Tot het een vieze slijmerige massa is. Bij mij een minuut of 20, met een hele hoop water toegevoegd, en 1 kilo werd een liter of 6 lijnzaadpap, dus neem een grote pan!
Valerie16
Berichten: 629
Geregistreerd: 31-07-03
Geplaatst door de TopicStarter: 05-11-03 16:35
ok. hoeveel water moet ik daar aan toevoegen??
Cassidy
Berichten: 75551
Geregistreerd: 08-08-01
Woonplaats: Purmerend
Geplaatst: 05-11-03 16:37
probeer de zoekfunctie eens, zoals Margreet al heeft voorgesteld?
BloemBloem
Berichten: 16583
Geregistreerd: 21-05-03
Geplaatst: 05-11-03 17:03
Lijnzaad moet je kapot koken
Chell
Berichten: 278
Geregistreerd: 27-10-03
Woonplaats: Hilversum
Geplaatst: 05-11-03 17:38
ik kook het ongeveer 20 tot 25 min tot het snot is. je moet het goed kapot koken want anders is het giftig!! het lijnzaad in de pan doen en goed onder water zetten suc6 ermee groetjkes Chell
Valerie16
Berichten: 629
Geregistreerd: 31-07-03
Geplaatst door de TopicStarter: 05-11-03 19:15
ik hoop dat ik het lang genoeg gekookt heb, een half uurtje ongeveer, het is helemaal plakkerig. en het lijkt op snot...
bedankt voor de tips
Cassidy
Berichten: 75551
Geregistreerd: 08-08-01
Woonplaats: Purmerend
Geplaatst: 06-11-03 01:13
Valerie16 schreef:
ik hoop dat ik het lang genoeg gekookt heb, een half uurtje ongeveer, het is helemaal plakkerig. en het lijkt op snot...
Dan heb je het goed gedaan....zo hoort het eruit te zien.
Een tip: zorg ervoor dat het niet overkookt want het is een rotklus om het op te ruimen. En de lijnzaad zo snel mogelijk uit de pan halen en de pan meteen afwassen...scheelt ook een hoop.
Valerie16
Berichten: 629
Geregistreerd: 31-07-03
Geplaatst door de TopicStarter: 06-11-03 15:37
jah echt plakbucht :s ik was wel 15 min zoet met de pan schoon te schrobben
Imker
Berichten: 17539
Geregistreerd: 30-10-01
Geplaatst: 06-11-03 15:40
Flower schreef:
Lijnzaad moet je kapot koken
Bullshit... Gewoon overgieten met kokend water en af laten koelen, dan is het blauwzuur al verdwenen.
Als je het wel kookt, gaan de werkzame stoffen er ook uit, aldus mevrouw mijn dierenarts. En als je het te lang in de koelkast bewaard, krijg je ook een hoop schadelijke stoffen.
DominiqueDG
Berichten: 1563
Geregistreerd: 11-07-01
Geplaatst: 06-11-03 16:11
Toevallig heb ik net lijnzaad gekookt en de DA heeft mij het volgende advies gegeven:
Men neme 1 thee/koffiebeker tot aan de rand gevuld met lijnzaad Dan doe je de beker lijnzaad in een pan en die vul je voor de helft met water (gewoon een middelgroot pannetje). Dan 10 minuten laten koken. En dan laten afkoelen.