Hoe maak ik stoofperen?

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Honeybee

Berichten: 8912
Geregistreerd: 10-04-01
Woonplaats: Harlingen

Hoe maak ik stoofperen?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 07-01-04 18:56

Ik weet inmiddels wel dat er vele manieren zijn om stoofperen klaar te maken.
Ik weet inmiddels ook dat de een er wijn ofzo doorheen mikt om de peren rood te krijgen, maar dat een ander gewoon roodkokers koopt en alleen kaneel en suiker? toevoegd?

Kortom.. ik heb in ieder geval nog nooit in mijn leven stoofperen klaar gemaakt en ben op zoek naar hulp, want ik heb zin in stoofperen! Lachen
Aangezien ik een echte ramp in de keuken ben is een zeer duidelijke beschrijving wel voor mij aanbevolen.

Ofwel.. ik kan nog geen ei koken.

Eline

Berichten: 72938
Geregistreerd: 07-10-03
Woonplaats: Delft

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-01-04 18:59

Peertjes (st remy bijv) schillen, op laag vuur laten koken totdat ze zacht zijn.

Wij doen er rode siroop bij, als het open is klein scheutje wijn, donkere basterdsuiker en kaneel.

Honeybee

Berichten: 8912
Geregistreerd: 10-04-01
Woonplaats: Harlingen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 07-01-04 19:04

Kun je me ook de hoeveelheden erbij vertellen? Wat is rode siroop? En wat bedoel je met: Als het open is?

Lennon

Berichten: 4342
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Belgisch Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-01-04 19:09


Stoofperen


In dat topic staan ook een paar tips die je kan gebruiken...

Angelique18

Berichten: 3599
Geregistreerd: 27-05-02
Woonplaats: Naast de efteling

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-01-04 22:39

Ik maak stoofperen op verschillende manieren..
Met mijn eigen hoeveelheden...

Zo ie zo snij ik ze altijd in partjes *in 4 delen dus*.. ik zet ze onder water en giet er een zooi wijn bij *lekkere zoete droge wijn bij voorkeur*.. gooi er een kaneel stokje bij en een zooi suiker *of zoetstof* kruidnageltjes erbij.. en gembersiroop..
2 tot 3 uurtjes laten stoven en dan zijn ze heerlijk..
Anders veeeeel sneller en makkelijker..
Weer schillen en in partjes.. water erbij, wijn erbij, suiker erbij, kaneel erbij en klaar ben je Haha! lekker laten stoven 2 tot 3 uur en heerlijke stoofpeertjes!

Doe er genoeg suiker bij zodat ze lekker zoet zijn..l