Jammie, ragout gemaakt

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Imker

Berichten: 17539
Geregistreerd: 30-10-01

Jammie, ragout gemaakt

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 08-12-03 18:16

vandaag heb ik me culinair helemaal uitgeleefd en heb een heeeeele grote pan met ragout gemaakt. Gemaakt van 2 kippen en gehakt, champignons, uien en selderijblad, op smaak gebracht met een snuf zout en peper.

Wij gaan dadelijk smullen!!! Tong uitsteken

Annetje

Berichten: 25481
Geregistreerd: 25-07-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-12-03 17:58

Misselijk twee kippen!? Scheve mond

Lielle

Berichten: 66255
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-12-03 18:18

lekker *LOL*

Imker

Berichten: 17539
Geregistreerd: 30-10-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 09-12-03 18:59

Annetje schreef:
:r twee kippen!? Scheve mond



Ja, want 2 kippen in de pan is gezelliger als 1 Haha! . En dan had ik meteen meer ragout. Dat is altijd zo'n klerewerk om te maken, vandaar dat ik meteen een heeeeeele grote pan maak, en dan kunnen we 4x met 4 personen ragout eten.

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-12-03 00:20

Ik heb er al een paar weken zin in... Ik denk dat ik mn moeder weer eens ga bellen, om het te maken als ik weer eens thuis ben Haha! Zelf kan ik het nog niet zo goed als moeders Haha!

Imker

Berichten: 17539
Geregistreerd: 30-10-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 10-12-03 10:13

Dat leer je vanzelf. Ik ben ook tobbend begonnen, maar nu kun je het verschil tussen mijn ragout en die die mijn moeder maakt, echt niet meer proeven.

Marije_jiplover

Berichten: 25306
Geregistreerd: 14-01-02
Woonplaats: Ergens onder de zon...

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-12-03 19:09

Hoe maak je zoiets? Want ik vind het wel lekker, maar heb het nog nooit zelf gemaakt en volgens mij heb ik ook geen recept van ragout in mijn kookboek staan.

Imker

Berichten: 17539
Geregistreerd: 30-10-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 10-12-03 20:13

Ik kook de kip in wat bouillonblokjes, van het gehakt maak ik balletjes en dat kook ik ook met bouillonblokjes. Nadat de kip gaar is en afgekoeld, pluis je hem af. De balletjes laat je uitlekken.

Ondertussen dat de kip kookt, snij je ca. 2 uien, een bakje champignons en een half bosje selderijblad.

Neem een litermaat en vul deze met de bouillon van zowel kip als gehakt.
Dan neem je ca. 100 gram boter en 100 gram bloem.
De boter smelt je in een goede pan, zodra de boter gesmolten is, doe je de bloem erbij en roer je er met een houten lepel een bal van.
Zodra je een mooie bal hebt, doe je er een scheutje bouillon bij. Je blijft maar roeren en roeren tot je een mooie bal weer hebt en dan gaat er weer bouillon bij. Op een gegeven moment wordt het geen bal meer, maar een dikke massa, het is belangrijk dat deze massa pruttelt (bellen blaast) anders is je bloem niet gaar.
Als de massa de dikte heeft die je wilt, voeg je de kip, het gehakt, ui, champignons en het selderijblad toe. Dit laat je, onder zachtjes roeren, ongeveer 10 minuten meegaren.

Het is van cruciaal belang dat je BLIJFT ROEREN, anders bakt alles aan.

Op smaak maken met zout en peper en klaar is Klara! OK dan!

Marije_jiplover

Berichten: 25306
Geregistreerd: 14-01-02
Woonplaats: Ergens onder de zon...

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-12-03 09:49

Mmm, dat klinkt niet al te ingewikkeld, dat zou ik ook moeten kunnen! Bedankt, ik ga het ook eens proberen.

angelfire

Berichten: 4715
Geregistreerd: 26-06-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-12-03 22:55

Kipperragout! Das zo lekker!
Of stoofvlees. Vingers aflikken

Imker

Berichten: 17539
Geregistreerd: 30-10-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 11-12-03 23:21

angelfire schreef:
Kipperragout! Das zo lekker!
Of stoofvlees. Vingers aflikken


Dan vind ik ragout nog 10x zo lekker als stoofvlees, eerlijk gezegd. Stoofvlees is trouwens ook lang niet zoveel werk.

Sting

Berichten: 12857
Geregistreerd: 22-04-03
Woonplaats: Rolde

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-12-03 23:52

Heerlijk!!!
Dat is echt ZZZZZOO lekker!

Nouka

Berichten: 4430
Geregistreerd: 20-01-03
Woonplaats: Cornwall, U.K.

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-12-03 00:21

Eigenlijk klinkt dit heel stom, maar ik vind die ragout uit blik zooooooooo lekker Haha! Ik weet ff niet uit mn hoofd welk merk het is, maar het is zo lekker!

isabelle

Berichten: 3447
Geregistreerd: 28-08-02
Woonplaats: terneuzen

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-12-03 21:34

imker"]
[quote="angelfire schreef:
Kipperragout! Das zo lekker!
Of stoofvlees. Vingers aflikken


Stoofvlees is trouwens ook lang niet zoveel werk.
[/quote]
anderhalf uur ongeveer tegen dat het vlees zowat uit elkaar valt, anders heb je harde brokken Bloos

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-12-03 21:48

Stoofvlees *gruwel* Traumatische ervaringen aan vroeger komen boven, bij opa en oma kregen we altijd stoofvlees, in de soep was t nog wel lekker, maar als gewoon... *rilt van afschuw*

Imker

Berichten: 17539
Geregistreerd: 30-10-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 14-12-03 21:49

Nee hoor: vlees aanbraden, dan jus erbij maken, alles in een ovenvaste schaal, afdekken met folie en dan 75 minuten op 180 graden in de oven. Geen gedraai met het vlees, en het is botermals!!!!!!!

Rinske

Berichten: 25110
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-12-03 21:53

Oeh, klinkt echt lekker imker, misschien moet ik het ook eens gaan proberen. Is wel lekker om mee te nemen met kerst, naar het familiediner Haha!

Dorée

Berichten: 6707
Geregistreerd: 20-05-01
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-12-03 13:48

Waar eet je ragout mee? Ik vind het altijd superlekker als ik ziek ben als mammie dan ragout met rijst maakt Lachen
Maar als ik niet ziek ben, vind ik het ook heerlijk, met rijst vooral of met een pasteitje.

Imker

Berichten: 17539
Geregistreerd: 30-10-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 17-12-03 19:33

Dorée schreef:
Waar eet je ragout mee? Ik vind het altijd superlekker als ik ziek ben als mammie dan ragout met rijst maakt Lachen
Maar als ik niet ziek ben, vind ik het ook heerlijk, met rijst vooral of met een pasteitje.



Met idd een pasteitje, geroosterd brood of rijst. Vind ik in ieder geval het lekkerst zo! Tong uitsteken