Ideetjes voor steengril/ gourmet

Moderators: Muiz, Firelight, Maureen95, NadjaNadja, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
jantina

Berichten: 12359
Geregistreerd: 13-01-01

Ideetjes voor steengril/ gourmet

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-12-03 18:10

Met kerstmis zitten wij altijd traditiegetrouw met zijn allen rond de steengril/ gourmet. Lekker origineel maar wel superlekker en gezellig!

Maar na jaren het biefstukje, varkenslapje, gehaktballetje en kipfiletje wilden we eigelijk wel weer eens iets anders erop.
Vorig jaar hadden we een visschoteltje bestelt bij de visboer en ook dat was superlekker.
Waarschijnlijk halen we wel weer zo'n schoteltje, maar ik wilde ook nog wel wat extra's.

Hoeft niet extravagant te zijn, mag wel. Mag ook wel een heel gewoon, maar lekker balletje gehakt ofzo zijn.

Dus wat vinden jullie lekker OP de steengril of IN dat bakje??


verkaatje
Berichten: 741
Geregistreerd: 16-10-03
Woonplaats: Amstelveen/Oostwoud

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-12-03 18:43

nou, ik heb weleens banaan gegrild op die steen, met kaneel erover.. mmmmmmmmmmm

Wmijn

Berichten: 3654
Geregistreerd: 11-08-02
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-12-03 20:15


Dance your cares away - Worries for another day - Let the music play - De Freggles

Imker

Berichten: 17539
Geregistreerd: 30-10-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-12-03 20:21

Wat ook lekker is, maar ik weet niet of je het overal kan krijgen (hier bij de keurslager in ieder geval wel):

SPEENVARKENSHAASJES *heerlijk gemarineerd*

Dat gaan wij dus eten met Kerst (gourmetten). De vlees/vissoorten die ik ga gebruiken zijn:

Zalm
Grote garnalen

Speenvarkenhaasjes
biefstuk
kleine gehaktballetjes
varkenshaasje
gemarineerde hamlapjes

Toos paardloos

Lielle

Berichten: 66251
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-12-03 20:26



Imker

Berichten: 17539
Geregistreerd: 30-10-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-12-03 20:27

Moet je niet verklappen Lielle, nu lijkt het net of je heeeeel veel tijd erin gestoken hebt...

Toos paardloos

Lielle

Berichten: 66251
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-12-03 20:49

nou, het zoekwerk was wel veel werk *LOL*

Jennygirl

Berichten: 4491
Geregistreerd: 15-06-03
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-12-03 22:04

Ik, als vega, haat gourmette, steengrillen en als die onzin.
Wij deden het vroeger ook elke kerst, en pasen en pinksteren. en en...
Iedereen zat vlees te eten en ik bakte omeletjes en pannekoekjes in het pannetje. Duurde uren voordat zo'n pannekoek bruin was, en die omelet werd ook niet gaar.

We are all in the gutter, but some of us are looking at the STARS.
Geluk is een keuze! Kies jij ervoor om naar de sterren te kijken?
www.coachworld.nl

Sonja_vR

Berichten: 27462
Geregistreerd: 12-07-02
Woonplaats: Dusschen

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-12-03 23:17

ook voor de vega kan gourmetten etc, leuk zijn, beetje creatief doen en je kunt heerlijk eten, en er zijn genoeg vleesvervangers
op de gourmet doe ik ook ananas, perzik, champignons(al dan niet gemarineert) en andere paddestoelen.
diverse groenten die je ook kunt kruiden
of appel met kaneel laten sudderen in een pannetje

Ik ben niet pc en heb ook niet de ambitie dat te worden :evaw:

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-12-03 08:11

Wij halen altijd een complete gourmetschotel bij de slager, en doen daar zelf nog het een en ander bij.
Wat ik heel erg lekker vind.....
* stukjes banaan in het pannetje Vingers aflikken
* kleine gehakt gordonbleutjes
* uitjes, champignons, spekjes
* Gepanneerd stukje kip
* kleine kippenpootjes
* en natuurlijk ei voor in je pannetje

Heerlijk. Wij gaan dit jaar lekker fonduen met de kerst Vingers aflikken Ook lekker hoor.

Jennygirl

Berichten: 4491
Geregistreerd: 15-06-03
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-12-03 09:07

Mijn ervaring is dat die vegaburgers nooit gaar worden op zo een plaat, dit, omdat er geen vocht inzit, zoals bij vlees. Ja, je kunt wat champignonnetjes op de plaat leggen en een plak ananas oid, maar dat is toch geen volwaardige maaltijd?
Het heeft voor mij gewoon gigantisch afgedaan. Ik zat me alleen maar vol te proppen met brood, intussen wachtend tot mijn pannekoek, oid gaar was.

We are all in the gutter, but some of us are looking at the STARS.
Geluk is een keuze! Kies jij ervoor om naar de sterren te kijken?
www.coachworld.nl

Carlaa

Berichten: 2867
Geregistreerd: 25-03-03
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-12-03 11:40

Jennygirl schreef:
Mijn ervaring is dat die vegaburgers nooit gaar worden op zo een plaat, dit, omdat er geen vocht inzit, zoals bij vlees. Ja, je kunt wat champignonnetjes op de plaat leggen en een plak ananas oid, maar dat is toch geen volwaardige maaltijd?
Het heeft voor mij gewoon gigantisch afgedaan. Ik zat me alleen maar vol te proppen met brood, intussen wachtend tot mijn pannekoek, oid gaar was.


Okay, snap ik. Rottig voor je, maar er wordt gevraagd naar tips, niet of je gourmetten nou wel of niet leuk vindt.

Belsje

Berichten: 3506
Geregistreerd: 28-10-02
Woonplaats: Belgisch Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-12-03 16:40

Bij ons is het binnenkort ook weer gourmet tijd Haha!

Meestal hebben we dan gewoon de standaard biefstukjes, kip en kalkoen, kleine gehakttoestanden (lust ik zelf niet) en spek met eitjes. Die eitjes in gebroken vorm op je schotel zetten is ook leuk als decoratie.

Vis en vlees combineren vind ik nooit zo geslaagd, dan krijg je kip die naar vis smaakt enz ..

Annanas met kaas vind ik zelf heerlijk, en groentenmengseltjes ....

essie79

Berichten: 3539
Geregistreerd: 06-01-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-12-03 10:04

vlees marineren met bv babiketjap marinade Vingers aflikken

Ethelate

Berichten: 21113
Geregistreerd: 02-10-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-12-03 10:53

Wij hadden laatst kikkerbillen met gourmetten (standaard gourmetten met sinterklaas en kerst )
was niet echt een succes.

We hebben meestel een vleesschotel en een visschotel.

Het lekkerste uit de bakjes vind ik stukje stokbrood en kaas er ver heen laten smelten en barbeque saus er over heen Haha!

Mijn mini’s & Equi Habitat in ontwikkeling volgen? @ethelate op Instagram

Gelukkig is mijn honger om te leren groter dan mijn ego - Mo Gawdet

Jennygirl

Berichten: 4491
Geregistreerd: 15-06-03
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-12-03 11:29

Je kunt natuurlijk van die marinades kopen van de conimex en daar wat vlees in marineren.

We are all in the gutter, but some of us are looking at the STARS.
Geluk is een keuze! Kies jij ervoor om naar de sterren te kijken?
www.coachworld.nl

Marije_jiplover

Berichten: 25241
Geregistreerd: 14-01-02
Woonplaats: Ergens onder de zon...

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-12-03 18:21

Michel en ik gourmetten heel erg vaak, wij zijn er allebei dol op. En behalve vlees ehbben we er ook altijd chmpignonnetjes bij en uitjes en soms iets van paprika oid. En een eitje is ook lekker, als je dat niet te dik in je pannetje doet, is dat zo gaar.
Wat we ook een keer hadden gedaan was een pizza in kleine stukken snijden en die een voor een in een pannetje opwarmen. Dat was ook erg lekker. Hier had je wel een extra pannetje voor nodig, omdat het niet zo lekker combineert met vlees- en visvocht.

[IM] Mijn Gouwe Ouwe is niet meer...
Om vreugde te kunnen vermenigvuldigen, moet men haar delen
Je kunt de richting van de wind niet veranderen, wél de stand van de zeilen.

Ineke2

Berichten: 33041
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Spijkenisse

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-12-03 22:32

Stokbroodje met kruidenboter
Stukjes manderijn
Miniknakworstjes

Geraspte kaas over je gehaktbal en laten smelten *jammie*
Mijn ouders vinden bloedworst met appel erg lekker.
Shoarmavlees erbij

Wij gaan ook gourmetten met de kerst, heb er nu al zin in Vingers aflikken

Happiness can be found in the darkest of times, if one only remembers to turn on the light.
[VN] Ineke2 aan het woord: gekeurd en ingedeeld in Grade II (paradressuur)

Charlotte

Berichten: 2720
Geregistreerd: 16-06-01
Woonplaats: Mierlo

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-12-03 22:39

Mijn mutti had laatst ook allerlei ideen opgedaan, zo had ze kippenlevertjes in spek gerold voor op de gourmet. ( mij iets te wild, maar volgens haar is het heerlijk )
Ga gewoon eens naar de super en pak alles watje maar enig zins lekkr lijkt. Of loop eens binnen bij een of andere buitenlandse levensmiddelen zaak.

Vandaag even geen achterhaalde quotes

horseless
Berichten: 2398
Geregistreerd: 28-10-02
Woonplaats: Gouda

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-12-03 22:47

Wij gaan ook met kerst gourmetten Vingers aflikken Meestal hebben we kip, varkenshaasje, biefstukje, gekruid gehakt, sate-stokje en slavinkje. Verder doen we er dan uitjes, champignons, paprika, tomaat, ananas en spek bij.
Pannekoeken worden bij mij wel gaar in het pannetje, beslag niet te dik maken, en klein beetje in het pannetje doen werkt bij mij altijd perfect

Nog steeds lief verlegen en onschuldig

Oscar
Forumcoordinator

Berichten: 131846
Geregistreerd: 23-09-01
Woonplaats: Braboland

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-12-03 22:32

Ik mis de gemarineerde lamskoteletjes !
Tijdens het wildseizoen doe ik er meestal ook stukjes hazerug, eendeborstfilet, hert etc. bij; ook erg lekker hoor !

teriema

Berichten: 2119
Geregistreerd: 09-11-03
Woonplaats: net buiten Den Haag in het Westland

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-12-03 00:21

Voor het vlees gooien wij meestal de pannetjes aan de kant en wij gooien het er zo boven op. De pannetjes gebruiken wij alleen onder op om dingen te laat smelten of voor de gabakken eitjes. Gebakken spekjes en shoarma zijn onze favo's. Maar ook zonder de sate saus is het niet compleet en hebben jullie die tomate kruiden boter van de deka al geprobeerd?


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 bezoekers