weeeeeeeh ben nog steeds op dieet
Boomerang
Berichten: 1506
Geregistreerd: 03-06-03
Woonplaats: Onbekend
Geplaatst: 18-02-04 16:52
Klinkt echt zalig...vooral rond dit tijdstip. kant niet meer aan klanten denken maar aan eten eten eten. hebben jullie dit probleem ook altijd vanaf een uur of 4?
Lennon
Berichten: 4342
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Belgisch Limburg
Geplaatst: 18-02-04 16:55
Je hebt me op een ideetje gebracht voor morgen (donderdag = pastadag hier)... Het wordt penne met spinazie/champignons/gehakt of gerookte zalm (heb er nu al zin in )
Dune
Berichten: 254
Geregistreerd: 16-09-01
Woonplaats: Overijssel
Geplaatst: 18-02-04 18:32
Het klonk zo leker dat ik het vanavond gelijk gemaakt heb. En inderdaad het was delicious.
Echt een super tip!!
Samantha_
Berichten: 10806
Geregistreerd: 20-12-02
Geplaatst: 18-02-04 18:35
Ik maak t vaak met gewone pasta, of spirelli pasta. En zonder kipfilet en spekjes, maar met ui en knoflook er nog bij, en een blik tomaten er doorheen. Ook lekker!