Jambo! Ik ben weer terug uit Kenia.(verslag is af)

Moderators: Mjetterd, Dani, ynskek, Ladybird, xingridx, Polly, Hanmar

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Mickey

Berichten: 34755
Geregistreerd: 25-02-01
Woonplaats: Daar waar mijn huis woont

Jambo! Ik ben weer terug uit Kenia.(verslag is af)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 26-08-03 11:15

Jambo! (Oftewel hallo) (Als je hier klikt hoor je het liedje)

Ik ben weer terug van mijn vakantie in Kenia.
Het was echt eeen leuke vakantie geweest. Ik ben nu bezig met een internetsite te maken over de vakantie. En heb nu het reisverslag van de eerste week af. (Nog twee weken te gaan Knipoog )

Ik dacht kom ik zet een paar stukjes uit het verslag op Bokt. (De rest van de andere wkeen volgt later in het topic Knipoog )

Safari
We hebben onze eerste safari te voet gemaakt. Het was een hele mooie wandeling. Het Lionking-gevoel (van de Disneyfilm) kwam echt boven .
In de verte zagen we Thompsongazelles, zebra’s; klipspringers; wrattenzwijnen, elanden; giraffen; klipdassies; etc.
Eigenlijk konden we wel uren stil blijven staan om naar de diverse dieren te kijken, maar ja we werden geacht om toch weer verder te lopen. Er was zelfs een stuk waar we goed bij elkaar moesten blijven lopen. Dat was namelijk in het gebied waar ook buffels voorkomen. Dat zijn hele onberekenbare dieren die het ene moment rustig staan te eten en dan ineens kunnen besluiten om je aan te vallen . Na zo’n 8.5 kilometer gelopen te hebben kwamen we bij de rangerpost.

Toilet
Ik heb trouwens nooit geweten dat zoveel mensen zo blij konden zijn met een “gewoon westers toilet“ Haha!.
Het gros van de toiletten hier zijn namelijk niet meer dan een gat in de vloer waar je boven moet gaan hangen. Met een flinke stank af en toe tot gevolg. En ik kan je vertellen als je dan ineens een echte toilet tegen komt, kun je echt genieten van het kunnen zitten op een toilet .

's Nachts

's Nachts hoorden we nog nijlpaarden, apen, katten en honden op de campsite lopen terwijl wij in de tenten lagen.

Alweer safari
Bij de ingang van Masaï Mara National Park stonden veel Masaï vrouwen die allerlei sieraden aan ons wilden verkopen Geld, geld!. Sommigen bleven gewoon door gaan ook al was het al duidelijk dat sommigen niets meer wilden kopen. Er waren er zelfs ook bij die de sieraden niet meer terug aan wilden pakken als de potentiële koper besloot het toch niet te kopen. Maar de oplossing daarvoor was erg doeltreffend. Je moest het gewoon laten vallen en dan was je er ook van af Haha! .
Tijdens de safari hebben we echt heel, en dan bedoel ik ook heeeeeeeel veel gnoes en zebra’s gezien. Wel duizenden. Hele kuddes die aan het trekken waren naar de zandrivier. We hebben een heleboel verschillende dieren gezien onder andere olifanten, diverse soorten gazellen, gieren, maribu’s, zebra’s wildebeest, wrattenzwijnen. Maar ook hebben we nog drie leeuwinnen gezien. Eén van de leeuwinnen deed zich te goed aan een gnoe. De andere twee maakten zich uit de voeten toen er te veel mensen in de buurt kwamen. Een leeuwin niet, zij was gewond aan haar poot. Waarschijnlijk zal zij niet al te lang meer leven, als die poot niet zal genezen…

Plasprobleem
Er was alleen wel een probleem tijdens de safari…
In verband met de warmte is het belangrijk dat je veel drinkt in Kenia. Op zich geen probleem zul je denken. Alleen moet je dan ook veel naar het toilet en dat gaat een beetje moeilijk tijdens een gamedrive als je weet dat er leeuwen in de buurt zijn… Maar je de nood was heel hoog en hobbeldebobbelwegen werken dan echt in op je blaas . Uit eindelijk hebben we de truck een paar keer tot stilstand gebracht. Van de lege flessen werd de bovenkant losgesneden, en die flessen werden gebruikt om de urine van de mensen op te vangen. Je had het echt moeten zien, achter de bankjes zaten mensen gehurkt te plassen in een fles. Die dan vervolgens buiten boord leeg werd gegooid en omgespoeld met water. En er is geen druppeltje gemist. Maar wat moet dat er komisch uitgezien hebben voor buitenstaanders. Cheese!

Beroofd
Vlak bij de grens van Tanzania en Kenia zouden we een wandeling gaan maken. We mochten eventueel ons brood meenemen, maar moesten wel de blauwbalapen in de gaten houden. Tja, je raad het al die apen weten heel goed hoe ze toeristen van hun eten moeten beroven.
Zo kwam ik de truck uitgeklommen en legde mijn brood even neer op het trapje om de laatste stap te kunnen nemen. Stom natuurlijk, maar ja ik had geen aap in de buurt gezien. Roept er opeens iemand uit de groep die vlakbij me stond dat ik uit moest kijken omdat er een aap was. Dus ik kijk naar rechts omdat zij daar riep en ik dacht dat daar de aap dan moest zijn. Tja en dat had ik niet moeten doen, want er was inmiddels een aap razendsnel van links gekomen via de truck en die grist zo voor mijn neus een zakje met brood weg. Nou dan schrik je wel hoor! }> Maar ik bleek niet de enige te zijn. Bij iemand anders werd het gewoon uit zijn handen gegrist door een aap. We besloten maar snel om alles snel terug in de truck terug te leggen en te zorgen dat de truck goed afgesloten was.
Later zagen we nog apen die gewoon in niet goed afgesloten auto’s klommen en daar eten uithaalden.

Verkopers klieren
Op een parkeerplaats ergens verder in de reis waren weer veel souvenirstalletjes Geld, geld! . Sommige verkopers spraken zelfs enkele woordjes Nederlands: "kijken, kijken, niet kopen". In eerste instantie waren we niet van plan om iets te kopen. Maar uiteindelijk is het hele afdingspelletje wel heel leuk. En helemaal als net iemand iets voor meer heeft gekocht als waar jij het voor kunt krijgen . Oh ja, het werd helemaal komisch want ruilhandel werd ook een optie. De Kenianen wilden sommige souvenirs wel ruilen tegen dingen van ons.

Wat ook leuk is om de mensen iets wijs proberen te maken.
Michel had een verkoper aan zijn broek die hem een kettinkje voor hemzelf wilde verkopen. Maar Michel wilde dat helemaal niet en zei tegen de verkoper dat hij dat niet mocht van zijn vrouw. De verkoper geloofde er helemaal niets van en toen ik in de buurt kwam wilde hij het er ook het fijne van weten. Hij vroeg het mij, en ik vertelde hem dat Michel inderdaad de waarheid vertelde. Als hij een ketting zou dragen, dan zou hij klappen krijgen Tong uitsteken . In eerste instantie dacht de verkoper dat ik een grapje maakte, maar ik hield mijn gezicht in de plooi (wat erg moeilijk is als je lol hebt) Uiteindelijk droop hij af en mompelde nog iets van "bitch":D .

Een tijdje later wilde een andere verkoper Michel een kapotte schort verkopen. Hij hield hem bij Michel voor, net op het moment dat ik aangelopen kwam. En toen riep ik naar Michel dat hem dat goed stond. De verkoper kijk mij aan en zij tegen Michel dat het anders wel iets voor mij was. Waarop ik zei dat ik het juist zo goed bij Michel vond staan.
verkoper: "Ja, maar ook bij jou"
ik: "Ik kook niet, dat doet hij"
verkoper: "Ja maar dan kun je hem helpen"
ik : "Ja, maak het nou even. Ik ga hem niet helpen met koken "
verkoper: "kook jij dan niet?"
ik: "nee joh, maak het nou. Mijn man moet thuis altijd koken. Dat schort kan hij trouwens ook goed gebruiken bij het schoonmaken van het huis"
verkoper: "moet hij dat ook doen? "
ik: "Ja natuurlijk, dat doe ik niet"
(De verkoper begreep er niets meer van, en keek ons vreemd aan . )
Waarop hij ook nog vroeg:"Wie is er dan de baas bij jullie?"
Waarop een reisgenoot zei: "Moet je dat nog vragen, dat lijkt me wel duidelijk"
De verkoper droop af en schudde zijn hoofd.
Michel en ik lagen daarna dubbel dat we die verkopers zo in de maling hadden zitten nemen. *LOL*
Kortom dit was een erg vermakelijke lunchplek.

Als je nog meer wilt lezen, roept u maar Haha!
Laatst bijgewerkt door Mickey op 27-08-03 12:34, in het totaal 3 keer bewerkt

Lielle

Berichten: 66255
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-03 11:19

Habari Mickey? Mijn swahili komt spontaan waar bovendrijven Haha!
je verslag is errug leuk en zo te lezen hebben jullie een geweldige tijd gehad!

Tyrza

Berichten: 10878
Geregistreerd: 11-03-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-03 11:20

Haha.... volgens mij een onvergetelijke vakantie! Ik kan niet wachten op je foto's!

Jola

Berichten: 2783
Geregistreerd: 28-01-03
Woonplaats: Kapellen (Belgie)

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-03 11:24

Ik denk dat je een fantastische vakantie achter de rug hebt!! *LOL* Toevallig dat ik van de week nog foto's heb zitten kijken van Kenia. Heb je de Big Five gezien?? (of was het Big Four?? Verward ik weet het niet meer)

essiedepessie

Berichten: 2628
Geregistreerd: 04-03-02
Woonplaats: Castricum

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-03 11:24

Roeoeoep roeooeoep... doet u mij nog maar een paar van deze verslagen!
klinkt geweldig daar...

Karin

Berichten: 65336
Geregistreerd: 10-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-03 11:29

Haha, typisch jij, beetje met een stalen gezicht dingen lopen verkondigen tegen argeloze derden... Tong uitsteken

Maar wat beschrijf je dat allemaal mooi joh! Dat is ook de voornaamste reden dat ik nog eens naar Afrika wil: het mooie landschap en de wilde dieren... Zal er ooit wel eens van komen, voorlopig moet ik het doen met jouw verslagen en foto's. Ben heel benieuwd naar de plaatjes! Lachen

Rainie

Berichten: 9123
Geregistreerd: 01-05-03
Woonplaats: Nuenen

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-03 11:40

Het klinkt echt geweldig!!! En ik wil ook meer verslagen Tong uitsteken

dimmelim

Berichten: 2777
Geregistreerd: 21-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-03 11:53

Mambo!
Fijn dat je het zo leuk hebt gehad. Die truuks met "het mag niet van mijn man/ vrouw"deden wij ook altijd in Tanzania. Erg vermakelijk en het werkte perfect. Wij hebben trouwens wel onze sandalen geruild voor een masker en een mooi beeldje. Ook goed voor een half uurtje vermaak.

"maar mijn vriend, wat doe je me aan, mijn prachtige sandalen, kijk eens hoe goed die zool en hoe mooi dat merk, voor 1 zo'n klein beeldje. dat kun je je vrienden uit Holland toch niet aandoen. We moeten op blote voeten verder (regelde de verkoper een paar teenslippers erbij) ...etc, etc...

Felice

Berichten: 3096
Geregistreerd: 04-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-03 12:09

Wat lijkt me dat leuk zeg, je beschrijft het inderdaad ook zo mooi Haha! . Ik heb zin in méér verslagen, en natuurlijk ook foto's

Oscar
Forumcoordinator

Berichten: 132002
Geregistreerd: 23-09-01
Woonplaats: Braboland

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-03 12:58

Fijn dat je er weer bent !
Zo te lezen is het een ontzettend leuke vakantie geweest.
En uiteraard wil ik nog meer spannende details (en foto's ! Cheese! )

Mickey

Berichten: 34755
Geregistreerd: 25-02-01
Woonplaats: Daar waar mijn huis woont

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 26-08-03 13:07

Foto's zijn nog niet ontwikkeld dus die volgen later Knipoog

nijlpaarden
Tijdens ons verblijf bij Lake Baringo
We wilden nog war gaan drinken in de bar van de Lake Baringo club. Om daar te komen moesten we omlopen omdat het hek tussen de camping en het zwembad van de Club gesloten was. Bij de hoofdingang vroeg een groepslid aan de bewaking waarom de tussendeur dicht was. Hij kreeg toen te horen dat er daar nijlpaarden op het gras waren. "Oh OK, does the hippo wants to make a "bommetje"? Gek hè dat de bewaker niet begreep wat die gekke Nederlanders bedoelde Schijnheilig .

's Nachts hebben we om vier uur in het maanlicht naar een aantal nijlpaarden gekeken. Ze stonden echt heel dichtbij en je kon ze gewoon horen grazen. Zelfs toen we na een tijdje weer terug gingen in onze tent hoorden we ze grazen. (Even ter informatie, nijlpaarden zorgen voor de meeste dodelijke ongelukken met wilde dieren in Afrika)

kamelentocht
(Detail, het waren kamelen met één bult Knipoog ) Op de bult werden vier stokken gebonden samen met een slaapmatje en een kleurrijke deken. Eenmaal op de kameel maakten we een tocht door het Afrikaanse landschap. Iedereen werd begeleid door een Samburu-krijger.
Ik reed op Cobra en Michel bereed Cassalenca. Michel's kameel zat vast aan een andere kameel aangezien die van Michel nogal agressief was.
Na een gesprekje wat ik met mijn begeleider had over hoe je een kameel moest berijden, vroeg hij me of ik het eens alleen wilde proberen. Nou dat was niet tegen dovemans oren gezegd. Natuurlijk wilde ik dat *LOL* En vanaf dat punt heb ik de kameel helemaal zelf gereden, en luisterde de kameel zowaar ook nog naar mijn hulpen die ik hem gaf Haha! .
Halverwege hadden we een theestop. Onder het genot van een kopje thee Koffie (of thee <!-- s;) --><img src=)!" title="Koffie (of thee Knipoog)!" /> keken we uit op een stuk savanne met daarin zebra's, impala's en elanden.
Nadat we de thee op hadden, liepen we weer terug naar de kamelen. Al snel had ik Cobra weer gevonden. De begeleider stond er eigenlijk wel van te kijken dat ik er meteen mijn kameel tussen uithaalde. Cassalenca van Michel lag te rollen, met het zadel nog op zijn rug Haha! . Maar nadat weer goed vast was gemaakt mocht ook Michel weer opstijgen.
Terwijl mijn kameel al weer omhoog kwam werd het touw alweer omhoog gegooid zodat ik zelf terug kon rijden.
Net als bij paarden lag het tempo op de terugweg aanmerkelijk hoger dan op de heenweg. De begeleiders merkten dat Michel en ik eigenlijk de draf wel uit wilden proberen. En na flink wat aanmoedigingen van de begeleiders draafden de kamelen dan een klein stukje OK dan!
Het was een hele leuke rit geweest en we hebben duidelijk plezier gehad.
Een reisgenoot was duidelijk niet zo happy op zijn kameel. Die werd namelijk behoorlijk link. Onderstaande cartoon geeft precies weer hoe het er aan toe ging
Afbeelding

Koude douche
Net voor het eten nam ik nog een douche. Een koude dat wel, maar goed bij gebrek aan beter is zelfs een koude douche wel fijn op zijn tijd.

Mickey

Berichten: 34755
Geregistreerd: 25-02-01
Woonplaats: Daar waar mijn huis woont

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 26-08-03 13:12

Oscar schreef:
En uiteraard wil ik nog meer spannende details (en foto's ! Cheese! )

Vind je erg als ik de huwelijksreisdetails achterwege laat Tong uitsteken

Lielle

Berichten: 66255
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-03 13:13

Mickey"]
[quote="Oscar schreef:
En uiteraard wil ik nog meer spannende details (en foto's ! Cheese! )

Vind je erg als ik de huwelijksreisdetails achterwege laat Tong uitsteken
[/quote]

ja tuurlijk!

Sypheron

Berichten: 15209
Geregistreerd: 06-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-03 13:15

Haha geweldig die verkoper, maar mooi dat je het zo naar je zin hebt gehad joh! Lachen

dimmelim

Berichten: 2777
Geregistreerd: 21-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-03 14:03

En? wanneer komen de watoto?
(vroegen ze ons in Tanzania ook steeds)

Mickey

Berichten: 34755
Geregistreerd: 25-02-01
Woonplaats: Daar waar mijn huis woont

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 26-08-03 14:40

Ja we hebben de Big Five gezien *LOL*

Luipaard
Opeens zagen we ergens meerder safaribusjes staan. Daar moest dus wel iets te zien zijn, want het gebeurt hier niet vaak dat er diverse safaribusjes bij elkaar staan. Wat bleek, er lagen twee leeuwinnen op de over van de Ewaso Ngiro-rivier. Zij leken zich totaal niet aan al die mensen te storen. Na een tijdje wilde de chauffeur graag verder rijden, want hij had namelijk nog een tip gekregen over de vindplaats van nog een roofdier. En aangezien die dieren niet op ons blijven wachten vertrokken we snel naar de bewuste plek.
Het racen van de chauffeur was zeer de moeite waard. Er lag namelijk een luipaard in boom zijn prooi op te peuzelen. We konden op zo'n 25 meter afstand bij het luipaard komen en het tafereeltje bekijken. Wat was dit gaaf! Kwijl Zelfs in Zuid Afrika en Namibië hadden wij geen luipaard gezien. Hier lag hij echt prachtig in de boom en stoorde zich haast niet aan de mensen die stonden te kijken. Zo af en toe hoorde je de botten van de prooi gewoon breken in de bek van het luipaard.
Na een tijdje had het luipaard voldoende gegeten en ging heerlijk relaxed liggen op een andere brede tak van de boom. We hebben hier echt ontzettend lang zitten genieten van dit indrukwekkende beeld.

Daarna was het haasten om nog voor het donker in het gedeelte van het park te komen waar we de tenten zouden opslaan. Dit deden we trouwens in een stuk waar geen hekken omheen stonden. Dus alle dieren zouden gewoon bij de tenten kunnen komen. Wel liepen rangers rond met geweren.
In de schermer zetten we onze tent op aan de waterkant onder een boom vol met blauwbalapen. Na het opzetten van de tent pakten we een drankje en dronken dat aan de waterkant op terwijl een vleermuis vlak boven onze hoofden rond fladderde.

Olifant die verstoppertje speelt
's Avonds bij het kampvuur bleven we nog tot een uurtje of twaalf zitten met totaal zo'n 5 groepsgenoten, de reisbegeleidster, de kok en de chauffeur zitten. De kok en de chauffeur vertelde verhalen over vorige avonturen. Terwijl we zo zaten te praten kwam er een paar keer een Civetkat voorbij gelopen en even later ook nog een Genetkat. Verder op hoorden we nog een groep bavianen die dichterbij leek te komen. Maar waar we eigenlijk op zaten te wachten was op een olifant. *LOL* Die was namelijk verstoppertje aan het spelen in de struiken op nog geen tien meter afstand van ons. We hoorden hen eten van de struiken en zagen de struiken soms ook behoorlijk door elkaar geschud worden. Maar de olifant liet zich niet zien. Uiteindelijk zijn we toen maar gaan slapen. We hadden immers al zo'n dikke drie uur zitten wachten of de olifant te voorschijn zou komen.

Mickey

Berichten: 34755
Geregistreerd: 25-02-01
Woonplaats: Daar waar mijn huis woont

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 27-08-03 12:34

Toilet
Een keer trok een vrouwelijke reisgenoot de deur open van het damestoilet om het vervolgens nog harder dicht te trekken. Ook hier was er een gat in de grond alleen lag er inmiddels al boven het voormalige gat een hoop met uitwerpselen van mensen. Kortom je ging er haast van over je nek Ziek
Daarom hebben we de plasgoot van de heren maar bezet en hebben door goed te richten ook in die richel kunnen plassen. (Eigenlijk was dit op zich al een foto waard geweest Cheese! )


dimmelim"]
"maar mijn vriend, wat doe je me aan, mijn prachtige sandalen, kijk eens hoe goed die zool en hoe mooi dat merk, voor 1 zo'n klein beeldje. dat kun je je vrienden uit Holland toch niet aandoen. We moeten op blote voeten verder (regelde de verkoper een paar teenslippers erbij) ...etc, etc...
[/quote]
Prachtig Haha!

Bij ons was ook iemand die zei:"Als je echt Nederlandse vrienden wiltmaken, doe je het voor die prijs." Dit omdat het altijd is van "I'll give you special price my friend Schijnheilig "

[quote="dimmelim schreef:
En? wanneer komen de watoto?

Nou die laten nog wel even op zich wachten hoor

Er was trouwens een man die op een gegeven moment tegen ons aan het vertellen was dat hij het zo gek vond dat in Nederland mensen altijd zo lang gingen samenwonen voordat ze gingen trouwen.
(Hij wist toen al wel dat wij getrouwd zijn Knipoog ) Vervolgens vroeg hij hoelang wij nu samen waren voordat we gingen trouwen. Toen ik zei dat we al 9,5 jaar samen waren en waarvan 6 samenwoonden voordat we trouwden, zag je dat hij z'n tong wel wilde afbijten Haha!

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-08-03 14:35

Super! Ik sta altijd open voor meer Knipoog dat liedje is ook erg leuk om naar te luisteren als je dit leest.

ladietje
Berichten: 38
Geregistreerd: 20-06-03
Woonplaats: wijchen

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-08-03 17:58

ey stoer! ik ben ook in Kenia op vakantie geweest, vorig jaar. Was super leuk! we zijn een week op safari geweest.

abcfgd1

Berichten: 5646
Geregistreerd: 22-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-08-03 18:04

Kamelen met 1 bult zijn toch Dromedarissen... Haha!

Klinkt echt heel super!!! Mooi verhaal ook! Lachen

Rinoa

Berichten: 5528
Geregistreerd: 28-01-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-08-03 21:12

Citaat:
blauwbalapen


Wat leuk, met deze aapjes heb ik gewerkt in Zuid-Afrika!! Ze worden gezien als ongedierte omdat ze idd eten jatten enz. Officieel heten ze Vervetmonkeys.

Superleuk verslag trouwens! Tanzania is ook echt een aanrader hoor!!!

Karin

Berichten: 65336
Geregistreerd: 10-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-08-03 22:49

De hoogte van een kameel was voor jou natuurlijk niet echt wat nieuws he? Jij bent Leezer tenslotte gewend. Tong uitsteken

Ik heb ook altijd zo'n hekel aan ranzige toiletten, maar jouw beschrijving slaat echt alles, brr... Die wilde dieren maken echter alles weer goed, wat hebben jullie ontzettend veel beesten gezien zeg! Ik word nu echt steeds nieuwsgieriger naar de foto's, is vast een heel werk, al dat inscannen! *LOL*

Heike
Mede-oprichtster

Berichten: 17804
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Gemert

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-09-03 00:03

Zo dat klinkt allemaal wel heel super. Moet ik binnenkort weer eens jou kant opkomen om de foto's te bekijken. De vorige serie was ook al zo prachtig!

Machie

Berichten: 16001
Geregistreerd: 11-09-02
Woonplaats: bij de berg

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-09-03 00:13

wow, dat klinkt echt supermooi

mijn tante heeft n half jaar in teanzania gewoont, en heeft me ook veel van zulke verhalen verteld! Kan ik echt met open mond naar luisteren!

Pauline
Berichten: 12188
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: Zuid Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-09-03 01:15

Ik wil ook heel graag een keer naar Afrika, huwelijksreis is een goed idee Nu met een kleintje zie ik het nog niet zitten, je reisverslagen zijn wel errug aanstekelijk.

Ook nog in steden geweest? Hoorde van mijn schoonouders over e armoede daar, niet leuk