Kaminka' s zwellingen op haar buik en nog meer...

Moderators: balance, C_arola, Sica, Neonlight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Mieke
Berichten: 6925
Geregistreerd: 09-02-01
Woonplaats: NH

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 24-09-01 11:01

Dat arme dier is altijd de klos. Zal ik er ooit aan wennen???? Verward

Vrijdag zou dus de dierenarts komen om naar die enorme zwellingen op Kaminka's buik te kijken. Dus ik haal haar vrijdag uit het land, staat ze op drie benen... Mijn hart zat in mijn keel!!

Even goed gekeken: wondje op haar linkervoorknie, straaltje bloed en een dikke knie. Dat is dus een klap geweest, de zoveelste... Aangezien Toon de enige is die bij haar in het land staat heb ik hem een zeer vernietigende blik toegeworpen. Extreme duivel Extreme duivel Extreme duivel Nou slaat Toon nooit naar andere paarden, dus het kan tijdens spelen of zo gebeurd zijn, of een ander paard kan uitgehaald hebben onder of over het schrikdraad heen. Maakt verder ook weinig uit: feit is dat mijn kneuzebeest weer eens een klap op een gewricht heeft opgelopen.

Ze liep heel moeilijk en stond na iedere twee passen stil met haar been omhoog.... Ik vermoedde het ergste... Gelukkig was de dierenarts redelijk op tijd en kon hij me wat die knie betreft geruststellen. De klap was precies op het stevigste deel van de knie terecht gekomen, 3 cm lager zitten de kwetsbare botjes en daar was het waarschijnlijk minder goed afgelopen. Een kneuzing dus. 3x daags afspuiten, wond ontsmetten, arnicagel op de knie en arnicadruppels door het eten. Nu maar hopen dat er niet weer een splinter van dat bot is afgeslagen: kunnen we weer naar Emmeloord voor een operatie. Boos!

Wat die buik betreft stond de DA voor een raadsel. Hij had nog nooit zoiets gezien! Dat het vocht was stond wel vast, maar waar het door veroorzaakt is??? Kaminka heeft vochtafdrijvers gekregen en een spuit Quadrisol voor haar knie (ontstekingsremmer en pijnstiller).

Zaterdag liep Kaminka al veel beter, maar ja, ze zit natuurlijk onder de pijnstillers, dus of dat nou helemaal het juiste beeld is weet ik niet! Door de vochtafdrijvers is de knie gelukkig niet idioot dik geworden, dus de stijfheid valt ook mee.

Ze loopt nu overdag in een paddock, mag niet meer bij Toon of welk ander paard dan ook. Ik ben er helemaal klaar mee. Elke keer weer een klap op een been, operaties e.d., dit paard staat de rest van haar leven alleen. Sorry arm paard, het kan niet anders, moet je maar van je afbijten! Frusty

Al met al is Kaminka voorlopig even uit de running, helaas voor mijn bijrijdster: welkom in de wereld van Kaminka: zes weken rijden, zes weken stappen aan de hand, zes weken rijden, zes weken stappen aan de hand, etc. etc.... Frusty

Ineke2

Berichten: 33118
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Spijkenisse

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-09-01 11:30

O o das niet zo mooi zeg...sterkte er maar mee. Beterschap aan het zielige paardje hoor

moekoekoe
Berichten: 3433
Geregistreerd: 02-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-09-01 11:34

O, jee, das niet fijn. Wat vaag dat hij die zwellingen niet kent? Doet hij er ook niks aan dan?

Veel beterschap weer, en idd er lijkt niet echt een andere oplossing dan alleen staan. Wel sneu, maar ja..steeds blessures is ook sneu. Kiezen uit twee slechten dus..

Mieke
Berichten: 6925
Geregistreerd: 09-02-01
Woonplaats: NH

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 24-09-01 11:44

Het enige wat de DA aan de zwellingen kon doen is vochtafdrijvers geven. De zwellingen zijn ook al een stuk minder nu, gelukkig!

Verder is het te hopen dat het iets eenmalig is: straks zitten die bulten er volgende week weer... Verward

Laura

Berichten: 8338
Geregistreerd: 20-02-01
Woonplaats: Midden van Gelderland

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-09-01 12:04

Een paard bij ons had ook eens een grote zwelling onder de buik (nouja eigenlijk twee aan beide kanten, net een soort borsten hehe) Dat bleek te komen doordat de singel had gekneld (een singel met elastiek die dus te strak was aangetrokken) Misschien kan dat hier ook het geval zijn?? Verward

UrbanL

Berichten: 14584
Geregistreerd: 22-02-01
Woonplaats: Somewhere only I know....

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-09-01 12:12

Heeft de DA geen vocht afgenomen om te laten onderzoeken Verward . Wie weet komt daar nog wat uit.

Arme beestje ging het net lekker Huilen . Komt de bijrijderster nu wel naar haar kijken Party!! .

Mieke
Berichten: 6925
Geregistreerd: 09-02-01
Woonplaats: NH

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 24-09-01 12:25

Ja, mijn bijrijdster zorgt evengoed voor Kaminka, fijn hoor!

Dat van die knellende singel sloot de DA ook niet uit. Ik heb een neopreen singel zonder elastiek en ik singel mijn paarden altijd gaatje voor gaatje aan en niet te strak (hoe mijn bijrijdster dat doet weet ik eerlijk gezegd niet, gaan we even bespreken). Het blijft vaag die zwellingen.

Ik heb er nog digitale foto's van genomen, zal ze straks eens plaatsen als het tenminste duidelijk te zien is.

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-09-01 12:28

Arme Kaminka, dat paard mankeert echt altijd wat. Veel beterschap er mee.

UrbanL

Berichten: 14584
Geregistreerd: 22-02-01
Woonplaats: Somewhere only I know....

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-09-01 12:31

Nou leuk dat ze nog komt is is dus ook wel gek op kaminka. Positief hoor in deze periode kan ze echt een band met kaminka opbouwen.

Hopelijk is het SNEL weg. Lovers

Nimber

Berichten: 26552
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-09-01 13:04

he dat is balen arme paard heeft wel pech zeg!
Hopen dat het snel over is met d'r knie en de buik.. Ik heb zelf ook geen idee doet het haar pijn? misschien idd een monster laten maken van het vocht?

Mirte

Berichten: 2107
Geregistreerd: 18-05-01
Woonplaats: bollendorp

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-09-01 14:27

Jeetje zeg, ze heeft de ene klacht nog en de andere komt alweer om de hoek. Mmm, waar komt mij dit bekend voor Verward Mieke jij weet waarschijnlijk waar ik het over heb...
Hoe dan ook heel veel sterkte met je dame, en volg even een assertiviteitscursus met der! Lachen Misschien dat ze dan wat meer van zich af gaat bijten. Geef er een hele dikke knuf van mij en wens er beterschap!

Mieke
Berichten: 6925
Geregistreerd: 09-02-01
Woonplaats: NH

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 24-09-01 14:31

Raar hè, dat sommige paarden altijd wat oplopen! Verward Toon is ook een watje, maar die laat zich toch niet in elkaar timmeren, hij smeert hem op tijd. Kaminka niet en ze leert er ook nooit eens van... Verward

assertiviteitscursus?? Goed idee Mirte! Lachen

Fitzroy

Berichten: 25107
Geregistreerd: 11-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-09-01 21:09

Nou Mieke, ik voel met je mee ....

Kaminka is wel echt een pechpaardje, sneu voor haar en voor jou.

Ik geloof dat half ZH en NH al startcoupons van mij in hun bezit hebben omdat ik weer eens afbel als Fitz weer wat mankeert.
Ik durf bijna niet eens meer in te schrijven voor wedstrijden!