Hellup een waterbakmester!!!

Moderators: Sica, C_arola, Neonlight, balance

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Lisette

Berichten: 2676
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: Veldhoven

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 04-04-01 07:54

Barbiano heeft 1 domme eigenschap. Hij denkt dat zijn waterbak tevens toilet is maar als hij doortrekt loopt het niet weg. Heeft iemand een tip dat hij niet meer in zijn waterbak mest. Ik heb van iemand gehoord die liet het gewoon een tijd zitten. Vind ik weer een beetje moeilijk dan kan hij niet drinken. SVP tips


Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-04-01 08:16

Ben benieuwd of iemand een oplossing heeft; Leonardo doet het ook zeer regelmatig.
Maar ik vind het wel erg ver gaan om het te laten liggen.... ze moeten toch drinken?!

jacqueline

Berichten: 5549
Geregistreerd: 19-01-01
Woonplaats: apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-04-01 08:20

Dat is inderdaad lasig zeg, die van ons hebben altijd de leuke grap om de waterbakken helemaal om te gooien (wij hebben van die grote zwarte tonnen staan)en als we dan komen hebben ze ze gewoon omgegooit, en dat duurt dan wel weer een 15 minuten voordat die dingen weer vol met water zitten....lastig hoor, donderstenen Verdrietig

UrbanL

Berichten: 14584
Geregistreerd: 22-02-01
Woonplaats: Somewhere only I know....

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-04-01 11:31

Klinkt hard maar gewoon laten liggen dan leren ze het wel af. Vaak is dit toch het meest effectieve manier er gewoon mee confronteren dat hij niet kan drinken als er een drol in ligt.

Leys deed het ook dus heb ik het een dag laten liggen. Toen heb ik hem schoongemaakt daarna heeft hij het nooit meer gedaan. Zijn dorst was dus groter dan het gebruik van de toilet gelukkig.

Paarden kunnen max 2 dagen zonder water. Wij hadden regelmatig het probleem dat we zonder water zaten omdat een paard dan de waterleiding sloopte (nieuw gebouw).

Gr Pris

Leef en Strijd vergeet het einddoel Maak de reis
tem je angst en hou je dromen niet gevangen
adem vrij alles gaat voorbij wat niet geniet dat gaat verloren voor altijd ♥

Leef en strijd - 3JS

jantina

Berichten: 12359
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-04-01 12:07

Tsja, lijket mij ook hoor. ZIJ poepen erin, het is hun eigen schuld. Ik denk dat ze snel in de gaten hebben dat het water zonder mest lekkerder is!
Heb ik overigens geen last van, maar ik moet heel vaak heen en weer lopen met emmers...

Mieke
Berichten: 6925
Geregistreerd: 09-02-01
Woonplaats: NH

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-04-01 12:44

Nee niet laten liggen hoor! Paarden denken namelijk niet zo: o, nu kan ik niet drinken, wat stom van mij dat ik een uur geleden in mijn drinkbak gemest heb, laat ik dat maar niet meer doen.

Paarden associeren die gebeurtenissen niet met elkaar, weten niet eens meer dat ze dat zelf gedaan hebben. Spreek helaas uit ervaring.

Ken een paard wat dat uit frustratie deed omdat hij teveel op stal stond, mestte zowel in zijn drinkbak als in zijn voerbak. Wat deden toen die fantastische pensionhoudsters? Gooiden gewoon zijn biks tussen die mest, dan leert hij het wel af, was hun idee.

Niet dus, paard at mest met biks en kreeg enorme darmproblemen, veel gasvorming, dikke benen en zag er gewoon niet uit.

Na van pensionstal veranderd te zijn, met dagelijks weidegang zomer en winter, is het probleem over. Hij heeft het nooit meer gedaan.

Dus, bij herhaling van dit gedrag, alsjeblieft even nadenken en verder kijken naar oorzaken: bijv. verveling, zwaarder werk gekregen wat hij niet aankan, of weet ik veel wat. Bovendien kunnen paarden snel koliek krijgen als ze te weinig water drinken, dus doe dat niet! <IMG SRC="/forums/images/smiles/shout.gif">

Toon heeft ook wel eens een keer in zijn drinkbak gemest, maar dat was duidelijk per ongeluk gebeurd.

Groetjes en sterkte! Mieke

Mytens_oud

Berichten: 4184
Geregistreerd: 20-03-01
Woonplaats: omgeving Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-04-01 13:32

hallo,
Mijn paard doet het ook geregeld (3x in de week) in zijn drinkbak, maar het is nog een jongpaard dus ik denk dat hij het nog moet leren. Maar je moet het er echt niet in laten liggen want dan kan hij niet drinken, en ik denk niet dat een paard denkt van hmmmmm ik sta met mijn kont boven de drinkbak dus ik poep erin. En als hij later wilt gaan drinken denkt, hmmm ohja dat heb ik net gedaan... nee misschien staat je paard vaak net zo voor zijn voerbak dat hij met zijn kont bij de drinbak staat? Voerbak verhangen? Ik weet niet hoe je dit oplost maar je moet het wel opruimen dat is en slechte oplossing om het te laten liggen Misselijk Misselijk Misselijk Misselijk

Hoofd AMF.
ik heb er 1, een chocolad met wit katertje,
Gizmo !! Mijn icon is zijn vader.

Mieke
Berichten: 6925
Geregistreerd: 09-02-01
Woonplaats: NH

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-04-01 13:53

Ja hallo daar was ik weer, moest even werken tussendoor Boos!

Heb er nog even over nagedacht, paarden zijn gewoontedieren en je moet dus proberen om de gewoonte te doorbreken. Mest hij altijd in dezelfde hoek van zijn stal (bij zijn drinkbak dus)? Dan kun je misschien zijn mestplek verplaatsen naar een andere hoek (niet bij de voerbak natuurlijk Lachen ), zodat hij denkt dat hij daar moet mesten.

Drinkbak verplaatsen is ook een optie, maar is niet altijd mogelijk.

Wat je ook nog kunt doen is met iemand van box ruilen (als dat tenminste kan) en dan van te voren wat mest uit zijn oude stal in een hoek van zijn nieuwe stal leggen. Grote kans dat hij daar dan in het vervolg zijn mest dumpt.

O ja, en nog even over dat paard dat ik ken die hetzelfde probleem had: deze mestte in zijn voer- en drinkbak omdat hij de hele dag met zijn kont naar de voorkant van zijn stal stond. Daar hingen zijn voer- en drinkbak, dus dan mest je daar automatisch in, het was dus niet een protestactie: zo van: ik ga in mijn bak mesten want ik ben depri. Paarden kunnen niet redeneren. Maar omdat hij inderdaad depri was (echt waar, het was zo sneu), stond hij mismoedig met zijn hoofd achter in zijn stal en dan krijg je dit!

Veel succes en laat even weten of het helpt!

Groetjes Mieke

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Mieke op 2001-04-04 14:58 ]</font>


Ellen

Berichten: 337
Geregistreerd: 05-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-04-01 14:26

Mijn verzorgpaard doet het ook weleens. Hij gebruikt ook weleens zijn etensbak als toilet maar wij ruimen het altijd gelijk op. Als hij in zijn waterbak heeft gepoept gaat hij er nl. altijd heel zielig bij staan kijken, zo van: He hallo heb je dit al gezien, ik heb vreselijke dorst en nu kan ik niet drinken. Dus wij maken het schoon en hij gaat dan ook altijd gelijk drinken. Ik vind het geen probleem om het schoon te maken en om het te laten liggen vind ik veels te zielig. Ik denk echt niet dat een paard bewust op zijn waterbak gaat mikken hoor.

Zij die het opgeven weten nooit hoe dicht ze bij hun doel waren!

UrbanL

Berichten: 14584
Geregistreerd: 22-02-01
Woonplaats: Somewhere only I know....

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-04-01 15:28

Bij mijn paard heeft het wel geholpen. Ik zeg niet dat je hem dagen moet laten liggen maar gewoon even om het te laten merken en of dat ze het weten.

Maar ja dat is mijn ervaring met 2 paarden die het deden en nu niet meer.

Gr Pris

Leef en Strijd vergeet het einddoel Maak de reis
tem je angst en hou je dromen niet gevangen
adem vrij alles gaat voorbij wat niet geniet dat gaat verloren voor altijd ♥

Leef en strijd - 3JS

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-04-01 23:58

Mijn paard doet het soms. Als ik aankom, gaat ie keurig staan wachten tot ik de bak weer schoon heb, zodat hij weer kan drinken. heel schattig, dat wel.
De oplossing (bij mij kan het niet helaas) is om de drinkbak in een hoek te hangen en dan voorlangs een touwtje te spannen, schuin dus van de ene naar de andere muur. Hij kan er wel overheen met zijn hals om te drinken, maar hij kan niet boven de bak komen met zijn staart, omdat hij tegengehouden wordt door het touw. Hij blijft dan altijd uit de buurt van zijn drinkbak. het touw hoeft maar 10 cm voorlangs te lopen, je paard kan zich er dan nauwelijks aan bezeren. een doodgewoon halstertouw volstaat.

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Lovely op 2001-04-05 00:59 ]</font>

Mytens_oud

Berichten: 4184
Geregistreerd: 20-03-01
Woonplaats: omgeving Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-04-01 11:19

een paard kan niet zo denken als een mens en als je het dan laat liggen in zijn bak en hij niet meer kan drinken vind ik zielig!!!
Gewoon schoonmaken en hopen dat hij het de volgende keer niet doet. Misselijk Misselijk

Hoofd AMF.
ik heb er 1, een chocolad met wit katertje,
Gizmo !! Mijn icon is zijn vader.

#Ymke#

Berichten: 13943
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: In het brabantse land

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-04-01 22:17

Mijn pony deed het ook heel vaak, hij heeft in 8 maanden tijd in 6/7 verschillende boxen gestaan, en je kon precies merken in welke box hij het niet naar zijn zin had.Dan poepte hij in zijn waterbak.Nu staat hij in een stal waar hij het blijkbaar wel naar zijn zin heeft ( eindelijk zijn eigen vaste stalletje) en daar doet hij het niet..

Groetjes ymke

Where Life begins and Love never ends <3
6-5-2015 papa en mama geworden van Hanne


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: GGFJ, Mariett, Monique1963, Poety, SassyMoon, winnetou4502 en 14 bezoekers