Advies bij gerecht en hoe vlees maken? HELP!

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Manda

Berichten: 6545
Geregistreerd: 20-06-01
Woonplaats: Flevoland

Advies bij gerecht en hoe vlees maken? HELP!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 29-08-03 10:08

Ik moet er dus aan geloven... Morgen ga ik koken voor mijn vriend. Voor het eerst!! Meestal gaan we uit eten of eet ik bij hem (ouders koken dan he Knipoog ) maar morgen eet hij bij mij van iets dat ik kook!!

Ik heb een kookboek dus dat is alvast een stap. Het is wel een vegetarisch kookboek want ik ben een beetje vegetarisch (lus alleen gehakt, soepballetjes, kipfilet en wat dingen voor op brood). Gister heb ik al wat geoefend en dat aan mijn oduers gebracht, het is goedgekeurd dus dat krijgt hij morgen ook.

Als voorgerecht maak ik een tomatensoep, alles vers.
Als hoofdgerecht maak ik een soort gevulde paprika met een vulling van verschillende soorten champions, zilvervliesrijst, vers gehakte kruiden, eitje, melk, echt heerlijk!!
Dan ben ik nog aan het bedenken wat ik nog meer als hoofdgerecht zou kunnen doen... In ieder geval wil ik voor hem een lap vlees, maar aangezien ik vegetarisch ben heb ik nog nooit van mijn leven vlees gemaakt!!! In ieder geval wil ik rundvlees en iets wat makkelijk te maken is de eerste keer. Voor mezelf neem ik een vegetarisch burger.
Dus dan heb ik als hoofdgerecht die gevulde paprika en vlees. Ga er maar vanuit dat de gevulde paprika erg rijk gevuld is, dus behoorlijk groot is. Ik dacht misschien zelfs 2 gevulde paprika's bij het hoofdgerecht te doen, of hebben jullie een ander idee??
Het toetje ga ik ook zelf maken, ik moet alleen nog in het kookboek een lekkere uitzoeken.
Dan de tafel mooi deken, 2 kaarsjes erop Knipoog en dan kan die komen.

O ja, een lekkere rode wijn. Heeft iemand een advies?

Dus waar ik echt dringend hulp bij nodig heb is vlees bereiden. Ik weet echt niets daarvan! Wat voor boter, hoelang, wanneer omdraaien, wat voor kruiden. Dus aub als je me kan helpen, heel erg graag!!

Wat vinden jullie trouwens van mijn hele gerecht zo??

Wmijn

Berichten: 3654
Geregistreerd: 11-08-02
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-08-03 10:49

Nou, dat ziet er lekker uit Haha! Ik ben zelf helaas ook geen ster in het maken van vlees en ik drink geen wijn... Maar, wat je kunt doen is naar een goede/echte slager gaan. Over het algemeen weten die namelijk ook hoe je het vlees moet bereiden en zullen ze je dat graag vertellen.
Voor de wijn kun je misschien dezelfde truc uithalen door naar een goede slijter te gaan Lachen
Succes en veel plezier!

Lielle

Berichten: 66255
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-08-03 11:04

Boter, kruiden etc: margarine is prima, roomboter is net wat lekkerder. Ik bak vlees altijd snel aan beide kanten bruin en laat het dan rustig gaar worden. Kruiden zou ik bij een goed stuk vlees niet te veel doen, en zout pas NA het bereiden erop, anders trek je er te veel vocht uit.
Ook een optie is een stuk vlees in de oven klaarmaken, dat komt wat minder nauw, maar nadeel is vaak dat het een groot stuk is.

soort vlees, ik had laatst een kipfiletje gevuld met parmaham en een blaadje basilicum. Gewoon plakje ham ertussen frotten, blaadje erbij, en dicht prikken met wat cocktailprikkers. Geen kruiden erop! Boter laten smelten, goed heet, en dan kipfilet rondom bruin bakken (alle kanten ongeveer 1 minuten), dan het vuur zacht en gaar laten worden, dat duurt ongeveer 20 minuten. Het is dus geen rundvlees, maar wel heel lekker en simpel. Anders kun je ook gewoon een goede biefstuk halen bij de slager, en rondom bakken in boter (6 minuten beide kanten voor rosé bij een normale dikte).

Wijn: ik ben zelf dol op Rioja (spaanse wijn), maar je kunt het beste naar een slijter gaan, vertellen wat je gaat klaarmaken en om advies vragen.

Verder ziet het er heerlijk uit! Nog een lekker stukje brood bij de soep, beetje olijfolie om in te dippen, en het komt allemaal goed.

Van die paprika's wil ik trouwens wel het recept hebben!

Manda

Berichten: 6545
Geregistreerd: 20-06-01
Woonplaats: Flevoland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 29-08-03 11:41

Bedankt!! Ik zal straks mijn kookboek erbij paken en alles voor je opschrijven Lielle!

Hoeveel boter moet je voor vlees in de pan doen? Echt dat het zwemt of gewoon een klein laagje??

Lielle

Berichten: 66255
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-08-03 08:53

een klein laagje is genoeg, meestal pak ik van een pakje een plakje Knipoog) van ong 2 mm dik.

Ymkje
Berichten: 340
Geregistreerd: 20-02-03
Woonplaats: Nederland

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-08-03 11:47

Manda schreef:
Wat vinden jullie trouwens van mijn hele gerecht zo??

Mag ik mee eten? Vingers aflikken

Manda

Berichten: 6545
Geregistreerd: 20-06-01
Woonplaats: Flevoland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 30-08-03 14:59

Rosbieflapjes heb ik gekocht... Ik had er 3 dus een heb ik gebruikt om te oefenen. Voor mijn broertje en vader. Nou die verdween dus regelrecht in de vuilnisbak En ik had het precies zo gedaan als erop stond!!!!

Meer peper doe ik vanavond in ieder geval en iets korter bakken. 1 minuut maar ofzo... Nou ja, ik hoop dat het lukt.

Lielle, je krijgt het recept nog!! Ik heb het kookboek hier niet (ben niet thuis).

Ymkje, je mag heerlijk mee eten! Een lekker rosbieflapje Tong uitsteken

Ymkje
Berichten: 340
Geregistreerd: 20-02-03
Woonplaats: Nederland

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-08-03 17:55

Manda schreef:

Meer peper doe ik vanavond in ieder geval en iets korter bakken. 1 minuut maar ofzo... Nou ja, ik hoop dat het lukt.
Tong uitsteken

Ach, het zal wel loslopen. Anders wil hij je vast wel helpen. En bieflapjes moeten idd maar kort, ze zijn ook vrij dun he?

Kinta

Berichten: 2702
Geregistreerd: 19-09-01
Woonplaats: prov. Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-08-03 20:16

Mijn vriend kan veel beter koken dan ik. Bloos Onze eerste afspraakjes waren vaak eetafspraken maar hij heeft echt meer dan eens mijn maaltijd gered. Bloos!

Manda

Berichten: 6545
Geregistreerd: 20-06-01
Woonplaats: Flevoland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 01-09-03 09:56

Hij vond het heerlijk!!! Als voorgerecht heb ik dus die verse soep gemaakt en die was echt super!!! Dus de start was al goed. Ik heb wel zeker 1,5 uur over die soep gedaan!!!!!!!!!!!
Daarna het hoofdgerecht met de gevulde paprika, vers gemaakte salade (met yogurt bereid), en kipfilet gekruid! Ja ja, het bieflapje heb ik maar acherwege gelaten en ik heb snel nog een kipfilet gehaald en die was super gelukt, ik had hem zelf gekruid maar het was echt lekker. Ik als nepvegetarieer heb er zelfs van gegeten Vingers aflikken
Het toetje was ik smiddags al mee begonnen. Die had eerst 2 uur in de oven gestaan. Het was een soort creme brulee. Met een caramel laagje erop. Die was echt verrukkelijk. Hij vond het dus allemaal heel lekker gelukkig en ik ben erg blij met mijn goede kookboek Knipoog

Hij had wijn en druivensap meegenomen en een kadeautje. Lovers Dus het was erg gezellig geworden. Ik heb wel de hele middag in de keuken gestaan, maar het was het wel waard.

Het recept van de gevulde paprika:
Je hebt nodig:
- 4 rode paprika's
- 200 gram gemengde paddestoelen
- 100 gram zilvervliesrijst
- 3 eetleppels gemengde verse kruiden
- 1 ui
- 0,6 dl melk
- 1 ei

Doe boter in de koekepan, versnipper het uitje en bak het 3 minuten tot het lekker fruitig is. Snij de gemengde paddestoelen klein en bak die nog 5 minuten mee. (ik deed het iets langer). Ondertussen heb je de zilvervliesrijst al op het vuur staan dus die is ook klaar als het mengsel paddestoelen klaar is.
Doe de paddestoelen mengsel in een kom, kluts het eitje en de melk erdoorheen. Strooi de gemengde verse kruiden erover (ik had zo'n vers zakje kruiden gekocht en alles zelf fijngehakt). Doe de rijst erbij en roer goed alles doorelkaar. Dit is het mengsel dan!

De paprika's snij je doordemidden en haal je alle inhoude eruit en kook je totdat ze lekker zacht zijn. Dan doe je het mengsel erin. Ik heb er wel flink wat zout op gedaan later, maar voor de rest is het echt heel erg lekker!!

Lennon

Berichten: 4342
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Belgisch Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-09-03 10:12

Even een vraagje nog bij de gevulde paprika's

Als je het eitje en de melk bij het rijstmengsel hebt gedaan, moet je dat op het vuur erbij doen (eitje en de melk), erna nog opwarmen op het vuur, of gewoon in de paprika's doen en met paprika en al in de oven opwarmen


Het hele menu lijkt me trouwens erg jammie... fijn dat het zo goed is meegevallen (en vooral dat het lekker was natuurlijk)

Lielle

Berichten: 66255
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-09-03 10:13

Fijn dat het zo geslaagd is, en ik ga de paprika's zeker proberen.

Manda

Berichten: 6545
Geregistreerd: 20-06-01
Woonplaats: Flevoland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 01-09-03 11:46

Natalie schreef:
Even een vraagje nog bij de gevulde paprika's

Als je het eitje en de melk bij het rijstmengsel hebt gedaan, moet je dat op het vuur erbij doen (eitje en de melk), erna nog opwarmen op het vuur, of gewoon in de paprika's doen en met paprika en al in de oven opwarmen


Het hele menu lijkt me trouwens erg jammie... fijn dat het zo goed is meegevallen (en vooral dat het lekker was natuurlijk)


Leuk, nog een gevulde paprika fan Haha!

Het eitje klop je eerst (rauw) in een appart bakje totdat het een klutsei is. Dan doe je de melk erbij en klutjs je het nog even lekker door elkaar tot het een beetje luchtig en schuimend is.

Dan alleen alles (rijst, championmengsel, het ei en melk dat je net geklutst hebt, de kruiden) bij elkaar doen (niet op het vuur!) in een bak en roeren maar. Verder niet meer op het vuur doen dus. Ik heb het daarna inderdaad ook even in de oven gezet zodat het lekker warm was toen we gingen eten.

Lennon

Berichten: 4342
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Belgisch Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-09-03 12:49

Ok thx

Ga ik zeker eens uitproberen van de week Haha!

offspring

Berichten: 377
Geregistreerd: 16-10-02
Woonplaats: Nieuwkoop

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-09-03 14:43

lijkt me lekker maar ik krijg paprika echt niet door me strot heen
dat is ook het enige wat ik echt niet eet!!

maar goed idereen eet smakelijk

Manda

Berichten: 6545
Geregistreerd: 20-06-01
Woonplaats: Flevoland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 02-09-03 19:15

offspring schreef:
lijkt me lekker maar ik krijg paprika echt niet door me strot heen
dat is ook het enige wat ik echt niet eet!!

maar goed idereen eet smakelijk


Je kan ook een aubergine of aardappel ermee vullen hoor, hoef niet perse een paprika te zijn, beetje creatief zijn Haha!

Kinta

Berichten: 2702
Geregistreerd: 19-09-01
Woonplaats: prov. Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-09-03 20:03

of een tomaat? Je hebt ook recepten met gevulde tomaat.

lageveld

Berichten: 3378
Geregistreerd: 03-09-01
Woonplaats: Almelo

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-09-03 00:31

Als vervanger van de paprika is tomaat zelfs een heel goed idee ! De tomaat en de paprika zijn van dezelfde "familie" dus wanneer je wel tomaat lust ...

Botervlieg

Berichten: 9130
Geregistreerd: 20-04-03
Woonplaats: adoptie-Ian woont bij www.aap.nl !

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-09-03 08:59

Courgette kan ook. Vingers aflikken