hoe lang moet je lijnzaad koken???

Moderators: C_arola, Coby, Nicole288, Dyonne

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Valerie16
Berichten: 629
Geregistreerd: 31-07-03

hoe lang moet je lijnzaad koken???

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 05-11-03 16:27

hoe lang moet je lijnzaad koken???

Margreet

Berichten: 18325
Geregistreerd: 24-08-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-11-03 16:29


796285
Berichten: 6664
Geregistreerd: 04-06-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-11-03 16:29

Tot het een vieze slijmerige massa is. Bij mij een minuut of 20, met een hele hoop water toegevoegd, en 1 kilo werd een liter of 6 lijnzaadpap, dus neem een grote pan!

Valerie16
Berichten: 629
Geregistreerd: 31-07-03

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 05-11-03 16:35

ok. hoeveel water moet ik daar aan toevoegen??

Cassidy

Berichten: 75551
Geregistreerd: 08-08-01
Woonplaats: Purmerend

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-11-03 16:37

probeer de zoekfunctie eens, zoals Margreet al heeft voorgesteld?

BloemBloem

Berichten: 16583
Geregistreerd: 21-05-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-11-03 17:03

Lijnzaad moet je kapot koken

Chell
Berichten: 278
Geregistreerd: 27-10-03
Woonplaats: Hilversum

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-11-03 17:38

ik kook het ongeveer 20 tot 25 min tot het snot is. je moet het goed kapot koken want anders is het giftig!! het lijnzaad in de pan doen en goed onder water zetten
suc6 ermee
groetjkes
Chell

Valerie16
Berichten: 629
Geregistreerd: 31-07-03

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 05-11-03 19:15

ik hoop dat ik het lang genoeg gekookt heb, een half uurtje ongeveer,
het is helemaal plakkerig. en het lijkt op snot...


bedankt voor de tips

Cassidy

Berichten: 75551
Geregistreerd: 08-08-01
Woonplaats: Purmerend

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-11-03 01:13

Valerie16 schreef:
ik hoop dat ik het lang genoeg gekookt heb, een half uurtje ongeveer,
het is helemaal plakkerig. en het lijkt op snot...



Dan heb je het goed gedaan....zo hoort het eruit te zien.

Een tip: zorg ervoor dat het niet overkookt want het is een rotklus om het op te ruimen. En de lijnzaad zo snel mogelijk uit de pan halen en de pan meteen afwassen...scheelt ook een hoop.

Valerie16
Berichten: 629
Geregistreerd: 31-07-03

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 06-11-03 15:37

jah echt plakbucht :s ik was wel 15 min zoet met de pan schoon te schrobben

Imker

Berichten: 17539
Geregistreerd: 30-10-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-11-03 15:40

Flower schreef:
Lijnzaad moet je kapot koken


Bullshit... Gewoon overgieten met kokend water en af laten koelen, dan is het blauwzuur al verdwenen.

Als je het wel kookt, gaan de werkzame stoffen er ook uit, aldus mevrouw mijn dierenarts. En als je het te lang in de koelkast bewaard, krijg je ook een hoop schadelijke stoffen.

DominiqueDG
Berichten: 1563
Geregistreerd: 11-07-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-11-03 16:11

Toevallig heb ik net lijnzaad gekookt en de DA heeft mij het volgende advies gegeven:

Men neme 1 thee/koffiebeker tot aan de rand gevuld met lijnzaad
Dan doe je de beker lijnzaad in een pan en die vul je voor de helft met water (gewoon een middelgroot pannetje).
Dan 10 minuten laten koken.
En dan laten afkoelen.

Succes!