*yummie* Tis alleen jammer dat het zoveel moeite is om voorjezelf klaar te maken, en dat m'n vriend het afgrijselijk vind, en ik het aan mijn huisgenoten ook al niet kan slijten...
Laat ik nou vanavond ook zuurkool op hebben. Ik eet het gewoon met gekookte taters (aardappelen) en appelmoes. Dat stamt nog uit de tijd dat ik heel klein was. Ik hield niet van zuurkool, maar moest het opeten, dat deed ik dus altijd met een beetje appelmoes. Alles smaakte namelijk lekker met appelmoes.
Mickey
Berichten: 34755
Geregistreerd: 25-02-01
Woonplaats: Daar waar mijn huis woont
Geplaatst: 03-11-03 22:22
Zuurkool vind ik heerlijk Ik maak het meestal als volgt: Je koopt een pakje wijnzuurkool. magere spekblokjes champignons of andere paddestoelen peperkorreltjes.
En dan met aardappels of aardappelpuree en rookworst of braadworst.
Wat ook lekker is om als je nog een kliekje over hebt omdat de volgende dag koud of warm op een wit broodje te doen.
Belsje
Berichten: 3506
Geregistreerd: 28-10-02
Woonplaats: Belgisch Limburg
Geplaatst: 03-11-03 22:43
ooooooooh zuurkool!
Gewoon zuurkool met knackworstachtige dingetjes en slappe puree. Daar bega ik een moord voor . En een grote kwak mosterd erbij, anders is het niet af
Alleen spijtig dat thuis niemand dat lust, dus voor mij alleen wil zeggen dat ik zwanworstjes erbij krijg ... nog steeds geen echte worst in het klein gevonden.
jantina
Berichten: 12359
Geregistreerd: 13-01-01
Geplaatst: 03-11-03 23:43
Zuurkool + gestampte aardappelen + uitgebakken spekjes + een speklap of een unox worst = smullen
Anoniem
Geplaatst: 04-11-03 23:48
vandaag gegeten. zuurkool, aardapellen, rookworst en appelmoes.
PhiaBink
Berichten: 6328
Geregistreerd: 15-01-01
Woonplaats: Belgie!!
Geplaatst: 04-11-03 23:57
Wat ook lekker is, stukjes ananas er door doen, of rozijnen en stukjes appel.
horseless
Berichten: 2398
Geregistreerd: 28-10-02
Woonplaats: Gouda
Geplaatst: 05-11-03 00:02
zuurkool+gekookte aardappels+uitgebakken spekblokjes+speklapje meegekookt in de zuurkool+rookworst van de slager
Lieke
Berichten: 11351
Geregistreerd: 18-02-01
Woonplaats: Haarlem
Geplaatst: 07-11-03 00:02
Absoluut niet! Al sik iets niet lus tis het zuurkool.
esther82
Berichten: 2160
Geregistreerd: 02-06-03
Woonplaats: Bennebroek
Geplaatst: 07-11-03 12:51
Uit de Allerhande: kruidenzuurkool aardappelen chorizo geitenkaas
resultaat: een heerlijk smeuige stamppot, met knoflookworst. Zelf deed ik er nog maar een slavink voor de extra smaak.
Mijn schoonmoeder maakkt altijd een zuurkool-ovenschotel met banaan.
Mikkie
Berichten: 3964
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Landgraaf
Geplaatst: 07-11-03 15:25
Ik maak altijd aardappelstamp, dan kook ik de zuurkool, los daarvan dus. Ik bak gehakt rul. Dat doe ik allemaal in een ovenschaal, over de laag gehakt, strooi ik nog wat kerrie, daarna dus de zuurkool en als laatste de puree. Dat gratineer ik met kaas en dan nog even grillen in de oven. Spekjes uitbakken, of Rookworst erbij en klaar is kees, uuuhm..... mikkie dus.
Anoniem
Geplaatst: 07-11-03 18:01
Zuurkool is echt LEKKAH!!! Gewoon stampen met aardappels en een stuk rookworst
Feetje
Berichten: 11126
Geregistreerd: 08-12-02
Woonplaats: Het zonnige zuiden
Geplaatst: 07-11-03 19:54
Zuurkool stampot met koteletjes
organisator
Berichten: 1565
Geregistreerd: 15-12-02
Geplaatst: 07-11-03 19:57
mmmmmmmmmmm
en zit dan ook net aan een bord vol zuurkool toen ik dit bericht zag
Feetje
Berichten: 11126
Geregistreerd: 08-12-02
Woonplaats: Het zonnige zuiden
Geplaatst: 07-11-03 19:58
organisator schreef:
mmmmmmmmmmm
en zit dan ook net aan een bord vol zuurkool toen ik dit bericht zag
Eet jij dan voor de computer?
organisator
Berichten: 1565
Geregistreerd: 15-12-02
Geplaatst: 07-11-03 20:08
deze keer wel anders niet kijk ik get the picture
maar was een beetje moe en heb voor de pc zo'n heerlijke leren directeursstoel
Jennygirl
Berichten: 4491
Geregistreerd: 15-06-03
Woonplaats: Amsterdam
Geplaatst: 07-11-03 20:15
Feetje schreef:
Eet jij dan voor de computer?
Doe ik ook wel eens als mijn vriend er niet is.
Albert
Berichten: 5731
Geregistreerd: 16-10-02
Woonplaats: Zutphen
Geplaatst: 09-11-03 00:27
Zuurkoolschotel met spekjes en annanas. Laagje aardappelschijfjes laagje zuurkool, spekjes, annanas en zo verder in de oven..........heerlijk.
parouscha
Berichten: 16951
Geregistreerd: 21-04-02
Woonplaats: Friesland
Geplaatst: 09-11-03 09:35
aardappelpuree- zuurkool-ananas jam jam, en uiteraard rookworst
Angelique18
Berichten: 3599
Geregistreerd: 27-05-02
Woonplaats: Naast de efteling
Geplaatst: 09-11-03 15:24
Toch ook echt met ananas.. Lekker de sap bij de zuurkool doen als t staat te koken.. hmmm.. En met uitgebakken spekkies, en worst..
Apple
Berichten: 76189
Geregistreerd: 27-01-02
Woonplaats: Bij het strand
Geplaatst: 09-11-03 17:42
Zuurkool gewoon hebben we eerlijk gezegd niet zo vaak meer.
Bigos: - aardappelen - spekjes - rookworst (meestal verse rookworst of die van Unox uit de koeling) - zuurkool (meestal wijnzuurkool) - ui - blikje tomatenpuree - tijm/oregano (zwarte peper), bonenkruid of laurier zou ook kunnen - bouillonblokje
Aardappels opzetten, worst in aparte pan opwarmen. In andere pan spekjes uitbakken, gesnipperde ui erbij. Daarna kruiden, tomatenpuree, bouillonblokje toevoegen. Zuurkool erdoorheen. Aardappels stampen en daarna zuurkoolprutje erdoorheen roeren. Worst in plakjes snijden en er ook doorheen roeren.
Dit is echte winterkost en vaak doen we er twee dagen mee.
Overigens heb ik dit recept van mn moeder en ik dacht altijd dat dit gewoon een soort verzinsel van haar was. Nu blijkt dat Bigos een speciaal oudejaarsgerecht is in Polen. De ingredienten zijn vergelijkbaar alleen wordt daar geen tomatenpuree toegevoegd. De roodbruine kleur komt dan doordat de Bigos al enkele dagen van tevoren wordt klaargemaakt en lang wordt doorgekookt.