onwijs irri huisgenoot!

Moderators: Mjetterd, Dani, ynskek, Ladybird, xingridx, Polly, Hanmar

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Stal_Fiore

Berichten: 9340
Geregistreerd: 29-08-03

onwijs irri huisgenoot!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 11-01-04 21:45

Ik ben een paar maanden terug bij mijn vriend ingetrokken. Bij hem woonde ook altijd al een oud collega van hem, maar die vond het prima dat ik er bij in kwam.
Maar nu doet die gast echt werelijk niks. Hij is ontzettend aardig hoor, maarsteekt geen hand uit.

Hij wast niet af, kookt geen eten, stof zuigt niet, ruimt niet op, maakt de wc nooit schoon, maakt de badkamer nooit schoon, doet nooit boodschappen etc etc.

Hij komt rond 5 uur thuis van zijn werk, gaat dan meteen achter zijn compu zitten te gamen. Mijn vriend en ik maken eten, wanneer dat klaar is komt hij achter zijn compu vandaan, eet met ons mee (van ons eten), heeft hij het op, dan pleurt hij zijn vuile bord o pde tafel en gaat weer achter zijn computer zitten gamen.

Tot vorige week ging ik op vrijdag naar mijn ouders en kwam pas op dinsdag terug. Op vrijdag had ik de afwas laten staan om te zien of hij het in het weekend zal doen. Kom ik op dinsdag vanuit mijn stage rond half 5, staat me er toch een berg afwas (hij had dus niks gedaan). Ik dus maar aan de afwas anders hadden we geen servies om van te eten 's avonds. Komt hij een paar minuten na mij thuis. Zegt alleen maar
"oh je bent aan het afwassen?".
Ik: "ja iemand moet het toch doen en als jullie het niet doen, moet ik het maar doen".
Reageerde hij helemaal niet op.
Vraagt meteen daarna "zijn er al boodschappen gedaan?".
Ik: "nee".
Hij: "wat gaan we eten dan"
Ik: ja weet ik veel (bedenk zelf eens wat"

Komt mn vriend even later thuis en moeten wij maar weer boodschappen gaan doen.

Ik ben het wel zo zat!!!!!!

Ing__

Berichten: 11173
Geregistreerd: 17-01-03
Woonplaats: Arnhem

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-01-04 21:48

hmm ik zou hem gewoon niet meer mee laten eten.. pff wel lekker makkelijk en goedkoop zo voor hem!

misschien is huisregels maken een optie?

Tallie1979
Berichten: 22742
Geregistreerd: 16-08-02
Woonplaats: Rucphen

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-01-04 21:53

Kind, waar ben je aan begonnen?

Die gozer vind dit wel lekker, ik zou gewoon een "vergadering" beleggen, druk hem maar met zijn neus op de feiten..

En anders stuur je hem maar ff bij Tallie langs, leg hem wel ff over de knie }>

Jantien

Berichten: 6469
Geregistreerd: 25-03-02
Woonplaats: Zweden

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-01-04 22:01

Zeg het hem gewoon, hij zal echt niet ruiken dat jij het zat bent, zeker wanneer hij ook niets deed voordat jij er bij kwam.
Dus gewoon eens met z'n drieën om tafel om het te bespreken.

Clien

Berichten: 1511
Geregistreerd: 05-03-03
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-01-04 22:18

Sjees wat een aap. Ik zou nog botter doen dan je al doet, misschien eens boos worden en niet meer zijn zooi opruimen en zeker niet voor hem koken.
Of eeen ander huis zoeken, maarja das makkelijker gezegt dan gedaan...
succes

sl0wm0ti0n
Berichten: 2812
Geregistreerd: 25-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-01-04 22:22

Er gewoon wat van zeggen! Eten maken voor jullie 2 en zeggen dat ie maar zelf eten moet maken. Zijn troep niet opruimen, en eens flink boos worden. Komop hij profiteert er gewoon lekker van!

Elsjuhh

Berichten: 603
Geregistreerd: 11-07-03
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-01-04 22:55

nee idd ik zou niet meer voor hem koken, maar wat vind je vriend ervan?? En deed die alles voor hem toen zij er nog maar met zn tweeen inwoonden?? Zou eerst met je vriend overleggen, samen sta je sterker..
Maar bah, ik zou er ook niet goed tegen kunnen hoor!

Jennygirl

Berichten: 4491
Geregistreerd: 15-06-03
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-01-04 08:44

Hetzelfde als Elsjuhh zegt: deed hij voorheen wel iets en is dat nu veranderd? En wat vindt jouw vriend hiervan?
Mijn ex woonde samen met hetzelfde type: aartslui en stak nooit een poot uit. Niet te spreken over de geur die uit zijn kamer kwam. Daar is over gesproken, maar toen hij geen actie ondernam is er gevraagd of hij niet ergens anders kon gaan wonen.
Ik zou met zijn drieen om de tafel gaan zitten en afspraken maken over schoonmaken, boodschappen doen etc. Hij is verdorie een volwassen vent, geen studentje!

Stal_Fiore

Berichten: 9340
Geregistreerd: 29-08-03

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 12-01-04 17:07

Mijn vriend maakt het allemaal niet zo uit... hij was het al een beetje gewend van voordat ik erbij kwam.

Gulpje

Berichten: 8071
Geregistreerd: 07-10-03
Woonplaats: In Uranus

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-01-04 17:19

AngelsDitch;

Probeer een gesprek aan te gaan, stel gewoon wat huishoudelijke regels op, die iedereen moet naleven. Is de huiskamer gedeeld verder?? En je bent niet verplciht om moeders twee te spelen, laat hem zelf voor z'n eten zorgen als hij het ook vertikt om af te wassen. Maar het allerbeste advies wat ik je kan geven is eigenlijk: Zoek iets voor jou en je vriendje samen! Want tenzij die jongen opeens begripvol en meewerkend wordt, kan je op je kop gaan staan wil hij iets nuttigs gaan doen!

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-01-04 17:23

Wat een sukkel is jouw vriend, dat hij dit domme gedrag altijd maar geaccepteerd heeft. Ik zou denk ik es een pittig gesprekje met die gast gaan voeren, wat erop neer zou komen dat die niet werkt, die niet eet.
En voortaan dus ook gewoon ijskoud het eten op 2 borden scheppen en samen met je vriend gaan eten. Gewoon negeren die gast, als hij niks uitgevreten heeft.
Maar eh.... verder sluit ik me aan bij Gulpje; zoek lekker iets met z'n tweetjes, is vast een stuk gezelliger en beter werkbaar.

Caira
Berichten: 26056
Geregistreerd: 20-07-02
Woonplaats: Schoorl

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-01-04 17:30

Zulke huisgenoten heb ik ook gehad! Word je echt niet vrolijk van!

MargaV

Berichten: 1317
Geregistreerd: 31-10-03
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-01-04 17:31

Ik vind dat je niet zomaar boos moet worden. Ik zou het inderdaad gewoon overleggen. Schema maken en als iemand het vergeet, gewoon opnieuw vragen. Mijn ervaring met dit soort situaties is dat hoe meer je zeikt en boos wordt, hoe minder hij zal gaan doen. Hoeveel doet je vriend eigenlijk in huis? Want zo te horen doe jij sowieso alles. Je vriend moet natuurlijk ook mee doen.

Vaak is iemand in theorie wel bereid om iets te doen, maar komt er van die goede voornemens niets terecht (te lui, geen zin, te druk, weet gewoon niet hoe ie moet schoonmaken). Een goede stok achter de deur is dat je afspreekt dat er een boete van 15 euro op iedere niet-uitgevoerde schoonmaakbeurt staat, want jij moet dan die schoonmaakbeurt voor hem in de plaats doen en dat kost jou tijd en tijd is geld. Dus betalen maar... Als hij dan nog niet schoonmaakt, hou je er in ieder geval geld aan over en dan is je irritatie ook minder. Helpt dit allemaal niet, nou, dan moet ie maar een ander huis zoeken om te gaan wonen, een huis waar iedereen zich zo gedraagt, van dat soort huizen zijn er genoeg.

Succes

Laui!

Berichten: 16863
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: wherever I wanna be

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-01-04 17:31

Huur verhogen, maar dan wel zo schandalig veel dat hij wel moet gaan tegensputteren. Doet hij het niet, dan krijg jij tenminste betaald voor wat je doet, volgens mij is dat nog legaal ook.
Laat iig niet nog langer over je heenlopen, want dat lost helemaal niks op. Poot strakhouden, je bent z'n mammie toch niet? Als hij mammie-service wil dan moet hij óf schunnig veel gaan betalen, óf naar z'n eigen mammie terug gaan.

Desiree

Berichten: 28760
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-01-04 17:42

WAT een schaamteloze profiteur zeg! als ik jullie was, zou ik eens een paar keer buiten de deur eten, eens kijken wat hij dan doet. Zou hij dan wel koken? Ik vind dat jullie veel van hem pikken!

Renske_

Berichten: 20558
Geregistreerd: 12-10-02
Woonplaats: het zonnige zuiden van NL

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-01-04 17:55

wat een eikel is dat zeg!

hoe ging het voodat jij er woonde?
wie maakte toen alles schoon, deed de boodschappen en zorgde voor ht eten?
je vriend?

dan zou ik dus ook niets meer doen, maargoed dat werkt ook niet want dan is het in no time een mega bende

bespreek het eens met je vriend, zodat jullie op 1 lijn zitten, en dan samen met hem er over praten en stel een poets-schema enzo op

en laat hem niet meer onder mee te betalen en mee te helpen van jullie eten mee eten!!

Eilandje

Berichten: 2825
Geregistreerd: 05-01-02
Woonplaats: België

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-01-04 20:07

MargaV schreef:
Een goede stok achter de deur is dat je afspreekt dat er een boete van 15 euro op iedere niet-uitgevoerde schoonmaakbeurt staat, want jij moet dan die schoonmaakbeurt voor hem in de plaats doen en dat kost jou tijd en tijd is geld. Dus betalen maar...


Wou ik ook zeggen! Ikzelf woon ook samen met mijn vriend en een ‘gewone’ vriend. Ik ben ook al redelijk gefrustreerd geweest omdat ik veel meer poets dan mijn 2 huisgenoten. Vorig jaar was het nog erger, toen woonden we met 7 in een gemeenschapshuis. Daar was het systeem dat ieder elke week 1 poetstaakje moest doen (volgens doorschuifsysteem), maar natuurlijk waren er huisgenoten die zeer consistent waren in hun taak gewoon overslagen en bij hoog en laag beweren dat ze het wel gedaan hadden Verward Nu wonen we hier sinds juli en tot nu toe is er niet echt een poetssysteem geweest. Mijn vriend heeft al een paar keer gepoetst, nadat ik het hem gevraagd had (ik denk trouwens dat hij echt niet ziet dat het zo smerig is, als ik opmerk dat de keuken echt degoutant aan het worden is valt hij uit de lucht, “er is toch nog maar pas gedweild” (weken geleden dus Boos!), als de andere huisgenoot al 2 keer de stofzuiger vastgehad heeft zal het veel zijn, dus je kan al raden wie er hier het meeste gepoetst heeft... Als nieuwjaarscadeau hebben mijn huisgenoten een gloednieuw poetssysteem gekregen. Ieder is 2 weken verantwoordelijk voor het proper houden van het appartement, op die 2 weken moet er minstens de ene week gestofzuigd worden en de andere week alles helemaal gedaan. De afgelopen 2 weken was het de beurt aan mijn vriend, en die heeft braafjes een groot deel gedaan (nadat ik enkele allesbehalve subtiele hints gegeven had), maar dat WC’s enz en het keukenblad ook wel ’s een reinigingsbeurt kunnen gebruiken af en toe is nog niet doorgedrongen, dat leg ik hem volgende keer dus wel uit Knipoog Nu is het de beurt aan de andere huisgenoot. Ik ben ’s benieuwd. Hij is natuurlijk niet zo beïnvloedbaar door mij als mijn vriend, dus we zullen wel zien Knipoog Ik ga iig mijn mond niet zomaar houden als hij niks doet! Misschien is het wel een idee om 1/3 door een poetsvrouw te laten doen als het de verkeerde kant op gaat, op kosten van de derde huisgenoot natuurlijk. Misschien ook voor jou een idee?

Wij koken in principe niet samen. Mijn vriend en ik koken natuurlijk wel bijna altijd samen, maar dan gaan we om de beurt naar de supermarkt, koken om de beurt (allez ja, min of meer, we proberen er gewoon voor te zorgen dat het op lange termijn in evenwicht is, ook financieel want zelfs wij twee hebben geen gemeenschappelijke rekening, dus hoe durft die huisgenoot van jou zo profiteren zeg??), en afwassen doen we meestal samen. De andere huisgenoot heb ik al een paar keer uitgenodigd om mee te eten als er voor vrienden gekookt wordt, maar dat is voorlopig ook gedaan, dat het eerst maar ’s omgekeerd gebeurt!

Nu, het lijkt me dat jou huisgenoot stukken erger is. Laat je niet doen, joh, bijt maar ’s goed van je af. Laat niet zo van je profiteren!

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-01-04 20:15

AngelsDitch schreef:
Hij: "wat gaan we eten dan"


Jij: "wij eten nasi, wat jij eet weet ik niet"
Gewoon alleen voor jullie tweetjes eten maken en boodschappen doen, zijn afwas laten staan en zijn zooi elke keer op z'n eigen bed deponeren.

Stal_Fiore

Berichten: 9340
Geregistreerd: 29-08-03

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 13-01-04 19:25

Tja die ideeen heb ik allemaal ook al gehad, ga ik binnenkort maar eens doen, want ga me steeds meer ergeren... vanochtend nog: vraag ik aan hem of hij vanavond thuis is, zegt ie "weet niet". Dus ik geen rekening met hem houden maar gaat meneer er wel van uit dat wanneer hij toc le thusi is hi jwel mee kan eten... Bah!!! Ben het zat!!!

Gelukkig zijn mijn vriend en ik druk op zoek naar wat voor ons zelf... maar dat duurt tpch zekern go wel een jaartje voordat we uiteindelijk er in zouden kunnen (danh eb ik ook een baan en gaat het wat makkelijker).

Bedankt voor julli medeleven en adviezen!!! Zal er zeker wat mee doen.

Dreamy

Berichten: 24063
Geregistreerd: 06-06-03
Woonplaats: Leiden

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-01-04 19:45

Ilindra"]
[quote="AngelsDitch schreef:
Hij: "wat gaan we eten dan"


Jij: "wij eten nasi, wat jij eet weet ik niet"
Gewoon alleen voor jullie tweetjes eten maken en boodschappen doen, zijn afwas laten staan en zijn zooi elke keer op z'n eigen bed deponeren.
[/quote]
OK dan!
Helemaal mee eens!
Wat denkt die gast wel niet Verward

Desiree

Berichten: 28760
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-01-04 10:11

Hahaha, zijn moeder heeft hem er uit gesmeten omdat ze het niet langer pikte, en nu zitten jullie ermee.

Jennygirl

Berichten: 4491
Geregistreerd: 15-06-03
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-01-04 11:20

AngelsDitch schreef:
vraag ik aan hem of hij vanavond thuis is, zegt ie "weet niet". Dus ik geen rekening met hem houden maar gaat meneer er wel van uit dat wanneer hij toc le thusi is hi jwel mee kan eten... Bah!!!
En dan maak je dus alleen eten voor jou en je vriend. Komt die luie donder thuis en wil aanschuiven, dan zeg je dat je geen rekening met hem hebt gehouden. Sorry. Grote glimlach op je gezicht en gewoon dooreten (als het nog niet op is). Lachen

Desiree

Berichten: 28760
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-01-04 11:28

Jennygirl"]
[quote="AngelsDitch schreef:
vraag ik aan hem of hij vanavond thuis is, zegt ie "weet niet". Dus ik geen rekening met hem houden maar gaat meneer er wel van uit dat wanneer hij toc le thusi is hi jwel mee kan eten... Bah!!!
En dan maak je dus alleen eten voor jou en je vriend. Komt die luie donder thuis en wil aanschuiven, dan zeg je dat je geen rekening met hem hebt gehouden. Sorry. Grote glimlach op je gezicht en gewoon dooreten (als het nog niet op is). Lachen
[/quote]
Sja jenny, wat jij zegt vind ik zooooooooooooooo vanzelfsprekend dat ik gewoon niet snap dat ze dat niet allang hebben gedaan! Echt, ik val van mijn stoel dat mensen zich zo laten behandelen!

Imre

Berichten: 14198
Geregistreerd: 31-05-03
Woonplaats: Grunn

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-01-04 11:33

Ik heb 5 jaar in studentenhuizen gewoond en ook dit soort huisgenoten gehad! Ik ben dan ook heel blij dat ik nu een eigen flatje heb waar ik alleen mn eigen troep hoef te zien.

Mijn laatste huisgenootje deed ook niets. Dat ze haar eigen kamer niet schoonhield kan me niet schelen, maar de hal, keuken en wc moest ik ook delen! Als de vuilinsbak al propvol zat haalde zij hem niet leeg, maar stopte ze er doodleuk nog meer in. Stond dat ding met de deksel open te stinken! Boos! Afwassen en voorspoelen doet ze niet, volle vuilinszakken die ik bij de deur zette nam ze nooit mee naar buiten, de wc schoonmaken vond ze te vies... Alleen als haar ouders of vrienden uit haar geboorteplaats op bezoek kwamen werd ze ineens heel ijverig, maar dat was helaas niet zo vaak. Wij hebben het ook geprobeert met roosters, sacties etc, maar dat hielp niet. Ik heb zelfs een keer een volle vuilniszak naast haar kamerdeur gezet en die heeft daar serieus meer dan 4 weken gestaan! Wow!

Ik kom er nog weleens omdat 2 vrienden van mij nog in het huis wonen, maar het is nog steeds niet verandert. Haar kamer is onder de badkamer, die al ruim een jaar zo lek is als een zeef. Als iemand staat te douzhen zet zij overal potjes neer om het water op te vangen. Ook hier doet ze niets aan, maar vervolgens wel erover klagen tegen haar vrienden... Als ik haar was had ik elke dag de huisbaas gebeld tot ie het opgelost had en tot die tijd geen huur betalen!

Ik wens je veel succes, het is namelijk heel erg moeilijk om gedrag te veranderen. Hij zal het alleen doen als het voordeel voor hem groter is dan wanneer hij het niet doet. Zo te lezen geeft hij niets om een schoon huis en zal hij dus een andere stimulans moeten hebben.

Imre

Berichten: 14198
Geregistreerd: 31-05-03
Woonplaats: Grunn

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-01-04 11:35

Desiree"]
[quote="Jennygirl"][quote="AngelsDitch schreef:
vraag ik aan hem of hij vanavond thuis is, zegt ie "weet niet". Dus ik geen rekening met hem houden maar gaat meneer er wel van uit dat wanneer hij toc le thusi is hi jwel mee kan eten... Bah!!!
En dan maak je dus alleen eten voor jou en je vriend. Komt die luie donder thuis en wil aanschuiven, dan zeg je dat je geen rekening met hem hebt gehouden. Sorry. Grote glimlach op je gezicht en gewoon dooreten (als het nog niet op is). Lachen
[/quote]
Sja jenny, wat jij zegt vind ik zooooooooooooooo vanzelfsprekend dat ik gewoon niet snap dat ze dat niet allang hebben gedaan! Echt, ik val van mijn stoel dat mensen zich zo laten behandelen!
[/quote]

ergens kan ik dat wel begrijpen, ze voelt zich natuurlijk de eerste tijd nog een beetje te gast in dat huis omdat ze er als laatste bij is gekomen. Ik zou ook niet de eerste dag (week) iedereen mijn regels op gaan leggen, ze zien me aankomen! Maar dit gaat nu wel erg ver!