knieband/brace

Moderators: Dani, ynskek, Ladybird, Hanmar, xingridx, Mjetterd, Polly, Giolli

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
ghisje
Berichten: 538
Geregistreerd: 05-06-03
Woonplaats: op de grens van het land

knieband/brace

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-08-03 13:14

Vanwege dat mijn kniebanden altijd al slecht zijn geweest en nu door het lopen van de strand 6 daagse er nog veel meer last van heb, loop ik alweer een paar weken bij de fysio. Helaas kan hij niet meer doen dan masseren en zo zorgen dat mijn banden genoeg bloedtoevoer krijgen en de pijn wegebt. Zelf heb ik oefeningen ervoor om ze sterker te maken, maar nu dit allemaal weer niet naar behoren blijkt te werken denken we eraan om een ondersteunde band of brace te gaan gebruiken. Nu is mijn vraag heeft er hier iemand ervaring mee met paardrijden. Heb wel vaker gereden met een knie die totaal ingetaped was en dat reed niet echt lekker, minder contact en kracht.

Geniet van de momenten dat het goed gaat,
ze duren vaak te kort


Tessebes

Berichten: 18524
Geregistreerd: 09-09-02
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-08-03 13:24

Mijn knieën zijn ook niet super en vooral in de winter heb ik er last van. Ik rij dan wel met voorgevormde rekverbanden, dat is redelijk goed te doen. Een brace is volgens mij wel eens stuk stugger, daar heb ik geen ervaring mee, dus ik weet het niet.

796285
Berichten: 6664
Geregistreerd: 04-06-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-08-03 14:01

Ik heb best moeite om iets geschikts te vinden voor mijn knieen. Helemaal nu ik af en toe endurance rijd heb ik echt wel iets nodig.. Helaas hebben bijna alle soorten rekverband en braces ook materiaal in de knieholtes, en dat moet je met paardrijden natuurlijk net niet hebben, gaat behoorlijk schuren daar. Ik ben op het moment aan het experimenteren met een zware elastische zwachtel, en die dan vastzetten met sport-tape, zodat hij niet in de knieholte kruipt...

Tessebes

Berichten: 18524
Geregistreerd: 09-09-02
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-08-03 14:10

Dat is idd waar ArwenLune, het is heel irritant als het in je knieholtes gaat zitten. Toch vind ik het bij de voorgevormde gevallen al een stuk beter zitten, maar echt lekker is wat anders.

Antoinette

Berichten: 9566
Geregistreerd: 31-08-02
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-08-03 14:11

Ik denk dat het van de soort brace afhangt.
Mijn zus rijdt soms wel eens met een 'knietje' een wat dunner soort die gewoon in de winkel te koop is (weet niet zo snel of het bij een brace ook het geval is). Dit geeft net wat meer stevigheid.

Zelf heb ik een wat grotere/dikkere met een nog dikkere blauwe ring om mijn knieschijf, maar ik denk niet dat hiermee te rijden is.

Ik zou zeggen kijk of je ergens (bij een sportwinkel) niet een gewoon 'knietje' kan kopen, zo duur zijn ze niet.

ghisje
Berichten: 538
Geregistreerd: 05-06-03
Woonplaats: op de grens van het land

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-08-03 14:51

Ik zal van de week het er ook nog eens met de fysio over hebben wat ik het beste kan gebruiken. Rijd nu regelmatig met of een sterk elastische knieband, maar die tape ik ook vast omdat hij anders in mijn knieholte gaat zitten. Ook laat ik hem intapen als het te erg is. Het nadeel is dan dat ik geen gevoel bij mijn binnenwaartse druk en hem nog meer overbelast. Zodra ik iets heb gevonden wat werkt laat ik het weten

Geniet van de momenten dat het goed gaat,
ze duren vaak te kort


Jokonootje

Berichten: 4830
Geregistreerd: 26-05-03
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-08-03 15:56

ik heb zelf een knie blessure op gelopen een aantal jaar terug en eigenlijk doe ik te weinig oefeningen om mijn knieen weer op sterkte te kunnen krijgen...
ik rij zelf dus ook wel regel matig met een knieband onder mijn rij broek
ik heb twee soorten met ieders een voordeel en een nadeel...
"die van stof": is een witte vrij dunne elastische stof... op zich zit dit goed en blijft prima op zijn plaats door dat de broek `m op zijn plaats houd alleen hij wil wel wat irritant gaan doen in mijn knieholte waardoor als ik `m af doe ik een hele rode en pijnlijke knie holte heb...

"die van neopreen": zit echt prima is zo`n eentje met zo`n soort gat voor je knieschijf nadeel is wel dat je `m erg ziet zitten en misschien niet altijd lekker om zit... maar deze gaat niet "vervelend" doen in je knieholte dus kan `m gewoon de heledag om hebben zonder dat ie afzakt of wat dan ook....

Mikkie

Berichten: 3964
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Landgraaf

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-08-03 16:09

Ik heb een aantal jaren geleden kniebandages laten aanmeten bij een speciaal bedrijf. Toen die dingen kwamen schrok ik me helemaal dood. Het was een soort "koker" met op de voorkant een ring, gemaakt van gel, die de knieschijf goed op zijn plek moest houden. Je zag die dingen al zitten door een spijkerbroek heen, dus mijn rijbroek kreeg ik niet eens aan. Verder vond ik het behoorlijk irritant dat mijn knieholtes verschrikkelijk pijn gingen doen, omdat de bandage daarin kroop. Maar ik lees in jullie reacties dat ik niet de enige ben.
Uiteindelijk heb ik het maar opgegeven en trotseer nu de pijn maar weer gewoon. Iedere keer tapen vond ik ook niks. Ik rijd dan maar met "een beetje uitstekende tenen", waardoor ik mijn knieen minder belast.
Mijn tip: ga dus niet naar zo'n gespecialiseerd bedrijf. Bij mij heeft dat niks opgeleverd.
Als je de juiste oplossing hebt gevonden, dan mag je het me laten weten. Heel graag zelfs. Succes met je zoektocht.

Marith_Ov

Berichten: 2553
Geregistreerd: 25-07-03
Woonplaats: Hardenberg

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-08-03 16:58

Een vriendin van mij rijdt met een op maat gemaakte brace waarvan gezegd werdt dat ze er niet mee zou kunnen rijden. Dit gaat eigenlijk best goed. Nadeel: minder goed contact met het paard en de stiksels van het zadel slijten sneller (binnen een jaar moest er een stiksel er opnieuw in gezet worden) op de plek van de knie.

PeppySan

Berichten: 3088
Geregistreerd: 19-11-02
Woonplaats: Gieterveen

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-08-03 21:02

Bij oregon trail tack store verkopen ze kniebanden die speciaal gemaakt zijn voor rodeoruiters. Ik heb er zelf ook één ivm kapotte kniebanden. ideaal, kruipt niet weg en geeft lekker stevigheid en ik heb er bij het rijden geen last van.
kijk eens op www.oregontrail.nl Als ze niet op de site staan moet je ze even een berichtje sturen.
Ze zijn niet goedkoop, maar wel effectief

De kracht van de inspanning, zit in de ontspanning!

PeppySan

Berichten: 3088
Geregistreerd: 19-11-02
Woonplaats: Gieterveen

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-08-03 21:09

hier een foto
Afbeelding

De kracht van de inspanning, zit in de ontspanning!

ghisje
Berichten: 538
Geregistreerd: 05-06-03
Woonplaats: op de grens van het land

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-09-03 06:37

vanmiddag moet ik weer naar de fysio. Ben benieuwd, zodra ik meer weet en iets heb gevonden laat ik het weten

Geniet van de momenten dat het goed gaat,
ze duren vaak te kort

fabienne

Berichten: 4818
Geregistreerd: 14-07-01
Woonplaats: Wijchen

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-09-03 09:01

Zoek eens met google naar kniebrace. Je vindt heel veel verschillende sportuitvoeringen, waarbij gezegd wordt dat ze volledige bewegingsvrijheid geven.

Zelf heb ik een poosje met een kniebrace van kunststof gereden, die wel ook scharnierde bij de knie. Dat reed niet echt fijn, maar ik was blij dat ik in ieder geval weer kon rijden toen.

Tegenwoordig rijd ik zonder brace o.i.d. De knie blijft een probleem, hij is helemaal kapot geweest (in stukken gebroken), dus ik heb sowieso minder kracht in dat been. Ik compenseer dat met een spoortje.
Ze loopt aan die kant dus iets meer voor het spoor dan voor het been.....lekker boeiend, we zijn er toch Z1 mee geworden Haha!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie