Zelf popcorn maken van mais???

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Margee

Berichten: 5711
Geregistreerd: 19-08-01
Woonplaats: Kortenhoef

Zelf popcorn maken van mais???

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-12-03 14:27

Ik heb van mijn moeder een grote zak mais meegekregen. Die dacht dat het voor in de magnetron was maar niet dus.
Nu wil ik zelf popcorn gaan maken.
Moet ik boter of olie gebruiken en wat voor soort olie of boter dan?
En wat kun je er dan overheen doen voor een smaakje?


Samantha_

Berichten: 10797
Geregistreerd: 20-12-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-12-03 14:30

Gewoon in een pan (met deksel Haha! ) een laagje leggen, met boter of olie. Pan op t vuur, en wachten maar. Het kan ook in de magnetron hoor, wel in een schaal met deksel!
De boter die je gebruikt, gewoon bakboter lijkt mij. Bijv. Blue band.
Je kan er suiker overheen strooien als t klaar is, of zout of strooikaas.

VirtLink
Berichten: 69
Geregistreerd: 18-01-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-12-03 14:34

In een grote pan (wadjan, wok oid) met deksel op middelhoog vuur 2 el olie verwarmen met twee eetlepels maiskorrels. Na een paar minuten beginnen ze te poffen. Als er meer dan vijf tellen tussen de verschillende ploffen zitten, haal je de popcorn eruit. Strooi er zout op.
Voor zoete popcorn doe je op laag vuur een paar eetlepels suiker in de pan en laat dat karamelliseren (lichtbruin en vloeibaar worden). Laat het niet verbranden. PAS OP heel HEET!!!
Zet het vuur uit en roer de gepofte mais erdoor tot er geen suikerstroop meer op de bodem ligt.

succes

Lennon

Berichten: 4342
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Belgisch Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-12-03 18:42

Is het speciale maïs om popcorn te maken?
Want gewone maïs kan je zo lang in een pan met hete olie laten liggen als je wil daar komt geen popcorn van Haha!

Accept what is, let go of what was, have faith in what will be

Margee

Berichten: 5711
Geregistreerd: 19-08-01
Woonplaats: Kortenhoef

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-12-03 21:30

"USA popcorn mais" dus dat zal wel goed zijn.
Morgen maar eens uitproberen.


happyhorse

Berichten: 4383
Geregistreerd: 27-12-02
Woonplaats: Gastel

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-12-03 21:35

ik heb een popcornmaker. gewoon wat popcorn ingooien w8 en het komt eruit whaha klaar. anders heb ik gewoon een pannetje met deksel mais erin doen en w8 tot ze knallen. vond wel lekker als je boter overheen doet. iedereen zijn smaak.

http://mderooij-fotografie.nl/
https://www.facebook.com/mderooijfotografie

angelfire

Berichten: 4715
Geregistreerd: 26-06-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-12-03 00:07

Ik deed altijd met olijfolie. Maar nu heeft m'n zus een popcornmaker, dus dat is veel makkelijker! Ik doe er meestal zout of boter met suiker over. Vingers aflikken

miltonlover

Berichten: 762
Geregistreerd: 16-05-03
Woonplaats: moergestel

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-01-04 18:04

wij hebben een popcorn-maak ding Haha!

Samoeray (L)

14cecile14

Berichten: 2726
Geregistreerd: 04-10-03
Woonplaats: hoogeveen

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-01-04 19:01

hoeveel kosten die popcornmakers das toch duur of ben ik gek?

vikki

Berichten: 14286
Geregistreerd: 21-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-01-04 10:10

Ik heb er een gekregen die 30 euro kostte... OK dan!

Lennon

Berichten: 4342
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Belgisch Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-01-04 10:24

Bwah, even een pan nemen en beetje olie in en verwarmen kost evenveel moeite dan een popcornmaker gebruiken lijkt mij...
Het is maar hoe je het gewoon bent.

Accept what is, let go of what was, have faith in what will be

vikki

Berichten: 14286
Geregistreerd: 21-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-01-04 11:04

Als je popcorn verslaafd bent dan is een popcornmaker echt heel veel makkelijker... Haha!

Margee

Berichten: 5711
Geregistreerd: 19-08-01
Woonplaats: Kortenhoef

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-01-04 13:23

In een pan verbranden de stukjes nogal vlot, viel dus tegen.
Volgens mij hebben ze de popcorn makers ook wel bij de Lidl gehad voor E 19,95!!!!

Lennon

Berichten: 4342
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Belgisch Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-01-04 15:12

Anti-verbrande stukjes: de pan niet stil op het vuur laten staan en opschudden en zo gauw je niet regelmatig meer plofjes hoort van het vuur halen...

Accept what is, let go of what was, have faith in what will be

Belsje

Berichten: 3506
Geregistreerd: 28-10-02
Woonplaats: Belgisch Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-01-04 15:48

Natalie schreef:
Anti-verbrande stukjes: de pan niet stil op het vuur laten staan en opschudden en zo gauw je niet regelmatig meer plofjes hoort van het vuur halen...


Wij schudden sinds een tijdje niet meer op, dan krijg je alle verbrande stukjes netjes op de bodem en dan haal de goede er zo vanaf.
Als je gaat schudden zitten je "verbrande" stukjes volledig tussen de rest.

angelfire

Berichten: 4715
Geregistreerd: 26-06-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-01-04 15:56

vikki schreef:
Als je popcorn verslaafd bent dan is een popcornmaker echt heel veel makkelijker... Haha!


En lekkerder!
Anders heb je een beetje die smaak van de olie.. Scheve mond

yindey

Berichten: 1270
Geregistreerd: 07-07-02
Woonplaats: Almere

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-01-04 14:51

Als ik popcorn in een pan klaarmaak dan krijg ik echt geen verbrande stukjes hoor Verward Je moet gewoon met regelmaat schudden Tong uitsteken

Maar weet iemand waar je die zakjes mais kan halen? Bij ons in de winkel (C1000) is hij uit het arsortiment gehaald.. Verdrietig

vikki

Berichten: 14286
Geregistreerd: 21-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-01-04 16:27

bij Dirk van den Broek Haha!... Daar heeft Simon vandaag een zak van 1kg voor me gehaald OK dan! ... het ligt bij de chips.

Lennon

Berichten: 4342
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Belgisch Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-01-04 16:47

Belsje"]
[quote="Natalie schreef:
Anti-verbrande stukjes: de pan niet stil op het vuur laten staan en opschudden en zo gauw je niet regelmatig meer plofjes hoort van het vuur halen...


Wij schudden sinds een tijdje niet meer op, dan krijg je alle verbrande stukjes netjes op de bodem en dan haal de goede er zo vanaf.
Als je gaat schudden zitten je "verbrande" stukjes volledig tussen de rest.
[/quote]

Je moet beginnen schudden vanaf het begin Knipoog dan krijg je geen verbrande stukjes Haha!
Ik heb er in ieder geval toch geen last van (ofwel heb ik zo een superpan, kan ook Haha!)

Accept what is, let go of what was, have faith in what will be

Margee

Berichten: 5711
Geregistreerd: 19-08-01
Woonplaats: Kortenhoef

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-01-04 17:38

Misschien is een hoge, smalle pan beter. Dan blijven de lichte, gepofte stukken bovenop liggen. Ik gebruikte een grote, lage pan.

Honeybee

Berichten: 8912
Geregistreerd: 10-04-01
Woonplaats: Harlingen

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-01-04 18:42

Ik heb zelf zo'n klein zwart ijzeren pannetje (net zo'n ouderwetse zwarte koekepan, maar dan in miniformaat) met daarop een ijzeren net.
Speciaal popcornpannetje dus.

angelfire

Berichten: 4715
Geregistreerd: 26-06-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-01-04 20:51

Zinga schreef:
Als ik popcorn in een pan klaarmaak dan krijg ik echt geen verbrande stukjes hoor Verward Je moet gewoon met regelmaat schudden Tong uitsteken

Maar weet iemand waar je die zakjes mais kan halen? Bij ons in de winkel (C1000) is hij uit het arsortiment gehaald.. Verdrietig


Ja idd dirk van de broek. Laatst zag ik het ook in een krantje van de aldi. (kan ook van de lidl zijn weet het niet meer)


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: IASCrawler en 49 bezoekers