ardennen avontuur

Moderators: Sica, C_arola, Neonlight, balance

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Mikkie

Berichten: 3964
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Landgraaf

ardennen avontuur

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-10-03 13:03

Gisteren heb ik een dagtocht gemaakt door de Ardennen. Na vrijdag nog even bij Hypoweert (Horselover) de nodige dingetjes te hebben aangeschaft, zijn we gistermorgen om 6.40 uur bepakt en bezakt (alsof ik een maand wegging)vertrokken. Na een rustig ritje richting La Roche kwamen we mooi op tijd aan. Het bleek in de ardennen een stuk kouder dan bij ons, dus mijn thermo kleding was geen overbodige luxe. De paarden werden verdeeld en we doken te stallen in om te gaan poetsen en zadelen. Bij de stal waar we de rit hadden geboekt, hadden ze uitsluitend Merens paarden. Ik reed op Ketzall, welke na een kleine 10 minuutjes zoeken gevonden werd. (Zelfs de eigenaresse vind ze erg op elkaar lijken Haha! ).
Het zadelen was nog even een avontuur op zich. Alle paarden hadden een trekkingzadel, inclusief staartriem en borsttuig. En ik "dressuurmuts" heb even goed moeten kijken hoe dat nou allemaal vast moest.
Het eerste gedeelte van de rit hebben we met een groep ruiters uit Den Haag gereden (bokkers??) De route voerde ons eerst door het dorpje La Roche. Een indrukwekkende belevenis, want 23 merenspaarden in draf door het dorp, trok veel bekijks. Het hoefgetrappeld galmde zo tussen de bergen en door de straten dat ik het kippevel op mijn armen had staan.
De straten liepen helemaal vol, overal kwamen mensen vandaan, uit huizen, uit winkels, uit zijstraten. Daarna zijn we de bergen ingegaan en meteen werd me duidelijk waarom het meenemen van eigen paarden werd afgeraden, het ging behoorlijk stijl naar boven, maar de paardjes klauterden dapper door. We lieten de bewoonde wereld achter ons en zijn zo'n drie uur, berg op, berg af geklauterd en door beekjes gewaad. We hebben stukken gehad, waar ik niet eens paden heb kunnen ontdekken (gewoon door de bushbush) en waar we zo stijl naar onder moesten dat er spontaan een beeld uit de film The Horse Wisperer in me opkwam. Na drie uur zijn we terug gereden naar de stal, waar we lekker hebben geluncht en ons hebben opgewarmd aan een heerlijk kampvuur. De groep ruiters uit Den Haag reed maar een halve dag, dus toen zijn we met alleen onze groep op pad gegaan voor de tweede helft. Deze tweede helft hebben we wat meer gecrossed en ik moet zeggen dat de galop van deze merens paardjes vele malen harder was dan de galop die ik van de kwpn-er gewend ben. Maar dat was ontzettend gaaf.
Vanwege het jachtseizoen en de ongeordendheid van de jagers zijn we vooral aan de randen van bossen gebleven. Dat was opzich wel jammer, maar Christien (de eigenaresse) heeft beloofd dat ze dat dubbel en dik goed gaat maken als we in April weer gaan. Ik ben benieuwd.
Nu, the day after, heb ik toch wel een beetje spierpijn. Maar wat wil je, ik heb gister 7 uur in het zadel gezeten, dus niet zeuren. Ik verheug me nu al op de volgende keer en kan echt iedereen aanraden om deze tocht ook een keertje te maken. De Merenspaarden zijn ontzettend gaaf, nergens bang voor, klauteren overal tussendoor, maar hebben een gangwerk waar je U tegen zegt. De draf van deze paarden is te vergelijken met de galop die ik gewend was, de galop was te vergelijken met de rengalop en voor de rengalop van de Merens heb ik gewoon geen woorden. Maar doordat ze ontzettend vlak galoperen is die heerlijk uit te zitten. Ik weet natuurlijk niet of dit voor alle Merens geldt, maar iig wel voor die van Christien.

Kortom een geweldige rit, door geweldige natuur, met geweldige paarden.
Echt helemaal top.


dimmelim

Berichten: 2777
Geregistreerd: 21-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-10-03 16:12

Dit klinkt echt superleuk. Wil ik ook nog wel een keer doen. Voorlopig gaat dat er niet van komen (ben nl zwanger zie topic in onderschrift) maar vast wel volgend jaar. Misschien een leuk idee voor een buitenlandse boktrit.

bassistje

Berichten: 361
Geregistreerd: 31-03-03
Woonplaats: Spijkenisse

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-10-03 16:12

zooooo dat klinkt nog eens heerlijk!!!!!!!!
Begin spontaan jaloers te worden, dat wil ik ook wel
Via welke site kun je zoiets boeken?????
Want dan ga ik hier er eens een paar mobiliseren voor een ritje ardennen.

In loving memory of all the people and animals we've so sadly lost...................
Till we meet again somewhere..............

Mikkie

Berichten: 3964
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Landgraaf

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-10-03 17:01

Ik heb het via een kennis. Er is wel een internetpagina van de manege/hotel. Ik zal 'm even opzoeken.
Misschien is het idd leuk om eens een boktrit te doen in de Ardennen. Alleen klein probleempje: het maximum aantal personen is 15.

Mikkie

Berichten: 3964
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Landgraaf

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-10-03 17:09


MiraMar

Berichten: 1131
Geregistreerd: 21-07-03
Woonplaats: Op het randje van de Veluwe

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-10-03 17:53

Ik ben daar ook een keer een weekend geweest! Ik vond het ook echt fantaaastisch!! Ik had van tevoren een redelijk negatief beeld van de Mérens, maar ik heb mijn mening volledig bijgesteld, wát een superpaardjes zijn dat zeg!! OK dan! Echte klimgeiten, en ze zitten als een huis! Ik heb hele goede herinneringen aan Les Olivettes en ga zeker nog eens terug! Lachen

PattyS
Berichten: 157
Geregistreerd: 13-08-03
Woonplaats: Houten

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-10-03 14:17

Ben daar ook al vaker geweest. het is echt super!! De paarden, de ritten, de omgeving en ga zo maar door!!!

ingeo
Berichten: 2137
Geregistreerd: 05-07-03
Woonplaats: lokeren,belgie

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-10-03 14:34

ik had vroeger op hun site ook al gelezen dat ze voor hun 'trekmerensjes' speciale zadels hadden gemaakt, iets tussen engels en western in. de paardjes horen er dus uit jouw verhaal al prima uit! en, wat vond je van de zadels?

sonjabelgium

Berichten: 6907
Geregistreerd: 11-09-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-10-03 14:47

Klinkt gaaf ... nu nog foto's Haha!

BC260894 - GL211096 - GA270405 - BO120607 - GN120710
5 Zoete snoetjes <3 THANX FOR THE VOTES FOR NEELTJE - http://9maand.be/ SHE WON *\o/*

Elke dag is een uitdaging… & een kans om te genieten.

Diva

Berichten: 2613
Geregistreerd: 02-10-03
Woonplaats: Ede

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-12-03 11:11

Hoi!

Ik ben ook hier een weekend geweest in juli 2003. Was echt gaaf! fotos en het verhaal kan je hier lezen:
http://www.merensstamboek.nl/ardennen.htm
staan ook foto's bij!

<img src="http://www.merensstamboek.nl/ardennen_bestanden/image001.jpg">


<img src="http://www.merensstamboek.nl/ardennen_bestanden/image005.jpg">

Groetjes
Arjanne

OutdoorRiding.nl - Endurance Riding Wear - Kerrits, Performa Ride, Irideon, TuffRider, Goldfinch & Rackers Wear endurancebroeken!


Nimue
Berichten: 3309
Geregistreerd: 21-11-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-12-03 11:22

Mikkie schreef:
Misschien is het idd leuk om eens een boktrit te doen in de Ardennen. Alleen klein probleempje: het maximum aantal personen is 15.


Nou, count me in, want het ziet er echt fantastisch uit! En het is nieteens superduur; wel duurder dan wanneer je hier in Nederland gaat rijden, maar best wel te betalen, vind ik. Tis wel ver België in, maar aangezien ik toch vlak tegen de grens aan woon is dat ook weer niet zo'n probleem. Haha!

Ik vind dagritten heerlijk; heb er een paar in Wales gemaakt, een paar weken terug nog eentje in Loon op Zand (Loonse en Drunense Duinen, ook súpermooi!), en vorig jaar ben ik voor het eerst Strao wezen rijden op Schouwen-Duiveland, en dat ga ik dit jaar weer doen. Strao rijden is echt geweldig; vorig jaar zijn we vanuit Burgh-Haamstede gegaan, dit jaar gaan we vanuit Renesse. Je gaat dan een rit van een uur of 4 á 5 maken, waarbij de paarden met hun voetjes door het water moeten (Noordzee; het is één of ander oud gebruik wat nog in stand gehouden wordt). Vorig jaar reden we met 100 paarden (waarvan er veel versierd waren) ofzo over het strand, en er waren ook veel toeschouwers. Echt ontzettend leuk, en komend jaar (14 februari, nog wel Haha!) ga ik dat dus weer doen.

Aankomende zomer ga ik hopelijk zelfs een trektocht van een week rijden in Polen (Karpathen). Geweldig, ik heb er zoveel zin in. Lachen

PatriciaB

Berichten: 467
Geregistreerd: 14-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-12-03 15:28

Wat gaaf!!!
Ik heb daar afgelopen zomervakantie een halve dagtocht gemaakt...
Vond het echt een hele belevenis,wat een mooie natuur en uitzichten!
Mijn Merens heette Junior,wat een spierbundels hebben die paarden he van al dat klimmen.
Als ik jouw verhaal zo lees krijg ik al weer helemaal zin om naar Belgie te gaan Haha!

Sunny
Berichten: 404
Geregistreerd: 20-07-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-12-03 20:42

Ik ben er ook weleens een weekend geweest, een jaar of drie geleden. Echt super gereden (een merrie met de naam Exquise)! En idd.: wat zijn die Merensen toch gaaf! Een vriendin van mij fokte ermee, echt super veelzijdige paardjes en mooi om te zien! Toch vreemd dat je ze in Nl. niet zo heel veel ziet, toch een goed alternatief voor een haf of een tinker. Wat betreft de zadels: ideale (handgemaakte) randonneezadels, zowel voor dressuurmutsen als cowboy wannabees goed te zitten. En die omgeving: Tja, helaas niet echt iets voor een quartertje met plates, maar voor de Merensen echt uniek! Als er niet mee gereden wordt, lopen de paarden gewoon in het bos, ze zien er ook allemaal goedverzorgd uit. En die dekhengst!!!!!!!!

Alleen maar lovende woorden dus voor dit adres!!

Bramblerose

Berichten: 1420
Geregistreerd: 27-08-03
Woonplaats: Herwen

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-01-04 00:22

MiraMar schreef:
Ik ben daar ook een keer een weekend geweest! Ik vond het ook echt fantaaastisch!! Ik had van tevoren een redelijk negatief beeld van de Mérens, maar ik heb mijn mening volledig bijgesteld, wát een superpaardjes zijn dat zeg!! OK dan! Echte klimgeiten, en ze zitten als een huis! Ik heb hele goede herinneringen aan Les Olivettes en ga zeker nog eens terug! Lachen


*LOL* OK dan! Jaaaaaaa, was super gaaf he Miramar? Wat een heerlijke rit, gave paarden, superlekker eten en leuke begeleiding! Moeten we gauw weer doen. Ik zat op Esquise! Afgelopen zomer was ik weer in La Roche en heb ik weer een rit gedaan, was errug leuk. Christine wist nog wie ik was en ik mocht weer op Esquise, superleuk! Pling

Hou van je paard, dan houdt ie ook van jou!
Paard aan huis, wat een luxe!!!
As finishing touch, God created the Dutch! :D


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Majestic-12, rollyjogered en 48 bezoekers