Ik ben bijna jarig en dan moet ik natuurlijk wat lekkers te eten hebben voor mijzelf en mijn gasten. Ik moet voor 7 mensen eten hebben. Ik heb geen zin om op de dag zelf lang in de keuken te staan, maar ik kan de dag ervoor wel voorbereidingen maken. Wat zal ik eens maken? Standaard was het altijd soep en salade, maar daar heb ik nu eigenlijk eens geen zin in. Wie heeft er tips?
[IM] Mijn Gouwe Ouwe is niet meer... Om vreugde te kunnen vermenigvuldigen, moet men haar delen Je kunt de richting van de wind niet veranderen, wél de stand van de zeilen.
Misschien van die "pasta-nestjes" (ik weet niet hoe die heten) en dan verschillende soorten saus maken. Dat is van te voren te maken en desnoods eerst in te vriezen. Je bent dan zelfs voorbereid op eventuele vegetariers.
Dan is het ideaal om indisch te koken. Veel gerechten kun je van te voren klaar maken en dan kunnen de kruiden nog eventjes goed hun werk doen. Op de dag zelf maak je alleen de groente gerechten en de rijst. En als je nasi maakt kan dat ook een dag van te voren.
Gister heb ik een nieuw voorgerecht verzonnen, echt superlekker en makkelijk te maken:
Benodigdheden: 2 stronken witlof alfalfa jonge erwtspuiten (verkrijgbaar bij o.a. Konmar en Super) Honingmosterd-dressing Parmaham
Bereiding:
Van de stronken witlof haal je de bladeren af, je hebt dan een soort bootje op je snijplank. Leg hierin een stuk of 6 erwtspuiten en daaroverheen een laag(je) alfalfa. Dan honingmosterddressing eroverheen en leg dan het bootje op een plak ham. De ham rol je strak om het bootje heen, zodat je een soort rolmopsje hebt.
Netjes gedecoreerd op een bord leggen en met het handje naar binnen schuiven.
Nou, ik heb allerlei lekkere gerchten gezien inmiddels. Dat wat ik uiteindelijk gemaakt heb, is kip in champignonroomsaus met rijst erbij. En iedereen vond het erg lekker, dus die missie was geslaagd.
[IM] Mijn Gouwe Ouwe is niet meer... Om vreugde te kunnen vermenigvuldigen, moet men haar delen Je kunt de richting van de wind niet veranderen, wél de stand van de zeilen.