De hoek in getrapt van ponymerrie, rotbeest!!!!!!

Moderators: C_arola, Coby, Nicole288, Dyonne

 
 
sonjabelgium

Berichten: 6907
Geregistreerd: 11-09-02

De hoek in getrapt van ponymerrie, rotbeest!!!!!!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 03-10-03 10:19

Gisterenavond haalde ik onze ponymerrie binnen. Ik wou niet onder de stroomdraden door kruipen, want de uitloop is wat "muddy" nu (en had het poortje al gesloten), en dus besloot ik langs de stal waar de merrie al stond te eten naar buiten te gaan. Ze stond met 'r kont voor de deur, dus zoals wel vaker heeft ik haar een duwtje tegen 'r kont om over te stappen op zij. Draaid ze zich om, oren in de nek en gaat ze daar een partijtje bokken Boos! Boos! Boos!. Natuurlijk heeft mijn man dat gezien, KRENG MOET BUITEN . Ze is ook zoooooo vreselijk druk de laatste tijd, loopt constant op en neer in de stal terwijl ze haar hooi niet bekijkt, en ze kan buiten ook Verward Begrijp het wel van mijn man z'n kant uit, want tot nu toe kon ik 'r nog steeds laten doen wat ik wou, maar gisteren keerde ze zich ook tegen mij. "Zie je nu wel" heb ik gisteren enkele keren mogen horen ... Moet toegeven, ik was echt bang . Pffffff ... Wat moet ik hier nu mee????? Vanmorgen deed ze alsof er niets gebeurt was, maar opnieuw keek ze erg chaggie en deed ze die oren zo deels naar achter. Wij klikken gewoon niet met haar ... Vrees met het gebeurde dat de inzet van mijn man om te proberen haar toch naar ons te voegen terug totaal verloren is. Moet ook toegeven, zo kan het niet langer ... zo wil ik het zelf ook niet . Pfffffff ... En niemand die haar wil Huilen. Wat moet een mens verdomme hiermee aanvangen??????? Ik wil haar niet dumpen en ik wil 'r niet naar de slacht laten gaan zoals iemand al eens suggestief liet vallen .

BC260894 - GL211096 - GA270405 - BO120607 - GN120710
5 Zoete snoetjes <3 THANX FOR THE VOTES FOR NEELTJE - http://9maand.be/ SHE WON *\o/*

Elke dag is een uitdaging… & een kans om te genieten.


mirkip

Berichten: 6394
Geregistreerd: 11-09-01
Woonplaats: (Oost) Noord-Brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-10-03 10:27

nee inderdaad zo is het niet leuk meer! echt erg joh!
is hij van zichzelf wel lief? of hoe is het karakter van het paard dan?
want zoals ik uit je verhaal begrijp is hij van nature een uhm 'rotbeest' (om het zo maar even lomp te zeggen).

karuna
Drukke kabouter

Berichten: 37154
Geregistreerd: 14-05-03
Woonplaats: Ergens waar het rustig is FrNl

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-10-03 10:38

Is dit alleen met eten zo of altijd.

Mijn merensmerrie vertoonde ook dit gedrag. Die was niet gesocialiseerd en eigenlijk halfwild toen we haar kochten op haar 2e. Had alleen maar in haar eentje buiten in een wei aan een rivier gestaan zonder iemand te zien en daarom accpeteerde ze helemaal geen leiding, Niet van mensen maar ook niet van paarden.

En daar zijn we 3 jaar mee bezig geweest van een mensen aanvaller tot een lieverd met gebruiksaanwijzing. het is nog steeds een pony waar je wat bij op moet passen, niet vlak achterlangslopen of zo. Maar het meisje waar hij nu van is kan er alles mee doen, alleen vreemden zal ze blijven domineren met alle gevolgen van dien. Ze dreigt en als je onzeker reageert pakt ze je, doe je alsof je neus bloed is er niks aan de hand.

Ik denk een kwestie van heel veel geduld hebben.

We hebben heleen juist steeds s avonds binnengehaald en daarna eten gegeven en in de ochtend weer buiten gezet zodat ze iedere dag in handen kwam. Ze heeft een tijdje later ook dag en nacht buiten gestaan en toen merkte we dat ze toch weer iets afgleed naar haar oude gedrag.

Ook ons is wel eens door de hoefsmid gezegt breng dat beest naar de slager ze is vals. Nee dat was ze niet, gewoon dominant maar toch ook erg onzeker. EN ze had een hekel aan de smid, een andre kon haar wel gewoon bekappen. Ze mepte die smid zelfs nog met en hoge dosis sedalin in elkaar, hij deed gewoon te lomp.

Overleg eens met je dierenarts mischien kan hij je helpen met ondersteunende middelen of zo.

Geen auto, 100000 euro of een mooie reis maar wél dit prachtige onderschrift
Karuna is een sociaal wat onthande computergebruiker met myopie
En dan ben je opeens weg. Mutsje het is goed zo Dag oude man

vanity

Berichten: 3259
Geregistreerd: 25-02-03
Woonplaats: Herentals (BE)

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-10-03 10:44

het wordt dus wel tijd hé dat ze iemand vindt! Haha!

Ik heb je foto's gehad en ze is wel echt mooi, ik zal je echt zo snel mogelijk iets laten weten!
Laatst bijgewerkt door vanity op 03-10-03 10:45, in het totaal 1 keer bewerkt

trotse mama van 5 kindjes!!!
If you're talking behind my back, you're in a good position to kiss my ass !!

796285
Berichten: 6664
Geregistreerd: 04-06-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-10-03 10:44

Dit wil niemand op Bokt natuurlijk horen. Maar ik zou een zweep meenemen en zorgen dat ze dit nooit nooit NOOIT meer in d'r koppie haalt. Nu wandelt ze gewoon over je heen, maar jij als leider moet haar opzij kunnen duwen zonder dat ze daar een tantrum over gooit.

Ann

Berichten: 13234
Geregistreerd: 28-06-03
Woonplaats: Friesland

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-10-03 10:52

Ik ga met het antwoord van Arwen mee, een lange dressuurzweep of een longeerzweep meenemen en een tik(je) geven als ze niet voor jou aan de kant gaat, je kunt haar ook een schop onder de kont geven Haha! maar de kans dat ze terugtrapt is erg groot, met een zweep kun je meer op afstand blijven.

Gillian
Mei 1993 - Sept 2016

holly
Berichten: 8840
Geregistreerd: 26-09-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-10-03 11:06

Met zwepen gaan timmeren is ook niet alles hoor, je maakt ze bang en zullen altijd die zweep herkennen als iets vreselijks.

Je bent wel op een punt gekomen dat lief doen verkeerd uitpakt.
Ik heb een hengstje die precies zo vervelend kan doen.
Zo kan hij bv willen drammen om door te lopen als ik vraag om stil te staan. Helaas voor hem maar ik wacht wel hoor. Stil staan is stilstaan en als hij niet meewerkt duurt het alleen maar langer voor hij weer door mag lopen. Ik hou niet van drammen.
Zo kan hij ook tijdens het eten de neiging hebben om te schoppen, dat weet ik dus daag ik het niet uit, moet ik er toevallig toch achterlangs en dreigt hij dan krijgt hij dat ook te weten ook.
Hij mag zijn vrijheid hebben, maar zijn zin doorzetten dat gaat er niet in.
Als ik wil dat er even geluisterd word, dan zal hij dat ook moeten.
Zo kan hij bv vervelend doen als ik hem wil poetsen, maar dat wil niet zeggen dat ik dat toelaat. Ook hij moet leren wat wel en niet is toegestaan.
Zijn leeftijd is anderhalf.

Ik denk dat je er even een poosje wat meer tijd in moet steken om bezig te zijn wat wel en niet kan en daar ook concequent in zijn. Wat vandaag niet mag, mag morgen ook niet.

796285
Berichten: 6664
Geregistreerd: 04-06-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-10-03 11:10

Oh ik werk normaal ook niet met zwepen hoor, heb er niet eens eentje. Ik schop eigenlijk in reflex gewoon flink terug tegen kont of onder de buik. Tja, mooi is het niet, maar wel effectief. Een hoger in rang staand paard zou ook terug schoppen, en nog 3x harder ook.
Maar als je erachter staat ben je gewoon in een gevarenzone, en dan kan je het beter met een zweep oplossen. Beter met een zweep als helemaal niet...

irene

Berichten: 3538
Geregistreerd: 08-06-01
Woonplaats: Culemborg

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-10-03 11:14

Ik heb het gehad met mijn hengstveulen vorig jaar of begin dit jaar, dat weet ik niet eens meer Bloos!
ook de vraag op bokt gedumpt en kreeg als advies om hem hard aan te pakken.
Op een gegeven moment stond hij in de inloopstal en probeerde weer te trappen. Ik heb hem werkelijk alle hoeken van de stal laten zien en hij heeft het nooit weer gedaan.
Weleens geprobeerd maar dan was een flinke schreeuw alweer voldoende om hem tot de orde te roepen.

Wat ik ervan geleerd heb? Zachte heelmeesters maken stinkende wonden.

The best thing for the inside of a horse is the outside of a stable.
Jacob R. Ludlow,1897

Ann

Berichten: 13234
Geregistreerd: 28-06-03
Woonplaats: Friesland

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-10-03 11:25

Je hoeft de pony niet een keiharde tik te geven met de zweep, ik zie het meer als een verlengstuk van je arm, een heel klein tikje kan voldoende zijn, als je verder een goede band met je paard hebt, wordt hij/zij heus niet zomaar bang voor je omdat je een zweep hebt gebruikt, ik heb een Tinker die een ontzettende draak is met eten en haar maatje bij zijn voerbak wegjaagt, als ik op het land ben, ben ik de baas en corrigeer haar door haar met een lange dressuurzweep een heel klein tikje te geven, daarna komt ze heel schijnheilig naar me toe om vrede te sluiten.
Laatst bijgewerkt door Ann op 03-10-03 11:26, in het totaal 1 keer bewerkt

Gillian
Mei 1993 - Sept 2016

Dennis

Berichten: 31456
Geregistreerd: 23-05-01
Woonplaats: Slootdorp

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-10-03 11:26

Ja, idd. Gewoon hard aan pakken.

Dennis heeft ook wel eens een verschrikkelijke rotschop van mij gehad(die bij mij verkeerd aan kwam zodat ik 's avonds in het ziekenhuis zat om foto's van mijn teen te laten maken). Hij dacht mij ff te kunnen schoppen en aan de kant te kunnen duwen. Mooi niet dus.

Het was wel meteen de laatste keer dat hij het geprobeerd heeft. Maar een zweepje is een veiligere oplossing, je sta dan op afstand zodat jij niet geraakt kan worden.

Super fijn voer bestel je hier: https://equilin.eu/?partner=217
*Als je haar voor je ogen waait, als je jas om je lichaam draait, als de wind langs wangen aait, weet dat ik je mis* - Acda en de Munnik

sonjabelgium

Berichten: 6907
Geregistreerd: 11-09-02

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 03-10-03 11:28

karuna schreef:
Is dit alleen met eten zo of altijd.


Ze is tegen mijn man vaker zo, zelfs op de wei zou ze hem eruit trappen als het haar niet zint. Ze deed het ook als ze in koppel stond met onze inbrave fjord, en ook als ze alleen is, ook als ze haar slobber heeft onder 'r neus en ook als ze haar eten op heeft en voldaan is ... ze moet hem gewoon niet!!!!!!! Ze weet dat hij haar op kracht kan pakken en dat pikt mevrouw niet. Ze is gewoon ALFA en wil dit verdedigen! Tot recent aanvaarde ze het van mij wel, maar ineens krijg ik me daar een partij'tje box te verwerken ... Ik heb 'r meteen een vuistslag gegeven op 'r kont en toen liep ze een pas verder, kwam meteen weer terug, en toen heb ik gegild ....... ik was echt bang! Deze middag heb ik haar een kruiwagen vers geplukt lang gras gegeven (het regent nogal hard hier en ik wou 'r toch vers gras laten eten). Heeft ze boven haar beide ogen wondjes nu Verward Hoe doet ze dat toch??? Loopt ze met 'r kop ergens tegenaan uit frustratie (omdat ze nu 's niet op de wei mag? ze heeft een erg ruime stal en een uitloop waar ze in kan), wat is er toch aan de hand met haar???? Ik weet echt niet wat ik ermee moet aanvangen nu! Iemand die al vaker bloedpaardjes heeft gehad zal 'r waarschijnlijk eerder een makkie vinden, maar voor ons is het echt een probleem . Volgens mij is dit beestje gewoon héél erg aan een dominante leider toe die haar 's erg op 'r plek zet! Onze ruin is veel te braaf en voegt zich meteen naar haar wensen (zo erg zelfs dat ik hem af en toe in bescherming moest nemen in het begin), de hengst trapt ze zo de hoek in (die heeft echt schrik van haar), zomaar ... en dat terwijl hij wel dubbel haar volume is! Mijn man moet uitkijken, want daar is ze standaard al bokkig (nieuw woord Haha!) tegen, en nu ik ook al ... HULLLLLLP Wie heeft er een tang van een paard lopen die deze snotneus 's ferm kan op 'r plek zetten?

Als ik als basisuitrusting al met zwepen moet beginnen bedank ik ervoor, dan mag ze van mijn part naar de slager vertrekken! Het kan gewoon niet!!!! Ik heb kinderen ook, welk voorbeeld heef ik aan m'n paardengekke dochter als ze ziet dat mama even de pony af gaat ranselen om de stal te kunnen uitmesten??? Ik ga ervan uit dat de situatie alleen gaat escaleren van hier, want ze voelt het feilloos aan dat ze me de stuipen op het lijf gejaagd heeft Ze moet gewoon haar "maat" vinden om opgevoed te worden, iemand die echt zich niet laat imponeren door haar, en die 'r met stevige en eerlijke manieren terug zet waar ze hoort te staan!!!!! (help, ik ben een scheitluis als het hier op aankomt, da's meteen ook de reden dat ik 'r moeder heb weggedaan en die is nu erg braaf geworden ... die bloederige types liggen me gewoon niet)
Laatst bijgewerkt door sonjabelgium op 03-10-03 11:33, in het totaal 1 keer bewerkt

BC260894 - GL211096 - GA270405 - BO120607 - GN120710
5 Zoete snoetjes <3 THANX FOR THE VOTES FOR NEELTJE - http://9maand.be/ SHE WON *\o/*

Elke dag is een uitdaging… & een kans om te genieten.

irene

Berichten: 3538
Geregistreerd: 08-06-01
Woonplaats: Culemborg

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-10-03 11:31

In dit geval zou ik zeggen, gooi haar in een kudde met andere pony's waarin een duidelijke leider is, zodat ze haar plaats leert kennen.
Als je dichterbij had gewoont, had je haar gerust een poosje bij die van mij mogen zetten, die weten wel raad met al te bijdehante jaarlingen }>

The best thing for the inside of a horse is the outside of a stable.
Jacob R. Ludlow,1897

796285
Berichten: 6664
Geregistreerd: 04-06-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-10-03 11:39

Of je brengt haar naar een ander die het doet (maar dan gaat jou probleem niet weg) of je gaat de confrontatie een keer aan als je kinderen niet in de buurt zijn. Want dit probleem gaat echt niet weg door liefjes te zijn tegen de pony, zo te horen heeft ze dat donders goed door.

Als je het 1x goed vaststelt - JIJ bent de leider en ze gaat maar voor je opzij, niet alleen zonder slaan maar ook nog eens zonder morren - dan heb je dik kans dat ze volgende keer bij die bepaalde stemtoon al inbind. En de keer daarop gewoon aan de kant gaat als je dat vraagt.

Ik begrijp best dat het idee je niets aanstaat, maar dan moet je ook accepteren dat dit niet beter gaat worden als je er niets aan doet. De pony klinkt behoorlijk gevaarlijk zo, zeker als je kleine kinderen hebt rondlopen. Haar goed streng heropvoeden vind ik een stuk paardvriendelijker dan er een isolatie-geval van te maken, waar niemand ooit aankomt omdat ze 'gemeen' is.

Ann

Berichten: 13234
Geregistreerd: 28-06-03
Woonplaats: Friesland

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-10-03 11:40

Tussen afranselen en een kleine tik geven zit een wereld van verschil, sonjabelgium, ik loopt absoluut niet de hele tijd met een zweep rond als ik bij de paarden ben, ik weet hoe mijn Tinker doet tijdens het eten en spring daar op in, ik kan en wil niet voor jou bepalen wat het beste bij jullie past... ik geef alleen aan wat ik zou doen in die situatie.

Gillian
Mei 1993 - Sept 2016

sonjabelgium

Berichten: 6907
Geregistreerd: 11-09-02

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 03-10-03 11:45

Ann, ik heb ook een tinker staan (en een fjord), als ik die moet verbeteren op een fout is een klein tikje ERG imposant en hij zal al snel wijken dan vaak is een gil of een grom (letterlijk) al voldoende Haha!. De ponymerrie krijgt IEDERE KEER een schop van mijn man als ze bokt naar hem, en ze doet het IEDERE KEER opnieuw (of dreigen tot wat we niet afstraffen natuurlijk). Ze is verdomd koppig (of dom Verward). Het staat als een paal boven water, ze ligt ons niet, nu niet en zal ons ook later niet liggen. Hoe sneller ze weg is hoe liever ik het zou hebben nu. Ik vind het zowiezo al hard om 'r af te geven, maar zo hoeft het voor mij niet meer. ZO kan ik het niet aan. Slaan ligt in mijn aard niet gewoon. Ik heb 'r gisteren een stel meppen en een vuistslag rijker gemaakt en de halve nacht heb ik liggen woelen en piekeren erover. The only way is the outgoing way vrees ik . En liefst snel nog ook, ik zie het niet zitten om hier telkens mee geconfronteerd te worden zoals het met mijn man het geval is. Ik weet nu hoe hij zich voelt ... hoe "klein" je nog bent op zo'n moment!!!!!
Laatst bijgewerkt door sonjabelgium op 03-10-03 11:49, in het totaal 1 keer bewerkt

BC260894 - GL211096 - GA270405 - BO120607 - GN120710
5 Zoete snoetjes <3 THANX FOR THE VOTES FOR NEELTJE - http://9maand.be/ SHE WON *\o/*

Elke dag is een uitdaging… & een kans om te genieten.

Ann

Berichten: 13234
Geregistreerd: 28-06-03
Woonplaats: Friesland

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-10-03 11:49

Ik denk dat je haar bij iemand anders moet onderbrengen, het liefst in een kudde met andere paarden/pony's.

Haar weg brengen naar een slager zou voor mij nog geen optie zijn, bij iemand anders kan ze zich wel heel anders gedragen.

Ik weet dat ze nog erg jong is maar kun je niet alvast intensiever met haar bezig gaan, desnoods NH als jou dat ligt, doordat ze bepaalde dingen moet doen, leert ze jullie misschien beter te respecteren.

Gillian
Mei 1993 - Sept 2016

sonjabelgium

Berichten: 6907
Geregistreerd: 11-09-02

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 03-10-03 11:52

Klopt, maar niemand wil haar hebben ... ik zoek al sinds maart een thuis voor haar omdat de situatie met m'n man dan goed aan het verzuren was ... en nu, zes maanden later staat ze nog hier. Of ik had 'r moeten verkopen naar iemand die 'r wou kopen (voor een flink bedrag nog ook!) voor z'n 13-jarige dochter. Dat vond ik zelf compleet onverantwoord en heb ik geweigerd. Zoeentje als zij moet door een volwassene met kennis van zaken aangepakt worden, of ze zal inderdaad als biefstuk eindigen ...

BC260894 - GL211096 - GA270405 - BO120607 - GN120710
5 Zoete snoetjes <3 THANX FOR THE VOTES FOR NEELTJE - http://9maand.be/ SHE WON *\o/*

Elke dag is een uitdaging… & een kans om te genieten.

Billy

Berichten: 20699
Geregistreerd: 06-07-01
Woonplaats: Gemeente Tholen

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-10-03 11:53

Voor zover ik weet had je mogelijkheden om haar te verkopen, maar kon je er niet genoeg voor krijgen.
Ik denk dat het paard in verzet gaat omdat ze niet vriendelijk benaderd wordt.
Het enige wat ik hoor is dat het zo'n rotbeest is, en op een gegeven moment gaan ze zich daar naar gedragen. Voor je dochtertje, die haar wel vriendelijk tegemoet kwam, is er niks aan de hand.

Goedgekeurd onderschrift :)

Ann

Berichten: 13234
Geregistreerd: 28-06-03
Woonplaats: Friesland

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-10-03 11:58

Ik zou haar niet voor het geld verkopen, maar een goed tehuis voor haar zoeken bij iemand die met haar kan omgaan, het geld zou voor mij bijzaak zijn...

Gillian
Mei 1993 - Sept 2016

Saskia9
Berichten: 12295
Geregistreerd: 18-09-03
Woonplaats: Sprang Capelle

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-10-03 12:05

het lijkt wel alsof jullie in een cirkel zitten.paard schopt jullie schoppen trug.paard is bang om geschopt te worden en gaat weer schoppen.
ze merkt dat jullie bang zijn.
en dat jullie trug schoppen en slaan.zo voelt de merrie zich niet meer veilig en denkt dat het normaal is om geschopt te worden misschien is ze wel bang en dat ze daarom iedere keer schopt.
met heel veel geduld,
of toch een andere eigenaar zal het wel goedkomen.
in ieder geval succes

Karaat_the_newforest op Instagram


petraaken

Berichten: 44187
Geregistreerd: 17-07-03
Woonplaats: Zedelgem (België) provincie West-Vlaanderen

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-10-03 12:08

Sonja, het is duidelijk deze jaarling moet aangepakt worden of binnekort kan zelfs je dochtertje er niet meer bij. volgens mij vertelde jij een tijdje geleden dat je dochtertje alles met haar kon doen. Of heb ik dat verkeerd voor? Deze pony moet dus eens flink duidelijk gemaakt worden waar haar plaats is. soms maken Zachte heelmeesters inderdaad stinkende wonden..

Saar4
Berichten: 2345
Geregistreerd: 26-11-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-10-03 12:19

Ik heb dit probleem ook gehad. Mijn pony is in een kudde in een natuurgebied opgegroeid. Toen ik haar kreeg heeft ze geprobeerd mij tegen de stalwand dood te drukken. Tevens had ze vreselijk voedernijd. Ze trapte me letterlijk de stal uit. Bij mij was het een (heel groot) dominantieprobleem. Paardje was verder helemaal niet vals ofzo/ Nu de verhoudingen tussen ons duidelijk zijn is het het liefste paard van de wereld en kan ik er alles mee.

Slaan is niet de oplossing. Daar krijg je zeker geen respect mee. Hoewel je als je veiligheid in het gedrang komt gedwongen bent een mep uit te delen. Doe het dan ook een keer goed hard en blijf daarna niet boos.

Als het bij jou ook een dominantieprobleem is, ik zou met haar gaan oefenen om duidelijk te maken dat jij de leider bent en niet zij.

YvonneAa
Berichten: 2063
Geregistreerd: 07-08-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-10-03 12:30

karuna schreef:

...tot een lieverd met gebruiksaanwijzing. het is nog steeds een pony waar je wat bij op moet passen, niet vlak achterlangslopen of zo. Maar het meisje waar hij nu van is kan er alles mee doen, alleen vreemden zal ze blijven domineren met alle gevolgen van dien. Ze dreigt en als je onzeker reageert pakt ze je, doe je alsof je neus bloed is er niks aan de hand.

Ik denk een kwestie van heel veel geduld hebben.



Dit is precies Jasmijn Een paard met een flinke gebruksaanwijzing, maar als je die eenmaal door hebt is het een schat!!

sonjabelgium

Berichten: 6907
Geregistreerd: 11-09-02

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 03-10-03 12:41

petraaken schreef:
Sonja, het is duidelijk deze jaarling moet aangepakt worden of binnekort kan zelfs je dochtertje er niet meer bij. volgens mij vertelde jij een tijdje geleden dat je dochtertje alles met haar kon doen. Of heb ik dat verkeerd voor? Deze pony moet dus eens flink duidelijk gemaakt worden waar haar plaats is. soms maken Zachte heelmeesters inderdaad stinkende wonden..


Klopt, m'n dochter kan er bij komen, neemt 'r mee aan de halster, kan 'r wassen zelfs. Dat kon ik ook, en ineens van de ene dag op de andere gaat ze me gewoon bedreigen en meppen terwijl we altijd al goede maatjes waren, ik en zij Huilen Ben daar best wel triest over, het was het feit die ik steeds gebruikte om 'r bij te houden hier, het excuus tegenover de familie ... het "ergste" is nog dat m'n man juist buiten was en hij het dus van de eerste lijn heeft zien gebeuren. Hij heeft al langer dit probleem met haar, en telkens weer ging ik zeggen van "t'ligt aan jou" ... nu deed ze het ook met mij terwijl ik haar niet eens iets "ergs" vroeg, gewoon een stapje opzij zodat ik door kon (en t'is niet de eerste keer dat ik dit vroeg, daarvoor zette ze gewoon het stapje opzij). Bang ben ik niet voor haar onder normale omstandigheden, dus angst kan ze niet geroken hebben .... ik ben juist degene die achter haar gaat zitten op de grond om 'r staart te kammen/uitpluizen, ik ben diegene die haar uit de wei gaat halen als de smid komt (heeft ze niet zo'n goede band mee Schijnheilig ), en t'is ook op mij dat het komt om uit te mesten terwijl ze gewoon in en uit komt lopen. Moest ik bang zijn zou ik dit zeker niet doen. De schrik sloeg pas toe toen gisteren een stel hoeven op me afkwam en die oren naar achter, het wit in 'r ogen ... echt eng! Ze kan niet gedacht hebben dat ik 'r pijn zou doen (doe ik ook niet), en nog minder dat ik 'r eten zou wegnemen (doe ik nooit, en nog minder moet ze delen met de anderen, want zij is de baas over hun beiden en bovendien zit ze nooit samen met de hengst die ene keer dat ze uitbrak daargelaten). Ze kwam van de (nog volle!!!!!) wei om 'r avondmaal (pulp/granen/zemelen papje) te eten en dan krijgt ze ook een half uurtje daarna haar hooiruif gevuld voor de nacht (wat ze niet eens opkrijgt). Je hoort zo vaak op bokt van "ik heb m'n paard verkocht, of te koop ... want het klikt niet!" Is het dan ineens zo raar dat het niet klikt met een bij ons geboren veulen (wetende dat het met de moeder ook niet klikte)? Lijkt wel alsof het zo is als het om een pony gaat of om een bij je thuis geboren veulen dat het dan "normaal" is dat alles koek en ei is. Da's niet zo, en ik vind het zelf jammer. Ze is echt de meest mooie pony die ik in lange tijd gezien heb (al kan ik 'r nu wel de nek omwringen -figuurlijk- voor die wondjes boven 'r ogen, t'zijn gelijk wengbrouwen) Denk er ernstig over na om 'r volledig terug op de uitloop te zetten. Daar had ze nooit wondjes en nu op de stal moet open uitloop eraan heeft ze die wel Verward

BC260894 - GL211096 - GA270405 - BO120607 - GN120710
5 Zoete snoetjes <3 THANX FOR THE VOTES FOR NEELTJE - http://9maand.be/ SHE WON *\o/*

Elke dag is een uitdaging… & een kans om te genieten.


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: YandexBot en 22 bezoekers