Bilkoord? Biltouwtje? Bucas Smartex Rain... HELP!!

Moderators: C_arola, Coby, Nicole288, Dyonne

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Idra

Berichten: 6129
Geregistreerd: 12-10-02
Woonplaats: Kortenaken (België)

Bilkoord? Biltouwtje? Bucas Smartex Rain... HELP!!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 05-09-03 20:45

Ik heb zonet de regendeken van Bucas voor Licor gekocht (ben nu weer 150 EUR lichter Geld, geld! , Hoera! Hoera! Wat is een paard toch fijn Tong uitsteken ). Ik vroeg of er bilkoorden aanzaten, waarop de winkelmevrouw me een touwtje aanduidt dat op de klitteband van de borstsluiting kleefde... Ze zei dat bij de meeste Bucas dekens de bilkoorden apart moesten bijgekocht worden, maar dat ze hier er dus bijzaten. Ik dacht bij mezelf: ik zal thuis wel uitvinden hoe ik dat als bilkoord bevestig...
Mooi niet dus!

Het is maar ÉÉN touwtje, terwijl ik er TWEE nodig heb, want een paard heeft twee billen, right? Nu heb ik hem dan maar bevestigd aan de twee gespen die zich het meest naar de kont van het paard toe bevinden, zeg maar, en nu is het dus meer een STAARTKOORD dan een BILKOORD.

Hoe bevestig ik dit touwtje als TWEE bilkoorden? Heb ik er dan geen TWEE nodig? Want dan zou het me WEL lukken...

Misschien ben ik gewoon wel erg blont Blond

Haha! Dit is echt een vreemde vraag

rhijnauwen

Berichten: 5044
Geregistreerd: 31-05-01
Woonplaats: Bunnik

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-09-03 21:10

ik heb ook zo'n deken! echt zalig! maar er zit idd alleen een koortje bij dat je kunt gebruiken als staartriem, bilkoorden heb ik tot nu toe niet nodig gehad, hij blijft perfect liggen!

ibikus
Berichten: 20688
Geregistreerd: 15-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-09-03 21:32

Het koortje knoop je aan de achterkant vast tussen de 2 'uiteindes', Bucas dekens horen niet te draaien (daarom zijn ze ook zo duur Haha!), het touwtje is alleen bestemd tegen het opwaaien aan de achterkant.

vanja

Berichten: 597
Geregistreerd: 03-01-03
Woonplaats: bij de zee... en bos, in noord holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-09-03 21:39

ik heb er vandaag dus ook net een Smartex rain gekocht Haha! ,idd €150.-, met bilkoorden, die zaten er woon bij (logisch, hij is al duur genoeg) en er zat dus ook een touwtje bij Verward geen idee wat ik daar mee moet, en ik gebruik dus ook de bilkoorden (2x), ook bij me andere Bucas zaten de bilkoorden er gewoon bij

Laui!

Berichten: 16863
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: wherever I wanna be

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-09-03 22:05

Ik heb meestal idd bilkoorden, die van de zijkant tussen de achterbenen door (gekruist) vastgemaakt worden aan de lusjes aan de achterkant. Wat dat betreft ben ik wel een Bucas Expert met een Smartex met dikke voering, zweetdekens en vliegendeken (daarnaast nog de nodige Bucas troep natuurlijk, je bent fan of je bent het niet).
Bij alle dekens, behalve de dunne zweetdeken zaten overigens driedubbele bilkoorden en dan nog dat touwtje. Dat touwtje doe ik altijd als volgt: aan de achterkant zitten 2 vierkante oogjes aan de deken genaaid. Men neme het koordje (touwtje, whatever, zo'n 30-40 cm lang gok ik en meestal blauw, toch?), doe het door de twee lusjes en leg er vervolgens een knoop in. Je knoopt dus de twee eindjes samen zoals je ook een knoop in het eind van je draad legt bij het naaien bijv. Op die manier gaat de knoop er niet uit (alle andere manieren hebben mij al touwtjes gekost) en bovendien blijkt dat de goede pasvorm te zijn, anders zijn ze altijd te kort of te lang en zit het dus toch niet echt geweldig. Het touwtje zit dan dus dubbel. Het lijkt misschien wat kort, maar bij mijn paard zit het dan perfect. En verschuiven doen de diverse dekens overigens nog steeds, zeker als hij gaat rollen. Door de kruisbanden onder de benen door moet de deken enigzins op de goede plek blijven liggen, maar bij alle dekens geldt dat als je die niet strak of juist te strak doet, het niet werkt. Wat dat betreft zijn Nieuw-Zeeland dekens die zich naar je paard vormen weer ideaal, die dingen zijn alleen niet te beuren (ben ik ff blij dat die arabieren van ons 1.60 en 1.65 m zijn Scheve mond )
Ik heb het pas 1x meegemaakt dat er geen bilkoorden bij zaten (die heten toch eigenlijk kruissingels oid?), verder altijd.
Laatst bijgewerkt door Laui! op 05-09-03 22:07, in het totaal 1 keer bewerkt

droebel

Berichten: 882
Geregistreerd: 21-04-03
Woonplaats: wijk bij Duurstede

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-09-03 22:05

Ik heb vorig jaar een bucas smartex rain gekocht en hier zaten ook geen bilriemen bij. alleen een koortje wat achter z'n kont langs loopt tegen het opwaaien. mij werd ook gezegd dat je die bilkoorden apart erbij moest kopen. die koorden zijn bedoeld om de deken op z'n plek te houden als hij gaat rollen. bucas dekens blijven vaak super liggen. heb bij mijn paard in het begin de bilkoorden van een andere deken eraan gehangen, maar hier kreeg hij schuurplekken van. heb ze er maar af gehaald. hij rolt met die deken en doet allerlei gekke dingen, maar die deken blijft super liggen.

cloris

Berichten: 4695
Geregistreerd: 23-11-01
Woonplaats: Den Helder

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-09-03 00:25

Ik heb bij de Bucas wel bilkoorden, maar ik doe ze bij Piropo niet gekruist, dan komt er namelijk wat knel te zitten Haha!

KozieZ

Berichten: 7756
Geregistreerd: 11-02-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-09-03 08:51

Bij mijn deken zaten ook gewoon bilkoorden en een staartriempje.

Voor die staartriempjes heb ikminmiddels een oplossing. Ik vind dat los en vast maken nooit leuk, dus heb ik een aantal kleine karabijnhaakjes gekocht (0.75 euro) en daar de touwtjes aangeknoopt. Nu hoef ik alleen het haakje nog los te klikken.

Idra

Berichten: 6129
Geregistreerd: 12-10-02
Woonplaats: Kortenaken (België)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 06-09-03 11:47

cloris schreef:
Ik heb bij de Bucas wel bilkoorden, maar ik doe ze bij Piropo niet gekruist, dan komt er namelijk wat knel te zitten Haha!


Haha!

Dank jullie zeer wel voor de reacties. De winkelmevrouw heeft me dus gewoon bedrogen, daar komt het op neer. Moest ik maar zo stom niet zijn om te denken dat zo'n inie-minietouwtje de bilkoordEN moest voorstellen


Maar goed, eerst maar eens kijken of het zo blijft liggen, en anders die bilkoorden erbij halen zeker...

Wel raar dat de ene het er WEL standaard bijkrijgt (VANJA?), en de andere niet?

(had vannacht trouwens een nachtmerrie dat iemand de deken 's nachts van Licors rug ging stelen.. Brrr... bye, bye 150 eur... Scheve mond )

maaike_vdv

Berichten: 4128
Geregistreerd: 09-04-01
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-09-03 12:39

Ik heb dezelfde deken, ook alleen met 1 bilkoord. Bij deze heb je als het goed is geen 2 nodig hoor, dus ik denk niet dat de die mevrouw van de winkel jou opzettelijk bedrogen heeft Haha!

Mijn pony loopt er de hele winter dag en nacht mee buiten, hij ligt altijd goed, ook na een flinke rolpartij.

Idra

Berichten: 6129
Geregistreerd: 12-10-02
Woonplaats: Kortenaken (België)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 06-09-03 12:44

En jij maakt hem ook gewoon als staartkoord vast?

lkaw

Berichten: 522
Geregistreerd: 29-04-03
Woonplaats: Jaaa, in het pittoreske Middenmeer...... maar dan 6 km erbuiten....

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-09-03 20:14

Hoi,

Ik heb ook de smartex rain. Die lag in de winkel zonder bilkoorden. Ik heb er gewoon naar gevraagd. De verkoopster dacht ook eerst dat er geen bilkoorden bij hoorden maar toen ik doorzeurde zei ze dat er volgens haar misschien nog een paar achter lagen Scheve mond .
Inderdaad. Ik kreeg een paar elastische bilkoorden (ideaal), weliswaar in de verkeerde kleur, maar dat maakt niks uit. En ja , dat touwtje hoort echt onder de staart door Knipoog .

Dus, gewoon terug gaan en je bilkoorden ophalen.

Veel succes

Sonja_vR

Berichten: 27462
Geregistreerd: 12-07-02
Woonplaats: Dusschen

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-09-03 20:21

zon touwtje onder de staart is een bilkoord
die riemen die gekruisd onder de benen doorgaan heten liesriemen
althans zo noemen wij ze altijd
maarreh als het goed is blijft die bucas met alleen dat bilkoortje ook heel goed liggen
als er nog iemand een regendeken van bucas zoekt
heb er nog 1 liggen hoor