de sfeer bij ons met western...

Moderators: C_arola, Coby, Nicole288, Dyonne

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Mirkim

Berichten: 6142
Geregistreerd: 01-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-04-01 20:06

Ik heb veel respect voor de western sport. alles doen ze vanuit ontspanning, en heb zelf het ook een maandje gedaan, op een wat ervarender pony. Wat me opviel was, dat de western mensen, de engelse ruiters, helemaal neit respecteerden. Het lijkt dat het bij ons een hele secte is bij de western. Er is 1 instructrice, en wat zij zegt, is bijna heilig! dus als ik er tegen in gaat, is het neit te best!
Hoe zit dat bij jullie? Hoe is de sfeer tussen de engelsen en western mensen? kennen jullie elkaar allemaal? of is alles in 2 groepen verdeeld?


Cowgirl

Berichten: 23737
Geregistreerd: 04-03-01
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-04-01 20:28

Meestal is het andersom , kunnen de westernruiters de engelse niet waarderen.
Weet je het zijn dan gewoon een stelletje zeikerds. Ik rijd western maar ik kan ook mooi meepreten met mijn engelse stalgenoten en zij komen net zo goed bij mij kijken en vragen. Dus nogmaals ze zeiken gewoon. wel jammer trouwens.

' On bended knee is no way to be free'
Peter R de Vries.

Cowgirl

Berichten: 23737
Geregistreerd: 04-03-01
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-04-01 20:29

O wat een stomkop ben ik. Ik bedoel natuurlijk engelse ruiters die het western maar niks vinden!!

' On bended knee is no way to be free'
Peter R de Vries.

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-04-01 21:51

Bij ons op stal wordt niet gezeurd, maar wij staan op een springstal en dat vind ik een wereld van verschil met de dressuurstallen die ik ken.
En ach, laten we elkaar geen mietje noemen: paardenmensen zijn gewoon vaak zeikers! Dressuurruiters mauwen over springers, springers over dressuurmutsen, western is sowieso fout, eventing deugt ook niet, blablablablabla.....

Moraal van het verhaal: werk er gewoon niet aan mee, geniet van je paardje en doe gewoon wat je leuk vind!
Doen wij ook (sinds we weg zijn van de dressuurstal) en dat bevalt prrrrrrimaaaaaaa!

Enjoy, Sonja.

vikki

Berichten: 14286
Geregistreerd: 21-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-04-01 20:17

Wat ben ik blij dat het bij ons op stal anders ligt zeg!!! We zijn maar met zijn 3-tjes, misschien heeft dat er ook wat mee te maken maar we doen allemaal iets anders maar we vinden het ook allemaal even leuk! Ik rijd zelf western maar het maakt mij persoonlijk niets uit wat iemand doet, voor mij apart ga je er achterste voren op zitten of er onder hangen...maar ik weet wel wat jullie bedoelen...maar heb het gelukkig dus niet mee gemaakt. Door die MKZ ellende kan ik zelf niet naar Escala toe, maar het meisje waar ik op stal sta rijdt haar en ik weet zeker dat ze het goed doet ook al rijdt ze met haar eigen paard dressuur.(ze ment met een ander paard, springt ook wel en heeft een tijdje western les gehad...hihi...vandaar misschien...)Dus eh...laten we nou eens met z'n allen proberen om gewoon te respecteren wat een ander met zijn of haar paard doet zolang het maar op een paarvriendelijke manier is! Dat lijkt mij toch het belangrijkst! Cool

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: vikki op 2001-04-02 20:17 ]</font>

Jolande

Berichten: 1835
Geregistreerd: 05-04-01
Woonplaats: Dichtbij Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-04-01 00:28

Ik sta op een gemengde stal met spring, dressuur, westernruiters en Desiree. Dit gaat onderling best goed. Ik moet wel eerlijk zeggen dat dit de eerste stalling is waar ik het idee heb niet voor gek verklaard te worden. Dit komt misschien ook wel omdat er steeds meer westernruiters bij komen. Bij de vorige stallingen kreeg ik regelmatig opmerkingen als: ´waar is je koe´ of ´waar is je lasso´ of ´daar heb je de cowboys´. Ook onze training methodes werden vaak aan de kant geveegd en als niet werkend beschouwd. Ik kreeg zelfs de term: zonde van het paard op me af. Ik rij al 8jr western, en naar mijn idee zijn het de dressuurruiters die het er naar hebben gemaakt dat ze scheef worden aangekeken door westernruiters. Ik heb door de jaren al heel wat rot opmerkingen moeten inkasseren en dit vele westernruiters met mij. Het probleem nu is, dat een westernruiter automatisch denkt niet serieus genomen te worden door een dressuur-springruiter omdat dit al te vaak is voorgekomen. Hebben meer mensen dit gevoel ook?

Groetjes,

Jolande

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-04-01 12:22

Zeker weten, heel herkenbaar. En daardoor schiet je soms alvast in de verdediging omdat je er standaard maar vanuit gaat dat ze je toch niet serieus nemen.
Je ziet dat hier ook wel eens: dan schrijven mensen dat het een dagje niet lukte met dressuren, dus "toen heb ik de teugels maar losgegooid en ben ik gaan westernrijden"... Inmiddels weet ik dat de dames hier het echt niet slecht bedoelen, maar eigenlijk kriebelen m'n nekhaartjes ervan en willen ze overeind gaan staan..... Nog een overblijvertje uit de "horses-tijd" denk ik.

En opmerkingen dat het "zonde" is, daar kunne n we ook over meepraten. Wij hebben oa een KWPN'er met Dorutobloed, en dat wordt toch ook wel eens als "zonde" gezien, want dat beest heeft een fabelachtige draf en dan ga je er "maar" mee westernrijden....

Ach, drie keer slikken, en weer lekker genieten van je paardje, want daar draait het toch om? Zal mij een worst zijn wat iemand met z'n paard doet, al gaan ze er 6x per dag achtersevoren opzitten.... als je maar lol hebt!!!! *LOL*

Grtz!

vikki

Berichten: 14286
Geregistreerd: 21-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-04-01 19:14

Ben ik dus helemaal met je eens Sonja Party!! Party!! Party!!

Maaike

Berichten: 11864
Geregistreerd: 12-01-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-04-01 19:15

Citaat:
Op 2001-04-05 12:22, schreef Sonja:
Zal mij een worst zijn wat iemand met z'n paard doet, al gaan ze er 6x per dag achtersevoren opzitten.... als je maar lol hebt!!!! *LOL*

Grtz!


hahahhahaa die klinkt heeeel erg leuk sonja!!! maar ben t idd helemaal met je eens!! ik zit trouwens 10x per dag achterstevoren op mn hobbelpaard, mag dat ook??? Verward Knipoog Knipoog

Je hoeft niet meteen een vlinder te zijn
Obsession SL (v. Orbaldo II) mijn grote trots :+:

Mirkim

Berichten: 6142
Geregistreerd: 01-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 05-04-01 20:07

ik krijg vaak opmerkingen als: he daar heb je die dressuurkakker ook! ja, sorry ik vind dressuur eenmaal leuker als western. en heb niet echt een western paard onder mijn kont! dus tja, niks van aan trekken dan maar!

vikki

Berichten: 14286
Geregistreerd: 21-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-04-01 21:14

zal je mij niet hoor zeggen hoor Kimmy!!! Lachen Het gaat er toch om dat je zelf lol beleeft en of je dat nou doet met dressuur, western, springen, endurance, onderste boven er op zitten, er onder hangen...voor mijn apart neem je je paard op jouw rug ipv andersom... *LOL* *LOL* *LOL* ik vind het trouwens erg leuk dat je deze "discussie" in het leven hebt geroepen, misschien dat iedereen nou eindelijk gewoon eens respect heeft voor wat een ander doet ongeacht wat hij/zij zelf leuk vindt he. Groetjes Vikki

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-04-01 21:36

Kimmy, je zal mij niet horen mauwen dat jij dressuur rijdt hoor (heb ik zelf ook 25 jaar gedaan); ieder z'n smaak en stijl, toch? En zolang iedereen elkaar in z'n waarde laat, passen we met veel paarden in een bak!

Enne Maaike, ik vind het best hoor! Zal ik je komen duwen? *LOL* Knipoog) *LOL*

Grtz!!!

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-04-01 20:34

zelf ben ik een echte dressuurkakker, met gilet en al. Ik sta op een gemengde stal (he vikki????!!!) sorry dat ik het moet zeggen, maar het niveau is daar niet heel hoog. Er zijn wel w-ruiters die mijn mening waarderen, ook over hun rijden en hun paard. Ik draai al een tijdje mee tussen de paarden en ontspanning is het begin van alles, samen met geduld en tact. Het klinkt roomser dan de paus, maar met mijn paard moet je wel, hihi.
een goede ruiter, menner, laten we zeggen paardenman (-mens) kan ik wel op waarde schatten, het kan me niet schelen hoe of wat iemand doet met zijn paard als het maar kwaliteit heeft.
Wat geinig blijft is dat mijn dressuurpaard op zijn manier ook wat oefeningen kan, de westernruiters kunnen daar ook wel mee omgaan. Goh kan ie spinnen, goh kan ie stoppen?? uhu, ja want controle is heel belangrijk, al loop je er alleen al naast.
Kreten als 'het is heeeeel anders', ' je doet alles fout' en ' je zult alles af moeten leren' en niet te vergeten : 'je kunt niet op mijn paard rijden , want dan verpest je hem' zijn aan mij niet besteed. Ik uit ze niet en ik luister er niet naar.
Een echte ruiter past zich gevoelsmatig aan aan het paard, maakt niet uit wat voor zadel erop ligt. 'oh dat doe ik wel ff' gaat voor mij ook niet op. Het is natuurlijk niet zo dat een goede ruiter zomaar een westernpaard toppie laat lopen, maar hij zal zeker niet stug zijn eigen methode toepassen zodra hij merkt dat dat paard dat niet kent.
Stel ik kruip op Milena (stel he) dan ga ik toch ook eerst ff aanvoelen op mijn gemak waar ik op zit??? Niet zomaar hupsakeee daar gaan we dan. Ik zou al blij zijn als ik de hup, ho, links en rechts kan vinden.

#Ymke#

Berichten: 13943
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: In het brabantse land

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-04-01 23:46

ik rij zelf fanatiek dressuur, maar een vriendin van mij heeft een pony die westernmatig is aangereden. Zij leert mij kleine dingetjes van western ( zoals ontspannen in het bos) en ik leer haar dressuur dingen ( ze wil dressuurwedstrijden rijden). Ik vind het leuk om andere dingen te leren van een heeeeel ander soort tak van de ruitersport en het verbaast me steeds weer hoe goed mijn pony loopt op western ( persoonlijk wil ik er niet op overstappen,maar vind het wel leuk om te zien)

Groetjes ymke

Where Life begins and Love never ends <3
6-5-2015 papa en mama geworden van Hanne

Desiree

Berichten: 28760
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-04-01 12:04

bij ons op stal wordt iedereen gelaten in wat ze doet en niemand kijkt neer op iemand. Wel eigen ideeen, dat wel.

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-04-01 13:19

He Lov, ik ben vooral benieuwd of je de HO zou vinden! *LOL* *LOL* *LOL*
Gr, Sonja.

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-04-01 20:16

de ho niet wel whoah hoop ik, hihi

Caballo

Berichten: 1160
Geregistreerd: 17-04-01
Woonplaats: Texas, USA

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-04-01 01:22

Ik ben er heilig van overtuigd dat het niet verkeerd is voor een westernruiter om wat dressuur te leren. Daarnaast vind ik gewoon dat iedereen elkaar moet respecteren in wat zij doen. Net zoals dat iemand een ander ras af gaat staan kraken Boos! . Kan je toch niet maken. Gaat er toch om waar die persoon blij mee is? Hou je commentaar voor, vind ik. En dat geldt voor een hoop mensen <IMG SRC="/forums/images/smiles/shout.gif"> .
groetjes Caballo

Mirkim

Berichten: 6142
Geregistreerd: 01-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-04-01 09:23

applaus caballo. helemaal mee eens. ik ga Raldi een keer een western zadel opdoen heb ik overlegd met een western instructrice. zou mij benieuwen hoe dat zit.

carola

Berichten: 8685
Geregistreerd: 18-04-01
Woonplaats: Putten

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-04-01 15:20

Het gaat er hier over dat dressuurruiters westernruiters (en springruiters) niet accepteren en respecteren, maar dressuurruiters accepteren en respecteren vaak elkaar niet eens!

Ikzelf rij western, dressuur, men en ik spring veel. (Niet allemaal met 1 paard hoor!)
Ik vind het allemaal even leuk en vooral de afwisseling vind ik heel belangrijk. En zoals al eerder werd genoemd; het is toch het belangrijkste dat je lol heb met je paarden???

En wat anderen ervan zeggen: lekker laten doorlullen en jaloers (?!?) laten zijn!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 35 bezoekers