Deze recepten komen van snelklaar.nl en ik vond het echt lekker. Het is dus een gekopieerd recept maar ik wou het och doorgeven. Normaal hou ik niet zo van andijvie maar zo lust ik het wel vaker
Maaike's pittige andijvie Ingrediƫnten (4 pers.): pond andijvie spekjes om uit te bakken (ca. 200 gram) 1 spaanse rode peper
Bereiding: peper fijnsnijden en de zaadjes behouden. Andijvie klein snijden. Spekjes uitbakken in een wok en als ze bijna klaar zijn de stukjes peper en naar smaak de zaadjes toevoegen. Andijvie beetje bij beetje toevoegen en goed roeren tot alle andijvie geslonken is.
Wmijn
Berichten: 3654
Geregistreerd: 11-08-02
Woonplaats: Eindhoven
Geplaatst: 20-01-04 16:44
En wat heb je er dan bij gegeten? Daar ben ik eigenlijk wel nieuwschierig naar (vooral omdat ik 3 stronken andijvie heb liggen... )
Oscar
Forumcoordinator
Berichten: 132059
Geregistreerd: 23-09-01
Woonplaats: Braboland
Geplaatst: 20-01-04 17:57
Is het de bedoeling dat je er stamppot (met aardappels) van maakt ? Zo maak ik nl. altijd stamppot rauwe andijvie klaar, alleen dan zonder pepertjes. Klinkt trouwens wel lekker hoor
Wmijn, je kunt je andijvie prima klaarmaken als stamppot, is echt lekker hoor Je kookt de aardappels (op de normale manier) in een grote pan, en als ze klaar zijn even opstomen. Daarna prak je er de fijngesneden andijvie doorheen en nog even doorwarmen. Je kunt er ook nog uitgebakken spekjes doorheen doen en evt. wat slasaus. Als je er een gehaktbal of verse worst bij serveert, dan heb je een echt ouderwets gerecht
Anoniem
Geplaatst: 20-01-04 20:07
Je kan er gewoon bij eten wat je lekker vindt. Ik had er varkensfiletlapjes in pestosaus bij en gebakken aardappels. Het is gewoon een bijgerecht.
En andijviestamppot is ook best te versmaden inderdaad
Wmijn
Berichten: 3654
Geregistreerd: 11-08-02
Woonplaats: Eindhoven
Geplaatst: 21-01-04 00:58
Dat was ook het eerste plan, die andijviestamp Het was vooral over omdat er op het groepsweekend niet genoeg aardappelen waren in verhouding met de hoeveelheid andijvie, dus de optie was bekent. Maar toch bedankt natuurlijk
Misschien maak ik er wel een pittige stamp van, heb ook wel eens een recept gelezen met abrikozen erdoor. Misschien een combi van zoet en pittig. Eens kijken of mijn huisgenoten het lusten of dat ze liever zien dat ik meteen vertrek (in plaats van over 1 week)