kotsende kat -> wat te doen?

Moderators: Mjetterd, Dani, ynskek, Ladybird, xingridx, Polly, Hanmar

 
 
Eilandje

Berichten: 2825
Geregistreerd: 05-01-02
Woonplaats: België

kotsende kat -> wat te doen?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-11-03 20:59

Mijn kattebeest geeft sinds gisteren al zijn eten weer over. Hij eet brokjes en 5 minuten later komt het weer uit. Verder ziet hij er perfect gezond uit, wat me toch wel verbaast, want hij heeft al sinds gisteren geen eten meer binnengehouden. Is dit een reden om zo snel mogelijk naar de dierenarts te gaan? Probleem is dat ik morgen heel de dag moet werken en 's avonds zoiets als avondschool heb (met verplichte aanwezigheid) tot 22u... Ben ik een dierenbeul als ik wacht tot vrijdagmorgen om te gaan? Hij ziet er verder echt happy uit, ligt heerlijk te spinnen... Maar ben toch wel ongerust...


Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-11-03 21:03

Is er niet iemand anders die met hem naar de DA kan gaan? Ik denk dat het het beste is als hij daar zo snel mogelijk heen kan. Sterkte!

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-11-03 21:05

gewoon een dagje aankijken joh een kat heeft wel vaker wat en kan ook zo weer beter zijn, mijn kat had vorrige week een oorabces en is ook genezen zonder dierenarts.
Kijk naar hem of hij niet lusteloos is of ander gedrag vertoont, je kent je huisdier het best.
Succes!
Laatst bijgewerkt door Anoniem op 12-11-03 21:15, in het totaal 1 keer bewerkt

IcePrincess

Berichten: 7741
Geregistreerd: 23-06-02
Woonplaats: Schiedam

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-11-03 21:07

als hij kotst zit er dan ook een soort slijm/schuim bij? dat had mijn katje nl. ook Scheve mond .

als je gewoon een afspraak maakt bij de dierenarts voor morgen in je pauze ku je toch wel gewoon even snel langs gaan..waarschijnlijk krijg hij dan alleen wat prikjes om het braken tegen te gaan Lachen

Mist

Berichten: 9482
Geregistreerd: 17-02-03
Woonplaats: noord brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-11-03 21:08

Wij gaven/geven de katten en honden altijd in de 1e instantie Norit, dat werkt goed (ook bij mensen) als hun maag van streek is.
Maar als je vermoed dat het iets ergers is (jij kent je kat het beste) dan toch de DA maar zou ik zeggen.


Eilandje

Berichten: 2825
Geregistreerd: 05-01-02
Woonplaats: België

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-11-03 21:11

IcePrincess schreef:
als je gewoon een afspraak maakt bij de dierenarts voor morgen in je pauze ku je toch wel gewoon even snel langs gaan..waarschijnlijk krijg hij dan alleen wat prikjes om het braken tegen te gaan Lachen


Niet iedereen woont vlakbij zijn werk, helaas.... Ik ga het nog ff aanzien. Als het niet betert moet mijn vriendje er morgen mee gaan! Mensenmedicijnen toedienen ga ik niet doen, daar heb ik te weinig kennis van...

Thanks!

Jola

Berichten: 2783
Geregistreerd: 28-01-03
Woonplaats: Kapellen (Belgie)

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-11-03 21:14

Is het niet gewoon een haarbal die hij/zij kwijt moet? Dat kan best een paar dagen duren voordat het eruit is.
Mijn ene kat heeft daar ook altijd wat problemen mee en soms duurt het een dag of 2 - 3 voordat de haarbal eruit komt. Ondertussen gooit hij wel steeds het eten eruit wat hij net op heeft.
Er is overigens een soort van gel te koop waardoor de haarbal beter loskomt. Ik weet alleen niet of ze dat in België ook gewoon in de dierenwinkel verkopen.

If you stick your head in the sand, you'll get your rear kicked.

XJuul

Berichten: 9577
Geregistreerd: 07-03-01
Woonplaats: Den-Helder

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-11-03 21:38

Die van mij had het ook 2 dagen geleden, na 1 dag was het over. Als het langer aanhoudt zou ik toch echt zorgen dat je zo snel mogelijk naar de Da komt.

28-09-2007
Nothing compares too you...

Maarten

Berichten: 4185
Geregistreerd: 30-06-01
Woonplaats: Emmen

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-11-03 22:57

Is de kat onlangs nog ontwormd? Zo nee, mogelijk dat het daaraan ligt.

voor ex-onderschrift, zie onderschrift Polly
Na vele jaren een keer een ander onderschrift

Eilandje

Berichten: 2825
Geregistreerd: 05-01-02
Woonplaats: België

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-11-03 23:04

Maarten schreef:
Is de kat onlangs nog ontwormd? Zo nee, mogelijk dat het daaraan ligt.


4 maanden geleden nog... Kat wordt om de 6 maanden ontwormd (zo raadt de DA aan). Afin, morgen dus naar de DA...

Maartje__

Berichten: 7413
Geregistreerd: 07-10-03
Woonplaats: Somewhere

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-11-03 23:18

Onze katten kotsen altijd omdat ze een muis hebben opgegeten. Als ze dan de gal van die muis binnen krijgen moeten ze kotsen. Zou dat bij jouw ook niet kunnen? of loopt hij niet buiten?

Enjoy the little things. One day you will look back and realize they were the big things!

pmarena

Berichten: 48065
Geregistreerd: 09-02-02
Woonplaats: Onderste eiland van ZH

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-11-03 23:19

Zolang het diertje zelf er nog fijn en tevreden , gezond en vrolijk ogend bijloopt en de spuug geen verdachte dingen erbij heeft zoals rare kleurtjes , schuim of bloed , dan kan je het gerust een dag of 2 afwachten als het ECHT lastig wordt om naar de DA te gaan vind ik.

Voor je eigen gemoedsrust zou ik er zelf alles aan doen om toch te gaan ,
maar als het bij simpel spugen en een verder prima kat blijft dan is even aankijken voor mij ook een goede optie. Daarbij wel erg alert blijven op het verdere beeld van de kat Lachen .

Franca

Berichten: 5745
Geregistreerd: 17-07-02
Woonplaats: Arabierenland

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-11-03 11:13

Ik denk ook dat het nog wel even kan wachten tot vrijdag. En bij twijfel kun je het probleem altijd even telefonisch voorleggen bij de dierenarts.
Dat doe ik eigenlijk altijd als ik niet zeker weet of het acuut is, vrijblijvend advies is nooit weg.

Simba, mijn oudste katje, die heeft ook een gevoelige maag. Zij heeft ook een periode gehad dat ze niets binnenhield. Dat bleek achteraf een gastritis (maagontsteking) te zijn. Op zich niet heel ernstig, en goed te verhelpen met antibiotica, maar voor Simba wel heel vervelend. Wat is er erger dan continue misselijk zijn??? Knipoog

Met Norit zou ik toch oppassen bij katjes. Bij mensen zeggen ze ook dat je dat niet te snel moet gebruiken. De afvalstoffen moeten er juist uit en met Norit stop je de boel. Het lichaam laat de kat niet voor niets kotsen of diarree hebben !!!!

Lianne007

Berichten: 2886
Geregistreerd: 03-06-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-11-03 11:19

Misschien kan kattengras ook een oplossing bieden,misschien heeft ze ee haarbal,daardoor geven ze ook veel over..of ze heeft gewoon iets gegeten wat te zwaar op de maag valt.

Franca

Berichten: 5745
Geregistreerd: 17-07-02
Woonplaats: Arabierenland

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-11-03 11:20

Kattengras kan helpen ja, maar bij mijn katje met haar gevoelige maag werd het juist afgeraden. Kattengras kan behoorlijk de maag prikkelen en irriteren.

Caritas

Berichten: 4431
Geregistreerd: 04-04-01
Woonplaats: Tussen plassen en A2

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-11-03 11:52

Een kat eet juist gras (of andere planten) óm te gaan braken. Zou het niet kunnen dat je kat iets heeft gegeten waar ze van moet braken? Voorheen gaven wij de katten altijd een soort pasta, wat we bij de dierenwinkel kochten. Deze pasta was ervoor om haarballen op te lossen, dit laat je dan gewoon oplikken door de kat want ze vinden het zelfs lekker. Tegenwoordig krijgen onze katten een soort voer waar als 'spul' in zit tegen de vorming van haarballen. De katten van mijn ouders hebben ook wel een dagen dat ze niets binnen houden, dat heeft puur met de emotionele gesteldheid van de kat te maken want als ze heel erg druk zijn, schrokken ze hun eten naar binnen waardoor het er vaak met een half uur weer even hard naast ligt. Mijn eigen volwassen kater heeft dat ook hoor, soms is het buiten zo leuk en spannend dat hij alleen binnen komt voor een snelle hap. Deze werkt hij dan dermate snel weg dat ik hem, wanneer hij weer buiten is vaak zie k*tsen. Waarna hij vrolijk verder rent (en er een andere kat komt die die brokjes dan gaat opeten Misselijk)

Snuitmans (B+14, pr 205) (L1+2)

griebels

Berichten: 15354
Geregistreerd: 10-12-01
Woonplaats: Regio Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-11-03 11:57

Ik vind het eigenlijk slecht dat jullie zeggen dat ze ermee kan wachten. Mijn kat had niervergiftiging, braakte ook. Ik ging pas naar de DA toen ik merkte dat ze waggelend rondliep. Had niets in de gaten. "Tja ze braken wel vaker" dacht ik. Nu bleek dat ze ernstig ziek was, en heb ik haar uiteindelijk moeten laten inslapen. Huilen Huilen Huilen
Ik wacht dus nooit meer!!! Als ze 1 keertje braken, kan dat nog, maar als ze niets binnen kunnen houden... Ga aub zo snel mogelijk naar de DA. Misschien is het niets om je zorgen over te maken, maar misschien ben je als je niet gaat wel te laat!
Laat je even weten hoe het is afgelopen?
Sterkte...

Mijn superpoown Laliesk winnaar op de 101km te Wanroij met 40 min voorsprong!!!
Ik heb nog een zenuw over en daar zit jij nu op te werken :=

griebels

Berichten: 15354
Geregistreerd: 10-12-01
Woonplaats: Regio Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-11-03 11:59

Roos schreef:
Een kat eet juist gras (of andere planten) óm te gaan braken. Zou het niet kunnen dat je kat iets heeft gegeten waar ze van moet braken? Voorheen gaven wij de katten altijd een soort pasta, wat we bij de dierenwinkel kochten. Deze pasta was ervoor om haarballen op te lossen, dit laat je dan gewoon oplikken door de kat want ze vinden het zelfs lekker. Tegenwoordig krijgen onze katten een soort voer waar als 'spul' in zit tegen de vorming van haarballen. De katten van mijn ouders hebben ook wel een dagen dat ze niets binnen houden, dat heeft puur met de emotionele gesteldheid van de kat te maken want als ze heel erg druk zijn, schrokken ze hun eten naar binnen waardoor het er vaak met een half uur weer even hard naast ligt. Mijn eigen volwassen kater heeft dat ook hoor, soms is het buiten zo leuk en spannend dat hij alleen binnen komt voor een snelle hap. Deze werkt hij dan dermate snel weg dat ik hem, wanneer hij weer buiten is vaak zie k*tsen. Waarna hij vrolijk verder rent (en er een andere kat komt die die brokjes dan gaat opeten Misselijk)


Het spul wat jij bedoelt voor de haarballen heet "katalax". Dat heb ik ook. Haren stoppen op achterin de darmen en het voedsel kan er dus maar aan 1 kant uit, voorkant dus! Ik haal het bij de DA, wist niet dat je het ook bij de dierenwinkel kunt kopen...

Mijn superpoown Laliesk winnaar op de 101km te Wanroij met 40 min voorsprong!!!
Ik heb nog een zenuw over en daar zit jij nu op te werken :=

Eilandje

Berichten: 2825
Geregistreerd: 05-01-02
Woonplaats: België

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-11-03 14:51

griebels schreef:
Laat je even weten hoe het is afgelopen?


Wel, poezebeest Kamil is ondertussen bij de DA geweest en die vermoedt dat hij problemen heeft om zijn nieuwe voeding te verteren. Ik heb hem nog maar 1,5 maand, dus hij krijgt sindsdien ander eten dan in het asiel. Hij heeft 2 spuitjes gehad tegen de misselijkheid, moet enkele dagen 3 à 4 dagen per dag een pilletje slikken (als iemand nog tips heeft... mijn arm is nl al helemaal opengekrabt bij mijn eerste poging daarstraks... mengen met eten lukt niet want hij weigert hardnekkig alles wat geen brokjes zijn te eten), en gaat voor de zekerheid als hij niet meer overgeeft toch nog 's ontwormd worden, en we schakelen over op ander eten... heb Royal Canin sensible (voor gevoelige poezemaagjes) aangeschaft. Voila!

XJuul

Berichten: 9577
Geregistreerd: 07-03-01
Woonplaats: Den-Helder

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-11-03 15:51

Oei, die royal canin hebben wij ook... niet leuk voor je portemonnee.

Is je poes gek op ham of ander vleeswaren voor op brood? Bij onze vorige kat deden we altijd een heel pilletje in een stuk ham rollen en dan had hij het zo weg. Gestampt door zijn voer at hij na een tijdje niet meer maar met ham lukte het altijd.

28-09-2007
Nothing compares too you...

IcePrincess

Berichten: 7741
Geregistreerd: 23-06-02
Woonplaats: Schiedam

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-11-03 16:17

zelfde soort iets had mijn gismootje een paar maanden geleden (alleen moest ik een week pilletjes blijven geven)...en laat zij nou net niet van pilletjes houden Haha!

de eerste paar dagen gewoon zo proberen te geven; op de grond op je knieen zitten, kat tussen je benen Bloos! (zo kan ze niet achteruit lopen Knipoog ), de een haar poten vasthouden en de ander kan dan proberen de bek open te doen en het pilletje erin douwen dan gelijk de bek een tijdje dichthouden zodat ze het pilletje dootslikt.... niet dus, ze spuugde het pilletje er gewoon weer uit.

poging twee..verkruimelen en door het blikvoer doen...lukte de eerste 2 dagen wel aardig, totdat ze merkte dat er iets in haar eten zat en het dus niet meer at (grrr....rotkat)

derde poging: pil verkruimelen mengen met honing en op haar poten gesmeerd..erg vies natuurlijk die plakkerige poten dus dan moet je die wassen Extreme duivel .
(alleen zit op een gegeven moment wel alles onder de honing Tong uitsteken )

BlackWych

Berichten: 1971
Geregistreerd: 03-07-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-11-03 16:40

Ik heb ook een paar van die heerlijk meewerkende katten NOT! Ik doe het volgende: leg een badlaken neer, pak kattenbeest, leg badlaken over de rug heen met aan de ene kant meer stof dan de andere, eerst kortere gedeelte over het boegje doen en aantrekken dan hetzelfde met het langere gedeelte.

Het voordeel is dat je de voorpootjes naar achteren hebt vastgezet, waardoor ze die niet meer kunnen gebruiken en door het toch wel strak inwikkelen stel je ook de achterpoten buiten gebruik.

Vervolgens leg je de kat op z'n rug, bijvoorbeeld op schoot, met z'n kop op je knieën en staart tegen je buik, wrikt het bekkie open en duwt de pil door z'n strot.

Het klinkt heel naar, maar zo spugen ze het niet meer uit tenzij ze gaan kotsen. Misselijk Nu hoef je alleen nog maar uit te kijken dat ze niet probeert je vingers op te eten. Knipoog

Suc6!

=^.,.^=

De grootste overwinningen zijn behaald door nog even vol te houden...Remember before you point your finger at someone else to blame, you point at least three fingers at yourself...

angelfire

Berichten: 4715
Geregistreerd: 26-06-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-11-03 17:06

flair schreef:
Oei, die royal canin hebben wij ook... niet leuk voor je portemonnee.


Die hebben wij ook en hills. Maarja als het beter voor je poezebeest is dan maar wat duurder kwaliteitvoer. Lachen Toen mijn katje pilletjes moest hebben heb ik ze gewoon fijn gemalen en door blikvoer gemengd. En hap slik weg.

pmarena

Berichten: 48065
Geregistreerd: 09-02-02
Woonplaats: Onderste eiland van ZH

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-11-03 20:30

Aaaaaaaaaah Farichta Clown

Ik doe altijd wat leverworst of liever nog een blikje leverpastei...
Pilletje voorzien van flink wat leverpastei en weg is 'ie !

Eventueel een stukje brood smeren met leverpastei en het pilletje daar in verstoppen. Bij slimme poes die gaat zitten ziften omdat 'ie weet dat er iets inzit , ervoor zorgen dat hij het heel snel opeet.

Door bijvoorbeeld eerst een beetje te spelen / treiteren met dat stukje lekkers , dat hij het NET niet te pakken krijgt enzo en nog maar 1 ding wil : DAT STUKJE LEVERPASTIJ !!!!!!! Vingers aflikken

Als ze het dan te pakken hebben is het meteen *slik* Extreme duivel

griebels

Berichten: 15354
Geregistreerd: 10-12-01
Woonplaats: Regio Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-11-03 21:46

Tja, gelukkig ben ik heel handig en snel wat dat betreft.
Kat pakken en voordat ze beseft dat ik met mijn handen aan haar bekje zit heeft ze het allang weer ingeslikt... doordat ik haar keeltje achteraf masseer zeg maar.
Ik heb het nog veel makkelijker gehad, gewoon voor haar bekje houden en de rest ging vanzelf. Zo ook bij de DA die haar van die vieze pasta's gaf. Hij zegt nog: Dit gaat ze niet leuk vinden dat voeren met een spuitje (iets voor rontgen). Zet dat bakje voor haar neer om de spuit te pakken en toen ie weer omkeek zat poeslief al heerlijk al dat "lekkers" op te peuzelen. Het hele bakje leeg!!! Die DA stond echt met zijn mond vol tanden hihihi Haha!

Helaas was haar laatste bezoek bij de DA minder rooskleurig en ligt ze nu begraven in het bos. Huilen

Mijn superpoown Laliesk winnaar op de 101km te Wanroij met 40 min voorsprong!!!
Ik heb nog een zenuw over en daar zit jij nu op te werken :=


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Amazonbot, Ange29, BlueStocking, Ghazella, juval, Lau07, LilChar, Marcato, Roosch, ryukapple, Syzygy, Vavane en 157 bezoekers