Dierenartsen en fouten

Moderators: C_arola, Coby, Nicole288, Dyonne

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Matti90
Berichten: 789
Geregistreerd: 24-04-03
Woonplaats: Granada, EspaƱa

Dierenartsen en fouten

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 08-12-03 20:46

Hebben jullie wel eens een dierenarts gehad (of hebben), die een best wel grove fout hebben begaan. De mijne wel en ik ben meteen gewisseld van DA.

Matje had namelijk koliek en we hadden de DA gebeld. Het werd maar niet beter en er was een verstopping geconstateerd. Het moest met een slang door de neus opgelost worden en dan met spul er doorheen. Laat hij nou net het verkeerde spul voor dat paard gebruiken, het was maar liefst goed voor 40 varkens..de schrik zat er goed in, en we moesten snel met emmers water spoelen (de DA kwam er achter dat hij de foute dosering had gebruikt) door deze toch wel snelle reactie is de neus van binnen kapotgegaan en helemaal gaan bloeden, alles zat onder. Ik had zo te doen met dat hulpenloze paard. De dierenarts heeft zich wel verontschuldigd ('dit heb ik nog nooit gedaan'; maar ik heb maar een paard) en we kregen wel de rekening (niet van het verkeerde spul hoor want daar stond het woord GRATIS bij)..ik sprong bijna uit mijn vel. We hebben de rekening toch maar gewoon betaald maar zijn meteen naar een andere DA gegaan. Ach het is ook een mens achteraf, maar ik ben wel ontzettend geschrokken.

Hebben jullie ook wel eens zoiets meegemaakt?

verootjoo
Berichten: 35639
Geregistreerd: 19-10-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-03 20:47

nee, dat heb ik gelukkig nog nooit meegemaakt.

griebels

Berichten: 15354
Geregistreerd: 10-12-01
Woonplaats: Regio Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-03 20:47

Ik zou ook schrikken, maar iedereen maakt fouten. Het wordt bij medici alleen niet geaccepteerd... En van fouten leert men, dus deze fout zal hij nooit meer maken denk ik...

gomir

Berichten: 25533
Geregistreerd: 13-09-01
Woonplaats: Omgeving Drachten

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-03 20:56

Natuurlijk schrik je, maar ieder mens maakt fouten. Een (vee)arts net zo goed. Ze letten heus wel goed op, maar er kan altijd een keer wat misgaan.

Vind het eigenlijk wel logisch dat je gewoon een rekening krijgt Bloos (En heel netjes dat je dat dure spul iig niet hoefde te betalen)

Haagsemeid

Berichten: 6536
Geregistreerd: 12-05-02
Woonplaats: leidschendam

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-03 21:00

Ik zelf niet, maar heb wel eens gehoord van iemand, dan de veearts weigerde te opereren. Het werd alleen maar erger. Als ik het goed begrepen heb is het paard zelfs ervoor afgemaakt.

Achteraf had hij toch moeten opereren

griebels

Berichten: 15354
Geregistreerd: 10-12-01
Woonplaats: Regio Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-03 21:11

Je hebt overal galbakken tussen zitten, ook bij veeartsen...

Mikey
Berichten: 1090
Geregistreerd: 10-03-02
Woonplaats: Goor/Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-03 22:11

Ik vind het niet meer dan logisch dat je de rekening moet betalen. En wat ik ook vreemd vind, is dat je direct een andere DA genomen hebt. Je bent dus achteraf al eerder ontevreden geweest over hem, neem ik aan. En wat ik juist goed vind aan jouw DA, is dat hij zijn fout toegeeft! Dit zullen er maar weinig doen! (ook omdat het nu eenmaal niet geoorloofd is om een fout te maken als medici, zoals al meer mensen vertellen) Een paard met een verstopping kom je niet dagelijks tegen en de DA zal ook wel wat gespannen zijn geweest. Ik praat het echt niet goed, want het is natuurlijk een fout! Maar ik vind dat hij het heel erg netjes opgelost heeft! Er worden natuurlijk wel fouten gemaakt door DA (en andere artsen) die wel echt fout zijn en niet goed te praten zijn (bijv een eigenaar die herhaalden om een bepaald onderzoek vraagt en de DA wimpelt het af, terwijl het wel nodig was geweest, maar gelukkig is dat vaak NIET het geval)
Ik vind het echt goed van hem dat hij zijn fout toegeeft! Je hebt eigenlijk wel getroffen met zo'n DA!!!

Mikey
Berichten: 1090
Geregistreerd: 10-03-02
Woonplaats: Goor/Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-03 22:15

En wat veel DA-en zeggen: paardenmensen zijn de ergste eigenaren...

En ergens hebben ze ook wel gelijk. Dierenarts A constateerd diagnose X met slechte afloop ed. Deze DA wordt door de eigenaar als slecht beoordeeld. Eigenaar gaat naar dierenarts B en die constateerd diagnose Z met goede opties en lange levensduur voor het dier. Per definitie is dus DA B de goede en DA A de slechte, ongeacht of DA A gelijk heeft of niet. Dit heb ik meerdere malen bij een DA meegemaakt die echt aan de top staat bij de NL-paardenmensen (1 van de weinige echte goede paardenartsen in NL)
Hierbij wil ik echt niet zeggen dat elk mens/paardenmens zo is, maar er zijn er relatief veel vergeleken met de gezelschapsdierensector en landbouwhuisdierensector. Hierdoor kan het beroep paardenarts wel heel uitdagend zijn!

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-03 22:23

Mijn DA had een paar jaar geleden spat geconstateerd bij mijn paard. Na een jaar aanmodderen met speciaal beslag en rust toch maar foto's laten maken. Bleek het ocd te zijn.
Toch vind ik het nog steeds een hele goede DA.

Dune

Berichten: 254
Geregistreerd: 16-09-01
Woonplaats: Overijssel

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-03 22:33

Dierenartsen zijn ook maar mensen!!!!
Tuurlijk als er een fout wordt gemaakt is het natuurlijk vreselijk helemaal als het ten koste (lees het paard heeft er last van) van het paard gaat en het had niet mogen gebeuren. Bij ons is meer dan eens een fout gemaakt door verschillende dierenartsen (praktijk) zelf ben ik altijd erg op mijn hoede en denk en praat mee met de artsen. Als het mij niet aanstaat vraag ik gelijk een verwijzing naar Utrecht, die ik ook altijd krijg, zonder mopperen. Je moet ervoor zorgen dat je een goede verstandhouding hebt met je DA dan is er heel veel te overleggen. Ga niet gelijk naar een andere praktijk of met modder gooien, nogmaal een DA is ook maar een mens en wordt geacht alle problemen te kunnen oplossen (zie jullie denken: "hij/zij heeft er ook voor geleerd, let wel theorie en praktijk zijn 2 hele verschillende dingen)

Wij zijn nog steeds bij dezelfde DA-praktijk, tuurlijk heb je de ene arts liever dan de andere, maar ze doen allemaal hun best, neem dat nu maar van mij aan.

Greetz

gomir

Berichten: 25533
Geregistreerd: 13-09-01
Woonplaats: Omgeving Drachten

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-03 22:42

Ik ga echt helemaal met Mikey mee
Weet ook nog heel helder waarom ik geneeskunde ben gaan doen en geen diergeneeskunde Knipoog En eigenlijk wil ik richting onderzoek, dat trekt me meer Haha!

gewoonIsa

Berichten: 309
Geregistreerd: 11-03-03
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-12-03 17:46

Natuurlijk maakt iedereen weleens fouten en inderdaad geeft deze dierenarts het tenminste nog toe. Toch ken ik een paar gevallen, waar ik toch even achter mijn oren moet krabben.

Dierenarts A zei bij een wat ouder koliekgevoelige paard met een rare aanval, dat ze 'blij' mochten zijn als hij de avond zou doorkomen. Eigenaar in tranen. Na een paar uur stikte het paard bijna, bleek het een slokdarmverstopping te hebben en was op het nippertje gered door een andere arts.

Dierenarts B, had een scan gemaakt van voorbeentje van pony. Was duidelijk een gescheurde pees. Na 1,5 maand toch maar even een foto gemaakt bij een kliniek. Beestje had een gebroken hoefbeen.

Dit is toch best erg en zijn niet zomaar foutjes? Toch?

Mikey
Berichten: 1090
Geregistreerd: 10-03-02
Woonplaats: Goor/Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-12-03 18:12

Ik heb het helemaal met je eens gewoonIsa, maar ik had heb specifiek over het geval van de topic-starter.
Jammer genoeg kunnen dieren niet praten, dat blijkt maar weer in jouw 2 gevallen.
Misschien was het met een zorgvuldiger onderzoek te diagnosticeren. ik kan me fout "B" enigzins voortstellen (je vindt iets gevoeligs en het blijkt iets te zijn, maar er blijkt meer aan de hand, deze fout wordt regelmatig gemaakt.) En die eerste... Tja, wij leren een bepaald protocol in geval van koliek. Misschien had de DA reden om daarvan af te wijken.
Ze zijn erg, maar wat doe je er aan? Het is heel vervelend, maar ik weet zeker dat iedereen hier in zijn werk wel eens fouten maakt. De een wat erger dan de ander, maar ze zijn lang niet altijd te voorkomen!
Dat je boos bent op zo'n DA: terrecht! Maar nadat iemand zijn excuses aanbiedt (dat doen de meesten niet voor niets.... Ze zijn dan ook wel echt fout geweest) moet je zo iemand ook wel weer kunnen vertrouwen. (afhankelijk van de ernst van de fout natuurlijk) Maar ik weet zeker dat je DA vaker een paard gered heeft of beter gemaakt heeft, dan (bijna) omzeep heeft geholpen!

Dizzy

Berichten: 723
Geregistreerd: 17-07-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-12-03 21:50

Mijn paard is overleden door een fout van de DA !!
Hij heeft hem het verkeerde middel gegeven bij koliek en hem toen een middel gegeven wat het tegenoverstelde zou bewerken. En toen....raakte mijn paard in shock. Oke hij was al ouder (26 jaar), maar toch).
Ik heb echt een andere DA genomen, het vertrouwen was gewoon weg.
En ik heb een schuldgevoel dat ik geen betere DA voor hem had gekozen.

Oke mensen maken fouten, maar DA-'s en Artsen moeten zich goed realiseren dat ze met levende wezens bezig zijn en dat hun fouten fataal kunnen zijn. Bijleren is een "must".

casanova

Berichten: 10939
Geregistreerd: 04-11-03
Woonplaats: maassluis

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-12-03 22:59

mijn haflinger is twee jaar geleden plotseling overleden Huilen tijdens een galop aan de longe.
er werd een veearts gebeld terwijl ik binnen getroost en een glas water kreeg.
helaas was het niet mijn eigen veearts maar ja dood is dood ,hij kon toch niets meer doen.

hij constateerde hartaanval en geen gebroken nek omdat de nek nog heel was.
natuurlijk neem je dat aan Scheve mond allemaal.

dan wordt mijn haflinger natuurlijk door een tractor opgehesen aan beide achterbenen omdat hij onder zeil moest op de parkeerplaats waar hij later opgehaald zou worden.

ik ben naar huis gegaan en heb dit (gelukkig) niet gezien.

twee weken later op stal hoor ik van een goede vriend dat hij had gezien dat de veearts fotos had gemaakt van mijn pony dia aan de tractor hing!!
toen hij de veearts erop aansprak verborg hij het fototoestel snel en ontkende het. ook had de veearts mij niet laten zien dat mijn haflinger ook een gat in zijn hoofd had onder zijn maantop,hij had het wel bekeken terwijl ik er niet was maar die vriend er wel bij stond.
oke,hij is echt overleden aan een hartaanval maar toch had ik dat ook willen weten!

ik belde dus verontwaardigd de veearts Boos! zelf op om te vragen wat de bedoeling met die fotos?

hij stamelde dat hij dat voor privedoeleinden dat deed over wat er met een paard kan gebeuren(een plakboek ofzo?).
ik heb gezegd dat hij daar toestemming voor had moeten vragen en ik niet wil om deze reden dat hij de fotos gebruikt!

foutje?

Visitor2
Berichten: 686
Geregistreerd: 08-08-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-12-03 23:08

Ons zelfgefokte KWPN-paard (Damiro x Excurs) genaamd Lloyd zijn wij door zo'n fout verloren.....wij merkte al snel dat hij niet helemaal fit was enzo en toen de DA een paar keer geweest, zet hem maar op rust hij voelt zich vast niet zo fit. Hij heeft daarna een aantal keer bij de DA op stal gestaan omdat hij nog steeds zeer duf was. Terug naar huis gehaalt weer hetzelfde toen hebben we besloten zonder de DA om advies te vragen hem naar Utrecht te brengen, daar hadden ze zo door dat hij een kankergezwel had wat gemiddeld maar bij 10 paarden per jaar in Nederland voorkomt. Toen was het te laat, hij verzette zich om de operatie kamer in te gaan en kreeg toen geen lucht binnen omdat het gezwel zo groot was dat het in zijn luchtpijp drukte en is toen dood neergevallen...........Als de DA er eerder achter had gekomen had het gezwel niet zo groot geworden en had hij er eerder aan geopereerd kunnen worden en had hij nu nog geleeft. Scheve mond

Mikey
Berichten: 1090
Geregistreerd: 10-03-02
Woonplaats: Goor/Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-12-03 23:19

Dizzy schreef:
Oke mensen maken fouten, maar DA-'s en Artsen moeten zich goed realiseren dat ze met levende wezens bezig zijn en dat hun fouten fataal kunnen zijn. Bijleren is een "must".


Ik vind het echt heel erg wat jullie allemaal is overkomen, maar waarom mag een DA geen fout maken? Je zegt zelf dat mensen fouten maken, maar denk je echt dat die DA het expres gedaan hebben? Nee, ik weet wel zeker van niet. Zij hebben gedaan wat hen het beste lijkt voor jouw paard.
En dat paard met een kanker gezwel waar maar zo weinig gevallen van zijn. Tja, het is voor jouw echt vervelend en ik snap dat je liever sneller een diagnose had gehad. Maar zoals je zelf al zegt: het komt bijna niet voor. Tuurlijk moet een DA daar aan denken, maar dat soort dingen houdt hij in zijn achterhoofd. En dat ze op een gespecialiseerde kliniek meteen de diagnose stellen, tja.... ze hebben gegevens van jouw DA. Die al een aantal dingen uitgesloten heeft en zij kijken naar de moeilijkere gevallen met de moeilijkere diagnosen. En zij komen er wel uit. Ik zeg echt niet dat je het je DA kwalijk moet nemen. Zeker als jouw paard er aan overleden is of blijvend letsel er aan overhoudt. Maar realiseer je dat jouw DA een gewone "huisarts" is en geen specialist, die alles weet. En als er iets erg is voorgevallen, kan ik me goed voorstellen dat het vertrouwen weg is hoor!

casanova

Berichten: 10939
Geregistreerd: 04-11-03
Woonplaats: maassluis

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-12-03 23:35

ben ik mee eens,ze zijn geen dierenarts geworden omdat ze het graag met opzet doen,maar ze zijn niet allemaal even ervaren of slim!

er zijn ook veel verschillende paardeneigenaren waar ze mee te maken hebben.de 1 belt al als haar paard een schaafwondje van een millimeter heeft en de ander belt pas als als haar paard al drie weken niet wil eten.

ze mogen fouten maken maar liever geen catastrale fouten!

wat kan je er aan doen?

leg goed uit wat je gezien(en hoelang) heb als je de arts spreekt en vraag bij iedere beweging van de arts wat hij aan het doen is en waarom..
zeg gewoon wat jij zelf ook denkt dat het zou kunnen zijn,laat je niet te snel afschepen met een tube zalf bijv maar blijf wat aandringen als er letsel is wat niet duidelijk te zien is zo snel.

zit het je niet lekker en jouw veearts vind het niet,bel een ander!!

Visitor2
Berichten: 686
Geregistreerd: 08-08-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-12-03 17:27

tuurlijk mogen ze geen fouten maken, het gaat hier wel om een leven van een beest hoor!!!

Wesco

Berichten: 5066
Geregistreerd: 22-11-03
Woonplaats: In het midden van het land of het zuiden

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-12-03 17:37

de pony van een vriendin van mij is 4 jaar geleden aangereden door een auto en als je ze staart optilde zag je een bobbel onder ze poepgat zitten weet je wat de dierenarts zei is niet erg is iets verschoven na een maandje aanmoddderen naar utrecht gegaan en wat bleek had die pony zijn bekken gebroken uiteidelijk is die pony dus paardenworst geworden

Mikey
Berichten: 1090
Geregistreerd: 10-03-02
Woonplaats: Goor/Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-12-03 21:23

casanova schreef:
zit het je niet lekker en jouw veearts vind het niet,bel een ander!!


Sorry, maar hier ben ik het weer niet mee eens....
Bel niet direct een ander, maar vertel hem of haar dat je geen verbetering ziet en dat je liever doorverwezen wil worden naar een meer gespecialiseerde kliniek. Misschien heeft je DA gedacht dat het iets standaard (zou zijn en als na behandeling blijkt dat niet zo te zijn, hoort hij/zij nog een keer langs te komen om nog een keer te kijken. De "waarschijnlijkheidsdiagnose": als jouw paard 3 ziektes kan hebben en 2 komen zelden voor, dan gokt de DA er op dat het die gene is die vaak voorkomt. Deze zal het dan "waarschijnlijk" wel zijn. Blijkt dat niet zo te zijn, dan hoort hij ook te kijekn na de onwaarschijnlijke oorzaken. Zou hij direct alles onderzoeken, ben je na 2 keer een ziek paard failliet...) Komt er na dat onderzoek niets bijzonders uit dat stuurt hij/zij je echt wel door hoor! En zo niet, dan wordt het eventueel tijd voor een ander, maar zeker niet direct! En als je je DA uitlegt dat je niet tevreden bent, kan hij/zij je zeker veel antwoorden op je vragen hebben.

Ik neem aan dat jij na de eerste de beste "foute" diagnose van jouw huisarts ook niet direct na een ander rent... (hoop ik voor je huisarts)

Marije_jiplover

Berichten: 25306
Geregistreerd: 14-01-02
Woonplaats: Ergens onder de zon...

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-12-03 09:25

Dierenartsen zijn ook mensen, maar als hij 1 keer een fout maakt wordt meteen vergeten hoeveel moeilijke gevallen hij/zij bijvoorbeeld wel al heeft weten te diagnostiseren en genezen!
Ik vind dat je in alle gevallen moet blijven overleggen. Natuurlijk is hij met levende wezens bezig, maar dat zijn mensen in de gezondheidszorg ook. En iedereen maakt fouten, de ene is minder erg dan de andere, maar een vergissing is menselijk. Bovendien is er ook nog sprake van biologische variatie, dus misschien reageert een betreffend paard wel met verschijnselen en symptomen alsof hij afwijking A heeft, maar blijkt pas bij heel grondig onderzoek dat het afwijking B is. Tja, zeker de eerstel;ijnsdierenartsen zien met name de 'standaarddingen' en dat die dan iets niet ziet, wat heel zelden voorkomt? VInd ik hem wel vergeven, ook al blijft het verschrikkelijk dat je je paard erdoor verliest.

esther82

Berichten: 2160
Geregistreerd: 02-06-03
Woonplaats: Bennebroek

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-12-03 11:08

De dierenartsen die ik persoonlijk ken heb ik absoluut geen klachten over, daar is nog geen aanleiding over geweest. Ik ken echter wel een paardenfysio die na het 'behandelen' van het paard het advies gaf om het paard af te aletn maken i.v.m. zware artrose. Das toch wel knap dat je dat zo van de buitenkant kan zien, terwijl je alleen aan zijn rug hebt gevoeld. Het ging hier om artrose in de benen.
Bij uitgebreid onderzoek in Utrecht bleek het dier niets te mankeren dat zelfs maar met artrose te maken had.
Dat soort mensen ben ik niet zo gek op.....

gekke_koei

Berichten: 4425
Geregistreerd: 10-06-03
Woonplaats: hellevoetsluis

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-12-03 14:10

ik zou ook niet meteen van dierenarts wisselen.. tis allemaal wel heel erg.. maar als ik het allemaal niet vertrouw wat die arts zegt(heeft gezegd) hang ik gewoon weer aan de foon totdatie gek van me wordt.
ik heb zelf ook voor dierenartsassistente geleerd.. en bij een dierenkliniek stage gelopen.. werd wel eens een fout gemaakt..
ik weet gelukkig bij veel dingen wat ikmoet vragen enzo.. zown studie best handig voor Haha!
maar er zijn gewoon veel leken(niet hatelijk bedoeld) die een paardje hebben en er eigenlijk nix vanaf weten. die nemen dan klakkeloos aan wat een proffesioneel iemand zegt.. en ja.. ik vind gewoon dat als je een dier hebt.. paard of wat anders.. dat je toch enigzins iets moet afweten over het lichaam en dat soort dingen... ziektes en noem maar op.. okee, er zijn dingen die je niet zo kan weten enzo.. darben je geen dierenartsvoor. is wel eenmegalange studie.. maar op internet zijn wel onderwerpen envoorbeelden te vinden van bijvoorbeeld bepaalde beengebreken met uitleg...

ena ls ik een dierenarts nietvertouw.. dan ga ik verder zoeken.. second opinions ennoem maar op.. meerdere conslusies kan je gewoon een bepaalde zekerheid geven.. het kost dan ook wel wat Haha!

maar wat je gewoon in je achterhoofd moet houden is dat je niet klakkeloos iemand zijn advies aan moet nemen, of hij nu er voor gestudeerd heeft of niet.. als jouw gevoel/verstand iets anders denkt/vind.. dan moet je andere mogelijkheden gaan bekijken.. het is niet altijd zo van hij heeft er voor geleerd.. dus zal het wel waar zijn..

conclusie.. fouten maken is menselijk.. ook in de medische wereld..en uiteraard zijn er uitzonderingen op de regel... maar datbetekend nog niet dat elke dierenarts die 1 keer een fout heeft gemaakt bij je paard die uitzondering is..

sonjabelgium

Berichten: 6907
Geregistreerd: 11-09-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-12-03 14:46

Fouten of laksheid of gewoon een schijtlaars???? Dat is wat ik heb meegemaakt :

M'n merrie was drachtig, onze DA gespecialiseerd (!!!!) in paarden heb ik er 4 keer bijgehad en iedere keer zei hij van dat ze niet drachtig was, weigerde een scan te doen. De week voor de geboorte belde ik dat m'n merrie "zwellingen" had voor 'r uier, en moest ik haar op streng dieet zetten zonder dat hij haar had gezien, niet meer het gras in, niet meer bijvoeren, gewoon wat hooi, de dag voor de geboorte belde ik hem nog om te zeggen dat die zwelling echt stukken erger werd (hoe zou dat komen Haha!). De volgende morgen komen we in de stal en zien we het veulen nog helemaal nat. Ik had dus op zijn advies m'n hoogdrachtige merrie op stal gehouden zonder vers stro (zou ze te veel van eten), zonder bijvoeren ... Bel ik de DA op en vertel ik dus dat er toch een veulen naast staat. Zijn reactie "ben je wel zeker?" ... Na aandringen komt ie kijken (geloofde het dus echt niet), en na van de "schok" bekomen te zijn onderzoekt ie het veulen en heeft haar 'r spuitje, ik vraag hem ook de merrie te contoleren, maar dat durfde hij niet. Hij vroeg of ik de staart opzij kon trekken wat ik deed. Hij keek even en zei dat alles goed was van op meters afstand Verward ... Uiteindelijk krijg ik de kostennota voor "onderzoek veulen, spuit veulen, onderzoek merrie" ... ik heb het veulen betaald, de merrie heb ik nooit betaald, en ben er nooit mee terug gegaan! Een DA die in paarden specialiseerd die bang is van een pony ... (ok, t'was geen doetje, maar t'is die gast z'n vak! Ze moeten toch ook moet iets minder makkelijke dieren kunnen omgaan?)