stoppen met school -> studiefinancering?

Moderators: Mjetterd, Dani, ynskek, Ladybird, xingridx, Polly, Hanmar

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
IcePrincess

Berichten: 7741
Geregistreerd: 23-06-02
Woonplaats: Schiedam

stoppen met school -> studiefinancering?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 29-11-03 22:20

ik heb een vraagje, ik zit nl. al meer dan een jaar te twijfelen of ik zal stoppen met school. Ik zit nu in het tweede jaar grafisch vormgeven en weet 100% zeker dat dit niet is wat ik wil, dat wist ik eind vorrig jaar ook wel maar die leraren zeiden dat dat aan het tweede jaar alg en dat het 3e leuker zou worden. Dus ik ben toen toch doorgegaan (dan heb ik iig een papiertje) maar ik vind het echt steeds minder leuk worden Scheve mond .

Nu wil ik dus stoppen met school en part-time gaan werken zodat ik in de andere helft van mijn tijd aan mijn beginnende freelance werk kan gaan werken (wat dus uiteindelijk full-time freelance moet gaan worden)

Maar als ik stop met school, moet ik dan de studiefinancering die ik allemaal heb gekregen terugbetalen? Ik kan het nergen op de site van ib-groep vinden Verward
iemand ervaring hiermee?

Ethelate

Berichten: 21119
Geregistreerd: 02-10-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-11-03 22:25

Ik heb toevallig van de week aan zitten melden,
als je niet je minimaal aantal punten haalt, moet je alles terug betalen.
Maar anders even bellen, is l*llig als je dadelijk voor verrassingen komt te staan Knipoog

Sypheron

Berichten: 15209
Geregistreerd: 06-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-11-03 22:26

Als je nu stopt met school en geen diploma hebt gehaald voor de opleiding en ook niet met een andere opleiding verder gaat, moet je alles terugbetalen.

SweetTinka

Berichten: 2135
Geregistreerd: 05-09-02
Woonplaats: Hoensbroek/Eindhoven (op kamers)

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-11-03 22:37

Je ov wordt in ieder geval ingenomen, da's het enige wat ik weet.

Maar f foftopic, welke school heb je gezeten? Ik doe namelijk ook Grafisch vormgeven.

IcePrincess

Berichten: 7741
Geregistreerd: 23-06-02
Woonplaats: Schiedam

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 29-11-03 22:40

oliebol dat dacht ik dus al Scheve mond , die studiefinancering is het enige wat me nu nog tegenhoud. Ik heb gelukkig pas sinds april dit jaar studiefinancering maar ik heb vanaf aug. wel 400 euro per maand gehad.

misschien dat ik dan toch maar mijn stage afwacht maar omdat ik school niet meer leuk vind, ga ik ook niet en maak ik de opdrachten niet en als ik voor 15 dec. geen 85/90% voldoende sta mag ik geen stage lopen en moet ik wachten tot de zomervakantie (moet ik in de zomer stagelopen Boos! )
ik denk dat ik toch maar even met mijn moeder moet gaan bespreken wat ik moet doen, ze weet dat ik dit niet wil, ik ben ook al wel opzoek geweest naar een andere school maar die is er niet (niet wat ik leuk vind).

zijn er toevallig ook mensen die ervaring hebben met freelance werken? ik wil namelijk graag illustreren en ben ook bezig met webdesign om wat bij te verdienen (heb mijn eerste opdracht al binnen Lachen )
maar ik heb geen idee of ik daar wel van kan gaan rondkomen Verward

denz

Berichten: 3103
Geregistreerd: 29-05-02
Woonplaats: brielle

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-11-03 23:00

Ik zou echt doorgaan met de opleiding! Je hoeft nu alleen nog maar stage te lopen!

In je stage leer je zo verschrikkelijk veel, en je kunt al aangeven voordat je eraan begint wat je het liefst wil doen in wat voor soort bedrijf.
Ik heb het geweldig getroffen met m'n stage, ik zit er alweer bijna een jaar!(in januari) en wil hier eigenlijk niet eens weg.. je hoeft het natuurlijk niet zo te treffen als ik, maar je leert er wel van, gewoon al om in verschillende bedrijven te werken.

En dan werk je dus eigenlijk nog zo'n anderhalf jaar en dan ben je al haast klaar met school.

Je gooit nu 2 jaar weg en je hoeft dus nog maar even, gewoon even doorzetten, ik weet zeker dat je er spijt van gaat krijgen, want je hebt dan geen opleiding niks! Je bent nog jong je kunt hierna altijd nog freelance werk gaan doen (en tussendoor natuurlijk) maar dan heb je iig je opleiding te pakken en kun je altijd nog ergens aan de slag.

Is trouwens Arts & design ook niks voor je?

Krijg jij trouwens 400 euro per maand? *jaloers* ik met m'n 50 eurootjes Huilen

IcePrincess

Berichten: 7741
Geregistreerd: 23-06-02
Woonplaats: Schiedam

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 29-11-03 23:52

iedereen zegt me steeds dat ik moet doorgaan, mijn vriend is boos omdat ik wil stoppen, een vriendin van me ook, volgens haar is een papiertje belangrijker als talent.

Ik wil dus graag illustreren, en daar zijn geen bedrijven voor omdat iedereen dat freelance doet. Ik zou het dus wel aan kunnen geven maar de kans is zeer groot dat er niets mee gedaan gaat worden. En grafisch vormgeven vind ik echt nix, ik wil zelf de eer voor mijn werk, mijn naam erbij zien staan, niet dat van het bedrijf, ik wil meer vrijheid in opdrachten.

Een diploma op zak klink misschien wel interessant maar je hebt het niet nodig, met illustreren kiezen ze je vanwege je stijl en niet vanwege een diploma en mocht het niet goed gaan kan ik altijd nog terug vallen op grafisch vormgeven want daar heb je ook geen diploma voor nodig.

Het probleem zit hem echt in school, ik vind het niet leuk, alles wat ik maak wordt afgekeurd omdat ik mijn eigen ingeving eraan geef ('dat staat niet in de opdracht!' ja maar die opdrachten zijn ook nog eens totaal anders als hoe het er in het echt aan toe gaat) Ik heb een hekel aan de leraren en zij hebben een hekel aan mij.
Als ik niet zelf stop zal zeer waarschijnlijk nieteens op school mogen blijven.

Art & design heb ik ookal aan zitten denken en aan een vriendin die daar zit gevraagt wat zij daar allemaal doen, dat is dus ook gewoon allemaal met computers, dat wil ik echt niet, ik heb nu al last RSI, dan ga ik niet ook nog een van 9 tot 5 op mijn werk achter een pc zitten.

Die twijfel is echt heel erg vervelend en het maakt mijn prestaties op school er niet beter op Scheve mond .
Ik weet echt niet meer wat ik moet doen Verdrietig

[eigenlijk krijg ik ook maar 50 door een fout van ib-groep die ik alleen kan veranderen met een rechtzaak tegen mijn vader en daar heb ik voorlopig niet zo'n zin in, sinds vorrige maand is het wel verhoogd naar 130 maar omdat ik het gewoon niet red met zo weinig heb er een lening bijgenomen zodat ik mijn lesgeld kan betalen Knipoog ]

IcePrincess

Berichten: 7741
Geregistreerd: 23-06-02
Woonplaats: Schiedam

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 30-11-03 17:46

nog een vraagje wat ik niet op de ib-groep website kan vinden, ik zit eraan te denken om een of twee cursussen te doen bij de LOI, de een duurt 4 maanden en is 90,50 per maand, de ander duurt 14 maanden en is 45,50 per maand...kom ik dan nog in aanmerking voor studiefinancering of moet ik dat dan gewoon uit eigen zak betalen? Scheve mond

Yootha

Berichten: 6524
Geregistreerd: 22-03-01
Woonplaats: Emmer-Compascuum, Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-11-03 18:10

Volgens mij geldt het daar niet voor.

XJuul

Berichten: 9577
Geregistreerd: 07-03-01
Woonplaats: Den-Helder

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-11-03 18:15

Het geldt idd niet voor een loi-opleiding, dat is namelijk geen dagonderwijs maar gewoon cursus.