Gered dankzij webcam na schop van paard

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Bolle

Berichten: 722
Geregistreerd: 31-07-02
Woonplaats: Haarlem

Gered dankzij webcam na schop van paard

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 19-01-04 13:15

Afbeelding

CHARLOTTE - Mensen die via een webcam vanuit diverse delen van de wereld de geboorte van een veulen in de Verenigde Staten volgden, hebben de hulpdiensten gealarmeerd toen ze zagen dat de eigenares door de merrie werd geschopt. Dat heeft de krant Clinton Herald donderdag gemeld.

De eigenares van het paard, Bev Holzrichter, zegt in de krant dat ze haar leven te danken heeft aan een heleboel mensen van Californië tot Duitsland die hulp inriepen nadat ze het incident op het internet hadden zien gebeuren. De merrie was overstuur na de geboorte, raakte in paniek en schopte de vrouw drie keer in haar zij. De vrouw brak niets, maar liep wel letsel op aan haar elleboog en knie.

De echtgenoot van Holzrichter is een vrachtwagenchauffeur die vaak dagen van huis is. De vrouw wist zichzelf uit de stal te slepen, maar kon de deur niet dichtdoen. Het paard bleef echter bij haar veulen.

leentje
Berichten: 3822
Geregistreerd: 02-06-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-01-04 13:20

Zie ook
http://www.cnn.com/2004/TECH/internet/0 ... index.html
en
http://www.clintonherald.com/site/news. ... 3231&rfi=6

Nu ff zoeken of ik het stukje nieuwsuitzending terug kan vinden...

hebbes: http://www.kwqc.com/Global/category.asp?C=9623
scroll een beetje naar beneden, en klik bij Monday het nieuws van 10pm aan. Het is het eerste verhaal, dus je moet niet het hele nieuwsbericht bekijken.


Sierra had een paar uur na de geboorte van Rafter nog steeds niet de volledige moederkoek afgegeven, en Bev ging de stal in om haar een injectie te geven om het sneller te laten gaan. Ze heeft de kans dus niet gekregen, maar terwijl zij in het ziekenhuis was, is een vriendin van haar (op wiens boerderij er ook net een veulentje geboren was, bijna tegelijkertijd met Rafter) naar haar boerderij gekomen en heeft er voor gezorgd dat er een DA bijkwam en Sierra toch geholpen werd.

Hulde voor de persoon met wie ze aan de telefoon was en die haar bij bewustzijn heeft gehouden en anderen 911 heeft laten bellen (Wendi), voor degene die meteen naar het ziekenhuis ging en daar bij Bev gebleven is en er voor zorgde dat haar man op de hoogte gebracht werd (Anita) en de persoon die meteen voor de merrie ging zorgen (Dar) OK dan!