ideetjes voor leuke lessen

Moderators: C_arola, Coby, Nicole288, Dyonne

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
sparkling
Berichten: 52
Geregistreerd: 20-05-03

ideetjes voor leuke lessen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 21-08-03 14:26

hallo allemaal,

Ik geef een paar keer in de week privelesjes aan kleine kinderen. Dat gaat heel goed, en de kinderen zijn super enthousiast. Nou ben ik wel benieuwd of jullie nog leuke/originele ideetjes hebben voor lessen met kinderen.

Alvast bedankt!

mirkip

Berichten: 6394
Geregistreerd: 11-09-01
Woonplaats: (Oost) Noord-Brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-08-03 14:28

je kunt bijvoorbeeld pionnetjes uitzetten, dat ze eromheen moeten slolommen (en proberen de goede stelling te houden, zo blijft de les toch nog dressuurmatig). Of je kunt ze cavaletti laten lopen en dan terwijl de pony's eroverheen lopen moeten de kindjes in de verlichte zit proberen te gaan zitten enz...

fabiola

Berichten: 1931
Geregistreerd: 19-05-03
Woonplaats: Noord-scharwoude

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-08-03 14:37

wij deden vroeger altijd het spelletje annamaria koekoek. errug leuk . 1 iemand is hem dan en staat bij de letter a. de rest staat bij c opgesteld. degene die bij a staat roept annamaria koekoek en ondertussen mogen de kinders met hun paard vooruit rijden maar als degene bij a uit is gepraat en zich heeft omgedraaid moet ieder1 zijn gestopt. als er nog iemand beweegt terwijl degene bij a zich al om heeft gedraaid moet diegene trug naar c en overnieuw. wie het eerst bij a is heeft gewonnen. heel leuk spelletje waar je het halthouden goed kan oefenen.

Alja

Berichten: 25595
Geregistreerd: 05-10-02
Woonplaats: Emmercompas-cuum

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-08-03 14:39

tally hoo kun je ook doen of cappenrace....
ik doe ook vaak kleine sprongetjes zonder handen enzz....

Imago01

Berichten: 4919
Geregistreerd: 21-07-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-08-03 14:50

Letterspelletjes. Laat iemand voorop rijden, die een woord moet rijden. Als ze bij een letter beginnen moeten ze start roepen, dan een woord rijden (vergeet de letters op de A-C lijn niet uit te leggen) en dan als ze klaar zijn stop roepen en dan moeten de anderen het gereden woorden raden (hou je ze heel lang zoet mee). Als het woord geraden is gaat degene die voorop reed naar achteren en mag nr. 2.

Je kunt ze ook zelf een proefje laten maken. De voorste rijdt een figuur (moeten ze ook zeggen, welk figuur), die gaat vervolgens naar achteren. Dan rijdt nr. 2 een nieuw figuur, maar eerst het eerste figuur. etc.
Dit is een soort spelletje als: ik ga op reis en neem mee....

Hierover is ook een boekje "spelletjes met pony's" daar staan hele goede tips in die ook heel leerzaam zijn voor de kinderen.

sassa
Berichten: 177
Geregistreerd: 12-06-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-08-03 16:37

Wij deden altijd n spelletje,
1. tenen aanraken
2. staart aanraken
3. tenen aanraken
4. knieen optrekken en neus ertussen

Als het niet te jonge kinderen zijn kunnen ze deze cijfers onthouden en dan kan je ze door elkaar zeggen, en dan steeds sneller achter elkaar. Wie het fout doet is af, dan doorgaan tot er nog maar een over is

Ook kan je tikkertje doen, of stoelendans, een kring stoelen in het midden zetten en dan met de paarden over de hoefslag draven, als de muziek stopt zo snel mogelijk naar het midden afstappen en op n stoel gaan zitten, en als handicap je paard vast blijven houden, is wel zo handig dat je niet al die paarden in de bak moet gaan vangen

Marcha

Berichten: 1090
Geregistreerd: 19-06-03
Woonplaats: Oudenbosch

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-08-03 17:05

gymnastieke is ook wel leuk of estafette er zijn zoveel leuke dingen.

Stoelendans wat sassa zij is ook heel leuk.

XJuul

Berichten: 9577
Geregistreerd: 07-03-01
Woonplaats: Den-Helder

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-08-03 17:33

Lees mensen! Er staat dat ze privelesjes geeft, een spelletje gaat moeilijk in je eentje Haha! Of je moet willen patiencen op je paard.

Je kunt een hindernisbaantje uitzetten met een eventueel sprongetje en slalom, goed voor de stuurvaardigheid en het evenwicht.

Oefeningen voor de zit laten doen bijv. :
-Doorzitten, ogen dicht en gaan lichtrijden en dan moeten ze zeggen of ze op het goede been zitten. (zo leren ze het gevoel krijgen)
-Aan de longe, beugels eraf beugelriem om de hals voor de nood, teugels door de keelriem of eraf en zitlesje geven.
-zonder beugels rijden
-Zonder teugels leren sturen. (zithulpen, beenhulpen)
-Oefeningen als arm naar achter draaien (leren ze zich lang maken en de schouders loslaten) Arm naar voor en naar achter voor een soepel bovenlichaam, arm omhoog en naar de teen, leren lang maken en evenwicht. Knieen op het zadel voor het evenwicht, neus naar de knieen, dit alles voor een vaste zit.
-zonder zadel lesje, voor de nood kan je weer een beugelriem om de hals doen waar ze zich aan vast kunnen grijpen.