manege/pensionstal

Moderators: Dani, ynskek, Ladybird, Hanmar, xingridx, Mjetterd, Polly, Giolli

 
 
Sandra_oud
Berichten: 379
Geregistreerd: 05-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 05-04-01 12:53

waar staan jullie met je paard? Ik zelf sta op een pensionstal, waar 9 paarden staan. Het is altijd lekker rustig, je kan alles doen. Je kan rijden wanneer je wilt, longeren wanneer je wilt, bijna altijd losgooien.


Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-04-01 13:06

Prive-springstal zonder verdere pensiongasten. Heeeeerlijk rustig!
Sonja

Ellen

Berichten: 337
Geregistreerd: 05-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-04-01 13:17

Op een manege met 63 pensionpaarden en 40 manege paarden en ponies. Druk maar heel gezellig. Wij hebben het geluk dat we over 2 binnenbakken beschikken, een springtuin, 20-40 bak buiten, losgooi kraal. longeerkraal en stapmolen. (dit dan over 1 week want volgende week gaan we met de manege verhuizen naar een nieuwe locatie ivm hsl-lijn). Op dit moment hebben we nog de beschikking over 2 binnenbakken, elk 20-40 een halve springtuin (andere helft is al ingenomen door de HSL-lijn) een losgooi-kraal en longeerbak.

Op de nieuwe manege hebben we zoals ik al schreef ook 2 binnenbakken maar dan hebben we 1 20-60 bak en een 20-40 bak.

We gaan er over een week dus lekker op vooruit. Heb er zo'n zin in.

Zij die het opgeven weten nooit hoe dicht ze bij hun doel waren!

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-04-01 13:40

Jeetje, dat wordt een hoop geregel, zo veel paarden verhuizen.... Maar het klinkt wel super, dus vast de moeite waard!
Veel plezier op je nieuwe stekkie!
Sonja.

Ellen

Berichten: 337
Geregistreerd: 05-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-04-01 13:49

Thanx. Ja het is zeker de moeite waard. We waren vanmorgen ook heel blij te horen dat ivm het MKZ de vervoersverboden van paarden worden verslapt. Dan hoeven de meeste paarden gelukkig niet onder de man maar kunnen ze gewoon met de trailer. Veel zijn het namelijk niet gewend om buiten te rijden, vandaar.

Zij die het opgeven weten nooit hoe dicht ze bij hun doel waren!

Jura

Berichten: 10793
Geregistreerd: 16-01-01
Woonplaats: Veluwe en 't Gooi

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-04-01 13:51

Ik sta op een redelijk rustige pensionstal. Een manege hoeft voor mij echt niet!

~*~ Pienie fan! ~*~
www.jura-artwork.nl

akerna

Berichten: 3770
Geregistreerd: 22-02-01
Woonplaats: apeldoorn!!

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-04-01 13:56

ik sta gewoon simpel bij een boer.

liever eigenwijs dan helemaal geen zelfvertrouwen!

Jura

Berichten: 10793
Geregistreerd: 16-01-01
Woonplaats: Veluwe en 't Gooi

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-04-01 13:57

Heb ik ook gestaan, vind ik prima, zolang ze maar niet TE zuinig zijn en zolang de sfeer goed is enzo! En...het is meestal goedkoper, ook heel belangrijk!

~*~ Pienie fan! ~*~
www.jura-artwork.nl

Nimber

Berichten: 26547
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-04-01 14:11

Ik sta super zou er nooit meer weg willen heel goedkoop bij een boer die groningers fokt kan niet beter dus er staan trouwens wel meer pensiongasten is heel gezellie

http://www.kimtelgen.nl
Cranio sacraal therapeut en instructrice

Mieke
Berichten: 6925
Geregistreerd: 09-02-01
Woonplaats: NH

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-04-01 14:23

Ik sta (of liever gezegd, Toon staat) bij een boer, die zesentwintig pensionpaarden heeft staan.

Het is er super: paarden zomer en winter weidegang (dit jaar helaas een beetje modderig door alle nattigheid), elke dag schone box, goed voer, een goed onderhouden grote bak en een ruiterpad voor de deur. Dat pad gaat door het park naar bos, duin en strand. Eigenlijk heb ik het wel super voor elkaar... *LOL* voor 445 gulden in de winter en 210 in de zomer.

Ik heb nogal wat stallen gehad de afgelopen jaren, dus ik weet wel een beetje wat er loos kan zijn! De eerste stal waar ik stond was op de grens van Alkmaar en Bergen, alles op basis van zelfverzorging: zelf je paard voeren, buitenzetten, uitmesten, dek op of af doen. De bak werd niet onderhouden, dus dat was net een knollenveld, regelmatig stond het hek open van de bak waar in de winter de paarden los liepen, waardoor o.a. mijn paard de hele drukke weg was overgestoken en ergens anders feest aan het vieren was met haar stalmaatje. Kosten: 190 gulden in de zomer en 240 in de winter.

Toen ik uiteindelijk nog de enige was die daar stond ben ik vertrokken naar de buren, daar stond mijn vriendin met haar paard en dan hoefde ik niet door de week 's morgens voor mijn werk naar mijn paard om haar te voeren, dat werd gedaan. Verder was ook alles zelf verzorging. De bak was heel erg klein (15 x 20 of zoiets en dat is niet fijn als je een flink paard hebt wat nog niet verzameld kan lopen, zoals mijn Kaminka toentertijd. Galopperen kon zij niet in die bak. Ik heb daar drie maanden gestaan en toen was ik vooral het geroddel en gestook tussen de dames goed zat. Kosten: 350 in de winter en 175 in de zomer.

Ben vertrokken naar een manege in de duinen, die daar prachtig lag aan een ruiterpad, met goede binnenbak en zo. Helaas: er werd maar 1x per week uitgemest, de andere dagen werd er een plakje stro in gegooid dat onmiddellijk werd opgegeten want de paarden stonden daar in de winter de hele dag binnen. Ongeveer een half uur tot drie kwartier per dag mochten ze in een hele grote groep in een hele kleine paddock even luchten. Er golden de meest idiote regels (bijv.: geen hoeven uitkrabben op de gang, dat doe je maar in de box, geen hoeven teren op de gang of buiten, dat doe je maar in de box, mest je paard tijdens het rijden, dan moet je afstappen, je paard op stal zetten, mest opruimen, paard pakken en dan pas mag je weer verder rijden Frusty Frusty , en zo kan ik nog uren doorgaan), waardoor ik het na 8 maanden wel voor gezien hield. Deze stal kostte mij 650 gulden per maand.

Nogal op stel en sprong vertrokken naar een privéstalletje met acht boxen, helaas er was geen weiland bij. Wel een enorme bak en een paddock, maar de pensionstalhouders waren bang voor mijn paard en die van mijn vriendin Extreme duivel , dus ze durfden ze niet buiten te zetten, bovendien zaten we precies tussen de bollenvelden en je wilt niet weten wat ze daar voor gif op spuiten... Als je paard net buiten staat op het moment dat zo'n bollenboer gif gaat spuiten op vijf meter afstand van je paard, haal je hem snel binnen! De stallen werden wel elke dag schoongemaakt, het voer was helaas niet best en dat was onze paarden wel aan te zien Boos!
Kosten: 500 gulden per maand.

Na drie maanden konden we gelukkig op het huidige adres terecht, een hele opluchting!

Wat een verhaal Haha!

groetjes Mieke

Jura

Berichten: 10793
Geregistreerd: 16-01-01
Woonplaats: Veluwe en 't Gooi

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-04-01 14:32

Ja jouw stal klinkt super, ook omdat ze in de winter ook naar buiten kunnen! Dat zou zo goed zijn voor Jur!

Jammer dat je niet in de buurt van Breukelen zit! Lachen

~*~ Pienie fan! ~*~
www.jura-artwork.nl

Nimber

Berichten: 26547
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-04-01 14:44

Mieke we hebben dus bijna dezelfde stal ik zit aan het veluwetrail ook het hele jaar door naar buiten niet altijd in de wei als ie te nat is maar wel in de paddock of inde bak.
en in de zomer dag en nacht op het land heerlijk! ik betaal het hele jaar door 250 piek.

http://www.kimtelgen.nl
Cranio sacraal therapeut en instructrice


Sandra_oud
Berichten: 379
Geregistreerd: 05-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 05-04-01 16:32

ik denk dat ik zelf gek zou worden op een manege, zo druk enzo. En bijna geen 1 mangege hier in de buurt heeft land, en waar mijn paard staat gelukkig wel. Land vind ik toch wel erg belangrijk.

Thirza

Berichten: 9259
Geregistreerd: 22-02-01
Woonplaats: Nieuwegein

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-04-01 17:28

ik sta met z'n tweeen op stal bij een boer die al heel lang ken en geluukig zie ik dat andere mens nooit die bij mij staat

jacqueline

Berichten: 5549
Geregistreerd: 19-01-01
Woonplaats: apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-04-01 17:31

Wij hebben 2 super grote weilanden en doen dus alles zelf heerlijk.....en nu heb ik ook nog een fantastische buiten bak achter ons land waar ik mag rijden......alleen nu nog een stalletje want dat zit er nog niet in *snik snik*

vikki

Berichten: 14286
Geregistreerd: 21-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-04-01 18:37

Ik sta op een pensionstal die bij een boerderij in Mijdrecht hoort Pling Ik sta er pas sins eind januari maar ik heb het er super naar mijn zin, en nog belangrijker, ook Escala heeft het er duidelijk naar haar zin Party!! .Ondanks die MKZ ellende waardoor ik op het moment niet naar haar toe kan Huilen heb ik dus geen spijt van mijn verhuizing. De paarden staan in een eigen stallencomplex waar nu 6 nieuwe ruime boxen in zijn, met ruimte voor nog 5 boxen. Er is een spuitplaats, verlichting (heel belangrijk want voorheen stond ik op een stal zonder elektra e.d....hele vooruitgang dus Pling ) Er staan nu in totaal 5 paarden waarvan maar 2 van pensionklanten. Voor volpension betaal ik voor E-pony f450,- en daar zit bij inbegrepen dat Escala gelongeerd wordt als ik niet kan komen en dat ze iedere dag even buiten wordt gezet Lachen lekker voor haar Lachen Er is ook weiland bij dus van de zomer lekker op het land Party!! We hebben een eb&vloed buitenbak en het is de bedoeling dat er op de korte termijn nog iets van een paddock of gedraineerde longeerkraal bij komt als ik het goed heb begrepen en mettertijd misschien ook een binnenbak! Ideaal...ik denk dat ik maar nooit meer weg ga...kan ik wel niet meer verhuizen zelf maar dat moet ik er maar voor over hebben... *LOL* *LOL* *LOL* Maar het allerbelangrijkst is dat het supergezellig is Lachen

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-04-01 19:20

Huh, Mijdrecht? Dus als ik buiten ga staan en ik roep heeeeeel hard HAAAAALLLOOOOOOO dan kun jij het horen??? *LOL* *LOL* *LOL*

Nonnie
Berichten: 2066
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Delden

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-04-01 19:59

Ik sta met mijn veulentje op een pensionstal van een varkensboer. Ze staat nu dag en nacht in de wei. Wel gezellig daaro
greetz,
Manon

vikki

Berichten: 14286
Geregistreerd: 21-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-04-01 20:19

Gaan we als ik er weer naar toe mag ff uitproberen Sonja...zal je laten weten wanneer dat moment er is (en ik hoop gauw want ik mis mijn pukkie vreeeeeeselijk!) en dan....
ik: <IMG SRC="/forums/images/smiles/shout.gif"> Sonjaaaaaa!!!
jij: <IMG SRC="/forums/images/smiles/shout.gif"> Vikki!!!!!! (Jasja mag ook...hahaha)

jantina

Berichten: 12359
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-04-01 20:48

Isolda en Berber staan bij ons achter in een klein stalletje. Precies groot genoeg voor twee stands en een plekje voor de geit!

Maarre binnekort, nou ja aan het eind van de zomer, krijgen we nieuwe stallen!! Yeah!! Twee ruime stands en een box, joehoediepoeeeh!!!!!

UrbanL

Berichten: 14584
Geregistreerd: 22-02-01
Woonplaats: Somewhere only I know....

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-01 13:58

Citaat:
Op 2001-04-05 14:06, schreef Sonja:
Prive-springstal zonder verdere pensiongasten. Heeeeerlijk rustig!
Sonja


Aaaaahhhh een springstal daar wil ik nu ook staan on me helemaal geod te kunnen richten op springen.


Sta op Zilfia's Hoeve te Houten erg groot maar best gezellig ben daar erg verwend met bakken en ruimte bvoor de paarden.
zie www.zilfiashoeve.

Leef en Strijd vergeet het einddoel Maak de reis
tem je angst en hou je dromen niet gevangen
adem vrij alles gaat voorbij wat niet geniet dat gaat verloren voor altijd ♥

Leef en strijd - 3JS

sanderijn
Berichten: 5643
Geregistreerd: 12-01-01
Woonplaats: daar waar het altijd lijkt te waaien....

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-01 14:45

op een pension en africhtingsstal.ongeveer 10 tot 15 pensionpaarden en pony's en meestal doorlopend een stuk of drie voor de africhting voor de wagen,die blijven meestal zo'n 4 weken.het is heerlijk bij ons,heel ruim en netjes en de paarden zijn reuze tevreden vooral tinkie Pling

soms is het beter om te zwijgen

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-01 15:24

ik sta op een pensionstal met ongeveer 50 paarden. Ongeveer de helft van de paarden zijn sportpaarden en die worden allemaal overdag getraind. We hebben 2 overdekte rijhallen [20-40 en 35-65] een aantal buitenbanen [20-40, 20-60 en 70-90], 2 longeerbanen en het hele jaar weidegang en een paddock met een 2 meter hoog hek er omheen voor de hengsten. Omdat er aardig wat ruiters rondlopen die echt leven van de sport zie en leer je veel van het paarden vak en je kunt hen altijd om raad en advies vragen.
Door de week is het super rustig maar in de week-einden zijn er altijd grote evenementen maar dan kunnen we altijd op de avond rijden of op de dag op de buitenbanen.
Die evenementen vind ik echt leuk. Zo was er van de zomer nog een keuring voor trekpaarden GAAAAAAF Cool . De grond trilde als die paarden gemonsterd werden! En het NK-western, waar ik nog heel leuk heb gesproken met Henk van Amstel [wist ik veel wie dat was Kusje ] Eind maart zou de Tinker stamboek opname georganiseerd worden maar dat ging helaas niet door ivm de MKZ Scheve mond\ . Jammer want ik vroeg me af of ik daar nog Tinkerfans van Bokt tegen zou komen.
Ik heb het echt goed naar mijn zin. *LOL*

Fitzroy

Berichten: 25044
Geregistreerd: 11-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-01 16:09

Ik sta bij mijn instructeur op stal. Er staan meestal 2 africhters of loge's, voor de rest 2 tweejarigen, een veulen en zijn 3 fokmerries en de pony van de kinderen. Er staat nog 1 andere pensionklant en die komt meestal direct na het werk, terwijl ik juist eerst eet. Dus in principe hebben we altijd de bak voor ons alleen, dat is erg lekker. Ik zou ook nooit meer op een manege willen staan, maar wel op een wat grotere pensionstal met meer faciliteiten. Helaas gaat dat niet met Fitz, want hij kan niet tegen drukte aan zijn hoofd Party!! , dan gaat hij staan weven en slaan tegen de wanden.

gillian

Berichten: 4397
Geregistreerd: 16-01-01
Woonplaats: Haarsteeg

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-01 18:48

mijn paard staat op een manege met 65 paarden en pony's.
een gedeelte daarvan is manegespul de rest pension en sport voor de eigenaren.
supergezellie.
we hebben een stapmolen, een binnenbak van 20-60 (wordt tijdens de manegelessen in 2en gedeelt zodat de pensionklanten altijd kunnen rijden,een eb en vloed buitenbak van 20-40 voor pensionklanten, een paddock om los te gooien, binnenkort komt er nog een longeercirkel en nog een buitenbak/paddock bij om los te gooien en evt te rijden voor manegeklanten, een wasplaats met warm water en solarium, weilanden voor in de zomer, speciale wedstrijdbegeleiding indien nodig, 3x per dag worden ze gevoerd en sávonds nog een keer hooi, 1x per week worden de stallen uitgemest, iedere dag bijgestrooid, 1x in de week voor de pensionklanten een gratis manegeles.
dat was het wel zo ongeveer.
dit alles is voor f500,- per maand.
excl. lessen en wedstrijdbegeleiding.
toedeledoki
gillian

Superblij met m'n nieuwe Remedio zadel!!
Kijk hier voor een foto!!


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: AmyII, Ann, Astrid_Brann, Besje, Bloemetje75, ComscoreBot, IASCrawler, Jacquelinee_, karelien, kimwilliam, meggiemeg, Melzazu, pinto_1, Rinkex, scappa, Telpeva, tiwi1969, Typhoon, xSannee, YandexBot en 77 bezoekers