Joepie, nieuwe pony op de kinderboerderij!

Moderators: balance, C_arola, Sica, Neonlight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
assie

Berichten: 9490
Geregistreerd: 31-07-01
Woonplaats: Grun

Joepie, nieuwe pony op de kinderboerderij!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 10-02-04 19:02

Joepie! Eindelijk is het zover, de nieuwe pony is op de kinderboerderij gekomen. Nouja, 'eindelijk', het is allemaal nog best snel gegaan, in een paar weken tijd. Er werd alleen al anderhalf jaar geroepen dat we een nieuwe pony kregen, maar dat bleef bij roepen. Tot nu dus.

Het is een Haflinger merrie van 9 jaar. Ze heet Nicole. Ouders weet ik zo niet uit mijn hoofd, ik heb de papieren ook nog niet gezien. Beestje is bereden, betuigd, verkeersmak en heel braaf. We hebben haar 3 weken op proef, om te kijken of ze het wel 'n beetje leuk vindt met constante aandacht van kinderen, maar aan het getuttel te zien gaat ze dat helemaal geweldig vinden.

Ik kon helaas niet mee met het ophalen (in Oosterhout, aardig ver weg) want ik moest naar school Scheve mond . Maar ik stond natuurlijk wel klaar toen ze van de trailer afkwam. Ging allemaal perfect. Ze had ook heel braaf en rustig op de trailer gestaan volgens Henri (de beheerder van de boerderij). Even foto's gemaakt, onder luid gehinnik van Nicole en daarna op stal. Daar begon ze meteen met de geiten te besnuffelen die in de stal ernaast stonden, maar na 3 seconde was het hooi toch wel belangrijker Vork .

Tammy en ik besloten de proef op de som te nemen en hebben haar na een uurtje opgezadeld voor een klein ritje door het bos. Ze was hartstikke braaf. Ook in het bos. Ontzettend verkeersmak. Alle auto's en fietsen konden makkelijk passeren. Makkelijk terug te nemen, alleen helemaal stilstaan was 'n beetje lastig voor haar Haha! . En het enigste waar ze 'n beetje van schrok was de treinrails waar we overheen moesten, maar verder dus echt perfect OK dan! .

Na een kwartiertje waren we terug op de boerderij en daar het zadel eraf gedaan en even getest hoe ze zonder zadel zat (heerlijk Haha! ). Daarna iedereen van het personeel die wilde even 'n mini rondje laten stappen (waren maar 10 mensen overigens, voor jullie denken dat we haar meteen keihard hebben laten werken). En ik geloof dat iedereen verkocht was. Zelfs een van de 2 beheerders die nog nooit op 'n paard had gezeten kroop erop, we hebben in 'n deuk gelegen. Net 'n klein jongetje leek het *LOL*

Nu hopen dat ze net zo lief blijft als nu en dat ze door de keuring van een deskundig iemand (kennis van de beheerder is keurmeester) heen komt. Maar ik verwacht van wel.
Haar keuringsrapport (van de stamboekkeuring) was ook erg goed geweest, maar dat heb ik zelf nog niet ingezien, dus veel kan ik daar ook niet over zeggen.

Foto's komen er zo aan, er zijn er 2 met de digi gemaakt, maar dan moet dat apparaat wel even meewerken, zodat ik de foto's op m'n pc krijg.

_Linda

Berichten: 4506
Geregistreerd: 22-10-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-02-04 20:24

leuk een paardje erbij! ben benieuwd naar de foto's Haha!
en nu maar hopen dat ze mag blijven.

foetsie

Berichten: 2311
Geregistreerd: 11-01-04
Woonplaats: Zwolle

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-02-04 20:42

Veel plezier met jullie aanwinst, hopelijk gaat alles goed en komt ze ook door de keuring.

Nimber

Berichten: 26554
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-02-04 21:01

Hardstikke leuk astrid! nou heb je toch een paardje waar je hopelijk wat vaker op kan rijden!

assie

Berichten: 9490
Geregistreerd: 31-07-01
Woonplaats: Grun

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 10-02-04 21:38

Ja, dat wel, maar ik ga Suus zo hard missen als die weg moet Verdrietig . Leuk dat ik op Nicole kan rijden, maar toch. Suus is ook wel heel erg speciaal. Echt ontzettend veel mooie momenten met haar gehad. Het is dat ik geen weiland ofzo heb, anders had ik haar zo overgekocht en op 'n mooi plekje gezet, dat verdient ze echt. Nouja, voorlopig is ze gelukkig nog niet weg.
En kan ik even van 2 pony's genieten (die ik met 100 anderen moet delen, maar toch Tong uitsteken )

Foto's zitten lekker verstopt op de digi en vinden het daar lekker warm en knus, dus ze willen niet door naar de pc Verdrietig

moowsyJarig

Berichten: 7476
Geregistreerd: 23-12-03
Woonplaats: Vleuten

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-02-04 21:42

jammer dat je Suus dan moet missen,maar toch heel veel plezier met Nicole Haha!

assie

Berichten: 9490
Geregistreerd: 31-07-01
Woonplaats: Grun

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 10-02-04 22:40


moowsyJarig

Berichten: 7476
Geregistreerd: 23-12-03
Woonplaats: Vleuten

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-02-04 22:49

aah wat een lieffie,en zo braaf Lachen bleeftie echt zo staan of alleen ff voor de foto Knipoog