uitkering trekken?

Moderators: Mjetterd, Dani, ynskek, Ladybird, xingridx, Polly, Hanmar

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Caira
Berichten: 26056
Geregistreerd: 20-07-02
Woonplaats: Schoorl

uitkering trekken?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 20-01-04 15:39

Hier kan ik nou zo pislink van worden:

Mijn nichtje van 20 zit sinds haar 16e niet meer op school, ze woont nog thuis en springt van het ene baantje naar het andere. Nu zit ze al 2 maanden thuis en kan volgens eigen zeggen geen baan vinden, over een maand vertrekt ze naar aruba om met haar vriendje mee te gaan die daar op stage is. Tot dan zit ze dus thuis! En ontvangt ze van de overheid het lieve sommetje van €500 per maand aan uitkering. Ze woont thuis, hoeft niets te betalen en heeft geen grote uitgaven. Nu vind ik het niet terecht dat ze steun trekt! Ik ben altijd opgevoed met de gedachte dat dat geld is voor de mensen die het echt nodig hebben! Ik heb laatst ook 2 maanden thuis gezeten, terwijl ik wel vaste lasten heb. Maar het is geen moment in me opgekomen om steun te trekken! Ik zou me doodschamen!
Overdrijf ik nou als ik zeg dat ik het belachelijk vind dat zij steun trekt?

Samm

Berichten: 1562
Geregistreerd: 01-01-04
Woonplaats: Twello

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-01-04 15:45

ik geef je gelijk hoor, wij betalen voor al die mensen die geen flikker doen en hun krijgen een uitkering! Boos! Bloos

mobick

Berichten: 3263
Geregistreerd: 24-05-02
Woonplaats: Maartensdijk

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-01-04 15:51

Ik vind het een hele foute mentaliteit.

Tessebes

Berichten: 18524
Geregistreerd: 09-09-02
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-01-04 15:57

Ik vind haar mentaliteit ook slecht, maar ik zou zelf wel WW aanvragen als ik geen baan meer zou hebben. Ik moet toch ergens van leven.

fokfanaat

Berichten: 20210
Geregistreerd: 21-10-02
Woonplaats: Uut Uune

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-01-04 16:00

Ach, je ziet het overal, wij hebben zo'n eikel op stal die zogenaamd afgekeurd is op zijn rug, maar wel elke dag twee stallen kan mesten, 1 jong paard inrijden en privelesjes a 50 euro per uur geven! Lekker zwart natuurlijk

Lennon

Berichten: 4342
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Belgisch Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-01-04 16:03

Ik kan je idd geen ongelijk geven... Maar wat ik dan ook weer niet snap van de ouders, is dat ze geen bijdrage verwachten?

Zeg nu zelf, zou je zelf wat uit gaan voeren als je met nietsdoen € 500,00 zomaar in je schoot kreeg geworpen en je daar dan ook helemaal niets van moet afgeven?

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-01-04 16:04

Ik ken ook zo iemand, thuis zitten maar wel flink bijbeunen
Soms denk ik er wel eens aan om ze aan te geven, maar als een klikspaan ben je net zo min opgevoed dan als steuntrekker.

Jammer voor diegene die het wel eens nodig hebben.

Maaike

Berichten: 11864
Geregistreerd: 12-01-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-01-04 16:15

Samsam schreef:
Ach, je ziet het overal, wij hebben zo'n eikel op stal die zogenaamd afgekeurd is op zijn rug, maar wel elke dag twee stallen kan mesten, 1 jong paard inrijden en privelesjes a 50 euro per uur geven! Lekker zwart natuurlijk

en 2 keer per dag met de paarden bezig he vergeet dat niet Knipoog

ik vind het ook ontzettend verkeerd om zoiets te doen, maar wat doe je ertegen? Erg weinig helaas...

Caira
Berichten: 26056
Geregistreerd: 20-07-02
Woonplaats: Schoorl

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 20-01-04 16:21

krijg je zulke reacties van madam:

Ik zal tegen mijn ouders zeggen dat je vindt dat ze me niet goed opgevoed hebben. Ze zullen vast blij zijn met je mening. Het geld dat ik krijg, is geld dat ik nodig heb. EN daar hoef jij het niet mee eens te zijn, maar ik moet ook belasting betalen, verzekering enz. Prima als jij het daar niet mee eens bent, maar daar hoef je mij niet over te veroordelen. Gefeliciteerd dat je je dood zou schamen,
moet je helemaal zelf weten. Ik zou me ook doodschamen om sommige dingen die jij standaard doet, vertel ik je ook normaal niet. Dit is ook mijn laatste mailtje hierover. Ik wens je veel succes in de toekomst. Als je zo omgaat met iedereen om je heen, kom je snel alleen te staan.

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-01-04 16:27

Ik denk dat mensen die exprees uitkering trekken zich ook nooit schamen, daar zijn ze te egoistisch voor.
Geven liever andere de schuld dan naar hun eigen gedrag te kijken.

Meestal kunnen ze ook nog l*llen als brugman en krijgen het daarom voor elkaar een uitkering te krijgen, terwijl mensen die het eigenlijk nodig hebben, bescheiden zijn en zodoende niks ontvangen.

maudy

Berichten: 1309
Geregistreerd: 04-11-02
Woonplaats: Akersloot

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-01-04 17:50

zit je nichtje ook op bokt of heb je het tegen haar gezegd hoe je erover denkt?

Ik ben het trouwens compleet met je eens. Laat haar lekker banketstaaf en wees trots op jezelf dat jij niemand nodig hebt, en je eigen boontjes kunt doppen. Types als je nichtje zullen er nooit komen en zorgen ervoor dat de maatschappij is geworden zoals het nu is.

Caira
Berichten: 26056
Geregistreerd: 20-07-02
Woonplaats: Schoorl

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 20-01-04 17:54

Ze zit idd niet op bokt, anders had ik dit hier niet geplaatst!

maudy

Berichten: 1309
Geregistreerd: 04-11-02
Woonplaats: Akersloot

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-01-04 17:54

ik lees haar reactie nog eens, en het feit dat ze bij het eerste puntje van kritiek van jou op haar direct naar haar ouders toerent, bevestigt voor mij alleen maar het bericht wat ik hierboven heb getypt.

Prima

Berichten: 6024
Geregistreerd: 12-08-01
Woonplaats: Bussum & Harskamp :D

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-01-04 19:10

Ik heb nog nooit 1 cent gevangen aan uitkeringen. (al mijn studiefinanciering heb ik ook terug moeten betalen)

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-01-04 19:30

Ik vind het inderdaad een mentaliteit van niks. Maar ik snap haar ouders niet zo eigenlijk. Als ik dat zou doen dan zouden ze me aan het werk schoppen. Ik ben ook opgevoed met het idee dat een uitkering is voor mensen die in nood zitten. Mensen die door deze barre economische tijden zonder werk komen, maar wel jarenlang gewerkt hebben. Die mensen verdienen een uitkering.

Iets tegen dit volk zeggen heeft geen zin. Ze hebben geen manieren dus ook geen schuldgevoel. Ze kunnen dat geld over de balk smijten zonder ook maar een keer na te denken.

Ik ken ook iemand die in de steun zit en daarnaast nog bijklust. Ik heb ook wel eens het idee gehad hem aan te geven. Maar aan de andere kant ga ik me ook inderdaad niet verlagen tot hun niveau. Vroeger of later komen ze zichzelf toch wel tegen. Daar hoef je ze eigenlijk geen handje mee te helpen. De tijd zal het leren...

luxx

Berichten: 3505
Geregistreerd: 29-12-03
Woonplaats: frankrijk

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-01-04 19:52

ik vind dat je nichtje gelijk heeft als ze zegt ik moet toch ook belasting betalen en verzekerd zijn, als je namelijk helemaal geen inkomen hebt loop je het risico dat de belasting lastig gaat doen, en je verzekering zelf betalen is onbetaalbaar, en waarvan ook als je geen inkomen hebt.
daarbij heeft deze dame [al is het baan-hoppend] blijkbaar dus al wel gewerkt, en heeft zij er daardoor dus ook recht op, en zal ze heus niet de rest van haar leven zo door gaan, ergens gaat ze ook wel weer werken.
op het ogenblik is het trouwens nog lastig om een baan te vinden.
ik vind dat mensen niet zo vervelend kritisch om zich heen moeten kijken, en een ander ook eens wat gunnen, misschien heeft zij deze tijd werkelijk even nodig om redenen die niet bij jou bekend zijn.
'leven en laten leven' 'kijk naar je eige' en last but not least 'hij die zonder zonden is werpe de eerste steen'
zo, ik heb gezegd Tong uitsteken

Barmat
Berichten: 8293
Geregistreerd: 25-04-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-01-04 20:01

Helaas gebeurt het nog te vaak dat mensen ten onrechte een uitkering (ww, WAO of sociale dienst) toegekend krijgen.
Dat is helaas niet te voorkomen.

Ik zit zelf in de business van ww-uitkeringen, ik beoordeel vele uitkeringen per dag. Soms zou je het liefste willen zeggen dat iemand geen uitkering krijgt, gewoon omdat hij/zij een lambal is die te lui is om te werken. Helaas gaat dat niet zo. Het beoordelen van een aanvraag voor een uitkering moet objectief en wetstechnisch gebeuren. Je eigen gevoel kun en mag je niet mee laten spreken. En mag je dus niet alleen maar iemand weigeren omdat zijn hoofd je niet aanstaat (jammer he? Knipoog

Ik praat het niet goed, want soms zit je met je tenen krom te denken "hij/zij verdient het niet", maar zo zit het nu eenmaal in elkaar. Voor sommige mensen komt dat heel raar over en zo zou ik misschien ook wel denken.

Overigens krijgt niemand meer dan waar hij of zij wettelijk gezien recht op heeft hoor! Die indianenverhalen gaan soms wel de ronde, maar een uitkering is nog steeds geen vetpot (voor velen dan) en de intentie is dan ook niet om iemand lekker te spekken.

Misschien dat je nu denkt "toedeloe" maar ik wilde alleen maar mijn kant van het verhaal laten horen om zo meer begrip voor de andere kant te kweken.... Schijnheilig

796285
Berichten: 6664
Geregistreerd: 04-06-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-01-04 20:04

Inderdaad Luxx. Ik schrik van de reacties hier. Heb ik namelijk ook moeten horen!

Ik heb zomer 2002 4 maanden in de WW gezeten. "Lekker thuis" zoals iemand me dat zo venijnig kon vertellen. God nou, wat was het lekker Afbeelding

Ik schreef stapels sollicitatiebrieven, liep de deur bij de uitzendbureau's plat, ging in die 4 maanden naar iets van 30 sollicitatiegesprekken, en iets vinden? Ho maar. Maar oh, wat zat ik lekker makkelijk thuis steun te trekken. Werkeloos zijn is al moeilijk genoeg zonder dat de hele wereld je in zit te peperen dat je een lui verwend monster bent dat zich laat betalen om thuis op de bank te zitten. Ik ben nog nooit zo depressief geweest als in die periode.

Even ter informatie - ze moet al minstens een half jaar gewerkt hebben, anders had ze hier geen recht op. Over die gewerkte tijd heeft ze premies betaald en dat is waarom ze nu een uitkering krijgt. Ze heeft dat *zelf* betaald. Het is niet "op andermans centen leven" maar krijgen wat je zelf opzij gezet hebt in de tijd dat je gewerkt hebt.

Bovendien, het is al moeilijk genoeg om een baan te vinden, laat staan eentje voor een maand. Als het zo makkelijk is, loop jij even een uitzendbureau binnen?

Van mij hoef je het niet goed te vinden wat je nichtje doet. Maar het is wel verdomde gemakkelijk om over de situatie te oordelen als je er zelf nooit hebt ingezeten. Dat jij geen WW aangevraagt hebt over die 2 maanden vind ik alleen maar dom; wat nou als het nog veel langer geduurd had? Dan had je geen recht meer op WW gehad omdat je je niet direct aangemeld had.

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-01-04 20:07

4 maanden thuis zitten vind ik niet eens erg lang.
ook helemaal niet erg.

Maar 4 maanden thuis zitten en bijbeunen,
4 maanden ziekte wet en ergens ondertussen zwart werken enz
Of gewoon zeggen ik ga niet werken wat ik ga bijna naar het buitenland, vind ik toch wat anders.

Barmat
Berichten: 8293
Geregistreerd: 25-04-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-01-04 20:09

Gelukkig wordt er steeds meer aandacht aan fraude besteed en geloof me... als ze je pakken, dan is dat niet mals hoor!!!!!

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-01-04 20:11

En terrecht!

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-01-04 20:21

Mijn vriend heeft ook 4 maanden thuis gezeten. Zijn baan kwam door reorganisatie te vervallen. Man hij werd helemaal gek. Hij heeft tig solicitatie brieven de deur uitgedaan op 1 dag. Hij heeft gelukkig een goede baan nu!!
De hoogte van het bedrag dat hij kreeg van niet misselijk. Hij had een loongerelateerde uitkering en kreeg alsnog 1700 euro schoon in de maand.
Ik kan begrijpen dat dat in veel gevallen niet zo is.
Maar de situatie van het meisje hierbovenaan is gewoon echt belachelijk. Dat soort mensen verdienen hem in mijn ogen ook niet, en het is inderdaad (en misschien ook wel helaas) niet mogelijk die mensen te weigeren.

Sonja_vR

Berichten: 27462
Geregistreerd: 12-07-02
Woonplaats: Dusschen

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-01-04 20:28

ze gaat mee met haar vriend op stage, soort vakantie zeg maar?
volgens mij moet ze daar toestemming voor vragen bij de uitkerings- verstrekkende instantie hoor, althans, toen ik in de ww zat moest je vakanties gewoon aanvragen(als je naar het buitenland wilt)

ik heb thuiswonend ook 6 maanden in de ww gezeten, in eerste instantie voor het krijgen van ziekenfonds verzekering(particulier is niet echt haalbaar zonder inkomen

maar ik heb die 6 maanden wel een bijbaantje gehad(bekend bij gak en werd verrekend met ww)
en mezelf suf gezolliciteerd

Kyan01

Berichten: 5404
Geregistreerd: 22-09-01
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-01-04 20:54

Tja waar wat te halen valt staan mensen in de rij..... Ik heb het ook nooit gedaan en zal het nooit doen mits er zulke omstandigheden zijn je niet anders kan. Het is pure gemakzucht ....... Zit toch echt in de opvoeding...

Miran

Berichten: 4451
Geregistreerd: 10-08-01
Woonplaats: Woubrugge

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-01-04 22:15

Ik heb ook een poosje in de ww gezeten (en ben wel goed opgevoed, fsoudan, maar heb er ook voor betaald). Heb in die periode ook behoorlijk veel gesolliciteerd, maar er was gewoon veel vraag en weinig aanbod. Voor lagere functies kwam ik niet in aanmerking, omdat ik overgekwalificeerd ben. Momenteel werk ik als orderpicker, absoluut geen megabaan, maar het is werk.
Overigens heeft ze wel een sollicitatieplicht, ook voor die paar weken. En ze is ook verplicht een passend werkaanbod aan te nmen.
Verder mag je niet zomaar op vakantie, je hebt recht op een bepaald aantal dagen per jaar, de rest van de tijd moet je gewoon bereikbaar en beschikbaar zijn voor werk. Je mag zelfs niet eens vrijwilligerswerk doen, want dan ben je dus niet beschikbaar.